2023.11.13.Szerző: Cs. Z. #eladólakás #újépítésű #vízpart

Milyen az élet Bács-Kiskun második városában, ahol tésztát tesznek a halászlébe?

Milyen az élet Bács-Kiskun második városában, ahol tésztát tesznek a halászlébe?

Ha ingatlant vásárolnál Baján, megmutatjuk, milyen a választék. Bács-Kiskun vármegye második legnagyobb lélekszámú városában még egy hosszú időre visszanyúló tét nélküli háborúba is belecsöppenhetsz.


A KSH adatai szerint a 110 ezres lélekszámú Kecskemét után a 34,5 ezer lakosú Baja Bács-Kiskun vármegye második legnépesebb városa, bár itt nagy volt a harc Kiskunfélegyházával és Kiskunhalassal is, amelyek szintén maguknak követelték az ezüstérmet populáció alapján, és noha Bajára is igaz, hogy az elmúlt években folyamatosan csökken az ott lakók száma, nem ez az egyetlen konfliktus forrás a városban, hiszen a bajaiak tízezrei gondolják azt is, hogy az általuk készített gyufatésztás halászlé az igazi. Szeged erősen kétli ezt.

De a témánk szempontjából fontosabb, hogy a Koltozzbe.hu adatai szerint a településen 16 891 lakóépület található. A legnépszerűbbek az 50-99 négyzetméter közötti lakások, amik az összes lakóépület 66,1 százalékát teszik ki, illetve az egylakásos lakóházak. Az eladó lakások átlagára 531 ezer forint/négyzetméter, ugyanez házakra vetítve 363 ezer forint négyzetméterenként, az átlag 447 ezer forint/négyzetméter.

Érdekesség, hogy három éve a bajai átlagár a mostaninak még csak a fele volt, és hogy az itteni ingatlanok az országos átlagnál 33 százalékkal, míg a megyeinél 14 százalékkal olcsóbbak. Az előző hat hónapban 8 százalékkal nőtt a településen az átlagár.

Családi ház Homokváros városrészen

1971-ben épült ez a 172 négyzetméteres, négy szobás családi ház, amelyet teljesen felújítottak. A fűtésről gázkazán, a hűtés/fűtésről három klíma is gondoskodik. A konyha teljes gépészettel és a többi helyiségben a beépített bútorok a vételi ár részét képezik.

A 601 négyzetméteres telekegy része térkövezett, a többi helyen gyep terül el. Az udvaron egy 70 négyzetméteres terasz is található.

baja1.jpg

Családi ház a nyaralóövezetben

Ezt a 70 négyzetméteres, 1+2 félszobás, két szintes családi házat 1980-ban építették. A földszinten nappali, konyha, az emeleten fürdő WC-vel, előtér és két szoba lett kialakítva. Az otthon melegért központi fűtés adja. A meleg vizet villanybojler biztosítja, a víz a fúrt kútból érkezik.

Az ingatlanon találhatók olyan falak, amelyek vakolása még várat magára, vagyis esetleg rád, viszont ha megvásárlod ezt az ingatlant, a teljes berendezés is a tiéd lesz: a bútorok, a konyhai felszerelések, a jelenlegi tulajdonos csak a személyes dolgait és tévét viszi magával.

baja2.jpg

Téglalakás a város szívében

A város központjába költözhetsz, ahol ezt a 66 négyzetméteres, kétszobás társasházi lakást árulják. Noha központi helyen van, de a közös udvar és a csendes környék miatt olyan, mintha zöldövezetben lennél, és mégis: percek alatt elérhetők a bevásárlási és kikapcsolódási lehetőségek.

A két hálószoba mellett konyha-étkező, fürdőszoba WC-vel, valamint egy 15 négyzetméteres fedett terasz is az ingatlan része, továbbá egy 21 négyzetméteres garázs is. Gázkonvektor biztosítja a meleget, a fürdőben villanyfűtés, a meleg vizet átfolyós vízmelegítő szolgáltatja.

baja3.jpg

Új építésű otthon

Ez a kulcsrakész, 1+2 félszobás, 62 négyzetméteres, tetőtéri lakás a belváros közvetlen közelében található. A kétféle lakás egyike 62, a másik 66 négyzetméteres, mindkettőhöz 10-10 négyzetméteres erkély tartozik. Ahogy az ilyen lakásoknál megszokott, magas szintű műszaki tartalommal, alapáron többlet költség nélkül, igényes alapanyagokkal készül.

