2023.10.08.Szerző: Cs. Z. #vízpart #építkezés #újépítésű

Élj mint az urak! Kocsikázz a Dunakanyarban, és pihenj meg Tahitótfaluban!

Élj mint az urak! Kocsikázz a Dunakanyarban, és pihenj meg Tahitótfaluban!

Tahitótfalu környékén közel száz ingatlan közül választhatsz az otpotthon.hu kínálatában, hogy mennyire megéri, arra most négy példát mutatunk.


Ahogy Leányfalu, úgy a Budapest a mai Tahitótfalu területe is már a rómaiak korában lakott volt. Konkrétan például a mai Pokol-csárda helyén is találtak római hídfőállást, és a környék stratégiai jelentőségét mutatja, hogy a községben két őrtoronyra is bukkantak.

A település mostani nevét már több mint száz éve elnyerte, de ceremoniálisan csak 1980-ban egyesült Tahi és a Szentendrei-szigeten fekvő Tótfalu. Utóbbi sík területen, Tahi pedig dombos-hegyes részen, a Visegrádi-hegység lábánál található. Sok más mellett az évről-évre megrendezett eperfesztiváljáról is ismert.

Ebből a szempontból nézzünk előbb egy befektetésre alkalmas, szállónak, vendéglátásra is alkalmas ingatlant.

A legszebb birtok Tahitótfaluban

Mindenekelőtt tisztázzuk, a település egyik legszebb részén, másfél hektáros telken álló 500 négyzetméteres kastély maga a luxus a Pilisi Parkerdő határán. Mintha csak egy száz évvel ezelőtti milliomos hétvégi dácsájában járnánk a képeket kattintgatva. Ennek a frissen felújított hatalmas villának a berendezése is olyan, hogy akár egy múzeumban is elférne, századeleji szecessziós bútorok, art decós stíluskavalkád.

Az ingatlan 11 épületegységből áll, például egy 100 négyzetméteres vendégházból, két hálószobával, továbbá 4 faház, egy kőház, egy felújítandó ház is van a telken. Utóbbi 150 négyzetméteres terasszal. A főépület padlófűtéses, napelem felszerelhető rá.

tahitotfalu1.jpg

Családi ház a váci rév közelében

Alig múlt tíz éves ez a csodás zöldövezetben épült, hatalmas, 3092 négyzetméteres telken álló 149 négyzetméteres ház. Különlegessége, hogy kivett zártkerti, üdülő besorolás alatt van.

Nagy belmagasság, amerikai konyhás nappali jellemzi és két hálószoba is található benne. Klímás, padlófűtéses, riasztórendszeres, szaunás, a telken engedéllyel működő víztermelő kút és egy 15 köbméteres zártrendszerű derítő is van.

tahitotfalu2.jpg

Ikerházfél a faluközpont közelében

Kis telek, nagy ház: az 1950-ben épült, de 2004-ben kibővített, 2018-ban korszerűsített, két éve pedig teljesen új tetőt kapott ház tehát jó műszaki és statikai állapotban van.

Fűtését gázcirkóval, radiátor hőleadókkal oldották meg, és az emeleten hűtő-fűtő klíma is működik. A ház duplakomfortos, mindkét szintjén van fürdőszoba és konyha étkezővel, ezek mellett még négy szoba is. A kert gondozott, fakerítéses, a végében garázs épült.

tahitotfalu3.jpg

Befejezésre váró ház

Kiváló ajánlatnak tűnik ez a félbehagyott ingatlan, ami éppen ezért nyomott áron megvásárolható. Az 1388 négyzetméteres teleken épülő 95 négyzetméteres házon még van munka. Tégla építésű, cseréptetős, fa nyílászárókkal készült, a három szinten négy szobát alakítottak ki.

Az ingatlan a község csendes részén, a hegyekre nyíló panorámás részen található.

