2023.11.06.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #luxusingatlan #családiház

Átok vagy áldás hírességként ingatlant eladni? - ezt Sebestyén Balázs és Vajna Tímea tudja

Átok vagy áldás hírességként ingatlant eladni? - ezt Sebestyén Balázs és Vajna Tímea tudja

Az ismertség különböző előnyökkel járhat, akár egy lakáseladásnál is. Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy érdemleges haszon nincs belőle, mindössze egy újabb téma, ami pár napig lázba hozza az embereket. Megnéztük, hogy könnyebb-e celebként ingatlant eladni a mostani piacon.


Tömegeket vonz a hírnév

Ha ingatlaneladásról van szó, akkor az a tény, hogy ismertebb személyiség a tulajdonos, kíváncsiskodók ezreit csábítja kattintásra. Az emberek szeretik azokat a helyzeteket, amikor egy általuk is ismert celebet teljesen átlagos élethelyzetben találnak. Lehet ez egy találkozás a közértben vagy mondjuk egy ingatlaneladásnál.

A nagy számok törvénye alapján pedig minél nagyobb tömeg néz meg egy lakáshirdetést, annál gyorsabban jöhet létre az adás-vétel. Ez persze jól hangzik, de azt ne felejtsd el, hogy egy hétköznapi életet élő tulajdonos életét meg is keserítik a lakásturisták, akik nem komoly vásárlók, viszont alaposan körbejárják az ingatlant.

Ez a jelenség fokozottan igaz a hírességek eladósorba került házaira is. Ha nem is személyesen, de virtuálisan idegenek ezrei legeltetik a szemüket az egykori otthonokon. A hirdetésre kattintások száma tehát ilyenkor sajnos egyáltalán nem mérvadó és nem garancia a gyors értékesítésre.

Luxus és drága?

A social és a klasszikus média által mutatott torzított világ miatt gondoljuk, hogy az ismert emberek egy csapásra gazdagok lettek, és hogy semmi gondjuk nincs. Vannak, akiknek a hírnév meghozta az anyagi biztonságot, de az életük számos egyéb területén ugyanolyan terhekkel néznek szembe, mint az átlagember.

elado-csaladi-haz-budapest-ii-kerulet-verhalom-97942200-t6.webp Vajna Tímea II. kerületi luxusvilláját 1,3 milliárd forintért hirdetik.

Amikor egy híresség vállalja a nevét az eladó háza mellett, az többnyire két okból történik. Egyrészt, hogy sokakat elérjen a hirdetés, másrészt, hogy emiatt valamivel a piaci ár fölé tudjon lőni az irányárral.

Vajna Tímea az Instagramon tette közhírré, illetve korlátozott ideig megtekinthetővé a II. kerületi luxusvilláját. A celeb három éve vásárolta az ingatlant családalapítási céllal, de a magánélete teljesen más fordulatot vett. Elmondása szerint ezidő alatt nagyjából háromszor tíz napot töltött el benne, tehát lényegében új az épület. A környék pazar, a burkolatok szemet gyönyörködtetőek, a ház modern.

Néha jobb nem kitűnni

Több celeb azonban nem él ezzel a lehetőséggel, és inkább magánemberként bíz meg ingatlanost az eladással. Hírességek esetében a tulajdonos kiírása kétélű fegyver: ha az emberek többsége kedveli az adott személyt, akár még jól is elsülhet. Viszont, ha megosztja a közeget, akkor inkább hátráltatni fogja a sikeres értékesítést.

Így történt ez Győzikével is, amikor 2005-ben a saját nevében kezdte el árulni azt a salgótarjáni villát, amiben a Győzike-showt forgatták. Ahogy telt-múlt az idő, a showman a kezdeti 58 milliós vételárat 49,4 millióra csökkentette, de komoly érdeklődő nem jelentkezett. A hirdetés közben folyamatosan a leglátogatottabb volt Győzikéé, a sok ezres látogató mégsem hozta meg a vevőt, és csak több mint egy évtized után talált új gazdára a villa.

elado-csaladi-haz-diosd-diosdliget-97130641-t6.webp Az ismert ember bulvárlapokból megismert eladó háza.

