2023.11.17.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #energiahatékonyság #felújítás

Látod? Nem látod? Na látod! – Avagy a láthatatlan fűtés előnyei

Látod? Nem látod? Na látod! – Avagy a láthatatlan fűtés előnyei

Ha építkezel, ha lakásfelújításban vagy, érdemes jobban megismerkedni a „láthatatlan” fűtéssel. A fűtés témakör tipikusan az a terület, ahol kompromisszumok sokaságára van szükség. A központi fűtésrendszerek hagyományosan radiátorokat használnak hőleadóként. Ezért szokatlannak és modernnek gondoljuk az olyan alternatívákat, mint amilyen a padlófűtés vagy a szalagradiátor. Pedig utóbbi több mint 40 éve van a piacon, csak szinte láthatatlanul.


Egyszerű, de borsos a váltás radiátorról szalagradiátorra

Jó hír, hogy nem feltétlenül kell a teljes fűtési rendszert cserélned. Viszont az kevésbé jó hír, hogy a megszokott radiátorokhoz képest a szalagradiátor kiépítése nagyjából dupla annyi költséget jelent. Igaz, itt meg is áll kiadások sora, illetve a szakember munkadíján felül már nem várható további költekezés. Az is előnyös, hogy a munkafolyamat viszonylag egyszerű, így gyorsan lehet vele haladni.

Nem igényel speciális szerszámot a szerelése, néhány csavar és a fedél helyére pattintása után már üzemképes.

Ebben a szentendrei házban a leendő tulajdonosra vár a beltéri medence kialakítása, így egyből lehet padlóradiátort szereltetni elado-csaladi-haz-szentendre-97330435-t6.webp

Hova érdemes padló- vagy szalagradiátort választani?

Elsősorban ott jelent megváltást ezeknek a hőleadóknak a használata, ahol más típusú fűtés valamilyen okból kivitelezhetetlen. Például a nagyon kevés négyzetméternyi helyiségekben, télikertben, edzőteremben, uszodában a klasszikus radiátor telepítése nem megoldás.

Valamilyen hőleadóra pedig mégis szükség van. Ideális ilyenkor a padlóradiátor. Néha nemcsak a muszáj, hanem az egyéni ízlés határolódik el a radiátoroktól. Az otromba méretű fűtőtestek látványa olykor lehangoló. Befolyásolják egy szoba berendezhetőségét, ami kis lakás esetében enélkül is épp elég nagy kihívás.

A hatalmas üvegfelületek előtt kifejezetten praktikus a padlókonvektor elado-csaladi-haz-gyor-menfocsanak-87219874-t6.webp

Egészségesebb fűtés, tisztább levegő

Az otthonod levegőjének a minősége nem csak azon múlik, hogy milyen gyakran szellőztetsz. Persze egy légtisztító-berendezés kisebb csodákra is képes, de már azzal is sokat tehetsz a tisztább levegőért, ha búcsút mondasz a régi radiátoraidnak. A radiátortól eltérően a szalagradiátor nem keringteti a levegőt, így nem kavarodik fel a por, kisállatszőr, pollen.

A szalagradiátor - amennyiben a falon fut - segít a nedves falak kiszárításában, és megszűnik a penészesedés. A falak mentén egységes hőmérsékletet hoz létre, tehát nem lesz a továbbiakban a lakásnak túlfűtött része.

Mitől láthatatlan?

Igazából nem láthatatlan, de annyira diszkréten beleolvad a környezetbe, hogy elsőre , de lehet, hogy sokadszorra sem tűnik fel a jelenléte. Ez az állítás igaz a padlóradiátorra és a szalagradiátorra egyaránt.

A padlóradiátor regiszterei a talaj, valamint a környezet tulajdonságaihoz igazítható. Tökéletesen illeszkedik az adott enteriőrhöz, és nem árulkodik a konvektor jelenlétéről más, csak a rácsos felület az ablak előtt.

Szalagradiátor esetében is hasonló a helyzet. Ezt a szerkezetet falra, beépített bútorok lábazatába, padba is lehet rögzíteni. A parkettaszegélyként végig vonuló sávról ki mondaná meg, hogy valójában fűtőtest?

