2023.06.30.Szerző: Papillon #eladóház #eladólakás

Utolérhetetlen panorámák és kipusztíthatatlan szobanövények

Utolérhetetlen panorámák és kipusztíthatatlan szobanövények

A szobanövények nemcsak szépek, hanem egészségesebbé is teszik a hétköznapjainkat. Meghálálnak minden gondoskodást, az igazi öröm azonban mégis az, amikor egy új hajtással, vagy egy új bimbóval hálálják meg azt. Lakáshoz növény, avagy növényhez lakás, ez itt a szobanövény ABC.


Bár nem vagy kertész, de minden vágyad egy otthon, ami tele van növényekkel? Elmondjuk, melyek azok a növényfajták, amikkel nem lőhetsz mellé, mert a gondozásuk rendkívül egyszerű.

Zámia

A zámia, vagy agglegénypálma csak az utóbbi évtizedben vált népszerűvé. Viszonylag kevés fénnyel is beéri, ezért gyakran láthatjuk irodákban, intézményekben. Figyelem: a levelei mérgezőek, ezért a gyermekektől távol tartandó.

Nem egy gyorsan növő fajta, nem kell sűrűn öntözni, csak akkor, ha a földje teljesen kiszáradt. Ne ültesd túl nagy cserépbe, mert akkor nem fejlődik megfelelően!

elado-csaladi-haz-szazhalombatta-92040734-t6.webp

Növénysarkok: ez az eladó százhalombattai ház mintha csak a növényeknek találták volna ki, további fotókért kattints a képre!

Anyósnyelv

Az anyósnyelv, vagy más néven szanzavéra, jól tűri a meleget és a szárazságot. Fényigénye nem túl nagy, kedveli a napos, árnyékos és félárnyékos helyet is, bármelyikben megmarad, sőt árnyékban könnyen meg is nyúlhat. Levelei függőlegesen nőnek, így képes akár egy méternél is magasabbra megnőni.

Csak ritkán virágzik, de anélkül is mutatós, hosszú életű, ráadásul még a levegőt is tisztítja.

elado-csaladi-haz-kecskemet-67297950-t6.webp

Ebben a Kecskeméten található családi házban egy igazi oázist hoztak létre.

Szobafikusz

A szobafikusz egészséges fejlődéséhez egész évben sok szórt fényre van szükség, a gondozása mégis egyszerű. A legnagyobb nyári melegben is elég csak 2-3 naponta öntöznöd, egyébként pedig kéthetente elegendő a locsolni.

elado-teglalakas-budapest-ii-kerulet-szemlohegy-93132127-t6.webp

Lenyűgözőek a virágok ebben a Szemlőhegyen található lakásban, de az egész enteriőr az, további fotókért kattints!.

Zöldike

A zöldike rendkívül jó légtisztító növény, találhatunk zöld, csíkos és tarka változatokban is. A kezdeti növekedési szakaszban még rendszeres öntözést és figyelmet kell fordítani a növényre. Tavasztól őszig növekedik a legtöbbet, ekkor öntözzük bőségesen, de a földjét hagyjuk szinte teljesen kiszáradni a két locsolás között. A téli időszakban kevesebb vízmennyiséggel is bőven megelégszik.

elado-csaladi-haz-velence-ujtelep-93004302-k6.webp

Gyönyörűek a virágok ebben az eladó velencei családi házban is.

Aloe Vera

Az aloe vera az egyik legnépszerűbb szobanövény, népszerűségét annak köszönheti, hogy csak minimális gondozást igényel. Kiváló választás azoknak, akik hajlamosak megfeledkezni növényeikről, kevés fény mellett érzi magát a legjobban, és túlzott öntözést sem igényel a többi pozsgáshoz hasonlóan. A leveleiben lévő zselés anyag nagyon jó égési sérülések hűsítésére és egyéb sérülések kezelésére.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
2023.08.21. #eladólakás #budapest
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
Az íróasztal sarkalatos pontja a gyerekszobának, de dolgozósarok is értelmezhetetlen nélküle. Ez a bútordarab már az ovis kortól része az életünknek, csak a mérete, kinézete és a funkciója változik. Később a számítógép elhelyezése miatt lehet szükséged egy masszív asztalra. Mutatjuk, melyik korosztálynak milyen az ideális munkaasztal.
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
2023.08.14. #eladólakás #luxusingatlan #vízpart
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
Beléptünk a nyár utolsó hónapjába, ezért az idei szezonra már nem érdemes nagyobb terveket szőni, de jövőre is lesz nyár, amire érdemes már most felkészülni, például a pénztárcának megfelelő nyaralót keresni. Kicsit trükközzünk: a Balaton már túl drága? A Velencei-tó meg aztán pláne? Zoomolj ki, és foglalkozz kicsit a Fertő tóval! Már csak azért is, mert így esélyed van átruccanni az osztrák oldalra is. Mutatunk néhány csábító eladó nyaralót.
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
2023.08.14. #eladóház #eladólakás #kertészet
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
Vannak olyan felületek, ahol kényelmes a műfű használata, de a természetes füvet nem szabadna ezzel helyettesíteni. A természetben mindennek megvan a maga szerepe, így a fűnek is. Táplálékként, búvóhelyként szolgál, megköti a szén-dioxidot, csökkenti a környezet hőmérsékletét. Ezzel szembe lehet állítani a műfüvet, aminek most elmondjuk a hátrányait, hogy teljesen képben legyél, ha arra készülsz, hogy műfüvet telepíts a kertbe.
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
2023.08.13. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
Tudod, miért ilyen rossz a híre a borsodi városnak? És azt tudod, hogy nem is olyan régen még virágzó település volt? Következzék egy kis helytörténet egy borsodi tollából.
Milyen lakberendezési stílushoz milyen lámpa illik?
2023.08.13. #eladóház #eladólakás #családiház
Milyen lakberendezési stílushoz milyen lámpa illik?
Egy otthon enteriőrje akkor jó és akkor van kész, ha harmóniát sugároz. Ha anyagában és színében minden egyes polc, szekrény és fotel összhangban van egymással. Ezt olykor egy szobán belül is nehéz megvalósítani, nemhogy egy egész házban, ráadásul itt még nem is áll meg a dolog, hiszen a legfontosabb, hogy a környezet számodra idilli legyen. Az akár hónapokig tartó tervezgetést, utánajárást egy pillanat alatt tönkre tehet egy oda nem illő lámpa.