Sebestyén Balázs és Zámbó Jimmy családja viszont a neves tulajdonos említése nélkül árulják az ingatlanjukat, így csak a szemfüles rajongók szúrták ki, hogy az egyik a műsorvezető otthona, a másik pedig a néhai legendás énekes egykori búvóhelye, aztán erről írtak a bulvárlapok is. Ezek után mindkét hirdetést felkapták, de az az ő esetükben még csak a jövő zenéje, hogy jót tett-e az értékesítési folyamatnak, hogy kiderült a korábbi tulajdonos kiléte.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Egy palota titkai: egy grandiózus belvárosi lakás története a Ferenciek terén
2024.02.23. #eladólakás #luxusingatlan
Egy palota titkai: egy grandiózus belvárosi lakás története a Ferenciek terén
Hiába láttál már millió nagypolgári stílusú házat, ez a belvárosi lakás egészen biztosan kíváncsivá tesz majd a cikk végére. A Ferenciek terén található társasház építését még a Habsburgok rendelték el, és ez az impozáns épület ma is magára vonja a tekintetet. A ház előtere nemcsak emlékeztet arra a Budapestre, amely világvárossá nőtte ki magát, hanem kézzelfoghatóvá jelét adja is ennek az óriási előtér boltíveivel, egyszerűen díszített oszlopaival, és az üvegkupolával, ami a látogatók fölé borul.
Multikulturális egyveleg Tiszaszentimrén
2024.02.20. #eladóház #luxusingatlan
Multikulturális egyveleg Tiszaszentimrén
A nemesi családok vidéki kúriáit idézi ez a tiszaszentimrei ingatlan, de ez egyáltalán nem egy szokványos birtok. A jelenlegi tulajdonos több évtizedes építészeti és lakberendezői tapasztalatának köszönhetően pompás multikulturális egyveleget kapunk.
Mi olyan vonzó ezekben párszázmilliós házakban? - nő irántuk az érdeklődés
2024.02.18. #ingatlaneladás #luxusingatlan
Mi olyan vonzó ezekben párszázmilliós házakban? - nő irántuk az érdeklődés
Ismét nagyobb számban telepednek le külföldi érdekeltségű cégek az országban, ami miatt megnőtt az érdeklődés az ingatlanok és a megyeszékhelyeken is. Milyen jogszabályi környezetre és milyen ingatlanokra számíthatnak a Magyarországra költöző külföldiek?
Személyiség és stílus: különleges ingatlanok, amelyek mesélnek
2024.02.12. #eladóház #luxusingatlan
Személyiség és stílus: különleges ingatlanok, amelyek mesélnek
A következő ingatlanválogatásban szereplő otthonok mindegyike valamilyen egyedi történettel és karakterrel rendelkezik. Olyan lakásokat mutatunk be, amelyek nem csupán lakóterek, hanem életstílust közvetítenek. Mint például a Zsolnay villában található lakás vagy a Vácon található reneszánsz kastély.
Imádnivalóan bájos, családias jellegű hotel, ami épp eladó
2024.02.07. #eladóház #luxusingatlan
Imádnivalóan bájos, családias jellegű hotel, ami épp eladó
Magányosan és szemlélődve áll a Duna partján a "múltszázadi" villa. Pont úgy, ahogy az épület egykori gondnoka és kertésze, Görgei Artúr. Az a Görgei, félretette ígéretes természettudományi karrierjét, amikor kitört az 1848-49-es szabadságharc. A magyar hadsereg első embere lett a harcok során, mégis őt vádolták hazaárulással a világosi fegyverletételt követően. Hogy ezek után hogyan lett belőle a visegrádi remete és miért viseli az eladó hotel a nevét, az a cikkből kiderül.
Csodálatos ingatlanportfólióval köszöntheti magát a 30 éves Harry Styles
2024.02.01. #luxusingatlan #lakberendezés
Csodálatos ingatlanportfólióval köszöntheti magát a 30 éves Harry Styles
Harry's House - nem, most nem Harry Styles 2022-es, Harry’s House néven piacra dobott albumáról lesz szó, hanem lenyűgöző ingatlanportfóliójáról. A csodálatos rocksztár csütörtökön volt 30 éves.
Itt tartja Oscar-díjait Meryl Streep - hollywoodi ingatlanmustra
2024.01.27. #luxusingatlan #lakberendezés
Itt tartja Oscar-díjait Meryl Streep - hollywoodi ingatlanmustra
A színésznő lenyűgöző alakításaihoz méltó ingatlanportfólió sem átlagos, minden valaha volt otthona jól tükrözi szenvedélyét a művészetek iránt. Ezeket az ingatlanokat mutatjuk meg a cikkben.
A farm, ahol élünk helyett: rezidencia Biatorbágyon
2024.01.17. #eladóház #luxusingatlan
A farm, ahol élünk helyett: rezidencia Biatorbágyon
Mintha egy virtigli toszkán villa lenne, nem pedig egy rezidencia Pest vármegyében. A kovácsoltvas kerítésen át látni a dús növényzet közül előtörő pálmákat. Az oszlopok, a falat megvilágító kandeláberek régies hatást kölcsönöznek az amúgy láthatóan fiatal épületnek. Egy békés és barátságos ingatlant mutatunk be ebben a cikkben, ahová mindannyian szívesen hazatérnénk.
A város, ahol kúria hátán kúria van – az egyik a tiéd lehet
2024.01.08. #eladóház #luxusingatlan
A város, ahol kúria hátán kúria van – az egyik a tiéd lehet
12 személyes szauna, privát konditerem, fedett grill és nyári konyha vár ebben a Pest vármegyei ingatlanban. Ha szívesen élnél olyan településen, amely nincs zsúfolásig tele, de nemcsak pár ezren lakják, akkor Abony, és ez a különleges luxus családi ház a kedvedre lehet.