tahitotfalu4.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Állnak az eladatlan lakások, ők meg úgy építenek, mintha nem lenne holnap: de nem is otthon lesz belőlük
2024.02.24. #ingatlaneladás #építkezés
Állnak az eladatlan lakások, ők meg úgy építenek, mintha nem lenne holnap: de nem is otthon lesz belőlük
A lakásépítések tavalyi megtorpanása közel negyedszázados rekordokat is megdöntött, ez derült ki a KSH legfrissebb adataiból. Mit jelent ez? Kevesebben fogtak saját otthon megteremtésébe, az új lakások közel kétharmadát pedig eleve eladásra szánták.
A lakáspiac művészete: a személyre szabott otthonvásárlás
2024.02.09. #ingatlaneladás #újépítésű
A lakáspiac művészete: a személyre szabott otthonvásárlás
Az új fajlagos árkülönbsége a Covid első évében ugrott hatalmasat, és azóta a 120 százalékot is meghaladja. Tehát új vagy használt? Mindkettő kínálhat jó választást, ebben a cikkben ezt a kérdést járjuk körül.
Változások a láthatáron: így hat a CSOK Plusz Győr-Sopron vármegyére
2024.02.08. #újépítésű #csok
Változások a láthatáron: így hat a CSOK Plusz Győr-Sopron vármegyére
Most is lehet kedvezményes hitelhez jutni ingatlanvásárláshoz, a családi otthonteremtési kedvezmény plusznak nevezett állami források ugyanis kamattámogatást nyújtanak azoknak, akik megfelelnek a szigorú banki feltételeknek. A CSOK Plusz felhasználásával Győr-Moson-Sopron vármegyében új építésű és meglévő lakásokat vagy családi házakat lehet vásárolni, amelyek megfelelnek a program részletes feltételeinek. Ez magában foglalhatja az energetikai hatékonysági szempontokat és a minimális alapterületi követelményeket is. Ebben a cikkben a Győr-Sopron vármegyei ingatlankínálatból válogattunk.
Visszaesett az építőipar, akkor mostantól könnyebb lesz szakembert találni?
2024.01.21. #építkezés #felújítás
Visszaesett az építőipar, akkor mostantól könnyebb lesz szakembert találni?
Az elmúlt hónapok többek között a jelentős mértékű építőipari visszaesésről szóltak. Ez vajon jelentheti azt, hogy felszabadultak a korábban lefoglalt építőipari kapacitások, ezáltal könnyebb szakembert találni egy-egy megvásárolt ingatlan felújítására?
Búcsú a fegyverektől - tisztek helyett most a stílus parancsol Győrben
2024.01.19. #energiahatékonyság #ingatlantörténelem #újépítésű
Búcsú a fegyverektől - tisztek helyett most a stílus parancsol Győrben
Idehaza korántsem ritkaság egy-egy volt szovjet laktanya látványa. A katonaság kivonulásával ezek elhagyatottakká váltak, rendbehozatalukra és fenntartásukra pedig sok esetben nem futja, így lepusztulnak, benövi őket a gaz és némelyik akár igazi szellemvárossá is válik. A győri Vadász-laktanya néven elhíresült komplexum azonban szerencsére nem maradt teljesen kihasználatlanul.
Visszafogják az új lakások átadását az idén - így tesztelik a vásárlókat
2024.01.18. #újépítésű #ingatlanpiac
Visszafogják az új lakások átadását az idén - így tesztelik a vásárlókat
1200 eladatlan új lakás található jelenleg a lakáspiacon. A leginkább fokozott óvatosság jellemzi a fővárosban építő vállalkozások 2024-es terveit. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképének legfrissebb adati alapján az idén a tavalyinál kevesebb új otthon átadásával számolnak. A tulajdonosok az áraikkal és akcióikkal tesztelik a leendő vevők hajlandóságát.
Téli csend a Balatonnál: most érdemes elmerülni az ingatlankínálatban
2024.01.13. #eladóház #vízpart
Téli csend a Balatonnál: most érdemes elmerülni az ingatlankínálatban
Bár fagypont alatt a hőmérséklet, a Balaton ilyenkor is számos izgalommal vár: csodáld meg a befagyott tavunkat, és nézz körül, milyen most az ingatlanpiac! Ha el akarod kerülni a nyári nyüzsgést, arra is van megoldás: a vízparttól 15-20 percnyire található lehetőségeket mutatunk meg ebben a cikkben.
Újabb ikonikus épületek Óbudán: milyen különlegességekkel várják az új évet?
2024.01.02. #eladólakás #újépítésű
Újabb ikonikus épületek Óbudán: milyen különlegességekkel várják az új évet?
Az elmúlt évtizedben rohamtempóban épültek be a III. kerület domboldalain álló üres telkek. 2014-ben még csak 94 lakás épült a kerületben, 2015-ben már 188, 2016-ban 330, egy évvel később pedig 466. Bár azóta lecsillapodott az építési kedv, a megkezdett fejlesztések azóta sem álltak le. Ebben a cikkben megmutatjuk, miért is jó választás új lakásba költözni Óbudán.
A legszebb természetes építőanyag – melyik fafajta mire való?
2024.01.02. #építkezés #építőanyag
A legszebb természetes építőanyag – melyik fafajta mire való?
Szeretnéd, ha az új nyaralódban látszódnának a gerendák? Új könyvespolcot építenél natúr fából? Nem minden fa alapanyag alkalmas a különböző barkács- vagy építési projektekhez. Ebben a cikkben megnézzük, melyik fa mihez a legjobb.