2023.10.14. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök

Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat

Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat

Míg régen a kemence, cserépkályha ontotta a meleget a házakban, az iparosodással megjelenő lakótelepek kisebb méretű lakásaira más fűtési rendszert kellett kidolgozniuk a szakembereknek. A központi fűtés vívmánya egyszerű, és könnyen kezelhető, ám korántsem olyan romantikus ülni a radiátorral szemben, mint egy pattogó tüzet őrző kandalló előtt egy bögre forró csokival a kezedben.


Kandallót a lakótelepre

Valószínűleg az amerikai filmek hatására terjedt el az utóbbi években az álkandallók építése. Így legalább látványra azok is élvezhetik a hangulatát, akik társasházban élnek. Kreatív egyéniségek üres kartondobozból „építik” meg a saját kandallójukat, amit aztán bevonnak jó minőségű tapétával vagy fóliával. Az igazán jól sikerült darabokról alig lehet megmondani, hogy tűzgyújtásra nem alkalmasak. Megjelenésükben és egyéb funkciójuknak köszönhetően bárki otthonába becsempészik az áhított amerikai idillt. Legfőképpen a téli ünnepkör beköszöntével használják dekorációnak, illetve a kis ajándékokat rejtő textilcsizmák fellógatására.

A tűz, mint a családi szentély szimbóluma

A lakóhelységen belüli tűztér az ősidők óta jelen van az ember életében. A tűz egyet jelentett a meleggel, az otthont adó barlanggal vagy építménnyel, az étellel, és a biztonsággal. A XXI. században ugyan nem vagyunk ennyire ráutalva, mégis romantikusabbá, meghittebbé varázsolja egy szoba hangulatát. Hűvös estéken összejöhet a család a kandalló mellett társasjátékozni, vagy egy forralt borral, forró csokival nagy beszélgetéseket folytatni.

Körbenéztünk az OTP Otthon eladásra kínált ingatlanjai között, és csodaszép házakat találtunk országszerte, amik önmagukban is gyönyörűek és mindennel felszereltek, ami egy új élet megkezdéséhez szükséges lehet. Ezen felül pedig mindegyikben található kandalló vagy cserépkályha. Nézd meg a válogatásunkat!

Álomház kandallóval a II.kerületben

Álomházra bukkantunk Budapest II. kerületében. A nyolc szobás luxusházhoz csodálatos parkosított kert tartozik. A nappaliban központi helyen áll egy impozáns kandalló. A házban mindenhol a letisztultság, finom elegáns színek, nem hivalkodó burkolatok és ehhez a miliőhöz igazodó tökéletes minőségű beépített bútorok vannak jelen. Az energiahatékonyság is fontos szempont volt az előző tulajdonosnak.

elado-csaladi-haz-budapest-ii-kerulet-szepvolgy-90900263-t6.webp

Debrencenben luxus kényelem, távol a nyüzsgő várostól

Debrecenben a Vámospércsi út környékén található ez a gyönyörű családi ház.Maga az ingatlan 500 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik, ehhez pedig egy több mint egy hektáros terület tartozik. Van itt többek között kerti tó, körbekerített teniszpálya, fűthető medence, télikert, billiárdterem. A kandalló a modern kialakítású nappaliban biztosítja a téli estéken a meleget.

elado-csaladi-haz-debrecen-91374770-t6.webp

Villaépület rusztikus kandallóval Sashegyen

Sashegyen eladó ez a háromszintes villaépület, ami a 2000-es években épült. Az ingatlan a 2000-es években épült, folyamatosan karbantartott, és nagyon sok extrával rendelkezik. Az ingatlan megfelelő két generáció számára is, emellett kiváló állapotban van kívül és belül is, és akár két külön bejáratot is ki lehet alakítani.

