2023.11.02. #eladóház #ingatlaneladás #csok

Amikor még állami támogatást is kaphatsz egy Balaton-közeli ingatlan megvásárlásához

Amikor még állami támogatást is kaphatsz egy Balaton-közeli ingatlan megvásárlásához

2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. A Balaton-part közelsége miatt kiemelt célpontja az ingatlankeresőknek Somogy vármegye, pedig a tóparton túl a megye tele van igazi csodákkal. Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Somogy vármegyében


Meglepően sok, összesen 230 település szerepel azon a listán, amely 2024-ben igénybe vehető falusi CSOK településeit gyűjti össze Somogyban. Akár balatoni, vagy ahhoz közeli településekben is gondolkozhatsz, mint például Balatonendréd, Balatonfenyves, Balatonőszöd, Balatonszárszó, Balatonszemes, vagy éppen Balatonszentgyörgy is.

Három szobás családi ház Balatonfenyvesen

867 négyzetméteres telken épült ez a 48 négyzetméteres, háromszobás családi ház, amely később befektetésnek is alkalmas lehet, hiszen a nyári időszakban üdülésre is kiadható. A legközelebbi strand 500 méterre található. Bár a házat 1975-ben építették, a közelmúltban teljes körűen felújították, így komplett tetőszerkezetet kapott, minden nyílászáró műanyagra lett cserélve, az elektromos hálózatot is korszerűsítették, illetve körbe van szigetelve az épület, valamint hűtő-fűtő klímával is felszerelték.

A kert parkosított, az ingatlan akár tovább is bővíthető, hiszen a remek adottságainak köszönhetően a telek 30 százaléka még beépíthető.

balatonfenyves.jpg

Nagy telek, ház Berzencén

A nagyközség közvetlenül a magyar-horvát-határnál fekszik Nagyatád és Csurgó közelében, ott található ez a 2319 négyzetméteres telek, rajta 92 négyzetméteres, háromszobás családi házzal. Az ingatlant 1980-ban építettek, azóta több felújításon is átesett, többek között új tetőt kapott, a nyílászárókat is műanyagra cserélték, körbeszigetelték.

A házban két szoba, nappali, étkező, konyha, fürdő, WC, zuhanyzó, közlekedő és kamra lett kialakítva. A fűtést kétféleképp is megoldhatod, ugyanis a központi fűtésen kívül egy gyönyörű cserépkályha is rendelkezésedre áll. A telek nagy, így alkalmas gazdálkodásra is, melléképületek, ólak, tárolók találhatók még itt.

berzence.jpg

Városi ingatlan, családi ház Csurgón

A város csendes mellékutcájában található ez az 500 négyzetméteres telken elhelyezkedő, kétszintes családi ház, amelynek hasznos alapterülete 157 négyzetméter. A ház alagsorában garázs, tároló, kazánház, WC és egy nagy előszoba található, az első szinten pedig egy hatalmas nappali, két szoba, konyha étkezővel, kamra, fürdő és WC.

A ház melegéről központi fűtés gondoskodik radiátorokkal, amit gázkazánnal vagy vegyes tüzelésű kazánnal is tudsz működtetni. Az ingatlan összközműves. A gondozott és térkövezett udvaron a kocsibeállón kívül gyümölcsfák is találhatóak. Csurgó városa szintén a horvát határhoz közel fekszik, három tájegység találkozásánál épült fel. Az északnyugati Öreghegy és az Újhegy a Zalaapáti-hát legdélibb része, a Zákány-őrtilosi dombok peremvidéke, északkeleten Belső-Somogy közel sík homokhátai határolják, míg délen a Dráva egykori medrének magaspartja.

csurgo.jpg

Falusi birtok, 15 percre a Balatontól

Gyugy településen található ez az 1929-ben épült, és csodásan felújított falusi birtok, amely hatalmas, 4608 négyzetméteres telken található. A ház 78 négyzetméteres, két szoba, nappali, konyha, kamra, előszoba, fürdőszoba és WC található benne.

A szépen gondozott telken még egy 10 négyzetméteres műhely, valamint egy 25 négyzetméteres vendégház, valamint tárolók is találhatók. Gyugy község Balatonboglártól 10 kilométerre délre fekszik, de Fonyód is húsz perc alatt elérhető.

