2024.02.04.Szerző: S. E. #ingatlanbefektetés #tippektrükkök

7 dolog, amit a hatékony munkatársak csinálnak, miután hazaérnek a melóból

7 dolog, amit a hatékony munkatársak csinálnak, miután hazaérnek a melóból

Amikor szakmai sikerekről beszélsz, általában a munkahelyi stratégiákra, viselkedésformákra koncentrálsz, pedig nem csak ettől függ, mikor leszel a hónap dolgozója. Az is sokat számít, mit csinálsz a szabadidődben.


1. Rendszeres sport

A testmozgás mind a fizikai, mind a mentális egészség szempontjából fontos. Ha munka után vagy hétvégén, akár fél órát is rászánsz a sportra, az felpezsdíti a testedet és a lelkedet. Az edzéssel izmot építesz, kalóriát égetsz és oxigénnel látod el az agyadat, így sokkal könnyebben dolgozol fel egy stresszes munkanapot.

A rendszeres testmozgás segít abban is, hogy fegyelmezett maradj a munkahelyi kihívások, konfliktusok esetén. Arról se feledkezz meg, hogy elégedettebb leszel a külsőddel is, ami magabiztosabbá tesz és növeli az önbizalmad a munkahelyen is.

elado-csaladi-haz-bekescsaba-erzsebethely-jamina-98508320-t6.webp Békéscsabán 305 ezer forintos négyzetméteráron megveheted ezt az bájosan berendezett, 157 négyzetméteres lakást, aminek a közelében horgásztó és edzőterem is található a mozgás szerelmeseinek.

2. Minél több olvasás

A sikeres emberek sokat olvasnak – derült ki egy amerikai tanulmányból. Legyen szó akár szépirodalomról, akár skandináv krimiről, a könyvek segítenek jobban megérteni a körülötted lévő valóságot. Új világokkal, karakterekkel, kultúrákkal, filozófiákkal és gondolatokkal ismertetnek meg, és talán eddig ismeretlen készségek kialakításában is hasznodra válhatnak, ezáltal fokozzák a kreativitásodat.

A rendszeres olvasás bővíti a szókincset és a szemantikai megértést, ami a kommunikációs készségedet is javítja – ez különösen hasznos lehet egy kínos üzleti megbeszélésen.

3. Új dolgok megtanulása

A világ legsikeresebb emberei soha nem hagyják abba a tanulást. Mindig új készségeket építenek és használnak, és igyekeznek mindig új és újabb szempontok szerint szemlélni a világot. Nincs időd, lehetőséged újra beülni az iskolapadba?

Ne becsüld alá az online tanfolyamokat! Ha van egy szabad órád, máris vágj bele a tanulásba.

4. Önkéntesség egy szervezetnél

Az önkéntes munka, függetlenül attól, hogy hol és hogyan végzed, jótékony hatással van rád és a környezetedre. Akár szendvicseket szállítasz ki rászorulóknak, akár gyerekeknek mesélsz, az nagyban hozzájárul a körülötted lévő közösség javításához, fokozza az empátiádat és ettől te is boldogabbnak érzed magad.

elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-angyalfold-94869759-t6.webp Könyvtárszoba is található ebben a közeljövőben átadandó, XIII. kerületi társasházban, amelyben egy kétszobás lakást vehetsz.

Az önkéntesség értékes kapcsolatépítési tapasztalatot is jelent, hiszen olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akik talán még nem is tudod hogyan, de segíthetnek a karriered előrevitelében.

5. Kapcsolati hálózat kiépítése

Sokféle kapcsolatépítő alkalom adódik a munkaórákon kívül is. Ide tartozhat egy hétvégi reggeli vagy egy délutáni/esti szabadidős program, ahol megismerkedhetsz, beszélgethetsz másokkal. A sikeres emberek nem félnek kilépni a komfortzónájukból, hogy új embereket, társaságokat ismerjenek meg, függetlenül attól, hogy vannak-e szakmai indokai az erőfeszítésnek. Nem feltétlenül azért akarnak emberekkel találkozni, hogy új üzleteket kössenek, ehelyett inkább a szociális hálójuk építése a cél. Minél szélesebb a kapcsolatrendszered, annál több lehetőséged lesz egy jövőbeni melóban is.

6. Élvezetes hobbi

A kizárólag a munkára való összpontosítás gyors útnak tűnhet a sikerhez, de ez a hozzáállás akár rosszul is elsülhet. Túl sok stresszel járhat, könnyen kiéghetsz, és abban is akadályoz, hogy más területeken fejleszd a képességeidet. Ezzel szemben egy hobbi segít a feszült pillanatok levezetésében és olyan készségek kialakításában, amelyek sokoldalúbbá tesznek, jól passzolhatnak a munkában használt készségeidhez.

