2023.10.15.Szerző: Cs. Z. #ingatlanbefektetés #családiház

Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk

Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk

Az otpotthon.hu ingatlankínálatában közel négyezer baranyai vármegyei ingatlan szerepel, közülük választottuk ki a két legkisebbet és a két legnagyobbat. Utóbbi nem is állandó lakhatásnak épült, inkább befektetésre alkalmas.


Átlagosan 464 ezer forintot kérnek el egy négyzetméterért, és 80,4 négyzetméter a kínált ingatlanok átlagterülete az eladó ingatlanoknak Baranya vármegyében. A szélsőértékeket nézve Véménden négyzetméterenként már 93 ezer forintért is találni házat, míg Orfűn 762 ezer az eladásra kínált ingatlanok átlagára négyzetméterenként. A vármegyeszékhely, Pécs 571 ezerrel szintén az élvonalban szerepel.

Regionálisan Pécs környékén és Villány térségében a legdrágábbak az ingatlanok.

A legkisebb családi ház

Mindössze 3,9 millió forintért kínálják Pécs, Szent Miklósi városrészen megvételre ezt a - zártkerti - hétvégi házat egy kis telken, pincével. A 80-as években épült, a kert szépen karbantartott, gyümölcsfák, csemegeszőlő, dísznövények is találhatók rajta.

A kis házban egy pihenőszoba, egy manzárdszoba, egy kis mindenes helyiség, szerszámtároló található, mellette betonozott kocsibeálló. A villany be van vezetve. A víz ciszternából, illetve a szomszéd telekről biztosított.

baranya1.jpg

A picinél nagyobb családi ház Pécsen

Pécs frekventált részén kínálják megvételre ezt a 80-as években felépített 20 négyzetméteres családi házat, aminél elsősorban nem az építmény, hanem a panoráma a lényeg. A telek 1200 négyzetméteres, ahonnan a Mecsek emelkedői mellett a városra nyílik kilátásod. A telek összközműves és lejtős.

baranya2.jpg

Villa, Komlón, a legnagyobb

Nem nehéz megtalálni a legnagyobb ingatlant Baranyában, ami Komlón magasodik, egy 7000 négyzetméteres telken. A vadászkastély összesen 1700 négyzetméteres és 54 szobás.

A négy szintes villát az 1900-as években építette Jánosi Engel Adolf, cselédlakásokkal, gazdasági épületekkel. Bár felújításra szorul, de kiválóan alkalmas lehet szállodának, hiszen parkja ősfás és Pécs is csak 25 kilométerre található. De a környék klímája és lehetőségei miatt akár szanatóriumnak is alkalmas.

baranya3.jpg

20 szoba Egyházaskozáron

Korábban gyermektáborként működött, de állattartásra is alkalmas ez a Pécstől, Szekszárdtól és Kaposvártól is egyaránt 45 kilométerre található épületkomplexum. Az alapokat még az 1900-as években építették. A telek 5830 négyzetméteres, a ház 1625 négyzetméter, ebből a gazdasági épületek 508 négyzetmétert tesznek ki. Lovarda, műhelyek, takarmánytároló, nagyüzemi főzésre szolgáló konyha, étterem, 20 szoba, fürdőszobák, hatalmas fedett és nyitott teraszok találhatok még itt.

A területen asztalosműhely, kovácsműhely, lovászlak, takarmánytároló, istálló, magtároló, szénatároló, körkarám, állatsimogató, állattartásra alkalmas épületek, kiszolgáló helyiségek, konyha, étterem, büfé, kolbászfüstölő, gépkezelő, kazánhelyiség is található, és a tetőtér is beépíthető.