gyugy.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Van egyszer a lakás ára, amire még jönnek a most felsorolt költségek
2024.02.15. #ingatlaneladás #csok
Van egyszer a lakás ára, amire még jönnek a most felsorolt költségek
Egy lakásvásárlásnál a költség nem annyit jelent, amennyi az adott ingatlan árcéduláján olvasható, ezért ajánlják az ingatlanszakértők mindenkinek, hogy egy költségvetés összeállításával készüljenek a lakásvásárlásra. Ebből már előre és pontosabban láthatják, hogy mit engedhetnek meg maguknak, másrészt az sok olyan kényes pontra mutathat rá, amire, ha nem figyelnek, százezreket vagy éppen milliókat veszthetnek, hívta fel a figyelmet az OTP Ingatlanpont. A főbb tételeket még a gyakorlottabb ingatlanvásárlóknak is érdemes időről-időre áttekinteniük, mert például a támogatásokra vonatkozó szabályok is gyakran változnak.
Változások a láthatáron: így hat a CSOK Plusz Győr-Sopron vármegyére
2024.02.08. #újépítésű #csok
Változások a láthatáron: így hat a CSOK Plusz Győr-Sopron vármegyére
Most is lehet kedvezményes hitelhez jutni ingatlanvásárláshoz, a családi otthonteremtési kedvezmény plusznak nevezett állami források ugyanis kamattámogatást nyújtanak azoknak, akik megfelelnek a szigorú banki feltételeknek. A CSOK Plusz felhasználásával Győr-Moson-Sopron vármegyében új építésű és meglévő lakásokat vagy családi házakat lehet vásárolni, amelyek megfelelnek a program részletes feltételeinek. Ez magában foglalhatja az energetikai hatékonysági szempontokat és a minimális alapterületi követelményeket is. Ebben a cikkben a Győr-Sopron vármegyei ingatlankínálatból válogattunk.
Új lehetőségek kapujában: kedvezményekkel és árcsökkenéssel várnak Fejér vármegyében
2024.02.05. #eladóház #csok
Új lehetőségek kapujában: kedvezményekkel és árcsökkenéssel várnak Fejér vármegyében
Az új otthonvásárlási támogatás, a CSOK Plusz Fejér vármegyében újra nyitott korábban már bezártnak hitt kapukat, és ismét lehetőség van városokban is ingatlant vásárolni hitelből, államilag támogatott kamatra. Ebben a cikkben kedvezményesen megvehető Fejér vármegyei ingatlanokat mutatunk, amelyek ára egyébként tíz százalékkal magasabb lenne az országos átlagnál.
A CSOK-tól a CSOK Plusz-ig: változások és lehetőségek Csongrádban
2024.01.29. #ingatlaneladás #csok
A CSOK-tól a CSOK Plusz-ig: változások és lehetőségek Csongrádban
A CSOK Plusz felhasználásával Csongrád megyében új építésű és használt lakásokat vagy családi házakat lehet vásárolni, amelyek megfelelnek a program részletes feltételeinek. Ez magában foglalhatja az energetikai hatékonysági szempontokat és a minimális alapterületi követelményeket is. Most a CSOK Plusz keretének határáig mutatunk igényes otthonokat a vármegye különböző pontjain.
CSOK Plusz kalauz Borsodban: így használhatod ki a legjobban a támogatást
2024.01.19. #eladóház #csok
CSOK Plusz kalauz Borsodban: így használhatod ki a legjobban a támogatást
A CSOK megszűnése után ismét lehetséges állami segítséggel városokban is ingatlant vásárolni. Ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében mutatunk a CSOK Plusz maximális keretéig, tehát 80 millió, illetve 150 millió forintos határig igényes otthonokat a vármegye különböző pontjain.
Fürdővárosban álomotthon - Így használhatod ki a CSOK Pluszt Békés vármegyében
2024.01.12. #ingatlaneladás #csok
Fürdővárosban álomotthon - Így használhatod ki a CSOK Pluszt Békés vármegyében
A CSOK Plusz támogatás új lehetőségeket teremt, hogy egy kellemes városban vegyél, az országos átlagnál olcsóbban ingatlant. Megmutatjuk, milyen lehetőségeid vannak Békés vármegyében.
Kinek lesz könnyebb, az ingatlaneladóknak vagy a vásárlóknak az idei év?
2024.01.11. #ingatlaneladás #csok
Kinek lesz könnyebb, az ingatlaneladóknak vagy a vásárlóknak az idei év?
Az ingatlanpiacon kilábalásra számít az idei évben az egyik legnagyobb ingatlanhálózat. Szerintük egyes lakástípusok ára is emelkedésnek indulhat.
Álomotthont keresel? Az új állami támogatással felfedezheted Baranya bámulatos ingatlanpiacát
2024.01.01. #ingatlaneladás #csok
Álomotthont keresel? Az új állami támogatással felfedezheted Baranya bámulatos ingatlanpiacát
Január 1-jével megszűnik a jelenleg még életben lévő CSOK-támogatás, és elérhetővé válik a CSOK Plusz. Az új otthonvásárlási támogatás feltételeit érdemes újra összefoglalni, és ezúttal Baranyi vármegyei lehetőségeket mutatunk a cikkben.
Ezen ne csússzon meg a CSOK-támogatásod!
2023.12.15. #ingatlanvásárlás #csok
Ezen ne csússzon meg a CSOK-támogatásod!
Átmeneti időszakban vagyunk, amikor még érdemes lehet az év végén megszűnő, illetve a jövő év elejétől igényelhető családi lakástámogatás közül választani, ha valaki új otthont szeretne. Lehet az új építésű, vagy egy régebbi lakás megvásárlása vagy felújítása, bármihez meg lehet találni az ideális támogatási formát. De hogy melyik az, arról érdemes egy szakembert is megkérdezni, mondta Kasziba Erika, az OTP Bank lakáshitelek üzletfejlesztésért felelős szakmai vezetője. Arról is kérdeztük, hogy hogyan látja az állami támogatás hatását az ingatlanpiacra.