A beépített konyhabútor lábazatában el lehet helyezni szalagradiátort, hogy mindig kellemes hőmérséklet legyen elado-teglalakas-budapest-xiv-kerulet-96729826-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Okosotthont szeretnél? Mutatjuk a legnépszerűbb funkciókat – árakkal együtt
2023.11.28. #energiahatékonyság
Okosotthont szeretnél? Mutatjuk a legnépszerűbb funkciókat – árakkal együtt
Piaci becslések alapján 2020-ban Magyarországon a lakóingatlanok csupán 4-5 százaléka volt okosotthon, azonban az előrejelzések szerint a jövő év végére már 14 százalékra nőhet az arányuk hazánkban. A legtöbben a kényelem miatt költöznének egy ilyen ingatlanba, pedig számos egyéb előnyük is van ezeknek a megoldásoknak. De nézzük, melyek a legnépszerűbb funkciók a hazai felhasználók körében, és mennyibe kerülnek ezek. Annyit elárulhatunk: az összeg jóval alacsonyabb, mint amennyire a legtöbben gondolnak.
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
2023.11.26. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
A változékony energiaárak és a klímaszorongás mellett igazán jó lépésnek tűnik, ha napkollektort telepítesz az otthonodba, akár még ősszel is. Esetleg, ha éppen ingatlant vásárolnál, akkor pedig olyanra esne a választásod, ahol a korábbi tulajdonos ezt a lépést már megtette. Ehhez adunk ötleteket.
Tükröm, tükröm mondd meg nékem, hány fok lesz a jövő héten?
2023.11.23. #energiahatékonyság #lakberendezés
Tükröm, tükröm mondd meg nékem, hány fok lesz a jövő héten?
Miként szövi át a digitális technológia az életünket egyre jobban? Okostévé, okoskarkötő, robotporszívó, robotfűnyíró, hangvezérelt médialejátszó, csak, hogy néhányat említsünk. Bár az okostükör is már majdnem tíz éves, a magyar háztartások csak most kezdték el felfedezni. Mire jó?
Modern technológia az otthonodban - miért éri meg a hőszivattyús rendszer?
2023.11.20. #eladóház #újépítésű #energiahatékonyság
Modern technológia az otthonodban - miért éri meg a hőszivattyús rendszer?
Akár új otthonba költözik, akár a régit igyekszik felújítani, ma már szinte mindenki a modern technológiát, a hőszivattyús hűtő- és fűtőrendszereket keresi. Most ezt a témát járjuk körbe és mutatunk rá példákat is.
Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?
2023.11.16. #fenntarthatóság #energiahatékonyság #felújítás
Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?
Az igaz, hogy nincs új a Nap alatt, viszont a már ismert technológiák innovatív köntösbe bújva az újdonság erejével hatnak. Így azok a mostanában újra népszerűvé váló kérdések, hogy ki, mivel fűt, melyik a gazdaságosabb, környezetbarátabb, komfortosabb fűtési mód, ismerősnek tűnhetnek a régmúltból. Így bukkanhatunk rá az elektromos fűtőpanelre, amiről elmondjuk, mit érdemes tudni.
Mitől lesz jó egy iroda? Egyáltalán létezik jó?
2023.11.15. #energiahatékonyság #fenntarthatóság #ingatlanbefektetés
Mitől lesz jó egy iroda? Egyáltalán létezik jó?
Irodákat építeni évtizedekig egyet jelentett a prosperitással, minél nagyobb és csillogóbb irodák emelkedtek a magasba, ezzel megmutatva, hogy milyen a helyi gazdasági és pénzügyi helyzet. Aztán a pandémia és a home office-ozás tömegessé válása ezt a piacot is teljesen átalakította. Vagy mégsem teljesen?
Az otthonok alacsonyabb energiafogyasztása hosszútávú beruházás
2023.11.13. #energiahatékonyság #finanszírozás
Az otthonok alacsonyabb energiafogyasztása hosszútávú beruházás
Ingatlanvásárlásnál ma már kötelező kellék az energetikai tanúsítvány, amire korábban az emberek nem sok figyelmet fordítottak, hiszen a rezsi- és fenntarthatósági kérdések kevésbé voltak húsba vágóak, mint manapság. Novembertől azonban hivatalosan is szigorúan veszik, hogy az otthonunk minél alacsonyabb energiafelhasználású legyen.
Ez a penészes falakra az utólagos gyógymód
2023.11.13. #felújítás #építkezés #építőanyag
Ez a penészes falakra az utólagos gyógymód
Kevés dolog kiábrándítóbb annál, mint néhány hónappal az új lakás megvásárlása után észrevenni, hogy penészfoltok jelentek meg a falon. A fal vizesedése összetett probléma: azon kívül, hogy csúnya, lassan, de biztosan felemészti az épület szerkezetét a benne élők egészségével együtt. Mi a megoldás?
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.