2023.11.17.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #energiahatékonyság #felújítás

Látod? Nem látod? Na látod! – Avagy a láthatatlan fűtés előnyei

Látod? Nem látod? Na látod! – Avagy a láthatatlan fűtés előnyei

Ha építkezel, ha lakásfelújításban vagy, érdemes jobban megismerkedni a „láthatatlan” fűtéssel. A fűtés témakör tipikusan az a terület, ahol kompromisszumok sokaságára van szükség. A központi fűtésrendszerek hagyományosan radiátorokat használnak hőleadóként. Ezért szokatlannak és modernnek gondoljuk az olyan alternatívákat, mint amilyen a padlófűtés vagy a szalagradiátor. Pedig utóbbi több mint 40 éve van a piacon, csak szinte láthatatlanul.


Egyszerű, de borsos a váltás radiátorról szalagradiátorra

Jó hír, hogy nem feltétlenül kell a teljes fűtési rendszert cserélned. Viszont az kevésbé jó hír, hogy a megszokott radiátorokhoz képest a szalagradiátor kiépítése nagyjából dupla annyi költséget jelent. Igaz, itt meg is áll kiadások sora, illetve a szakember munkadíján felül már nem várható további költekezés. Az is előnyös, hogy a munkafolyamat viszonylag egyszerű, így gyorsan lehet vele haladni.

Nem igényel speciális szerszámot a szerelése, néhány csavar és a fedél helyére pattintása után már üzemképes.

Ebben a szentendrei házban a leendő tulajdonosra vár a beltéri medence kialakítása, így egyből lehet padlóradiátort szereltetni elado-csaladi-haz-szentendre-97330435-t6.webp

Hova érdemes padló- vagy szalagradiátort választani?

Elsősorban ott jelent megváltást ezeknek a hőleadóknak a használata, ahol más típusú fűtés valamilyen okból kivitelezhetetlen. Például a nagyon kevés négyzetméternyi helyiségekben, télikertben, edzőteremben, uszodában a klasszikus radiátor telepítése nem megoldás.

Valamilyen hőleadóra pedig mégis szükség van. Ideális ilyenkor a padlóradiátor. Néha nemcsak a muszáj, hanem az egyéni ízlés határolódik el a radiátoroktól. Az otromba méretű fűtőtestek látványa olykor lehangoló. Befolyásolják egy szoba berendezhetőségét, ami kis lakás esetében enélkül is épp elég nagy kihívás.

A hatalmas üvegfelületek előtt kifejezetten praktikus a padlókonvektor elado-csaladi-haz-gyor-menfocsanak-87219874-t6.webp

Egészségesebb fűtés, tisztább levegő

Az otthonod levegőjének a minősége nem csak azon múlik, hogy milyen gyakran szellőztetsz. Persze egy légtisztító-berendezés kisebb csodákra is képes, de már azzal is sokat tehetsz a tisztább levegőért, ha búcsút mondasz a régi radiátoraidnak. A radiátortól eltérően a szalagradiátor nem keringteti a levegőt, így nem kavarodik fel a por, kisállatszőr, pollen.

A szalagradiátor - amennyiben a falon fut - segít a nedves falak kiszárításában, és megszűnik a penészesedés. A falak mentén egységes hőmérsékletet hoz létre, tehát nem lesz a továbbiakban a lakásnak túlfűtött része.

Mitől láthatatlan?

Igazából nem láthatatlan, de annyira diszkréten beleolvad a környezetbe, hogy elsőre , de lehet, hogy sokadszorra sem tűnik fel a jelenléte. Ez az állítás igaz a padlóradiátorra és a szalagradiátorra egyaránt.

A padlóradiátor regiszterei a talaj, valamint a környezet tulajdonságaihoz igazítható. Tökéletesen illeszkedik az adott enteriőrhöz, és nem árulkodik a konvektor jelenlétéről más, csak a rácsos felület az ablak előtt.

Szalagradiátor esetében is hasonló a helyzet. Ezt a szerkezetet falra, beépített bútorok lábazatába, padba is lehet rögzíteni. A parkettaszegélyként végig vonuló sávról ki mondaná meg, hogy valójában fűtőtest?

