2023.11.13.Szerző: Árgyelán Dorina #építőanyag #dekor #tippektrükkök

Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk

Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk

Szeretnéd egy kicsit megújítani az otthonodat, de a tapétázást túl nagy feladatnak tartod, a festést pedig nem elég tartósnak? Van élet a retró lambérián túl is, sőt ma már nemcsak beltéren, hanem kültéren is változatos és izgalmas felületeket hozhatsz létre. Igen, te, mivel a paneleket saját magad is felrakhatod. Mutatjuk.


Lambéria másképp?

A lambéria az 1980-as évek belsőépítészetének meghatározó megoldása volt. A kezeletlen fenyőléceket valójában nemcsak bent, hanem kültéren is használták, hogy megóvják a falak állapotát. Mivel a hozzá fűzött reményeket beváltotta, ezért a lakáson belül is előszeretettel és bárhol alkalmazták. Miután a falra felkerült, lelakkozták vagy lefestették, hogy minél ellenállóbb legyen.

Ez annyira jól sikerült, hogy több generáció is ilyen színtelenre lakozott lambériás folyosón szaladgálva nőtt fel, és akik közös jellemzője még az is, hogy a többségük most már hallani sem akar arról, hogy a saját otthonában ilyen burkolat legyen. Pedig ez a natúr megoldás tekinthető a mai modern táblás falburkolatok elődjének.

Táblás falburkolat, ha magad újítasz fel

Akár kényszerűségből, akár anyagi megfontolás miatt döntesz úgy, hogy saját kezűleg végzed a lakásfelújítás ezen részét, jó döntést hoztál. Teljesen érthető, ha nem szeretnél egy ilyen, viszonylag kis munka miatt heteket vagy akár hónapokat várni egy szakemberre. Ráadásul ezeknek a divatos fali elemeknek az összeillesztése és ragasztása bárki számára egyszerű, csak minimális kézügyességet igényel.

Szinte bármilyen falfelületre rögzíthetők, így már azzal is egy csomó koszt és munkát megspórolsz, hogy az előző burkolatot nem kell előtte leverni. Igaz, a jó minőségű falburkolat költségesebb, mint átfesteni a falakat, viszont könnyebben tisztítható, kevésbé sérülékeny és sokkal tartósabb.

Praktikus hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal is bír a nappali elegáns burkolata elado-teglalakas-budapest-x-kerulet-felsorakos-93735437-t6.webp

Tégla, dekorkő, tölgy?

A különböző fa változatok mellett számos dekorkő és tégla is megtalálható a kínálatban. De ezen kívül olyan különlegességekkel is találkozhatunk, mint a kárpitozott vagy a beton hatású falpanelek. Az tehát felmérhető, hogy elég nagyot ugrottunk a klasszikus lambériától, és lényegében ma már nem szükségszerű, hogy minden lakás egyformán nézzen ki belül, hanem mindenki megtalálhatja az otthonához legjobban illeszkedő falburkolatot.

  • Az exkluzívabb termékeket inkább bízd a gyártó által ajánlott szakemberre, aki garanciát is vállal az elvégzett munkáért!

A kőhatású falpanel tökéletesen illeszkedik a nappali stílusához elado-ikerhaz-nyiregyhaza-orokosfold-93638658-t6.webp

Kültérre speciális falburkolat kell

A lakáson kívülre helyezett kő paneleknek az időjárás viszontagságait is jól kell bírniuk. A beltéri falburkolatok többnyire néhány milliméteres MDF lapból készülnek, amik lakkozást követően sem bírják a fagyokat és a csapadékot. A lépcsőfeljáró vagy a garázs oldalának burkolásához olyan terméket válassz, ami fagyálló, hogy sokáig gyönyörködhess benne. A jól megválasztott kültéri falpanel nemcsak az otthonodnak, hanem a kertednek is sokáig dísze lesz.

