2023.10.14. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök

Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat

Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat

Míg régen a kemence, cserépkályha ontotta a meleget a házakban, az iparosodással megjelenő lakótelepek kisebb méretű lakásaira más fűtési rendszert kellett kidolgozniuk a szakembereknek. A központi fűtés vívmánya egyszerű, és könnyen kezelhető, ám korántsem olyan romantikus ülni a radiátorral szemben, mint egy pattogó tüzet őrző kandalló előtt egy bögre forró csokival a kezedben.


Kandallót a lakótelepre

Valószínűleg az amerikai filmek hatására terjedt el az utóbbi években az álkandallók építése. Így legalább látványra azok is élvezhetik a hangulatát, akik társasházban élnek. Kreatív egyéniségek üres kartondobozból „építik” meg a saját kandallójukat, amit aztán bevonnak jó minőségű tapétával vagy fóliával. Az igazán jól sikerült darabokról alig lehet megmondani, hogy tűzgyújtásra nem alkalmasak. Megjelenésükben és egyéb funkciójuknak köszönhetően bárki otthonába becsempészik az áhított amerikai idillt. Legfőképpen a téli ünnepkör beköszöntével használják dekorációnak, illetve a kis ajándékokat rejtő textilcsizmák fellógatására.

A tűz, mint a családi szentély szimbóluma

A lakóhelységen belüli tűztér az ősidők óta jelen van az ember életében. A tűz egyet jelentett a meleggel, az otthont adó barlanggal vagy építménnyel, az étellel, és a biztonsággal. A XXI. században ugyan nem vagyunk ennyire ráutalva, mégis romantikusabbá, meghittebbé varázsolja egy szoba hangulatát. Hűvös estéken összejöhet a család a kandalló mellett társasjátékozni, vagy egy forralt borral, forró csokival nagy beszélgetéseket folytatni.

Körbenéztünk az OTP Otthon eladásra kínált ingatlanjai között, és csodaszép házakat találtunk országszerte, amik önmagukban is gyönyörűek és mindennel felszereltek, ami egy új élet megkezdéséhez szükséges lehet. Ezen felül pedig mindegyikben található kandalló vagy cserépkályha. Nézd meg a válogatásunkat!

Álomház kandallóval a II.kerületben

Álomházra bukkantunk Budapest II. kerületében. A nyolc szobás luxusházhoz csodálatos parkosított kert tartozik. A nappaliban központi helyen áll egy impozáns kandalló. A házban mindenhol a letisztultság, finom elegáns színek, nem hivalkodó burkolatok és ehhez a miliőhöz igazodó tökéletes minőségű beépített bútorok vannak jelen. Az energiahatékonyság is fontos szempont volt az előző tulajdonosnak.

elado-csaladi-haz-budapest-ii-kerulet-szepvolgy-90900263-t6.webp

Debrencenben luxus kényelem, távol a nyüzsgő várostól

Debrecenben a Vámospércsi út környékén található ez a gyönyörű családi ház.Maga az ingatlan 500 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik, ehhez pedig egy több mint egy hektáros terület tartozik. Van itt többek között kerti tó, körbekerített teniszpálya, fűthető medence, télikert, billiárdterem. A kandalló a modern kialakítású nappaliban biztosítja a téli estéken a meleget.

elado-csaladi-haz-debrecen-91374770-t6.webp

Villaépület rusztikus kandallóval Sashegyen

Sashegyen eladó ez a háromszintes villaépület, ami a 2000-es években épült. Az ingatlan a 2000-es években épült, folyamatosan karbantartott, és nagyon sok extrával rendelkezik. Az ingatlan megfelelő két generáció számára is, emellett kiváló állapotban van kívül és belül is, és akár két külön bejáratot is ki lehet alakítani.

elado-csaladi-haz-budapest-xi-kerulet-sasad-sashegy-xi-ker-96671029-t6.webp

Nézd meg a többi kandallós ingatlant is


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 176 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
2024.06.22. #felújítás #családiház #energiahatékonyság
Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
Bár elsőre nem tűnik könnyűnek egy régivágású kockaház (értsd: Kádár-kocka) energetikai felújítása, ám az egyáltalán nem is megvalósíthatatlan. Ráadásul még ingatlanunk értékét is jelentősen növelhetjük vele.
A legolcsóbb házak Budapest agglomerációjában
2024.06.16. #felújítás #eladóház
A legolcsóbb házak Budapest agglomerációjában
Sokan tervezik, hogy Budapest agglomerációjában keresnek ingatlant, melyet felújítva vagy újjáépítve lakhatóvá tesznek. A főváros déli része a legnépesebb szektor mind közül, most az ottani házak közül a legolcsóbbakat kerestük meg.
A szőnyegtisztítás művészete: hatékony módszerek és eszközök
2024.06.15. #tippektrükkök
A szőnyegtisztítás művészete: hatékony módszerek és eszközök
Biztosak vagyunk benne, hogy a te otthonodban is lapul minimum egy szőnyeg, a nappalidnak pedig elengedhetetlen bútora a kanapé. Akárhogy is, a textilek egyrészt barátságosabbá teszik a lakást, másrészt például a szőnyegeknek számos más hasznos funkciója is van. Csökkentik az alsó szomszéd felé terjedő hangokat, a port, és kellemesebb érzés egy puha meleg szőnyegen lépkedni, mint a hideg parkettán vagy járólapon. Időnként azonban rájuk fér egy alaposabb tisztítás, hogy újra friss illatú, élősködő- és koszmentes legyen a felület.
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Fekete kosz van az airfryerben? Így lesz tiszta!
2024.06.08. #felújítás #barkácsolás
Fekete kosz van az airfryerben? Így lesz tiszta!
Egyre több háztartásban fellelhető a zsírban, olajban sütés egészségesebb alternatívája, a légkeveréses asztali sütő. Tévhit azonban, hogy mivel nem közvetlenül zsiradékban sülnek az ételek, kevésbé koszolódik, és ritkábban kell takarítani, mint a serpenyőt. Sokan úgy gondolják, az airfryer takarításának gyakorisága a kenyérpirítóéhoz hasonlatos, pedig nagyot tévednek. Ebben a cikkben elmondjuk, miért.
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Pár mozdulat, és máris csillog-villog a sütőlap
2024.06.01. #tippektrükkök #felújítás
Pár mozdulat, és máris csillog-villog a sütőlap
Rengeteg bonyolult tisztítási lehetőség létezik a sütőlap tisztítására, de messze az a leghatékonyabb módszer, amelyet ebben a cikkben bemutatunk.
A legolcsóbb házak Budapest legkisebb agglomerációjában
2024.06.01. #eladóház #felújítás
A legolcsóbb házak Budapest legkisebb agglomerációjában
Sokan tervezik, hogy Budapest agglomerációjában keresnek ingatlant, melyet felújítva vagy újjáépítve lakhatóvá tesznek. Az északnyugati régió 23 települése közül Budakalász, Pomáz, Solymár és Pócsmegyer ingatlanjai közül a legolcsóbbakat kerestük meg.
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
2024.05.25. #lakberendezés #tippektrükkök
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
Az utóbbi években meglehetősen felértékelődtek azok a társasházi lakások, amik rendelkeznek erkéllyel. Hiába csak pár négyzetméternyi plusz helyről van szó, a szabadság, amit nyújtani tud, megéri a plusz költséget.