2023.11.13.Szerző: Árgyelán Dorina #építőanyag #dekor #tippektrükkök

Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk

Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk

Szeretnéd egy kicsit megújítani az otthonodat, de a tapétázást túl nagy feladatnak tartod, a festést pedig nem elég tartósnak? Van élet a retró lambérián túl is, sőt ma már nemcsak beltéren, hanem kültéren is változatos és izgalmas felületeket hozhatsz létre. Igen, te, mivel a paneleket saját magad is felrakhatod. Mutatjuk.


Lambéria másképp?

A lambéria az 1980-as évek belsőépítészetének meghatározó megoldása volt. A kezeletlen fenyőléceket valójában nemcsak bent, hanem kültéren is használták, hogy megóvják a falak állapotát. Mivel a hozzá fűzött reményeket beváltotta, ezért a lakáson belül is előszeretettel és bárhol alkalmazták. Miután a falra felkerült, lelakkozták vagy lefestették, hogy minél ellenállóbb legyen.

Ez annyira jól sikerült, hogy több generáció is ilyen színtelenre lakozott lambériás folyosón szaladgálva nőtt fel, és akik közös jellemzője még az is, hogy a többségük most már hallani sem akar arról, hogy a saját otthonában ilyen burkolat legyen. Pedig ez a natúr megoldás tekinthető a mai modern táblás falburkolatok elődjének.

Táblás falburkolat, ha magad újítasz fel

Akár kényszerűségből, akár anyagi megfontolás miatt döntesz úgy, hogy saját kezűleg végzed a lakásfelújítás ezen részét, jó döntést hoztál. Teljesen érthető, ha nem szeretnél egy ilyen, viszonylag kis munka miatt heteket vagy akár hónapokat várni egy szakemberre. Ráadásul ezeknek a divatos fali elemeknek az összeillesztése és ragasztása bárki számára egyszerű, csak minimális kézügyességet igényel.

Szinte bármilyen falfelületre rögzíthetők, így már azzal is egy csomó koszt és munkát megspórolsz, hogy az előző burkolatot nem kell előtte leverni. Igaz, a jó minőségű falburkolat költségesebb, mint átfesteni a falakat, viszont könnyebben tisztítható, kevésbé sérülékeny és sokkal tartósabb.

Praktikus hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal is bír a nappali elegáns burkolata elado-teglalakas-budapest-x-kerulet-felsorakos-93735437-t6.webp

Tégla, dekorkő, tölgy?

A különböző fa változatok mellett számos dekorkő és tégla is megtalálható a kínálatban. De ezen kívül olyan különlegességekkel is találkozhatunk, mint a kárpitozott vagy a beton hatású falpanelek. Az tehát felmérhető, hogy elég nagyot ugrottunk a klasszikus lambériától, és lényegében ma már nem szükségszerű, hogy minden lakás egyformán nézzen ki belül, hanem mindenki megtalálhatja az otthonához legjobban illeszkedő falburkolatot.

  • Az exkluzívabb termékeket inkább bízd a gyártó által ajánlott szakemberre, aki garanciát is vállal az elvégzett munkáért!

A kőhatású falpanel tökéletesen illeszkedik a nappali stílusához elado-ikerhaz-nyiregyhaza-orokosfold-93638658-t6.webp

Kültérre speciális falburkolat kell

A lakáson kívülre helyezett kő paneleknek az időjárás viszontagságait is jól kell bírniuk. A beltéri falburkolatok többnyire néhány milliméteres MDF lapból készülnek, amik lakkozást követően sem bírják a fagyokat és a csapadékot. A lépcsőfeljáró vagy a garázs oldalának burkolásához olyan terméket válassz, ami fagyálló, hogy sokáig gyönyörködhess benne. A jól megválasztott kültéri falpanel nemcsak az otthonodnak, hanem a kertednek is sokáig dísze lesz.