A beépített konyhabútor lábazatában el lehet helyezni szalagradiátort, hogy mindig kellemes hőmérséklet legyen elado-teglalakas-budapest-xiv-kerulet-96729826-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 176 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
2024.06.22. #felújítás #családiház #energiahatékonyság
Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
Bár elsőre nem tűnik könnyűnek egy régivágású kockaház (értsd: Kádár-kocka) energetikai felújítása, ám az egyáltalán nem is megvalósíthatatlan. Ráadásul még ingatlanunk értékét is jelentősen növelhetjük vele.
Kijevtől Németországig tízezrek elégedettek vele - Budapestre érkeztek ezek a kedvezményes lakások
2024.06.20. #újépítésű #energiahatékonyság
Kijevtől Németországig tízezrek elégedettek vele - Budapestre érkeztek ezek a kedvezményes lakások
Van, aki régóta kacérkodik azzal a gondolattal, hogy új otthont vásárolna egy jó környéken, esetleg befektetés céljából keres lakást, de nem érdemes sokáig habozni, mert azok a kelendő, modern ingatlanok, amelyek minden igényt kielégítenek, illetve amelyeket gyorsan és megfelelő áron bérbe is lehet adni, nagyon gyorsan gazdára találnak. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a lakás vonzó környéken legyen, ami otthonos és idővel az értéke is növekszik.
A legolcsóbb házak Budapest agglomerációjában
2024.06.16. #felújítás #eladóház
A legolcsóbb házak Budapest agglomerációjában
Sokan tervezik, hogy Budapest agglomerációjában keresnek ingatlant, melyet felújítva vagy újjáépítve lakhatóvá tesznek. A főváros déli része a legnépesebb szektor mind közül, most az ottani házak közül a legolcsóbbakat kerestük meg.
Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben
2024.06.12. #újépítésű #energiahatékonyság
Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben
A jövő városa épül a pesti Duna-parton: a lakások a folyóra és a budai hegyekre kínálnak örök panorámát, 90 000 négyzetméternyi autómentes zöldterület ölelésében.
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Fekete kosz van az airfryerben? Így lesz tiszta!
2024.06.08. #felújítás #barkácsolás
Fekete kosz van az airfryerben? Így lesz tiszta!
Egyre több háztartásban fellelhető a zsírban, olajban sütés egészségesebb alternatívája, a légkeveréses asztali sütő. Tévhit azonban, hogy mivel nem közvetlenül zsiradékban sülnek az ételek, kevésbé koszolódik, és ritkábban kell takarítani, mint a serpenyőt. Sokan úgy gondolják, az airfryer takarításának gyakorisága a kenyérpirítóéhoz hasonlatos, pedig nagyot tévednek. Ebben a cikkben elmondjuk, miért.
Pár mozdulat, és máris csillog-villog a sütőlap
2024.06.01. #tippektrükkök #felújítás
Pár mozdulat, és máris csillog-villog a sütőlap
Rengeteg bonyolult tisztítási lehetőség létezik a sütőlap tisztítására, de messze az a leghatékonyabb módszer, amelyet ebben a cikkben bemutatunk.
A legolcsóbb házak Budapest legkisebb agglomerációjában
2024.06.01. #eladóház #felújítás
A legolcsóbb házak Budapest legkisebb agglomerációjában
Sokan tervezik, hogy Budapest agglomerációjában keresnek ingatlant, melyet felújítva vagy újjáépítve lakhatóvá tesznek. Az északnyugati régió 23 települése közül Budakalász, Pomáz, Solymár és Pócsmegyer ingatlanjai közül a legolcsóbbakat kerestük meg.
A főváros kapujában: hogy működik ez a gazdasági erőközpont és befektetési paradicsom?
2024.05.22. #eladóház #energiahatékonyság
A főváros kapujában: hogy működik ez a gazdasági erőközpont és befektetési paradicsom?
Fejér vármegye mindig is különleges státuszban volt más országrészekhez képest, hiszen a főváros közelsége és a jó közlekedés is arra predesztinálta, hogy fontos események és beruházások helyszínévé váljon. Fejér az ország egyik legerősebb gazdasági régiója, ráadásul két népszerű tóhoz is közel esik, ezért különlegesek az itteni ingatlanok is.