2023.10.15.Szerző: Cs. Z. #ingatlanbefektetés #családiház

Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk

Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk

Az otpotthon.hu ingatlankínálatában közel négyezer baranyai vármegyei ingatlan szerepel, közülük választottuk ki a két legkisebbet és a két legnagyobbat. Utóbbi nem is állandó lakhatásnak épült, inkább befektetésre alkalmas.


Átlagosan 464 ezer forintot kérnek el egy négyzetméterért, és 80,4 négyzetméter a kínált ingatlanok átlagterülete az eladó ingatlanoknak Baranya vármegyében. A szélsőértékeket nézve Véménden négyzetméterenként már 93 ezer forintért is találni házat, míg Orfűn 762 ezer az eladásra kínált ingatlanok átlagára négyzetméterenként. A vármegyeszékhely, Pécs 571 ezerrel szintén az élvonalban szerepel.

Regionálisan Pécs környékén és Villány térségében a legdrágábbak az ingatlanok.

A legkisebb családi ház

Mindössze 3,9 millió forintért kínálják Pécs, Szent Miklósi városrészen megvételre ezt a - zártkerti - hétvégi házat egy kis telken, pincével. A 80-as években épült, a kert szépen karbantartott, gyümölcsfák, csemegeszőlő, dísznövények is találhatók rajta.

A kis házban egy pihenőszoba, egy manzárdszoba, egy kis mindenes helyiség, szerszámtároló található, mellette betonozott kocsibeálló. A villany be van vezetve. A víz ciszternából, illetve a szomszéd telekről biztosított.

baranya1.jpg

A picinél nagyobb családi ház Pécsen

Pécs frekventált részén kínálják megvételre ezt a 80-as években felépített 20 négyzetméteres családi házat, aminél elsősorban nem az építmény, hanem a panoráma a lényeg. A telek 1200 négyzetméteres, ahonnan a Mecsek emelkedői mellett a városra nyílik kilátásod. A telek összközműves és lejtős.

baranya2.jpg

Villa, Komlón, a legnagyobb

Nem nehéz megtalálni a legnagyobb ingatlant Baranyában, ami Komlón magasodik, egy 7000 négyzetméteres telken. A vadászkastély összesen 1700 négyzetméteres és 54 szobás.

A négy szintes villát az 1900-as években építette Jánosi Engel Adolf, cselédlakásokkal, gazdasági épületekkel. Bár felújításra szorul, de kiválóan alkalmas lehet szállodának, hiszen parkja ősfás és Pécs is csak 25 kilométerre található. De a környék klímája és lehetőségei miatt akár szanatóriumnak is alkalmas.

baranya3.jpg

20 szoba Egyházaskozáron

Korábban gyermektáborként működött, de állattartásra is alkalmas ez a Pécstől, Szekszárdtól és Kaposvártól is egyaránt 45 kilométerre található épületkomplexum. Az alapokat még az 1900-as években építették. A telek 5830 négyzetméteres, a ház 1625 négyzetméter, ebből a gazdasági épületek 508 négyzetmétert tesznek ki. Lovarda, műhelyek, takarmánytároló, nagyüzemi főzésre szolgáló konyha, étterem, 20 szoba, fürdőszobák, hatalmas fedett és nyitott teraszok találhatok még itt.

A területen asztalosműhely, kovácsműhely, lovászlak, takarmánytároló, istálló, magtároló, szénatároló, körkarám, állatsimogató, állattartásra alkalmas épületek, kiszolgáló helyiségek, konyha, étterem, büfé, kolbászfüstölő, gépkezelő, kazánhelyiség is található, és a tetőtér is beépíthető.