Esztétikus kültéri kőburkolat teszi izgalmassá az egyhangú homlokzatot elado-csaladi-haz-albertirsa-90779840-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Enélkül csak látszólag csodálatos egy lakás - miért van egy otthonnak sajátos szaga?
2023.11.29. #dekor #tippektrükkök
Enélkül csak látszólag csodálatos egy lakás - miért van egy otthonnak sajátos szaga?
Nem csak látványa, de szaga is van minden otthonnak, és ez utóbbi ugyancsak alapvetően meghatározhatja, milyen érzéseket kelt bennünk az adott ingatlan. Már a belépés pillanatában feldobhatja vagy letörheti a hangulatunkat az orrunkat megcsapó illat. Mitől lesz jó vagy rossz szagú egy lakás? Néhány egyszerű és természetes megoldás.
Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
2023.11.25. #tippektrükkök
Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
A cserépkályha nemcsak a hagyományos dizájn és a kényelmes otthoni légkör kedvelt eleme, de számos praktikus előnnyel is bír. Egyedülálló hőtartó képességének köszönhetően órákon át sugároz meleget, még a tüzelés befejezte után is, miközben rendkívüli energiahatékonysággal csökkenti a fűtési költségeket. Környezetbarát mivolta a megújuló fűtőanyagok használatával párosul, így kevesebb szén-dioxidot bocsát ki. A cserépkályha nem csak funkcionális, hanem egy igazi dísz is otthonunkban, hiszen egyedi dizájnnal és személyre szabott megjelenéssel harmonizál a lakás bármely részével. Hosszú élettartama és a modern változatokban megtalálható léghűtési opciók csak hab a tortán, tovább emelve ezen régi-új kedvencünk praktikumát és népszerűségét.
A pandémiát követő vásárlási hullám után eladási hullám jöhet a Balatonon
2023.11.20. #építőanyag #újépítésű
A pandémiát követő vásárlási hullám után eladási hullám jöhet a Balatonon
Miközben a használt lakások esetében már elkezdődött az árak mérséklődése, ez a trend nem volt jellemző az újépítésű lakásoknál. Ez is közrejátszott abban, hogy jelentősen mérséklődött irántuk az érdeklődés, de van egy nagyobb gond.
Drága a felújítás? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt spórolhatsz
2023.11.19. #lakberendezés #dekor
Drága a felújítás? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt spórolhatsz
Lakásfelújítás röviden: kis tervezés, sok pénz, vagy megfelelő tervezés és sok kompromisszum, amivel elkerülhető az anyagi csőd.
Hogyan díszítsd a kandallót karácsonyra?
2023.11.19. #eladóház #dekor
Hogyan díszítsd a kandallót karácsonyra?
A kandalló önmagában is kész látványosság, ám az ünnepek közeledtével vétek lenne kihagyni a dekorálásból. Érdemes akár a legtöbb díszt is a kandalló köré elhelyezni, hiszen elbírja, fizikailag és esztétikai értelemben is. Ha azonban nincs kandallód, még van időd dobozokból elkészíteni a valósághű mását, amit majd kedvedre dekorálhatsz.
Tökéletes albérlőt keresel? Akkor ez a cikk neked szól
2023.11.18. #albérlet #tippektrükkök
Tökéletes albérlőt keresel? Akkor ez a cikk neked szól
Az ingatlankiadás egyáltalán nem fenékig tejfel, nagyon nehéz megtalálni azt a személyt, akire teljes nyugalommal rábízhatjuk a lakásunkat. Nem is véletlen, hogy ez a folyamat sokszor elég időigényes, a főbérlőknek ugyanis nagyon sok mindenre kell odafigyelniük.
A fürdőszoba 6 aranyszabálya
2023.11.16. #dekor #lakberendezés
A fürdőszoba 6 aranyszabálya
Az otthoni fürdőszoba az egyetlen hely, ahova mindenki elvonulhat. Ezért nagyon nem mindegy, milyen állapotban van. Függetlenül a helyiség méretétől vagy stílusától, van néhány tervezési szabály, amit érdemes megfogadni a kényelmes és ízléses fürdőért.
Ez a penészes falakra az utólagos gyógymód
2023.11.13. #felújítás #építkezés #építőanyag
Ez a penészes falakra az utólagos gyógymód
Kevés dolog kiábrándítóbb annál, mint néhány hónappal az új lakás megvásárlása után észrevenni, hogy penészfoltok jelentek meg a falon. A fal vizesedése összetett probléma: azon kívül, hogy csúnya, lassan, de biztosan felemészti az épület szerkezetét a benne élők egészségével együtt. Mi a megoldás?
Télen is kiülhetsz az erkélyre, csak vegyél sapkát, sálat - és egyéb hasznos ötletek
2023.11.12. #eladóház #családiház #dekor
Télen is kiülhetsz az erkélyre, csak vegyél sapkát, sálat - és egyéb hasznos ötletek
Ha teraszos otthonod van, nyáron természetesnek veszed, hogy eggyel kijjebb költözöl és birtokba veszed a teraszt meg az erkélyt. De miért ne ücsöröghetnél az erkélyen mondjuk olyan időben is, amikor hideg van? Ha tiszta az ég, a csillagokban gyönyörködhetsz, borús idő esetén pedig maradnak a fényfüzérek és lámpások. Csak ne felejtsd el: sál sapka, kesztyű!