2022.11.16.

3 erdőszéli kuckó, ahová elvonulnánk idén ősszel

3 erdőszéli kuckó, ahová elvonulnánk idén ősszel
Észrevetted, hogy amikor zsúfolásig tele van a fejed teendőkkel, a lelkedet egyre jobban hatalmába keríti a szorongás, akkor elkezdesz vágyódni egy csendes, nyugodt hely után? A természet közelsége nyugtatólag hat a lélekre és a szellemre. Egyeseknek elég alkalmanként pár nap, hogy feltöltődjenek, míg mások egyszer csak fogják magukat, és a városi zsivajból kiszakadva a „semmi közepén” telepednek le. Összegyűjtöttünk három helyszínt, ahová mi is azonnal elvonulnánk.

hirdetés


Balaton, a magyar riviéra

A Balaton környéke minden évszakban varázslatos. Nyáron rengeteg program adott: vízi biciklizés a magyar tenger hullámain, drótszamáron ülve körbetekerni a tavat, fel lehet túrázni a magaslatokra madártávlatból körbekémlelni a vidéket. Szezonban számos város tart kulturális rendezvényeket, illetve a környéken több szabadidőpark, bobpálya is található.

De mi van a nyaraló idény elmúltával? Lényegesen kevesebb ember, és a környezet csodálatossága. A Balaton ősszel is gyönyörű, amikor viharos szél fodrozza a hullámokat, vagy ha elkezd befagyni a tó jege. Ebben a balatonvilágosi családi házban egész évben lehetőséged van élvezni a községi élet előnyeit. Ha ideköltözöl, nem szakadsz el teljesen a civilizációtól, mégsem fogsz mindenhol emberekbe botlani. A passzív építésű ház abszolút modern és innovatív, szintenként egymástól függetlenül vezérelhető padlófűtéssel. Jó beosztással rendelkezik, ami egy kisebb család igényeit teljes mértékben kielégíti. elado-csaladi-haz-balatonvilagos-88029661-k1.jpg

Pozitív energiák a Föld szívében, a Pilisben

Többen is hisznek abban, hogy a Föld szívcsakrája a Pilisben található. Maga a Dalai Láma erről azt nyilatkozta, hogy a csakra nem egy fizikális helyhez köthető, hanem mi, emberek rendelkezünk velük. Mivel az emberiség eredetileg erősen kötődött az anyatermészethez, valószínűleg ezért érezzük szükségesnek, hogy időnként visszatérjünk hozzá akár egy kirándulás erejéig. Az érintetlen erdőben található növények olyan energiákat közvetítek, amikre szükséged van. Mivel a Pilis az egyik legnépszerűbb túrázási célpont, ráadásul az Árpád házi királyok számos szent helyet létesítettek itt, a szakrális királyokat itt koronázták.

A spirituális vonalat figyelmen kívül hagyva nem lehet elmenni amellett, hogy a Pilist járva megérint a környék szépsége. Az új tulajdonosa nagyon fogja szeretni ezt a hatalmas kerttel rendelkező családi házat Pilisborosjenőn. Pontosabban házakat, mert két külön bejárattal rendelkező, felújított, egyszintes épületekről van szó. Több generáció együttes költözésekor is ideális, hiszen nincsenek lépcsők, amik az idősebb hozzátartozók számára kihívás lehet.
elado-csaladi-haz-pilisborosjeno-pest-megye-86455917-k6.jpg

Vidéki élet a 21. században

Több híresség és hétköznapi pár dönt úgy, hogy hátat fordít a városi élet kényelmének és visszatér azokhoz a hagyományokhoz, életmódhoz, amit elődeink folytattak. Tökéletes választás az ilyen újrakezdéshez ez a nyíregyházi tanyavilág vályogháza. Szalmazsúp tető, belül kemence, hatalmas telek várja új lakóját. Nevelhetsz állatokat, termelhetsz zöldséget, magad sütheted a kenyeret. Elsajátíthatod az önellátó gazdálkodás fortélyait. Ha pedig kikapcsolódásra vágysz, a közeli Sóstó erdőben nagy sétákat tehetsz, vagy bemehetsz a városba színházba, múzeumot látogatni. Élményfürdőzés után gyönyörködhetsz a sóstói zenélő szökőkút játékában is.
elado-csaladi-haz-nyiregyhaza-szabolcs-szatmar-bereg-megye-87859156-k6 (1).jpg

Nézd meg a többi erdőszéli ingatlanunkat is az OTP Otthon kínálatában

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra