2024.02.20.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás #energiahatékonyság

Hogyan használd a mesterséges intelligenciát a lakásod megtervezéséhez?

Hogyan használd a mesterséges intelligenciát a lakásod megtervezéséhez?

Amióta 2022 őszén az OpenAI piacra dobta a ChatGPT, azóta számos olyan kiegészítőt integráltak, amivel akár böngészni tud a neten és képeket is alkothat. Akár egy bonyolult excel táblázatot is képes kezelni, vagy egy több száz oldalas dokumentumot tud összefoglalni pár perc leforgása alatt. Ismerd meg, hogyan veheted hasznát a lakásod megtervezésénél!


Helló, a szokásos?

Ha rendszeresen dolgozol a mesterséges intelligenciával, meg tudod tanítani neki a saját stílusod egyes jegyeit. Ez akkor is jól jöhet, ha nem csak szöveges, hanem vizuális tartalmat szeretnél gyártatni. Előfizetéssel feltölthetsz képeket, dokumentumokat, amik olyan ingatlanokat, épületterveket tartalmaznak, amik neked szimpatikusak, ezekből pedig az MI szépen feltérképezi az ízlésedet és a stílusodat. Tovább tudod finomítani érzékletes és részletgazdag promptokkal, leírásokkal az elképzelésedről.

A mesterséges intelligencia segíthet megtalálni azt a stílust, amiben a legjobban érzed magad otthon elado-teglalakas-budapest-iii-kerulet-93894305-t6.webp

Tervezz virtuálisan!

Veled is előfordult már, hogy kitaláltál valamit, ami elméletben nagyon klassznak tűnt, a valóságban azonban rémes lett? Ha kisebb dologról van szó, akkor az még nem olyan kellemetlen, de ha többszázezres bútorok nem passzolnak össze, az már több mint kínos.

A belsőépítészek, lakberendezők évek óta használnak olyan szoftvereket, amiknek a segítségével 3 dimenzióban láthatod a teret, mielőtt az valósággá válna. Így már rögtön a tervezőasztalon kiderül, ha valami mégsem olyan, mint amilyenre számítottál. Így nem kell megvásárolnod a drága eszközöket, mindössze a mesterséges intelligenciához kell fordulnod.

Könnyebben elképzelheted, hogy milyen lesz a kész ingatlan elado-teglalakas-budapest-ix-kerulet-88345436-t6.webp

Nem igazodsz el a trendek között?

Ha több stílust is a magadénak érzel és nem tudsz választani, a MI ebben is tud neked segíteni. Össze tudja hasonlítani a különböző trendeket, ajánlásokat tud megfogalmazni, amik akár hasznosak is lehetnek. Mivel rengeteg információval rendelkezik, akkor is érdemes kipróbálni, ha pontosan tudod, hogy mit szeretnél. A mesterséges intelligencia ugyanis annál pontosabb, minél részletesebb utasítást kap.

Az okosotthon legjobb barátja a mesterséges intelligencia

Az okosotthon-rendszerek elképesztő mértékben tudják egy ingatlan komfortfokozatát emelni. A távoli vezérlés például a kényelem magasiskolája, hiszen Wi-Fin keresztül vagy automatizáció segítségével irányítható a lakás hőmérséklete, a világítás, a biztonsági rendszer. A mesterséges intelligencia által monitorozott hűtés / fűtésrendszer többnyire automata vezérlésű, így energiahatékonyabb a működése. Az olyan biztonsági rendszerek mellett mint a kamera- és a riasztó, lehetőség van okos zárak felszerelésére is. Az érzékelők segítségével komplex védelemben tudhatod az otthonodat.

Távirányítóval vezérelhető csillárok, Wi-Firől üzemel a hűtő-fűtő klíma elado-teglalakas-budapest-vi-kerulet-nagykoruton-kivuli-terulet-97142734-t6.webp

Címlapkép: DALL-E


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Kérsz egy presszókávét? – Vigyázz, mert egyáltalán nem mindegy, mikor iszod!
2024.04.22. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Kérsz egy presszókávét? – Vigyázz, mert egyáltalán nem mindegy, mikor iszod!
Kétféle kávéfogyasztó van, az egyik kizárólag reggel iszik illatos frissítőt, a másik egész nap kortyolgatja a kávéját. Te tudod, melyik a legalkalmasabb napszak a kávézásra és miért? Ha nem, akkor most itt a válasz.
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
2024.03.27. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
Nagy levegőt vett az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, és megépítette Magyarország legnagyobb villanyautós töltőállomását, egy lakópark alatt. Minden lakáshoz tartozik egy korszerű töltőhely, így a beruházás teljes elkészültekor egyszerre 800 elektromos autót lesz képes kiszolgálni. Ez áttörés az otthoni autótöltésben.
Ezt csak akkor olvasd el, ha tiszta indukciós főzőlapra vágysz!
2024.03.26. #energiahatékonyság #tippektrükkök
Ezt csak akkor olvasd el, ha tiszta indukciós főzőlapra vágysz!
Az üveg- vagy kerámialapos szupertűzhelyek rendkívül érzékenyek, tisztítás során különleges odafigyelést igényelnek, ezért most eláruljuk, hogyan kerüld el a felületkárosodást.
5 lehetséges ok, amiért koszosan veszed ki a mosogatógépből az edényeket
2024.03.17. #energiahatékonyság #barkácsolás
5 lehetséges ok, amiért koszosan veszed ki a mosogatógépből az edényeket
Egy mosogatógéppel jelentős időt és energiát spórolhatsz meg, kivéve, ha a ciklus végén foltosan veszed ki a tányérokat, poharakat, amelyeket aztán kézzel újra el kell mosnod. Veled is gyakran előfordul? Ahelyett, hogy új mosógépet vásárolnál, elég a következő szokásaidon változtatni. Ne habozz, olvass tovább!
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
2024.03.11. #energiahatékonyság #luxusingatlan
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
Mindig is hatalmas üvegfelületekre, az ablakon akadálytalanul bezúduló napfényre vágytál? Minden luxusnak megvan a maga ára, de most Európa piacvezető ablakgyártója, az Internorm tanácsaival biztosra mehetsz.
Bidé vs. WC-papír – vajon, melyik a nyerő?
2024.03.03. #energiahatékonyság #lakberendezés
Bidé vs. WC-papír – vajon, melyik a nyerő?
A 2020-as lakossági pánik és a fennálló toalettpapír hiány hatására jelentősen megugrottak a bidéeladások az Egyesült Államokban. Később az érdeklődés alábbhagyott, azonban a szakemberek szerint továbbra ez a legjobb tisztálkodási eszköz az egészség és a bolygó szempontjából. Bidé vs. WC-papír – vajon, melyik a nyerő?
19-re lapot húzott a bürokrácia vagy valódi szerepe lesz energetikai tanúsítványnak a klímaváltozás elleni küzdelemben?
2024.02.26. #energiahatékonyság
19-re lapot húzott a bürokrácia vagy valódi szerepe lesz energetikai tanúsítványnak a klímaváltozás elleni küzdelemben?
A klímaváltozás ma már valóságos veszélyt jelent a bolygónkra nézve. Egyes tudósok véleménye szerint már el is késtünk mindenféle zöldítő programmal, az Európai Unió azonban nem látja ilyen borúsan a helyzetet. A „Fit for 55” célkitűzéssel azt az üzenetet hirdeti, hogy az egyéni szinten túlmenően vannak olyan területek, ahol mostantól globális felelősségvállalás és megvalósítás szükséges mindannyiunk jövője érdekében. Az energetikai tanúsítványok módosítása ebben a kontextusban válik fontossá és érthetővé, mint az energiafogyasztás mérésének és csökkentésének hatékony eszköze.
Fedezd fel a Nap erejét: útmutató az új napelem pályázathoz
2024.02.23. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Fedezd fel a Nap erejét: útmutató az új napelem pályázathoz
Eloszlottak a felhők, végre kisütött a Nap, és újra lehet pályázni napelemrendszer telepítésére. Lássuk a részleteket!