2023.09.13.Szerző: OTP Otthon #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac

Panelt 40 millió alatt? Egymilliós négyzetméterárat már Budán se nagyon adnak

Panelt 40 millió alatt? Egymilliós négyzetméterárat már Budán se nagyon adnak

Az elmúlt évek egy lakáspiaci sztárja lett a panel, de nagyot változott a világ, már érezni a visszaesést.


AKármennyire is változik az ingatlanpiac, a panellakások továbbra is az egyik legolcsóbb és talán az egyetlen lakhatási megoldásnak számítanak sokaknak, és ennek a népszerűségnek a következtében jelentős mértékben megugrott az áruk. Az egyre romló gazdasági helyzet és a befagyó hitelezés miatt óriásit esett a kereslet a hazai ingatlanpiacon, és ez a paneleknél is érezhető, írja közleményében a Balla ingatlaniroda.

elado-panellakas-budapest-xiv-kerulet-alsorakos-97098475-t6.webp Ezt a zuglói 1+1-es panelt 38,9 millióért kínálják.

Sebestyén Tamás, a hálózat XIV. és XVI. kerületi irodájának szakmai vezetője szerint az elmúlt hónapokban némileg mérséklődött a "panelőrület", de a kisméretű, másfél-kétszobás lakások továbbra is a legnépszerűbbek, mert megfizethetők. Egy felújított, kétszobás panellakást már 40 millióért kaphattunk a XIV. és XVI. kerületben, ha az ingatlan felújításra szorul, akkor akár már 35 millióért is meg lehet venni.

Kántor Istvánné, a Balla Ingatlan X. és XVII. kerületi irodavezetője arról beszél, hogy a távfűtéses ingatlanok megnőtt az érdeklődés. Például Kőbányán egy 49 négyzetméteres, felújítandó panellakást könnyen eladtak 32 millió forintért, míg a nagyobb, 68 négyzetméteres alapterületű panellakások esetében 38 millió forintért ment el rövid időn belül az ingatlan.

elado-panellakas-budapest-xvii-kerulet-pesti-uti-lakopark-97067064-t6.webp Jó kilátásokat ígér ez a XVII. kerületi panel szolid 684 314 forintos négyzetméterárért.

Egy felkapott dél-budai kerületben pedig az 56 millió forintért hirdetett, kétszobás, felújított, panelprogramos, korszerűsített, erkélyes panellakás 48 millió forintért kelt el alku után.

elado-panellakas-budapest-xi-kerulet-gazdagret-97144477-t6.webp Egy 28 négyzetméteres felújított panelt kínálnak megvételre 33,9 millióért Gazdagréten.