baranya4.jpg

Forrás: Koltozbe.hu statisztika


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 165 124 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Európa legnagyobb fürdővárosa téged vár!
2024.07.12. #eladóház #ingatlanbefektetés
Európa legnagyobb fürdővárosa téged vár!
Hajdúszoboszló nemcsak Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, de Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is itt található. Ha neked is volt már szerencséd az alföldi város gyógyvízében regenerálódni, biztosan te is beleszerettél a településbe. Most pedig lehetőséged van nemcsak látogatóba járni ide, hanem a nagycsaláddal beköltözni vagy épp a pihenést keresőkkel megosztani az örömöt egy kiváló befektetés keretében.
Ilyen lakásban lakik Rihanna - de milyen a hasonló luxus Budapesten?
2024.06.29. #ingatlanbefektetés #budapest
Ilyen lakásban lakik Rihanna - de milyen a hasonló luxus Budapesten?
Ha belestél egy kicsit az énekesnő frissen eladott lakásába, összehasonlíthatod olyan eladó budapesti ingatlanokkal, amik hasonló szintet képviselnek. Nem hiszed? Mutatjuk.
Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
2024.06.22. #felújítás #családiház #energiahatékonyság
Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
Bár elsőre nem tűnik könnyűnek egy régivágású kockaház (értsd: Kádár-kocka) energetikai felújítása, ám az egyáltalán nem is megvalósíthatatlan. Ráadásul még ingatlanunk értékét is jelentősen növelhetjük vele.
Folytatódik a harc a parkolóhelyekért Budapesten, de van, aki örülhet
2024.06.10. #ingatlanbefektetés #fenntarthatóság
Folytatódik a harc a parkolóhelyekért Budapesten, de van, aki örülhet
A fővárosi autós közlekedésnek és parkolásnak megvannak a maga szabályai, ami néha olyan, mintha nem is lenne. Vagy mintha mindenki más kiadású KRESZ könyvből tanult volna. Az autókkal telített Budapesten a kormány mögül vívják az utcai harcot az elsőbbségért, a haladásért és a parkolásért. Az utóbbival kezdődnek igazán a bajok: a kerületek nagy részében kétszer annyi gépjármű van, mint parkolóhely, ha az állandó lakosokat vesszük figyelembe. Most itt a lehetőség a saját parkolókra, ezekből mutatunk néhány eladósorba került helyet.
Sopronban teltház van, de ez a meghitt zug téged vár
2024.06.06. #eladólakás #ingatlanbefektetés
Sopronban teltház van, de ez a meghitt zug téged vár
Sokan gondolták azt az elmúlt években, hogy Sopron a magyar települések egyik legjobbika, emiatt jelentősen megnőtt a lakosok száma. Ausztria közelsége több szempontból is vonzó: munka, üdülés, továbbtanulás, de azért nem szabad elfelejteni, hogy még a határ innenső oldalán vagyunk. Ugyanakkor ez az a város, ahol amellett, hogy nagy gondot fordítanak a történelmi belváros állagmegőrzésére, teret adnak a kortárs szellemiségnek is. Mutatjuk, miért érdemes itt letelepedni.
Milyen a balatoni bérleti piac?
2024.05.23. #vízpart #ingatlanbefektetés
Milyen a balatoni bérleti piac?
Az elmúlt hónapokban az előző évi pangás után némi mozgás érzékelhető a Balaton ingatlanpiacán, miközben az árak változatlanok. De talán már nem sokáig.
Ugorj fejest a medencekínálatba!
2024.05.04. #luxusingatlan #családiház #kertészet
Ugorj fejest a medencekínálatba!
Tudod már, hogy hol töltöd a nyarat? Az előrelátók már tavaly lefoglalták a legjobb nyaralóhelyeket. Ha te még nem tetted meg, akkor vedd elő a naptárat, és tervezd meg a szabadságod. Az sem gond, ha nem utazol, hanem a nyár nagy részét otthon töltöd, főleg, ha kertes házad van. Például el tudod képzelni, hogy a forró nyári délutánok után mártózol egyet a medencében? Vagy a teraszon lévő jakuzziban? Az áruházakban most indul a kerti szezon; ismerkedj a medence típusokkal, hogy azonnal lecsaphass egy észbontó ajánlatra. Ebben segít ez a cikk.
A biatorbágyi Ezeregy éjszaka és az amerikai középosztály luxusa a Balatonnál
2024.05.02. #eladóház #ingatlanbefektetés
A biatorbágyi Ezeregy éjszaka és az amerikai középosztály luxusa a Balatonnál
A heti válogatásunkban megmutatjuk az ingatlanok csillogó világát, ahol a helyszín, az építészeti megoldások és a modern technológiai felszereltség dönti el, hogy melyik otthon válik igazi gyöngyszemmé.
Volt orosz laktanya keresi nagyot álmodni merő gazdáját
2024.04.25. #ingatlanbefektetés #gazdaság
Volt orosz laktanya keresi nagyot álmodni merő gazdáját
Egy vállalkozás helyszínének megválasztása sosem egyszerű. Pláne, ha olyan üzletágról van szó, ami fizikai helyiséget igényel. Pláne, ha a tevékenységhez hatalmas területre van szükség. Amit nem mellesleg át is kell alakítani. Ugyanakkor nagy sikereket csak azok érnek el, akik mernek nagyot álmodni. Ha lenne néhány milliárd forint a zsebedben, te mit hoznál ki ebből a két ipari területből?