2024.06.11.Szerző: Papillon #eladóház

Az egymilliárdos tihanyi kúria is eladósorba került

Az egymilliárdos tihanyi kúria is eladósorba került

A heti ingatlanválogatásunkban szerepel egy történelmi vízimalom Herenden, egy Makovecz-villa Tihanyban, amelynek minden ablaka a Balatonra néz, egyelragadó villa Hegyeshalomban, és egy masszív középkori várra emlékeztető ceglédberceli lovasbirtok.


Történelmi vízimalom Herenden

Egy 5,8 hektáros birtok központi eleme Herend egyik történelmi vízimalma, ami eladósorba került. Az ingatlan már az 1824-es szentgáli malomösszeírásban is szerepelt, de az épületet csak 1854-ben fejezték be. A malmot a Séd patak működtette, ami jelenleg is bő és egyenletes vízhozammal rendelkezik, ugyanakkor a malomkereket már nem gabonaőrlésre használják, hanem villamosenergia-termelésre fogták be. Egy mesterséges zsiliprendszert is építettek, hogy az áradástól a földet megóvják.

elado-csaladi-haz-herend-103365367-t6.webp

Impozáns családi ház Üllőn

Kastély? Kastélyszerűség? Bármelyik is, egy igazi stíluskavalkáddal van dolgunk, ami alatt egy luxusház rejtőzik Üllőn. A telek területe 2111 négyzetméter, a ház pedig 268 négyzetméteres. Az ingatlan teljesen körbe járható, a kert füvesített, növényekkel és díszfákkal valamint fiatal de már termő gyümölcs fákkal van ültetve.

elado-csaladi-haz-ullo-103076095-t6.webp

A hegyeshalmi Szontagh kúria

A Hegyeshalomban található a Szontagh-kúria névadójáról a lakáshirdetés szerint már a 14. században említést tettek, a családfő lovagi ranggal rendelkezett. Az eladósorba került impozáns villát pedig Szontagh Jenő építtette, aki 1910 és 1917 között Moson vármegye főispánja volt.

A jelenlegi tulajdonosok az 1980-as évek végétől, a kor igényeinek megfelelően felújították.

elado-kuria-hegyeshalom-102188446-t6.webp

Tihanyban villa

A tihanyi hajóállomás felett, a Visszhang-dombon, az Apátsághoz vezető sétány mentén található ez a különleges villa. Tervezője egy Ybl -és Prima Primissima díjas, Makovecz-tanítvány. Az egyedülálló ingatlan minden ablakával a Balaton felé fordul, bármelyik szobából a teraszra kilépve csodás panoráma tárul elénk. Az ára ennek megfelelően 2,5 millió euró (994,1 millió forint).

elado-csaladi-haz-tihany-103027096-t6.webp

Ceglédbercelen eladó kúria

Ceglédbercelen lenyűgöző kúriát kínálnak eladásra. A hatalmas birtokon található versenyistálló, medence és egy 2850 négyzetméteres fa felépítmény. De van itt még két tavacska, rendezvényterem, ahol akár esküvőket is lehet tartani. A farmot, melyen homokos és füves lovaspályák egyaránt megtalálhatók, ahol bemutatókat, vagy akár versenyeket is lehet rendezni, a szőlőskertek borította Aranyhegy veszik körül.

elado-kuria-cegledbercel-99563289-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 241 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Mire jó a sószoba? - bármire is, élvezni fogod, és otthon is kialakíthatod
2023.07.07. #eladóház
Mire jó a sószoba? - bármire is, élvezni fogod, és otthon is kialakíthatod
Mire jó a sószoba, miért jó akár otthon is kialakítani?
Szúnyoghálót mindenhova - de milyet?
2023.07.05. #eladóház #eladólakás #felújítás
Szúnyoghálót mindenhova - de milyet?
Hiába égeted a füstölőt és a mécseseket, továbbra is vadásznod kell a vérszívókat? Ideje gyors és tartós megoldás után nézned. Ha nem is minden ajtóra, ablakra szereltetsz fel szúnyoghálót, azokra mindenképpen jusson, amiket nyitva szeretnél tartani. Ez most a kínálat a piacon.
A balatoni árakhoz képest olcsóbb házak a Balaton-felvidéken, a varázslatos aprófalvakban
2023.07.05. #eladóház #családiház #ingatlanvásárlás #vízpart
A balatoni árakhoz képest olcsóbb házak a Balaton-felvidéken, a varázslatos aprófalvakban
Kékkút, Dörgicse, Vászoly, Henye? A Balatonban nem is csak a víz, hanem a környezet is nagyon vonzó. A Balaton-felvidék unikális élményeket biztosít, ezért az ottani aprófalvakban kerestünk, és találtunk is a balatonihoz képest visszafogott áron eladó házakat. Innen az élet kicsit vidámabbnak tűnik, és viszonylag gyorsan a tónál is lehetsz. A legszebb községeket járjuk most körbe.
Erkély helyett irány a tornác! Ismerd meg a parasztházak világát
2023.07.01. #ingatlantörténelem #eladóház
Erkély helyett irány a tornác! Ismerd meg a parasztházak világát
Épp költözés előtt állsz, és úgy döntöttél, hogy egy igazi tradicionális parasztházat választasz az otthonodnak? Akkor ezt a cikket ne hagyd ki!
Íme az 5 legjobb bringaútvonal, irtó aranyos nyaralókkal
2023.06.30. #eladóház #családiház
Íme az 5 legjobb bringaútvonal, irtó aranyos nyaralókkal
Bringázni városban sikkes, vidéken pedig sokszor nélkülözhetetlen. De miért pattannál te biciklire? Először is, mert egészséges, aztán gazdaságos, környezettudatos. De ha még ezek a szempontok sem elég meggyőzőek neked, gondolj arra, hogy a biciklizés életforma, amit beiktathatsz munka előtt, után, nyaralás alatt. Ez utóbbihoz megmutatjuk az öt legjobb kerékpáros útvonalat Magyarországon, ami mellett nyaralót is érdemes nézni.
Utolérhetetlen panorámák és kipusztíthatatlan szobanövények
2023.06.30. #eladóház #eladólakás
Utolérhetetlen panorámák és kipusztíthatatlan szobanövények
A szobanövények nemcsak szépek, hanem egészségesebbé is teszik a hétköznapjainkat. Meghálálnak minden gondoskodást, az igazi öröm azonban mégis az, amikor egy új hajtással, vagy egy új bimbóval hálálják meg azt. Lakáshoz növény, avagy növényhez lakás, ez itt a szobanövény ABC.
Ezek a legolcsóbb lakások az országban, köztük a legeslegolcsóbb panellel
2023.06.29. #eladóház #eladólakás
Ezek a legolcsóbb lakások az országban, köztük a legeslegolcsóbb panellel
Jó ütemérzékkel most kiváló ingatlanhoz juthatsz, ha szem előtt tartod, hogy az adott területen átlagosan milyen ingatlanárak vannak. A jelenlegi árkáoszban olykor a szerencsének köszönhető, hogy a lakástulajdonos a piaci ár alatt értékesítené az ingatlant. Néha pedig a belátásnak. Ezekből gyűjtöttünk össze a csokrot.