2023.10.13.Szerző: Árgyelán Dorina #családiház #újépítésű #energiahatékonyság

Tökös programajánló októberre - már a hétvégén csodás program a Balatonon

Tökös programajánló októberre - már a hétvégén csodás program a Balatonon

A sütőtökfaragás vicces és kreatív időtöltés kicsiknek és nagyoknak, és évről-évre egyre népszerűbb halloween előtt ijesztő arcot faragni a narancssárga termésnek. Programajánlónkban különböző rendezvényeket gyűjtöttünk össze, hogy a faragás mellett másra is figyelhess: jótékonykodnál, kipróbálnál tökös gasztro különlegességeket, esetleg a bátorságodat tennéd próbára?


Töklámpás fesztivál Budapesten

Október 28-án, este, otthon elkészített alkotások lepik majd el a Hősök terét. A program annyiban rendhagyó, hogy az érkezők nemcsak a kész lámpást viszik magukkal, hanem tartós élelmiszert is. A szervezők ugyanis összekötötték a kellemest a hasznossal, és a Gyermekétkeztetési Alapítványnak is gyűjtenek felajánlásokat.

A téren bárhol elhelyezheted a saját töködet, majd érdemes mustrát tartani, hogy kit, mennyire kapott el a művészi hajlam. Este mindenki összegyűjti az általa készített lámpást, hogy a továbbiakban otthon lehessen benne gyönyörködni.

Nem is kell sokat menned a Hősök teréről, ha egy jó kihasználtságú, frekventált helyen lévő, mégis csendes ingatlant keresel. A lakás egy klasszikus pesti körfolyosós bérház harmadik emeletén helyezkedik el. A belmagasságot kihasználva az egyik szobában galériát építettek, így a hálófülke megőrzi az intimitást.

Kiváló közlekedés, jó elhelyezkedés jellemzi ezt az amúgy is príma lakást elado-teglalakas-budapest-vii-kerulet-nagykoruton-kivuli-terulet-93344835-t6.webp

Tök jó ínyencségek

A hosszúkás sütőtök egyszerűen vagy fűszeresen megsütve is mesés csemege, de pusztán ennyi még nem biztos, hogy a Kőröshegyi Levendulás az ország távolabbi pontjairól is vonzana látogatógat. Ahol nyáron csokorszámra szedheted a különleges gyógynövényt, ott őszbe fordulva (október 14-15-én) helyi őstermelők töktermései között válogathatsz.

Szerszámokkal javasolt készülni, illetve egy tervvel, hogy milyen rémisztő arcot szeretnél faragni. Segítheti az ötletelést a számos tökkel ízesített kávé vagy sütemény. A kész műveket értékelik, amíg minden alkotás elkészül tökös játékokban vehetnek részt kicsik és nagyok.

Ha magával ragadott a környék változatossága és komolyabban gondolkodsz az itteni letelepedésen, vedd fontolóra az alábbi balatonfüredi otthont! Az új építésű ingatlan nemcsak modern, hanem letisztult és elegáns. Igényes otthon, ahonnan élvezheted a Balaton közelségét. Az energiahatékony kivitelezés hasznodra lesz a rezsiköltség kordában tartásában, és minden este gyönyörködhetsz a varázslatos naplementében.

Kuriózum a Balaton közelsége és az elegáns épület párosítása elado-csaladi-haz-balatonfoldvar-90876750-t6.webp

Alkonytúra bátraknak

Október 14-én Balatonalmádit is érdemes meglátogatni, ha kalandokra vágysz. Itt is megmérettetheted a szobrászi képességeidet, de a sütisütő versenyre is benevezhetsz, ha van egy tök jó recepted.

Bekapcsolódhatsz a mosógél készítő workshopba, a kisebbeknek gyerekkoncerttel várják és kötözhetnek óriástököt plüssállatokból. Amíg vársz az eredményhirdetésre vagy a tombolára, pótolhatod az energiát tökös ételekkel. Este a körsétát tehettek a lámpásokkal a ligetben, a merészebbek indulhatnak az alkonytúrán.

Ez a kétszintes családi ház amellett, hogy bájos gyöngyszem, még környezettudatos is. Fűtése hőszivattyúval és fan coil rendszerekkel működik, így gazdaságosan fenntartható.

