2022.08.12.

Hogyan rendezkedj be az albérletbe?

Hogyan rendezkedj be az albérletbe?
Vannak, akik rutinos költözők, de mindenkinek volt egy első összepakolása, amiről utólag derült ki, hogy mennyire volt hiányos vagy éppen eredményes. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a praktikumokat, amik másoknak beváltak, remélve, hogy így segítünk neked, hogy tényleg azt dobozold be, amire szükséged lehet.

 

Hol kezdesz új fejezetet?

Ahhoz, hogy pontosan tisztán lásd, hogy mire is lesz az új helyen szükséged, nem mindegy, hogy milyen messze költözöl. A legközelebbi nagyvárosba? 2-300 km-rel odébb? Ne adj’ Isten másik országban lesz az otthonod? Minél messzebb visz az utad, nagy valószínűséggel annál kevesebb nagyméretű bútor lesz a csomagodban. Ha a lakcímváltás csak ideiglenes állapot lesz, akkor célszerűbb bútorozott és konyhai gépekkel ellátott albérletet keresni.

Kisbútor? Jöhet!

Ha a komplett gardróbot nem is viszed magaddal, azért a komfort fokozatod emelése érdekében néhány kisebb darabot átköltöztethetsz. Gondold végig, hogy az íróasztalod kell-e, illetve mekkora, a fésülködő asztalra mennyire van szükséged. Manapság nagyon népszerűek a gurulós ruhaállványok, ami akár szabadon is állhat a hálóban.

Stafírung

Általában az egész család ki szokta venni a részét a legszükségesebb holmik beszerzéséből. Nyugodtan állíts össze egy listát azokról a tárgyakról, amik nagyban megkönnyítenék a távol töltött időt, viszont neked már nem férnek bele a költségvetésedbe. A felsorolásban lehet éjjeli lámpa, vákuumos tároló, vezeték nélküli töltő, edénykészlet stb.

Beépített bútorok, klasszikus fehér alapon
Beépített bútorok, klasszikus fehér alapon


Szedett-vedett bútorok

A különböző stílusú bútorokat meglehetősen veszélyes vegyíteni. Mégis azt javasoljuk, hogy tegyél egy próbát! Először is inspirálódj az interneten, aztán tedd próbára a közösség erejét. Minden ismerősödet kérdezd meg, hogy van-e olyan fotel, szekrény, cipős szekrény, bármi, ami jó állapotban van, de neki már nincsen szüksége? Meg fogsz lepődni, hogy milyen bútorok fognak így összejönni. Kérj fotókat és ha jó a vizuális képességed, akkor képzeld el, hogy hogyan fognak ezek együtt mutatni.

Hogyan lesz a káoszból összhang?

Ha sikerül foteleket, kanapét, vagy akár ülőgarnitúrát beszerezned, terítsd le őket gumis huzattal. Az ugyanolyan színű és anyagú borítás miatt teljes lesz az egység a különböző bútorok között. A karosszékeket akár átfestheted, de hagyhatod is úgy, ahogy vannak. Esetleg az ülőpárnák lehetnek azonosak.

Az örök klasszikusok

Ha kell új bútorokat vásárolnod, akkor ne sajnáld az időt a kutatásra. Az hagyján, hogy centiméterre pontosan leméred a leendő helyet, és tervezel a kihúzandó fiók vagy ajtó méretével is. A lehető legtöbb ügyfél véleményt olvasd el a részletes termékleírással együtt. Olyan darabokat válassz, amik bírni fogják a mindennapi használatot. Plusz pont, ha olyan keresett termékeket veszel, amit a későbbiekben akár el is tudsz adni.

Népszerű, stílusos bútorokkal berendezett lakás
Népszerű, stílusos bútorokkal berendezett lakás

További beépített bútorokkal rendelkező ingatlanok

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra