2024.05.14.Szerző: S. E. #ingatlanárak #energiahatékonyság

7 dolog, amivel akaratlanul is csökkentheted az ingatlan értékét

7 dolog, amivel akaratlanul is csökkentheted az ingatlan értékét

Ingatlanértékesítés előtt a legtöbb lakástulajdonos célja az, hogy növelje otthona értékét. Ha azonban nem gondolja át, pontosan mit és hogyan, úgy akár pont az ellenkezőjét is elérheti. Mielőtt meghirdetnéd a lakásod, gyorsan fusd át az alábbi hibákat.


Karbantartás elhanyagolása

A kisebb problémák mindig naggyá válhatnak az idő múlásával, így a lakáshirdetés feladása előtti pár hónap tökéletes arra, hogy ezeket rendbe hozasd. Ha nem foglalkozol a bajos részekkel, azzal nagyban csökkentheted az ingatlan értékét. Ide tartozik a szivárgás, a sérült tetőszerkezet, a vízvezeték- vagy elektromos hibák is.

Szokatlan részletek

Azzal nincs semmi baj, ha szereted a rózsaszín, avantgárd fürdőszobát, ahogy a nappalid graffiti falfestménye is különleges, de ne feledd: most nem te vásárolsz, hanem te kínálsz valamit! A túlzottan személyre szabott színek, formák, tervezések – például az egyedi festékszínek, a szokatlan elrendezések – visszavehetnek otthonod vonzerejéből a potenciális vásárlók szemében.

elado-csaladi-haz-budapest-xvi-kerulet-rakosszentmihaly-91656332-t6.webp Ennek a XVI. kerületi egykori villának a jelenlegi tulajdonosa 1965-től kezdve, mindent tud a házról, és folyamatosan karbantartotta.

Lényeges, hogy megtaláld az egyensúlyt a személyes stílus és a széleskörű piaci vonzerő között.

Elhanyagolt külső

A legelső kép, amivel egy vásárló találkozik, a ház udvara és külseje. Ha hagyod, hogy az ápolatlan, gyomos kert és a penészes, szennyezett kerítés uralkodjon a birtokon, akkor könnyen gondolhatják azt, hogy belül is ez fogadja őket, és máris rossz szájízzel indul a háznézés. Szentelj időt, energiát és pénzt az első benyomásra!

Saját kezűleg

Csak azért, mert a barkácsolós műsorokban oly könnyűnek tűnik lerakni egy laminált padlót, az nem jelenti azt, hogy a való életben is meg tudod csinálni. A saját kezűleg végzett projektek nagyszerű módjai lehetnek a pénzmegtakarításnak, kivéve, ha azok amatőr módon, silányan készülnek el. A nem megfelelő kivitelezés olyan problémákhoz vezethet, amelyek drága javításokat igényelhetnek a későbbiekben, tehát jobb a legtöbb ilyen dolgot szakemberre bízni.

Korszerű technológiák

A vásárlók 2024-ben előszeretettel keresik az energiatakarékos és környezetbarát funkciókat, amelyekkel csökkenhetik a közüzemi számlákat, és egyúttal a bolygót is óvják. A mai, környezettudatos piacon a nem energiatakarékos otthonok kevésbé vonzóak. A szigetelés, az ablakok vagy a fűtési- és hűtési rendszerek korszerűsítésének elmulasztása bőven lehúzhat a ház értékből.

elado-csaladi-haz-pecs-98985661-t6.webp Ez a kiváló állapotú, 200 négyzetméteres pécsi ház nyugodt, családias környéken található, csodás panorámával.

Engedély nélküli megoldások

Egy jó szemű vásárló vagy ingatlanügynök gyorsan kiszúrja az illegális kiegészítéseket, pótlásokat, amelyek jogi, és pénzügyi következményekkel is járhatnak a későbbiekben, amire nyilvánvalóan neked sincs szükséged – tehát ezeket inkább felejtsd el!

Abszurdan magas ár

Elég gyakori, hogy az eladók túlárazzák az ingatlant, vagyis irreálisan sok pénzt szeretnének érte kapni. A túl magas ár elriaszthatja a potenciális vevőket, és ahhoz vezethet, hogy hosszú hónapokig, évekig kell árulnod. Amíg pedig nem kell el a lakás, addig folyamatosan költened kell rá.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan vándorolnak az ország új ipari központjai felé az ingatlankeresők?
2024.05.15. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Hogyan vándorolnak az ország új ipari központjai felé az ingatlankeresők?
Jelentősen megnőtt az eladó ingatlanok iránti kereslet az otpotthon.hu ingatlankereső- és hirdetési portál és Debrecen, valamint Szeged erősödését mutatja az otpotthon.hu-n található közel 160 ezer ingatlanhirdetés és havi több mint 1 millió oldallátogató adatai alapján.
Így tudsz jelentősen rövidíteni egy ingatlan értékesítési idején
2024.05.15. #ingatlanvásárlás #ingatlanárak
Így tudsz jelentősen rövidíteni egy ingatlan értékesítési idején
A külsőbb kerületek egyik legvonzóbb tulajdonsága a sok zöld és a kertes házas övezetek, de a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben például a XIV. és XVI. kerületekben a leginkább a kisebb, egy-másfél szobás lakásokat keresik a vevők.
Az új sztár a fővárosi lakáspicon már 7 kerületben lökte egymillió fölé a négyzetméterárat
2024.05.10. #ingatlanárak #budapest
Az új sztár a fővárosi lakáspicon már 7 kerületben lökte egymillió fölé a négyzetméterárat
Budapesten a használt ingatlanok 80 százalékában téglalakásra szerződtek 2024-ben. A Duna House ingatlanügynökségi hálózatnál az adásvételi szerződéseket átlagosan 992 ezer forintos négyzetméteráron kötötték, de hét kerületben már egymillió forint feletti négyzetméteráron kínálják őket. De melyik a legdrágább kerület?
Így spórolhatsz a vízzel a lakásban és a kertben
2024.05.10. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Így spórolhatsz a vízzel a lakásban és a kertben
Egy átlagos család naponta több mint 1130 liter vizet használ el az Egyesült Államokban, és Európában sem sokkal kevesebb megy le belőle a lefolyón. Pedig a víz az egyik legértékesebb természeti erőforrásunk, ami elengedhetetlen az emberek, állatok és növények létfenntartásához. Most eláruljuk, hogy miért fontos óvatosan bánni a vízzel.
Mi folyik itt, Salgótarjánban?! És miért változik Zala Zalaegerszegen kívül?
2024.05.09. #ingatlanpiac #ingatlanárak
Mi folyik itt, Salgótarjánban?! És miért változik Zala Zalaegerszegen kívül?
Ha rögtön válaszolnod kellene, hogy szerinted hol adják el a legtöbb ingatlant és hol nőttek a legjobban a lakásárak, valószínűleg Budapestet említenéd és az új iparosodó városokat, de a statisztika szerint máshol van a fókusza a magyar piacnak. Például Salgótarjánban, ahol az utolsó fél évtizedben a legnagyobb arányban adtak-vettek otthonokat, csakúgy, mint Zalában, ahol a megyeszékhelyen kívül ugyancsak kiemelkedően pörgött a használtpiac.
Ez a plafon, amennyiért még házat hajlandóak venni az emberek
2024.05.07. #ingatlaneladás #ingatlanárak
Ez a plafon, amennyiért még házat hajlandóak venni az emberek
Csepelen és a főváros déli agglomerációjában némileg élénkült az ingatlanpiac, de a közvetítők szerint a kereslet csak egy bizonyos árszintig érzékelhető. Mennyi a határ?
10-ből csak egy ingatlant tudtak eladni a meghirdetett áron, 80 százalékukat olcsóbban
2024.04.30. #ingatlaneladás #ingatlanárak
10-ből csak egy ingatlant tudtak eladni a meghirdetett áron, 80 százalékukat olcsóbban
Az eladott ingatlanok jelentős része, 80,8 százaléka olcsóbban cserélt gazdát, mint amennyiért meghirdették 2024 első negyedévében. Az alku mértéke átlagosan 7 százalék körül alakult, írja közleményében a Duna House.
Kérsz egy presszókávét? – Vigyázz, mert egyáltalán nem mindegy, mikor iszod!
2024.04.22. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Kérsz egy presszókávét? – Vigyázz, mert egyáltalán nem mindegy, mikor iszod!
Kétféle kávéfogyasztó van, az egyik kizárólag reggel iszik illatos frissítőt, a másik egész nap kortyolgatja a kávéját. Te tudod, melyik a legalkalmasabb napszak a kávézásra és miért? Ha nem, akkor most itt a válasz.
A magyar piac Európa egyik legpezsgőbb lakáspiaca jelenleg
2024.04.18. #ingatlaneladás #ingatlanárak
A magyar piac Európa egyik legpezsgőbb lakáspiaca jelenleg
A múlt év végére megállt a magyar lakáspiac forgalmának hanyatlása az Eurostat legfrissebb adatai szerint. A nemzetközi összevetésből kitűnik, hogy a magyar számított a kontinens egyik legpezsgőbb nemzeti piacának.