baja4.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

A Bakonytól a Balatonig - a falusi CSOK új lendületet adhat az ország legjobb adottságú régiójának
2023.11.29. #eladóház #vízpart
A Bakonytól a Balatonig - a falusi CSOK új lendületet adhat az ország legjobb adottságú régiójának
Az ország egyik legszebb környezetben lévő és legizgalmasabb vármegyéje Veszprém, ahol 2024-től összesen 195 településen tudod majd igényelni a falusi CSOK-ot. Megnéztük, mire elég ez.
Levezetjük, hogy mennyibe kerül a használt lakás felújítása, meglepő az újhoz képest
2023.11.28. #újépítésű #finanszírozás
Levezetjük, hogy mennyibe kerül a használt lakás felújítása, meglepő az újhoz képest
Új lakás vásárlásánál a többség eleve nem számol az új építésű ingatlanok kínálatával, mert például drágának tartja azokat. Holott alaposabb utánaszámolással árnyaltabb lenne a kép. Lássuk azokat a jellemzőket, amiken spórolsz egy új építésű lakásnál!
Nem álltunk meg mindenhol - ebben a két városban csak most indul be a fejlődés
2023.11.28. #ingatlaneladás #vízpart
Nem álltunk meg mindenhol - ebben a két városban csak most indul be a fejlődés
Az ezer éves Tokaji borvidék és a hévízi gyógyfürdők nemcsak a magyar, hanem a külföldi turisták körében is népszerűek. Hogy ez így is maradjon, jelentős fejlesztések indulnak a városokban és a környékükön. Kínálkozó alkalom, kedvező lehetőségek: megmutatjuk.
Nézd meg képeken Budapest első Four Points by Sheraton szállodáját a Duna-parton!
2023.11.25. #újépítésű
Nézd meg képeken Budapest első Four Points by Sheraton szállodáját a Duna-parton!
A főváros egyik leghangulatosabb részében, az Újlipótvárosban nyitott meg az első Four Points by Sheraton szálloda Budapesten, a Four Points by Sheraton Budapest Danube.
Black Friday az ingatlanpiacon - 10 milliós áresés?
2023.11.23. #eladólakás #újépítésű
Black Friday az ingatlanpiacon - 10 milliós áresés?
Egyesek képesek időzítőt állítani, hogy a legnagyobb webáruházak akcióiban megszerezhessék az új tévét, okostelefont, háztartási gépet. Nem ritka, hogy ilyenkor túlterhelődik a rendszer vagy alig 1-2 perc alatt elkapkodják az árukészletet. Ilyen őrületre az ingatlanpiacon még Black Friday-kor sem kell számítani, de olyan tényleg előfordul, mint most is, hogy az ingatlanosok tesznek egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
Miért éri meg a XIII. kerületben újépítésű lakást vásárolni?
2023.11.22. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Miért éri meg a XIII. kerületben újépítésű lakást vásárolni?
Budapest átalakításának egyik szimbolikus helyszíne a XIII. kerület. Az egykori gyárnegyed a modernizálódó főváros élmunkásaként előbb jelentős irodaövezetté nőtte ki magát, mostanra pedig a középosztály legkedveltebb otthonteremtési célpontja lett. Ennek a változásnak az egyik hajtómotorja Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztője, a LIVING. Az új lakások jövőjéről, annak behozhatatlan előnyeiről a használt lakásokkal szemben, és hogy milyen lehetőségeket kínál a kerület, arról Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója beszélt.
A pandémiát követő vásárlási hullám után eladási hullám jöhet a Balatonon
2023.11.20. #építőanyag #újépítésű
A pandémiát követő vásárlási hullám után eladási hullám jöhet a Balatonon
Miközben a használt lakások esetében már elkezdődött az árak mérséklődése, ez a trend nem volt jellemző az újépítésű lakásoknál. Ez is közrejátszott abban, hogy jelentősen mérséklődött irántuk az érdeklődés, de van egy nagyobb gond.
Modern technológia az otthonodban - miért éri meg a hőszivattyús rendszer?
2023.11.20. #eladóház #újépítésű #energiahatékonyság
Modern technológia az otthonodban - miért éri meg a hőszivattyús rendszer?
Akár új otthonba költözik, akár a régit igyekszik felújítani, ma már szinte mindenki a modern technológiát, a hőszivattyús hűtő- és fűtőrendszereket keresi. Most ezt a témát járjuk körbe és mutatunk rá példákat is.
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
2023.11.19. #luxusingatlan #budapest #újépítésű
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
A Svábhegy közegéhez tökéletesen illeszkedő épület éles kontrasztban áll a glamour lakberendezési stílusra jellemző, szemet gyönyörködtető csillogással. Az enteriőr egyelőre csak a látványterveken létezik, viszont a leendő tulajdonos, nem kizárt, hogy ennek hatására fogja megvásárolni az ingatlant. Sehol egy drámaian túlzó giccses díszlet vagy harsány elem. A tervező elegánsan nyúlt a belső terekhez, ami így meglepően jól harmonizál Budapest egyik legkedveltebb zöld területének egyszerűségével.