2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés

Hogyan hirdess jól ingatlant?

Hogyan hirdess jól ingatlant?

Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.


Mitől jó az ingatlanhirdetés szövege?

Pár pontban összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni, amikor megírjuk a szabadszöveges részt:

  • Érdemes pár sort írni arról, hogy milyen munkálatokat végeztek az elmúlt időszakban az ingatlanon.

  • Írjunk le olyan extrákat, amik a képek alapján nem egyértelműek: lokáció előnyei, a közlekedési lehetőségek, akár szabadidős lehetőségek a közelben.

  • Kerüljük a fellengzős kifejezéseket, a jelzők halmozását, ezek elterelik az érdeklődők figyelmét a lényegi információkról.

  • Soha ne állítsunk valótlan dolgokat a hirdetés szövegében, ezek egy személyes megtekintés alkalmával úgyis kiderülnek.

elado-ikerhaz-budapest-iii-kerulet-78263629-t6.webp

A szöveghez kapcsolódóan érdemes megjegyezni, hogy használjuk ki minél jobban az ingatlanhirdetési portál lehetőségeit: sokszor látni, hogy a hirdetési felületen megadható adatmezők szinte üresek, csak néhány van kitöltve és inkább a szabadszöveges részbe írnak mindent. Ez több szempontból sem szerencsés, például ha az érdeklődők szűkített keresési listában böngésznek és mi nem töltöttük ki a releváns mezőket, akkor nem fog megjelenni a listában a hirdetésünk. A másik ok, amiért nem ez a legjobb döntés, hogy így jó eséllyel túl hosszú lesz a leírásunk, ami nem igazán átlátható.

Milyen a jó fotó egy ingatlanhirdetésben?

Az első, amit mindenki megnéz egy ingatlanhirdetésben, azok a fényképek. Sőt, ha ügyesen választunk főképet, azzal is növelhetjük esélyeinket a több ezernyi hirdetés között, hiszen a keresők azzal a képpel találkoznak először a listában.

elado-csaladi-haz-budapest-ii-kerulet-84816400-t1.webp

Amit még érdemes tudni a képekről:

  • Fotózzunk világosban, lehetőleg természetesen fénynél és abban a napszakban, amikor a legnaposabb az adott helyiség, annál nincs jobb.

  • Ha a képek készítésekor is lakott az ingatlan, az nem probléma, de nagyon fontos, hogy minél nagyobb rend legyen és ne tarkítsák zavarbaejtő részletek a képeket: sem a ruhaszárító állvány, sem az ebédkészítésből maradt mosatlan nem teszi vonzóbbá a hirdetett ingatlant. Legyen rend és tisztaság, mintha fontos vendéget várnánk.

  • Nincs szükség általában 20-30 képre, hacsak nem olyan nagy az ingatlan, de ha a fontosabb helyiségekről több kép is készül, az hasznos. A nappali és a konyha például mindenkinek fontos, ezekről különböző szemszögből is tehetünk fel képeket, az érdeklődőknek könnyebb elképzelni.

  • Legyen alaprajz a képek között, még ha nem is profi, de segít az érdeklődőnek jobban elképzelni a lakást/házat.

elado-csaladi-haz-budapest-xii-kerulet-97216174-t1.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hiába az ország legszebb kastélya, a környékről menekül, aki lát
2024.02.22. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Hiába az ország legszebb kastélya, a környékről menekül, aki lát
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Nógrád vármegye ingatlanpiaca az utolsó előtti a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában. Az országos átlagnál itt kevésbé volt meg a hajlandóság az árcsökkentésre a háztulajdonosok körében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Nógrádban?
Veszprém vármegye ingatlanpiaca óvatosan kezdte 2024-et
2024.02.19. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Veszprém vármegye ingatlanpiaca óvatosan kezdte 2024-et
Már majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a 9. a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában az eladó ingatlanhirdetések számát tekintve, miközben minden harmadik meghirdetett ingatlan árát csökkentették már a vármegyében. Milyen dinamikával indult 2024 a vármegye ingatlanpiaca?
Ez itt Nyíregyháza legdrágább ingatlana - szín ABC
2024.02.15. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Ez itt Nyíregyháza legdrágább ingatlana - szín ABC
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a 6. legnagyobb a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában. Itt a legkisebb a hajlandóság az árcsökkentésre a lakástulajdonosok körében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében?
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék megjelenést!
2024.02.14. #ingatlanhirdetés
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék megjelenést!
A több mint havi 1 millió látogató és a kedvező ár-érték arányú csomagajánlatok mellett most ajándék megjelenéssel várja az egyik legnagyobb ingatlankereső új ingatlanközvetítő előfizetőit.
Komárom-Esztergom vármegye ingatlanpiacán Tatabányát megelőzheti Komárom
2024.02.13. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Komárom-Esztergom vármegye ingatlanpiacán Tatabányát megelőzheti Komárom
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak (29,2 százalék) csökkentették az árát Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Komárom-Esztergom vármegye ingatlanpiaca a 14. legnagyobb a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában, miközben az országos átlagnál nagyobb volt a hajlandóság az árcsökkentésre az ingatlanhirdetők körében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Komárom-Esztergom vármegyében?
A község, ami két ország lehetőségeit kínálja
2024.02.12. #eladóház #ingatlanhirdetés
A község, ami két ország lehetőségeit kínálja
Zsirát először 1225-ben említi oklevél, 1931-ben három község, Zsira, Gyülevíz és Salamonfa egyesítésével nyerte el mai formáját. Talán még nem is hallottál erről a kis településről, pedig egy igazi rejtett kincse az országnak.
Bács-Kiskun vármegye ingatlanpiaca hatalmas kínálati előnyben van
2024.02.11. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Bács-Kiskun vármegye ingatlanpiaca hatalmas kínálati előnyben van
2023-ban majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak (29,2 százalék) csökkentették az árát Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkentés átlagosan 10,5 százalékos volt. Bács-Kiskun megyében az ingatlanhirdetőknek viszont csak a negyede csökkentett árat. 2024 januárjában a harmadik legtöbb hirdetést ebben a vármegyében adták fel az országban.
A vidék legnagyobb ingatlanpiacán minden harmadik árat csökkentették
2024.02.09. #ingatlanvásárlás #ingatlanhirdetés
A vidék legnagyobb ingatlanpiacán minden harmadik árat csökkentették
2023-ban majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak csökkentett a hirdetési áron. 2024 lassan indult a vármegye ingatlanpiacán más vármegyékhez képest, ahol több ingatlan került eladósorba, mint Hajdú-Biharban.
Ez a három szempont segíthet, hogy gyorsan eladd az ingatlanod
2024.02.07. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Ez a három szempont segíthet, hogy gyorsan eladd az ingatlanod
Az elmúlt évben jelentősen meghosszabbodott az ingatlanok eladási ideje, a kínálat és a kereslet egymásratalálásában segíthet, ha a következő tanácsokat megfogadod. Bizonyos előkészületek megtétele és némi őszinteség is kell ahhoz, hogy ne váljon végeláthatatlan szenvedéssé az ingatlaneladás.