2023.11.11. #eladóház #ingatlaneladás #csok

Új esélyt kínál Magyarország egyik legszerencsétlenebb vármegyéjének ez az állami intézkedés

Új esélyt kínál Magyarország egyik legszerencsétlenebb vármegyéjének ez az állami intézkedés

Nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul 2024-től, ahol igényelhető. Ebben a részben Szabolcs-Szatmár vármegye eladó ingatlanjaiba néztünk bele.


Mit jelent a falusi CSOK azoknak a kis településeknek, amelyek évek, évtizedek óta elvándorlással, eljelentéktelenedéssel néznek szembe, az a jövő zenéje, mindenesetre a lehetőség adott. A CSOK ugyanis megmozagathatja ezeknek a településeknek az ingatlanpiacát, ami anélkül lassú sorvadásnak lenne kitéve. Ez a lehetőség a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében élőknek is esélyt nyújt.

Szabolcsban ugyanis meglepően nagy számban találni olyan falut, összesen 213-at, ahol 2024-ben úgy lehet ingatlant venni, hogy ahhoz családi otthontámogatási kedvezményt lehet igénybe venni.

Ház Kemecsén, gyönyörű parkkal

Egy rendben tartott, játszótérrel és filagóriával is rendelkező 1500 négyzetméteres telken helyezkedik el ez a háromszobás, 100 négyzetméteres családi ház. Az ingatlan Kemecse központja közelében, egy csendes utcában található.

Az ablakok borovi fenyő hőszigetelt nyílászárók, szúnyoghálóval, reluxával és gránit párkánnyal. A fűtés kettős: új gázkazán és hűtő fűtő klíma.

kemecse.jpg

Családi ház Kótajon

Nyíregyháza-Nyírszőlős határán, de közigazgatásilag már Kótajhoz tartozik ez az 1300 négyzetméteres telek, amin egy 70 négyzetméteres, kétszobás+nappalis, családi házat kínálnak megvételre. A pontos lokáció azért fontos ebben az esetben, mert így felvehető rá a falusi CSOK.

A ház nagy része téglából épült, kisebb része könnyű szerkezetes. Külsőleg szigetelt, lemeztetővel borított, műanyag nyílászárókkal, redőnnyel és szúnyoghálóval felszerelt, egyedi beépített és gépesített konyhabútorral eladó. A telken még kerti sütögetésre alkalmas hely, illetve fedett autóbeálló is található.

kotaj.jpg

Kocsordi családi ház

Mátészalka mellett található Kocsord, ahol egy 1955-ben épült, felújított házat értékesítenének. A 88 négyzetméteres, 1+1 félszobás családi házat a nagy belső terei arra is alkalmassá teszik, hogy átalakítással több helyiség is kialakítható legyen. A ház melegéről indukciós-gázkazán gondoskodik.

Kocsord.jpg

Felújítandó ház Tunyogmatolcson

1970-ben épült ez a 85 négyzetméteres családi ház, amelyben 2+1 félszobát alakítottak ki. Falazata szilikát, kocka pala fedéssel épült. Teljes közművel ellátott, gázkonvektor fűtésű. Az 1700 négyzetméteres telken több tároló is található és egy gondozott kert is tartozik hozzá.

tunyogmatolcs.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Az egyik legjobb helyen fekszenek, közülük 208-an meg még ennél is vonzóbbak
2023.11.24. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #csok
Az egyik legjobb helyen fekszenek, közülük 208-an meg még ennél is vonzóbbak
Ha ingatlanvásárláson töröd a fejed vidéken, akkor javasoljuk Vas vármegyét, ahol 201 olyan település található, ahol jövőre igénybe tudod venni a falusi CSOK-ot. Most négy ilyen ingatlant mutatunk.
Túl a mélyponton - jövőre már olcsó lehet a lakás a fővárosban
2023.11.23. #ingatlaneladás #finanszírozás #lakáshitel #babaváró #csok
Túl a mélyponton - jövőre már olcsó lehet a lakás a fővárosban
Az otpotthon.hu évzáró ingatlankonferenciáján az ingatlanhálózatok kilátásai és az online hirdetésekben rejlő lehetőségek, azaz az ingatlanpiac jövője volt a fő téma. Túl vagyunk a mélyponton, jövőre már egy kicsit jobb lehet, de lehetne még tenni a lakáspiac helyzetéért: ezek voltak a legfontosabb üzenetek.
Azt suttogják, egyre jobbak az ingatlanpiaci kilátások
2023.11.23. #ingatlanbefektetés #csok
Azt suttogják, egyre jobbak az ingatlanpiaci kilátások
A lakáspiaci fordulatot jelez a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb jelentése, de a kibontakozás nem lesz gyors, és az adatok sem egyformán biztatók a piac valamennyi szereplője számára.
A leggazdagabbak faluja, milyen lehet ott egy pince?
2023.11.14. #ingatlanbefektetés #csok
A leggazdagabbak faluja, milyen lehet ott egy pince?
A KSH szerint van egy Zala megyei település, ahol az átlagjövedelem kis híján 700 ezer forint nettó, de az ország másik végén is találni ilyen módos települést. A titka a nagy gazdagságnak világos, de milyenek az ottani ingatlanok?
Ez a vármegye a nagy felfedezésre vár a Balaton, a Duna között
2023.11.10. #eladóház #ingatlaneladás #csok
Ez a vármegye a nagy felfedezésre vár a Balaton, a Duna között
A tolnai ingatlanpiac az ország kevésbé pörgő részeihez tartozott már a tavaly véget ért ingatlanvásárlási bumm előtt is. Azzal, hogy 2024-től nő a falusi CSOK és a települések listája is módosul, ahol igényelhető, azonban lendületet kaphat a kistérségi lakásforgalom.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Amikor még állami támogatást is kaphatsz egy Balaton-közeli ingatlan megvásárlásához
2023.11.02. #eladóház #ingatlaneladás #csok
Amikor még állami támogatást is kaphatsz egy Balaton-közeli ingatlan megvásárlásához
2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. A Balaton-part közelsége miatt kiemelt célpontja az ingatlankeresőknek Somogy vármegye, pedig a tóparton túl a megye tele van igazi csodákkal. Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Somogy vármegyében
CSOK Plusz: csökkenhet a szakadék a fővárosi és a vidéki fiatalok első lakáshozjutási kilátásai között
2023.10.27. #csok #finanszírozás
CSOK Plusz: csökkenhet a szakadék a fővárosi és a vidéki fiatalok első lakáshozjutási kilátásai között
A családi fészek elhagyása komoly anyagi vonzattal jár, kezdő ingatlankeresőként megfelelő jövedelem, megtakarítás és hitelképesség nélkül távoli vágyálomnak tűnhet a jó adásvétel megkötése. Az első lakásszerzésnél döntő szempont a családalapítás időszaka mellett a fiatalok önállósodási hajlama. Életkor alapján vizsgálva vidéken 25-34 éves kor között válhatnak ingatlantulajdonossá a fiatalok, míg Budapesten ez a szám akár 10 évvel is kitolódhat – derült ki az otpotthon.hu és az OTP Bank közös kutatásából.
Így nyújt segítséget a falusi CSOK ott, ahol a legkevésbé várnád
2023.10.21. #családiház #csok
Így nyújt segítséget a falusi CSOK ott, ahol a legkevésbé várnád
2024-től nő a falusi CSOK igényelhető összege, és a települések listája is módosul, ahol felhasználható az állami támogatás. De mi van akkor, ha a falu valójában egy nagyváros agglomerációja? Pest vármegyében 57 ilyen település található.