Esztétikus kültéri kőburkolat teszi izgalmassá az egyhangú homlokzatot elado-csaladi-haz-albertirsa-90779840-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 176 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Az alumínium ajtók nem véletlenül a nyílászárók bajnokai
2024.06.21. #építőanyag
Az alumínium ajtók nem véletlenül a nyílászárók bajnokai
Az építőiparban az alumínium nyílászárók egyre keresettebbek. Az alumínium kiváló tulajdonságai, mint a könnyű súly, a tartósság és a korrózióállóság, rendkívül vonzóvá teszik ezt az anyagot az építkezések során. Az alumínium nyílászárók különféle formákban és méretekben érhetők el, így szinte minden építészeti igénynek megfelelnek.
A szőnyegtisztítás művészete: hatékony módszerek és eszközök
2024.06.15. #tippektrükkök
A szőnyegtisztítás művészete: hatékony módszerek és eszközök
Biztosak vagyunk benne, hogy a te otthonodban is lapul minimum egy szőnyeg, a nappalidnak pedig elengedhetetlen bútora a kanapé. Akárhogy is, a textilek egyrészt barátságosabbá teszik a lakást, másrészt például a szőnyegeknek számos más hasznos funkciója is van. Csökkentik az alsó szomszéd felé terjedő hangokat, a port, és kellemesebb érzés egy puha meleg szőnyegen lépkedni, mint a hideg parkettán vagy járólapon. Időnként azonban rájuk fér egy alaposabb tisztítás, hogy újra friss illatú, élősködő- és koszmentes legyen a felület.
Kicsi a fürdőszoba? Építs zuhanyt!
2024.06.12. #eladólakás #építőanyag
Kicsi a fürdőszoba? Építs zuhanyt!
Alig lehet megfordulni egy átlagos lakás fürdőszobájában, ketten egyszerre pedig szinte már lehetetlen például fogat mosni. Nagyot kell taktikázni, mire megtalálod azt a bútort, ami kisebb-nagyobb átalakítás után befér a fürdőbe. Nem csoda, ha egyre többen döntenek úgy, hogy megszabadulnak a kádtól és helyette zuhanyt csináltatnak. Ebben a cikkben az épített zuhanykabinokat mutatjuk meg.
Extra olcsó ingatlanok a Dunántúlon
2024.06.10. #eladóház #építőanyag
Extra olcsó ingatlanok a Dunántúlon
Néha nem azért keres valaki kifejezetten olcsó ingatlant, hogy jó üzletet kössön, hanem mert szeretné az elképzelései szerint alakítani. Ennek ugyanis az a feltétele, hogy annyira le kell csupaszítani az épületet, mint amikor egy festő kezd el üres vásznon dolgozni. Ezért nem baj, ha teljesen fel kell újítani, hiszen úgyis ez a cél. Ez egyrészt pénztárcakímélő, másrészt költséges folyamat lehet, az előbbihez mutatunk néhány olcsó és eladó dunántúli ingatlant.
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
2024.05.25. #lakberendezés #tippektrükkök
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
Az utóbbi években meglehetősen felértékelődtek azok a társasházi lakások, amik rendelkeznek erkéllyel. Hiába csak pár négyzetméternyi plusz helyről van szó, a szabadság, amit nyújtani tud, megéri a plusz költséget.
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
2024.05.20. #dekor #tippektrükkök
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
Van néhány dolog, amire oda kell figyelned, mielőtt gyertyafényes vacsorát rendezel! Nincs is meghittebb pillanat annál, mint egy stresszes nap után tele engedni a kádat forró vízzel, és gyertyaláng mellett relaxálni a habokban. Egyes gyertyák isteni illatot árasztanak, míg más darabok remekül mutatnak a vacsoraasztalon. Viszont egyre több olyan teóriát hallani, hogy nem tesz jót az egészségednek, ha belső térben élvezed a gyertyalángot. Lássuk, mit mondanak erről a szakemberek!
Padlók, amikkel nem lőhetsz mellé
2024.05.18. #felújítás #tippektrükkök
Padlók, amikkel nem lőhetsz mellé
Nem tudod, milyen padlót válassz a nappalidba? Akkor a következő bejegyzésünk neked szól. Hiszen nem csupán azt tudhatod meg, hogy milyen lehetőségeid vannak, hanem arra is választ kaphatsz, hogy az egyes padlótípusok, miért lehetnek jó választások a számodra.
Miért lenne kötelező a konyhába a járólap?
2024.05.15. #eladólakás #építőanyag
Miért lenne kötelező a konyhába a járólap?
Talán csak megszokásból tervezünk úgy, hogy a konyhába járólap való. Persze erre megvan a logikus magyarázat: egyszerűen tisztán tartható, nem baj, ha kiborul egy pohár víz és nem is könnyen karcolódik. Viszont a belsőépítészeti trendek változásával egyre hangsúlyosabbá vált egy negatív tulajdonsága. Mégpedig az, hogy veszettül hideg. Ezen javított ugyan a padlófűtés elterjedése, de ha valaki nem akarta a teljes fűtési rendszert átalakítani, akkor maradt a diszkomfort és a hideg talp effektus.