baranya4.jpg

Forrás: Koltozbe.hu statisztika


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Akiket már nem érint meg az állampapírok hozama - ismét megjelennek a befektetők az ingatlanpiacon
2024.02.21. #ingatlanbefektetés #albérlet
Akiket már nem érint meg az állampapírok hozama - ismét megjelennek a befektetők az ingatlanpiacon
Míg a korábbi években az állampapírpiac jelentős befektetői pénzt szippantott ki az ingatlanpiacról, addig a helyzet most változni látszik. Hol érdemes és milyen ingatlanok jöhetnek szóba befektetési célpontként? Ebben a cikkben szakértők válaszolnak.
Újlipótváros legújabb gyöngyszeme: a Duna Pearl
2024.02.18. #ingatlanbefektetés
Újlipótváros legújabb gyöngyszeme: a Duna Pearl
A Duna Pearl projekt Budapest városképének egyik legújabb ékköve, amely a XIII. kerület szívében, az Újlipótvárosban található. Ez a kivételes fejlesztés tökéletesen illeszkedik a környék elegáns és zöldövezeti jellegéhez, amely miatt gyakran emlegetik „Pest Budájaként”. A Duna Pearl nemcsak modern építészeti megoldásaival és kifinomult stílusával tűnik ki, hanem fantasztikus elhelyezkedésével is, közvetlenül a Duna partján. Ennek köszönhetően a lakók lenyűgöző kilátásban részesülhetnek a folyóra és a városra.
7 dolog, amit a hatékony munkatársak csinálnak, miután hazaérnek a melóból
2024.02.04. #ingatlanbefektetés #tippektrükkök
7 dolog, amit a hatékony munkatársak csinálnak, miután hazaérnek a melóból
Amikor szakmai sikerekről beszélsz, általában a munkahelyi stratégiákra, viselkedésformákra koncentrálsz, pedig nem csak ettől függ, mikor leszel a hónap dolgozója. Az is sokat számít, mit csinálsz a szabadidődben.
Most megvalósíthatod életed álmát, és tiéd lehet a Szívek szállodája
2024.01.17. #eladóház #ingatlanbefektetés
Most megvalósíthatod életed álmát, és tiéd lehet a Szívek szállodája
Egy szálloda mindennapi működése már számos írót, filmkészítőt megihletett. Így ismerhettük meg a Grand Hotelt vagy éppen az olyan, néhány szobás meghitt panziókat, mint amilyen a Szitakötő szálló a Szívek szállodájából. Ha már te is eljátszottál a gondolattal, hogy milyen izgalmas lehet egy szállodát működtetni, akkor most mutatunk hozzá néhány létező és lélegzetelállító ingatlant.
Eladó álomotthon, luxus és stílus a zalai dombok között
2024.01.09. #eladóház #ingatlanbefektetés
Eladó álomotthon, luxus és stílus a zalai dombok között
Egyedülálló lehetőség, most féláron kínálják ezt a luxus ingatlant Söjtörön. Az ingatlan egy luxus, minden igényt kielégítő családi házból és egy autókereskedésből áll. Söjtör község Zala megyében, a Zalaegerszegi járásban, az Észak-Göcseji-dombság peremén, a Válicka völgyében húzódik 3615 hektáron.
A drága VI. kerület másik arca – a hét legjobb ajánlatai
2024.01.06. #budapest #ingatlanbefektetés
A drága VI. kerület másik arca – a hét legjobb ajánlatai
Gyönyörű 20. század eleji házak, az Opera és színházak sokasága – Terézváros megannyi kulturális izgalmat nyújt, amik a legforgalmasabb városrészek egyikévé teszik Budapesten. És mennyiért lehet a VI. kerületben most ingatlant venni, és milyet? Ebben a cikkben ennek jártunk utána.
Mark Zuckerberg hawaii házának aljában egy földalatti bunker is lesz bombabiztos ajtókkal és könyvtárral
2023.12.30. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Mark Zuckerberg hawaii házának aljában egy földalatti bunker is lesz bombabiztos ajtókkal és könyvtárral
Alaposan felkészül a disztópikus világra a Meta közösségi oldal vezetője, a projekt 270 millió dollárjába kerül.
Ha ide költözöl nemcsak otthont váltasz, hanem életformát is - bevállalnád?
2023.12.26. #ingatlanbefektetés #luxusingatlan
Ha ide költözöl nemcsak otthont váltasz, hanem életformát is - bevállalnád?
Kisgyerekként szinte mindenki álmodik arról, hogy felnőttként lesz egy saját birtoka, ahol aztán annyi kutyát, lovat és egyéb, a szülők által nem engedélyezett állatot fog tartani, amennyi csak elfér. Ebben a cikkben mutatunk egy 9 hektáros, 10 szobás kúriát Kunadacson, ami pont az ilyen álmok megvalósítására alkalmas.
Ami nem Monopoly és nem játékpénz: hogyan válassz befektetésnek ingatlant?
2023.12.25. #eladólakás #ingatlanbefektetés
Ami nem Monopoly és nem játékpénz: hogyan válassz befektetésnek ingatlant?
Az ingatlanbefektetés biztonságosabbnak tűnik a részvényekhez meg a tőzsdéhez képest. Bizonyos szempontból ez így is van, de az ingatlanok ettől még számos buktatót és kockázatot rejtenek magukban. Ha nem ismered eléggé a piacot, már a vásárlás pillanatában bukhatsz rajta. A következő cikkben felfedezzük az ingatlanpiac rejtelmeit, amiknek az ismeretében könnyebben fogsz tudni ingatlanba fektetni.