2023.11.11. #eladóház #ingatlaneladás #csok

Új esélyt kínál Magyarország egyik legszerencsétlenebb vármegyéjének ez az állami intézkedés

Új esélyt kínál Magyarország egyik legszerencsétlenebb vármegyéjének ez az állami intézkedés

Nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul 2024-től, ahol igényelhető. Ebben a részben Szabolcs-Szatmár vármegye eladó ingatlanjaiba néztünk bele.


Mit jelent a falusi CSOK azoknak a kis településeknek, amelyek évek, évtizedek óta elvándorlással, eljelentéktelenedéssel néznek szembe, az a jövő zenéje, mindenesetre a lehetőség adott. A CSOK ugyanis megmozagathatja ezeknek a településeknek az ingatlanpiacát, ami anélkül lassú sorvadásnak lenne kitéve. Ez a lehetőség a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében élőknek is esélyt nyújt.

Szabolcsban ugyanis meglepően nagy számban találni olyan falut, összesen 213-at, ahol 2024-ben úgy lehet ingatlant venni, hogy ahhoz családi otthontámogatási kedvezményt lehet igénybe venni.

Ház Kemecsén, gyönyörű parkkal

Egy rendben tartott, játszótérrel és filagóriával is rendelkező 1500 négyzetméteres telken helyezkedik el ez a háromszobás, 100 négyzetméteres családi ház. Az ingatlan Kemecse központja közelében, egy csendes utcában található.

Az ablakok borovi fenyő hőszigetelt nyílászárók, szúnyoghálóval, reluxával és gránit párkánnyal. A fűtés kettős: új gázkazán és hűtő fűtő klíma.

kemecse.jpg

Családi ház Kótajon

Nyíregyháza-Nyírszőlős határán, de közigazgatásilag már Kótajhoz tartozik ez az 1300 négyzetméteres telek, amin egy 70 négyzetméteres, kétszobás+nappalis, családi házat kínálnak megvételre. A pontos lokáció azért fontos ebben az esetben, mert így felvehető rá a falusi CSOK.

A ház nagy része téglából épült, kisebb része könnyű szerkezetes. Külsőleg szigetelt, lemeztetővel borított, műanyag nyílászárókkal, redőnnyel és szúnyoghálóval felszerelt, egyedi beépített és gépesített konyhabútorral eladó. A telken még kerti sütögetésre alkalmas hely, illetve fedett autóbeálló is található.

kotaj.jpg

Kocsordi családi ház

Mátészalka mellett található Kocsord, ahol egy 1955-ben épült, felújított házat értékesítenének. A 88 négyzetméteres, 1+1 félszobás családi házat a nagy belső terei arra is alkalmassá teszik, hogy átalakítással több helyiség is kialakítható legyen. A ház melegéről indukciós-gázkazán gondoskodik.

Kocsord.jpg

Felújítandó ház Tunyogmatolcson

1970-ben épült ez a 85 négyzetméteres családi ház, amelyben 2+1 félszobát alakítottak ki. Falazata szilikát, kocka pala fedéssel épült. Teljes közművel ellátott, gázkonvektor fűtésű. Az 1700 négyzetméteres telken több tároló is található és egy gondozott kert is tartozik hozzá.

tunyogmatolcs.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 176 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Az állami támogatásokat így lehet a legelőnyösebben felhasználni
2024.05.10. #finanszírozás #csok
Az állami támogatásokat így lehet a legelőnyösebben felhasználni
Az év elejétől elérhető, megújult állami támogatások és hitelek iránti élénk érdeklődést jól mutatja, hogy az OTP Banknál az idén, április közepéig közel 1500 család igényelte az új falusi CSOK támogatást, 1600 pedig CSOK Plusz hitel iránti igényt. Mostantól még kedvezőbb lehetőséget kínálnak a falusi CSOK-igénylőknek, akik az államilag támogatott megoldások előnyeit kihasználva a korábbinál egyszerűbben szeretnének nagyobb összeghez jutni lakáscéljaik megvalósításához.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Ezeket a falvakat megmentette a Falusi CSOK, van ahol 4 új lakó is elég volt
2024.03.07. #ingatlanvásárlás #csok
Ezeket a falvakat megmentette a Falusi CSOK, van ahol 4 új lakó is elég volt
Bár a lakáspiac egyértelműen lassult, a kistelepülések vonzereje növekedni tudott 2022-ben, így azok jellemzően eredményesebben álltak ellen a népességcsökkenésnek is. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint a Falusi CSOK még új lendületet is kaphat a támogatási rendszer ez év elejétől érvényes átalakítása nyomán.
Van egyszer a lakás ára, amire még jönnek a most felsorolt költségek
2024.02.15. #ingatlaneladás #csok
Van egyszer a lakás ára, amire még jönnek a most felsorolt költségek
Egy lakásvásárlásnál a költség nem annyit jelent, amennyi az adott ingatlan árcéduláján olvasható, ezért ajánlják az ingatlanszakértők mindenkinek, hogy egy költségvetés összeállításával készüljenek a lakásvásárlásra. Ebből már előre és pontosabban láthatják, hogy mit engedhetnek meg maguknak, másrészt az sok olyan kényes pontra mutathat rá, amire, ha nem figyelnek, százezreket vagy éppen milliókat veszthetnek, hívta fel a figyelmet az OTP Ingatlanpont. A főbb tételeket még a gyakorlottabb ingatlanvásárlóknak is érdemes időről-időre áttekinteniük, mert például a támogatásokra vonatkozó szabályok is gyakran változnak.
Változások a láthatáron: így hat a CSOK Plusz Győr-Sopron vármegyére
2024.02.08. #újépítésű #csok
Változások a láthatáron: így hat a CSOK Plusz Győr-Sopron vármegyére
Most is lehet kedvezményes hitelhez jutni ingatlanvásárláshoz, a családi otthonteremtési kedvezmény plusznak nevezett állami források ugyanis kamattámogatást nyújtanak azoknak, akik megfelelnek a szigorú banki feltételeknek. A CSOK Plusz felhasználásával Győr-Moson-Sopron vármegyében új építésű és meglévő lakásokat vagy családi házakat lehet vásárolni, amelyek megfelelnek a program részletes feltételeinek. Ez magában foglalhatja az energetikai hatékonysági szempontokat és a minimális alapterületi követelményeket is. Ebben a cikkben a Győr-Sopron vármegyei ingatlankínálatból válogattunk.
Új lehetőségek kapujában: kedvezményekkel és árcsökkenéssel várnak Fejér vármegyében
2024.02.05. #eladóház #csok
Új lehetőségek kapujában: kedvezményekkel és árcsökkenéssel várnak Fejér vármegyében
Az új otthonvásárlási támogatás, a CSOK Plusz Fejér vármegyében újra nyitott korábban már bezártnak hitt kapukat, és ismét lehetőség van városokban is ingatlant vásárolni hitelből, államilag támogatott kamatra. Ebben a cikkben kedvezményesen megvehető Fejér vármegyei ingatlanokat mutatunk, amelyek ára egyébként tíz százalékkal magasabb lenne az országos átlagnál.
A CSOK-tól a CSOK Plusz-ig: változások és lehetőségek Csongrádban
2024.01.29. #ingatlaneladás #csok
A CSOK-tól a CSOK Plusz-ig: változások és lehetőségek Csongrádban
A CSOK Plusz felhasználásával Csongrád megyében új építésű és használt lakásokat vagy családi házakat lehet vásárolni, amelyek megfelelnek a program részletes feltételeinek. Ez magában foglalhatja az energetikai hatékonysági szempontokat és a minimális alapterületi követelményeket is. Most a CSOK Plusz keretének határáig mutatunk igényes otthonokat a vármegye különböző pontjain.