7. Időtöltés a szeretettet emberekkel

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a munka nem minden. Ha sikeres akarsz lenni, akkor a személyes kapcsolataidat – barátokat, családtagokat – sem hanyagolhatod el. Bármennyire is szeretnél gyorsan felkapaszkodni a vállalati ranglétrán, nem veheted félvállról a hozzád közelállókat. Balanszban kell lennie a két létformának ahhoz, hogy tényleg jól teljesíts a munkádban.

balatonszárszó.png A tökéletes egyensúlyt elérheted egy balatonszárszói lakásban is, mint amilyen ez a háromszobás ingatlan, amit 44,9 millió forintért hirdetnek.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Akiket már nem érint meg az állampapírok hozama - ismét megjelennek a befektetők az ingatlanpiacon
2024.02.21. #ingatlanbefektetés #albérlet
Akiket már nem érint meg az állampapírok hozama - ismét megjelennek a befektetők az ingatlanpiacon
Míg a korábbi években az állampapírpiac jelentős befektetői pénzt szippantott ki az ingatlanpiacról, addig a helyzet most változni látszik. Hol érdemes és milyen ingatlanok jöhetnek szóba befektetési célpontként? Ebben a cikkben szakértők válaszolnak.
Újlipótváros legújabb gyöngyszeme: a Duna Pearl
2024.02.18. #ingatlanbefektetés
Újlipótváros legújabb gyöngyszeme: a Duna Pearl
A Duna Pearl projekt Budapest városképének egyik legújabb ékköve, amely a XIII. kerület szívében, az Újlipótvárosban található. Ez a kivételes fejlesztés tökéletesen illeszkedik a környék elegáns és zöldövezeti jellegéhez, amely miatt gyakran emlegetik „Pest Budájaként”. A Duna Pearl nemcsak modern építészeti megoldásaival és kifinomult stílusával tűnik ki, hanem fantasztikus elhelyezkedésével is, közvetlenül a Duna partján. Ennek köszönhetően a lakók lenyűgöző kilátásban részesülhetnek a folyóra és a városra.
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
2024.02.03. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
Az otthoni tiszta levegő nagyon fontos, ezért mutatunk három trükköt és pár hozzájuk tartozó iránymutatást, amiket érdemes betartanod.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
2024.01.20. #tippektrükkök
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
„Szőrmentes lakásból eladó” – biztosan te is találkoztál már olyan hirdetéssel, ami mintegy erényt hirdeti, hogy az adott személynek nem volt háziállata. Érdekli ez a vevőket? Aki háziállatot tart, annak kevesebbet ér a bútora, szőnyege, lakása? Egy korábbi felmérés alapján a megkérdezettek fele tart(ott) állatot, sőt, családtagnak is tekintik őket. Egy kisállat miatt nem feltétlenül lesz koszosabb vagy büdösebb a lakás, mint egy olyan helyen, ahol csak emberek élnek. Nem csak a kutya vagy a macska csillapítja a magányt és alkalmas a felelősség megtanulásában, ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen élőlényeket lehet tartani kis helyen.
Most megvalósíthatod életed álmát, és tiéd lehet a Szívek szállodája
2024.01.17. #eladóház #ingatlanbefektetés
Most megvalósíthatod életed álmát, és tiéd lehet a Szívek szállodája
Egy szálloda mindennapi működése már számos írót, filmkészítőt megihletett. Így ismerhettük meg a Grand Hotelt vagy éppen az olyan, néhány szobás meghitt panziókat, mint amilyen a Szitakötő szálló a Szívek szállodájából. Ha már te is eljátszottál a gondolattal, hogy milyen izgalmas lehet egy szállodát működtetni, akkor most mutatunk hozzá néhány létező és lélegzetelállító ingatlant.
Eladó álomotthon, luxus és stílus a zalai dombok között
2024.01.09. #eladóház #ingatlanbefektetés
Eladó álomotthon, luxus és stílus a zalai dombok között
Egyedülálló lehetőség, most féláron kínálják ezt a luxus ingatlant Söjtörön. Az ingatlan egy luxus, minden igényt kielégítő családi házból és egy autókereskedésből áll. Söjtör község Zala megyében, a Zalaegerszegi járásban, az Észak-Göcseji-dombság peremén, a Válicka völgyében húzódik 3615 hektáron.
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
2024.01.06. #lakberendezés #tippektrükkök
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
A magazinokban és a lakberendezési csoportokban sorra olyan otthonokat látni, amelyekről sugárzik a harmónia. Soha nincs egy asztalon felejtett tálca vagy papírzsebkendő, a gyerekjátékoknak nyoma sincs, és a ruhák is a szekrényben pihennek mind egy szálig. Az ilyen képek feltöltői általában megkapják, hogy múzeumban élnek, vagy biztosan nem kell főzniük. Tény, hogy olykor teljes szemléletváltást igényel, de nem lehetetlen rendezetté tenni egy otthont. Ebben a cikkben ehhez adunk néhány praktikát.