2022.11.16. #eladóház #családiház

3 erdőszéli kuckó, ahová elvonulnánk idén ősszel

3 erdőszéli kuckó, ahová elvonulnánk idén ősszel

Észrevetted, hogy amikor zsúfolásig tele van a fejed teendőkkel, a lelkedet egyre jobban hatalmába keríti a szorongás, akkor elkezdesz vágyódni egy csendes, nyugodt hely után? A természet közelsége nyugtatólag hat a lélekre és a szellemre. Egyeseknek elég alkalmanként pár nap, hogy feltöltődjenek, míg mások egyszer csak fogják magukat, és a városi zsivajból kiszakadva a „semmi közepén” telepednek le. Összegyűjtöttünk három helyszínt, ahová mi is azonnal elvonulnánk.


Balaton, a magyar riviéra

A Balaton környéke minden évszakban varázslatos. Nyáron rengeteg program adott: vízi biciklizés a magyar tenger hullámain, drótszamáron ülve körbetekerni a tavat, fel lehet túrázni a magaslatokra madártávlatból körbekémlelni a vidéket. Szezonban számos város tart kulturális rendezvényeket, illetve a környéken több szabadidőpark, bobpálya is található.

De mi van a nyaraló idény elmúltával? Lényegesen kevesebb ember, és a környezet csodálatossága. A Balaton ősszel is gyönyörű, amikor viharos szél fodrozza a hullámokat, vagy ha elkezd befagyni a tó jege. Ebben a balatonvilágosi családi házban egész évben lehetőséged van élvezni a községi élet előnyeit. Ha ideköltözöl, nem szakadsz el teljesen a civilizációtól, mégsem fogsz mindenhol emberekbe botlani. A passzív építésű ház abszolút modern és innovatív, szintenként egymástól függetlenül vezérelhető padlófűtéssel. Jó beosztással rendelkezik, ami egy kisebb család igényeit teljes mértékben kielégíti. elado-csaladi-haz-balatonvilagos-88029661-k1.jpg

Pozitív energiák a Föld szívében, a Pilisben

Többen is hisznek abban, hogy a Föld szívcsakrája a Pilisben található. Maga a Dalai Láma erről azt nyilatkozta, hogy a csakra nem egy fizikális helyhez köthető, hanem mi, emberek rendelkezünk velük. Mivel az emberiség eredetileg erősen kötődött az anyatermészethez, valószínűleg ezért érezzük szükségesnek, hogy időnként visszatérjünk hozzá akár egy kirándulás erejéig. Az érintetlen erdőben található növények olyan energiákat közvetítek, amikre szükséged van. Mivel a Pilis az egyik legnépszerűbb túrázási célpont, ráadásul az Árpád házi királyok számos szent helyet létesítettek itt, a szakrális királyokat itt koronázták.

A spirituális vonalat figyelmen kívül hagyva nem lehet elmenni amellett, hogy a Pilist járva megérint a környék szépsége. Az új tulajdonosa nagyon fogja szeretni ezt a hatalmas kerttel rendelkező családi házat Pilisborosjenőn. Pontosabban házakat, mert két külön bejárattal rendelkező, felújított, egyszintes épületekről van szó. Több generáció együttes költözésekor is ideális, hiszen nincsenek lépcsők, amik az idősebb hozzátartozók számára kihívás lehet.
elado-csaladi-haz-pilisborosjeno-pest-megye-86455917-k6.jpg

Vidéki élet a 21. században

Több híresség és hétköznapi pár dönt úgy, hogy hátat fordít a városi élet kényelmének és visszatér azokhoz a hagyományokhoz, életmódhoz, amit elődeink folytattak. Tökéletes választás az ilyen újrakezdéshez ez a nyíregyházi tanyavilág vályogháza. Szalmazsúp tető, belül kemence, hatalmas telek várja új lakóját. Nevelhetsz állatokat, termelhetsz zöldséget, magad sütheted a kenyeret. Elsajátíthatod az önellátó gazdálkodás fortélyait. Ha pedig kikapcsolódásra vágysz, a közeli Sóstó erdőben nagy sétákat tehetsz, vagy bemehetsz a városba színházba, múzeumot látogatni. Élményfürdőzés után gyönyörködhetsz a sóstói zenélő szökőkút játékában is.
elado-csaladi-haz-nyiregyhaza-szabolcs-szatmar-bereg-megye-87859156-k6 (1).jpg

Nézd meg a többi erdőszéli ingatlanunkat is az OTP Otthon kínálatában

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 159 667 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Élet a város peremén - Vesd össze a zártkertek előnyeit és hátrányait, aztán dönts!
2023.06.07. #eladóház #ingatlaneladás #ingatlanvásárlás

Élet a város peremén - Vesd össze a zártkertek előnyeit és hátrányait, aztán dönts!