A kétszintes házak elképesztően praktikusak, ha jól van kihasználva a tér, mint ebben az esetben elado-csaladi-haz-balatonalmadi-budatava-86685880-t1.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 158 009 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Miért fontos a mosógép rendszeres tisztítása?
2024.07.20. #fenntarthatóság #energiahatékonyság
Miért fontos a mosógép rendszeres tisztítása?
A háztartási berendezések is igénylik a törődést, csakúgy mint a növények. Igaz, beszélni ugyan nem kell hozzájuk, de nekik is vannak igényeik, amikre erősen ajánlott odafigyelni. A gépek esetében sem működik a végtelen kizsákmányolás; ha nem törődsz velük, akkor jóval hamarabb felmondják a szolgálatot. Bár most a mosógépé a főszerep, de a javaslatokat a többi háztartási eszközre is vonatkoztathatod.
Chameleon: minél nagyobb tömegnek adjunk új funkciót, ami megkönnyíti az életet
2024.07.08. #energiahatékonyság #okosotthon
Chameleon: minél nagyobb tömegnek adjunk új funkciót, ami megkönnyíti az életet
Okosotthon nélkül egy új ingatlan ma már elképzelhetetlen, és a régebbi épületeknél is egyre népszerűbb az otthonok felokosítása. Hogy milyen előnyei vannak, milyen lehetőségeket nyújt egy ilyen intelligens rendszer, arról a legnagyobb magyarországi okosotthon cég vezetője beszélt. A már külföldön is terjeszkedő Chameleon okosotthonrendszer-fejlesztései a mindennapjaink jövőjébe engednek bepillantást.
Győr fejlesztése továbbra is lendületben: új lakóparkok a láthatáron
2024.07.08. #eladólakás #újépítésű #lakópark
Győr fejlesztése továbbra is lendületben: új lakóparkok a láthatáron
Győr-Sopron-Moson vármegye székhelyén nem áll le a fejlesztés, sorra épülnek a lakóparkok, egyre dinamikusabban fejlődik Győr.
Itt éltek, akiknek földjük sem volt, ma az egyik legkorszerűbb városrész alakul itt
2024.07.03. #eladólakás #újépítésű
Itt éltek, akiknek földjük sem volt, ma az egyik legkorszerűbb városrész alakul itt
1950 előtt önálló nagyközség volt, azóta Budapest XI. kerületének része. Rengeteg panel épült, de maradtak a régi házakból is, ma már főleg lakóparkok épülnek a főváros ezen a részén.
A hatékony és okos fűtés receptje a hajdutól
2024.07.01. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
A hatékony és okos fűtés receptje a hajdutól
A gázkazán hőszivattyú hozzáadásával a jó receptje a kis üzemeltetési költségű, de nagy üzemeltetési biztonsággal rendelkező, nem túl nagy beruházási igényű, hagyományos építésű – de a vonatkozó előírásoknak megfelelő – ház gépészetének.
Hány beltéri egység kell a klímádhoz, hogy hűvös legyen a lakás?
2024.06.30. #eladólakás #energiahatékonyság
Hány beltéri egység kell a klímádhoz, hogy hűvös legyen a lakás?
Elég volt a katlanná melegedett lakásból és beszerelteted életed első klímáját? Pontosan milyet is? Hányat és hova? Ebben a cikkben adunk egy kis rálátást, hogy hány beltéri egységre lehet szükséged.
Így lett a városszéli gyümölcsösből karakteres kertváros
2024.06.28. #eladóház #újépítésű
Így lett a városszéli gyümölcsösből karakteres kertváros
Az Almáskert néhány évtizede még egy viszonylag értéktelen mezőgazdasági terület volt, amelyet a kárpótlás után az új tulajdonosok hosszas küzdelem után tudtak építési telkekké alakítani. De mi van ma a területen?
Minden nap nyaralás: ilyen is lehet az élet egy lakó- és üdülőparkban
2024.06.28. #vízpart #újépítésű
Minden nap nyaralás: ilyen is lehet az élet egy lakó- és üdülőparkban
Képzeld el, hogy egy fárasztó nap után kisétálsz a saját stégedre. Leülsz és lógatod a lábad a vízbe. Egy ideig nézed a hullámokat, aztán hátradőlsz és kék eget bámulod. A feszültség pedig szépen lassan megszűnik. Ilyen nagy szerepe van annak, hogy hol élsz, hogy van-e lehetőség lelassulni, kiszakadni a nyüzsgésből. Néha nem elég, hogy a négy fal között megteremted magadnak a béke szigetét. Pláne, ha az ablakod előtt zúg el a troli vagy döcög a villamos. A következő lakóparkban ezzel szemben megteremtik egy kisvárosi életforma miliőjét, vagy még annál is többet.
Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
2024.06.22. #felújítás #családiház #energiahatékonyság
Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
Bár elsőre nem tűnik könnyűnek egy régivágású kockaház (értsd: Kádár-kocka) energetikai felújítása, ám az egyáltalán nem is megvalósíthatatlan. Ráadásul még ingatlanunk értékét is jelentősen növelhetjük vele.