elado-csaladi-haz-budapest-xi-kerulet-sasad-sashegy-xi-ker-96671029-t6.webp

Nézd meg a többi kandallós ingatlant is


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 149 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
2023.12.02. #felújítás #tippektrükkök
Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
Egy ingatlan felújítása során gyakori feladat a nyílászárók cseréje, nem mindegy azonban, hogy a régi ablakok és ajtók helyére mi kerül. Következő cikkünkben a fa és műanyag nyílászárók tulajdonságait mutatjuk be.
Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
2023.11.25. #tippektrükkök
Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
A cserépkályha nemcsak a hagyományos dizájn és a kényelmes otthoni légkör kedvelt eleme, de számos praktikus előnnyel is bír. Egyedülálló hőtartó képességének köszönhetően órákon át sugároz meleget, még a tüzelés befejezte után is, miközben rendkívüli energiahatékonysággal csökkenti a fűtési költségeket. Környezetbarát mivolta a megújuló fűtőanyagok használatával párosul, így kevesebb szén-dioxidot bocsát ki. A cserépkályha nem csak funkcionális, hanem egy igazi dísz is otthonunkban, hiszen egyedi dizájnnal és személyre szabott megjelenéssel harmonizál a lakás bármely részével. Hosszú élettartama és a modern változatokban megtalálható léghűtési opciók csak hab a tortán, tovább emelve ezen régi-új kedvencünk praktikumát és népszerűségét.
Tökéletes albérlőt keresel? Akkor ez a cikk neked szól
2023.11.18. #albérlet #tippektrükkök
Tökéletes albérlőt keresel? Akkor ez a cikk neked szól
Az ingatlankiadás egyáltalán nem fenékig tejfel, nagyon nehéz megtalálni azt a személyt, akire teljes nyugalommal rábízhatjuk a lakásunkat. Nem is véletlen, hogy ez a folyamat sokszor elég időigényes, a főbérlőknek ugyanis nagyon sok mindenre kell odafigyelniük.
Látod? Nem látod? Na látod! – Avagy a láthatatlan fűtés előnyei
2023.11.17. #eladóház #energiahatékonyság #felújítás
Látod? Nem látod? Na látod! – Avagy a láthatatlan fűtés előnyei
Ha építkezel, ha lakásfelújításban hagyományosan radiátorokat használnak hőleadóként. Ezért szokatlannak és modernnek gondoljuk az olyan alternatívákat, mint amilyen a padlófűtés vagy a szalagradiátor. Pedig utóbbi több mint 40 éve van a piacon, csak szinte láthatatlanul.
Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?
2023.11.16. #fenntarthatóság #energiahatékonyság #felújítás
Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?
Az igaz, hogy nincs új a Nap alatt, viszont a már ismert technológiák innovatív köntösbe bújva az újdonság erejével hatnak. Így azok a mostanában újra népszerűvé váló kérdések, hogy ki, mivel fűt, melyik a gazdaságosabb, környezetbarátabb, komfortosabb fűtési mód, ismerősnek tűnhetnek a régmúltból. Így bukkanhatunk rá az elektromos fűtőpanelre, amiről elmondjuk, mit érdemes tudni.
Ez a penészes falakra az utólagos gyógymód
2023.11.13. #felújítás #építkezés #építőanyag
Ez a penészes falakra az utólagos gyógymód
Kevés dolog kiábrándítóbb annál, mint néhány hónappal az új lakás megvásárlása után észrevenni, hogy penészfoltok jelentek meg a falon. A fal vizesedése összetett probléma: azon kívül, hogy csúnya, lassan, de biztosan felemészti az épület szerkezetét a benne élők egészségével együtt. Mi a megoldás?
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
2023.11.11. #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
Időd jelentős részét a konyhában töltöd, hiszen itt készíted el az ételeket, de sokszor itt kap helyet az étkező is. A jól kialakított konyhában minden szinte egy karnyújtásnyira van, és könnyen rendben tartható. Utóbbi azért is fontos, mert itt egy mosogatóban hagyott tányér látványa is rumlis hatást kelt. Márpedig ahhoz, hogy jól érezd magad, a környezetedet is érdemes rendszerezned. Ebben a cikkben a konyhai tárolásra adunk néhány tippet, és mutatunk pár ötletes konyhát az OTP Otthon ingatlanjai közül inspirálódás gyanánt.
Hogyan rendezkedj be az albérletben?
2023.10.28. #albérlet #tippektrükkök
Hogyan rendezkedj be az albérletben?
Vannak, akik rutinos költözők, de mindenkinek volt egy első összepakolása, amiről utólag derült ki, hogy mennyire volt hiányos vagy éppen eredményes. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a praktikumokat, amik másoknak beváltak, remélve, hogy így segítünk neked, hogy tényleg azt dobozold be, amire szükséged lehet.
Konyhafelújítás okosan – tippek és jótanácsok
2023.10.27. #felújítás #tippektrükkök
Konyhafelújítás okosan – tippek és jótanácsok
A konyhafelújítás izgalmas feladat, és sok évre meghatározza az otthonunk egyik legfontosabb részét. Akkor használjuk örömmel, ha megfelel az igényeinknek és a szokásainknak, minden kéznél van, akkor és ott, amikor és ahol szükségünk van rá.