Bár hivatalosan már nem is léteznek zártkertek, de előfordulhat, hogy a tulajdoni lapon a zártkert megnevezés szerepel, ezért készülj fel rá, hogy módosulhatnak az eladás és a vétel szempontjából is a lehetőségek. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mit jelent a zártkerti ingatlan rád nézve, bármelyik fél is vagy a tranzakcióban.
Mi ez a két vidéki ház, amiért olyan nagy az érdeklődés?
2023.06.07. #eladóház #vízpart

Mi ez a két vidéki ház, amiért olyan nagy az érdeklődés?

Két hatszobás házat kerestünk Nyugat-Magyarországról, és nem kellett csalódnunk, íme, a tökéletes választás.
Barokkos megoldást keresel? Láttad már a szegedi Hattyúk tavát? Luxus élet a Balaton-felvidéken
2023.06.06. #eladóház #luxusingatlan

Barokkos megoldást keresel? Láttad már a szegedi Hattyúk tavát? Luxus élet a Balaton-felvidéken

Heti ingatlanválogatásunkba többek között egy 100 éves, kőből épült parasztház, egy, a Hattyúk tavaként emlegetett szegedi ökoszisztémás ingatlan, továbbá egy mesebeli pompás kastélyt idéző családi ház is bekerült a Balaton mellett.
Fektess panzióba! Egy tóparti, esetleg fővárosi-környéki ingatlant keresel hozzá?
2023.06.05. #eladóház #családiház

Fektess panzióba! Egy tóparti, esetleg fővárosi-környéki ingatlant keresel hozzá?

Kész, kalap-kabát. Eldöntötted, hogy új életet kezdesz, és vendéglátásba fogsz? Miért ne tennéd?! A hazai turizmus a covid óta magas lángon pörög, ezért olyan ingatlanokat mutatunk, amelyek kevés ráfordítással panziókká, vendégházakká alakíthatók.
A te házad, a te várad - Első a biztonság, hogyan zárod, kint maradsz?
2023.06.03. #családiház #építőanyag

A te házad, a te várad - Első a biztonság, hogyan zárod, kint maradsz?

Több százezer forintot is elköltöttél a biztonsági bejárati ajtóra, hogy elrettentsd a betörőket, de a hiperszuper ajtó zárja nem működik megfelelően? Esetleg elhagytad a kulcsod? Elmondjuk, hogy hogyan kerülheted el, hogy meghibásodás vagy véletlen baleset miatt komplett ajtót kelljen cserélned.
Most egyben megnézheted az eladó Makovecz-házakat - Organikus világ, amiben élnél?
2023.06.01. #eladóház

Most egyben megnézheted az eladó Makovecz-házakat - Organikus világ, amiben élnél?

Tudtad, hogy Makovecz Imre közel ötszáz épületet tervezett, amiknek nagyjából a fele épült meg? Ő a magyar organikus építészet egyik legismertebb alakja. Az irányzat lényege, hogy az épület a természetbe simul, szinte a környezete részévé válik. A leghíresebb épületei a piliscsabai egyetem, a makói Hagymaház, és Hagymatikum Fürdő, illetve a csíkszeredai és siófoki templom, mi pedig megkerestük a lakóházait.
Foglalkozási mobilitás Magyarországon, ahogy még soha - kezdj családi gazdálkodásba a tanyavilágban!
2023.06.01. #eladóház #családiház

Foglalkozási mobilitás Magyarországon, ahogy még soha - kezdj családi gazdálkodásba a tanyavilágban!

Észrevetted, hogy egyre többen törnek ki a buborékból, és kezdenek teljesen új életet? Sok városlakó például vidékre költözik és gazdálkodásra adja a fejét. Sok ember vágya egy saját farm, ami nem egyszerű döntés, de most igyekszünk megkönnyíteni azzal, hogy bemutatjuk azokat tanyákat, amikkel megvalósíthatod a vágyaidat.
Tényleg vannak még Balaton környéki ingatlanok, amik nem kirívóan drágák? - Házak 40 millió alatt
2023.05.30. #eladóház #családiház

Tényleg vannak még Balaton környéki ingatlanok, amik nem kirívóan drágák? - Házak 40 millió alatt

Régóta álmodozol arról, hogy a Balaton környékén veszel házat, de pont nincs rá több száz millió forintod? Megnéztük azokat a lehetőséget, amik ennél sokkal kevesebb pénzért juttathatnak hozzá álmaid otthonához. Vigyázat, balatoni és ahhoz közeli ingatlanok 40 millió forint alatt!
Popovics-kastély vagy egy Bauhaus villa? Nézd meg válogatásunkat
2023.05.30. #eladóház #eladólakás

Popovics-kastély vagy egy Bauhaus villa? Nézd meg válogatásunkat

Szereted a különleges ingatlanokat? Akkor ezeket tényleg látnod kell. A heti válogatásunkba bekerült egy különleges Bauhaus villa, egy nagyon egyedi loft lakás és egy gyermek barlangfürdős kecskeméti ingatlan is.