Az 1 millió forintos hirdetési négyzetméterárat még a legjobb adottságok esetében is ritkán fizetik meg a vevők a panellakásoknál Dél-Budán.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 241 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Bécstől olcsóbb, Pozsonynál drágábbak a budapesti albérletek
2024.06.17. #albérlet #ingatlanpiac
Bécstől olcsóbb, Pozsonynál drágábbak a budapesti albérletek
17 százalékkal emelkedett a budapesti lakások bérleti díja 2022-höz képest tavaly az európai városok relatív megélhetési költségeinek összehasonlítását célzó Eurostat tanulmány lakásbérleti díjainak felmérése szerint. A magyar főváros a középmezőnyben, közvetlenül Madrid és Zágráb után jön az uniós országok központjainak rangsorában.
Már nem az V. kerület a legdrágább
2024.06.13. #ingatlaneladás #ingatlanpiac
Már nem az V. kerület a legdrágább
2023-ban a lakáspiac 30 százalékos forgalomcsökkenés mellett 8 százalék körüli nominális drágulást hozott Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy tavaly a magas infláció miatt kétszámjegyű körüli reálár-csökkenés következett be. Idén a forgalomban élénkülést mérnek, de a korábbi szárnyalás visszatérésére nem számítunk, írja közleményében az OTP Jelzálogbank.
Tolna vármegye ingatlanpiaca: alacsony árak, alacsony forgalom - de miért?
2024.05.29. #ingatlanpiac #családiház
Tolna vármegye ingatlanpiaca: alacsony árak, alacsony forgalom - de miért?
Az ország legkisebb ingatlanpiaca Tolna vármegyében van, ahol a forgalom is alacsony, noha országos viszonylatban is itt vannak szinte a legalacsonyabb árak. Megnézzük az okokat, és megvizsgáljuk Tolnát széltében-hosszában. Most Dombóvárt, Bonyhádot, a névadó Tolnát és Dunaföldvárat, illetve az ingatlanpiacukat vesézzük ki.
Hogyan vándorolnak az ország új ipari központjai felé az ingatlankeresők?
2024.05.15. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Hogyan vándorolnak az ország új ipari központjai felé az ingatlankeresők?
Jelentősen megnőtt az eladó ingatlanok iránti kereslet az otpotthon.hu ingatlankereső- és hirdetési portál és Debrecen, valamint Szeged erősödését mutatja az otpotthon.hu-n található közel 160 ezer ingatlanhirdetés és havi több mint 1 millió oldallátogató adatai alapján.
A fokozódó kereslet magával húzta a baranyai ingatlanárakat
2024.05.12. #ingatlanvásárlás #ingatlanpiac
A fokozódó kereslet magával húzta a baranyai ingatlanárakat
Egyre több ingatlant adnak el Baranya vármegyében, ahol 11 százalékkal, 432 ezer forintra emelkedett az átlagos négyzetméterára az eladott ingatlanoknak, így átlagosan már több mint 31 millió forintot kell fizetni adásvételnél. A legtöbben Pécsen keresnek, de a Falusi CSOK-os preferált kistelepülések is egyre nagyobb figyelmet kapnak.
Mi folyik itt, Salgótarjánban?! És miért változik Zala Zalaegerszegen kívül?
2024.05.09. #ingatlanpiac #ingatlanárak
Mi folyik itt, Salgótarjánban?! És miért változik Zala Zalaegerszegen kívül?
Ha rögtön válaszolnod kellene, hogy szerinted hol adják el a legtöbb ingatlant és hol nőttek a legjobban a lakásárak, valószínűleg Budapestet említenéd és az új iparosodó városokat, de a statisztika szerint máshol van a fókusza a magyar piacnak. Például Salgótarjánban, ahol az utolsó fél évtizedben a legnagyobb arányban adtak-vettek otthonokat, csakúgy, mint Zalában, ahol a megyeszékhelyen kívül ugyancsak kiemelkedően pörgött a használtpiac.
Év végén már erőt gyűjtött a lakáspiac
2024.05.02. #ingatlanvásárlás #ingatlanpiac
Év végén már erőt gyűjtött a lakáspiac
A múlt év végére fordulóponthoz érkezett a hazai lakáspiac, ezt igazolják egybehangzóan a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb jelentései is. 2023 utolsó negyedében a forgalom már magasabb volt az egy esztendővel korábbinál, és az MNB reálárindexe is csupán csekély, 1,8 százalékos veszteséget mutatott.
Nem mindegy, hogy Budapestről északra vagy keletre költözöl, tízmilliós különbségek
2024.04.27. #ingatlaneladás #ingatlanpiac
Nem mindegy, hogy Budapestről északra vagy keletre költözöl, tízmilliós különbségek
A fővárosi agglomeráció településein 2023-ban 18 százalékkal kevesebb ingatlant adtak el, mint 2022-ben, de 2024 fordulópontot hozott, aminek eredményeképpen 8 százalékkal emelkedtek az árak.
Egy új lakás helyett inkább a 10-20 éves lakások mennek a pesti körút mentén
2024.04.23. #ingatlaneladás #ingatlanpiac
Egy új lakás helyett inkább a 10-20 éves lakások mennek a pesti körút mentén
Elsősorban a mérséklődő hitelkamatoknak tulajdonítja a Balla Ingatlaniroda-hálózat, hogy Budapest belső kerületeiben felpörgött az ingatlanpiac. De hogyan változnak a lakásárak?