2023.10.20.Szerző: fá #építkezés #lakberendezés #dekor

Trükkök, amikkel biztosan tágasabbnak tűnik az előszobád

Trükkök, amikkel biztosan tágasabbnak tűnik az előszobád

Ha már nem elég nagy a hely, legalább tűnjön kényelmesebbnek és otthonosabbnak! Hogy miképpen, arra adunk tanácsot.


Legyünk őszinték: sajnos csak kevesen élünk akkora lakásban amekkorában szeretnénk! A holmik jelentette gondokat sokféleképp szokás megoldani. Vannak, akik az erkélyükből csinálnak lomost, mások pedig az előszobából. Ha utóbbit választjuk, óriási baklövést követünk el: az előszoba ugyanis nemcsak az első benyomása mindenkinek a lakásunkról, de magunkkal is kitolunk, ha akadálypályát csinálunk belőle.

Egy szűk és sötét előtér nemcsak a vendégeinknek lehet kényelmetlen, hanem senkinek se jó ide hazaérni, ezért érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy ne csak rendezettnek tűnjön az előszoba, hanem tágasnak is. Annak ellenére persze, hogy szinte soha nem tágas.

Figyelj az ajtófestésre! doors-1767563_1280.jpg A bejárati ajtó kontrasztos színekkel történő lefestése nemcsak érdekessé teszi a végeredményt, de határozottan javítani fog a közérzeten, ha például a szokásos sötét-fehér színek mellé beviszünk valami másik föld színt. Ráadásul ezzel azt is elkerülhetjük, hogy kórházi rendelő hangulata legyen az előszobának.

Ne csak a nappalival törődj! floor-2228277_1280.jpg Mivel az előszobában nem szoktunk a szó hagyományos értelmében tartózkodni, a legjobb dolgainkat nem ott tartjuk. Pedig ha legalább egy faliszőnyeg, kép vagy festmény van ott, akkor nemcsak tágasabbá válik a helyiség, de sokkal otthonosabb lesz. Pro tipp: mindkét oldalra ne kerüljön kép, mert az tágítás helyett szűkíteni fog!

Lámpák! lantern-6894507_1280.jpg Ha elég nagy a belmagasság, mindenképp függőlámpát szerezzél, de ha ez nem megoldható, akkor is jó, ha van valami izgalmas megoldásunk, aminek köszönhetően már a fényszórás tágítja majd a teret. A sportlámpák felhelyezése is sokat segít.

Engedd el a szokásos festést!

Az, hogy keveset vagy az előszobában, nemcsak arra jó ok, hogy spórolj vele, hanem arra is, hogy elengedd a fantáziád: vannak tapéták, amiket imádsz, de rosszul lennél tőle a nappaliban? Akkor irány az előszoba!

Foglalkozz a szimmetriával!

A szűkös előszobában levegős érzést kelt, ha például a cipősszekrényre szimmetrikusan két lámpát helyezel el, esetleg dísztárgyat, ismertebb nevén porfogót. Külön jó, hogy ha szimmetrikus valami, akkor akár azt is hihetjük, hogy rend van, tehát eltereli a figyelmet a sokszor szomorú valóságról, ami magában a szekrényben uralkodik.

Szórakozz a padlóval is! hardwood-1851071_1280.jpg Tényleg kicsit ódivatú megoldásnak tűnik a futószőnyeg, viszont épp emiatt is tereli el a figyelmet az előszoba valódi méretéről, hiszen eleve azt a szobát kezdjük nézni, ahova vezet a szőnyeg. Hasonló megoldás a padló színének változtatása is, ott a figyelemelterelés mellett tényleg nagyobbnak tűnik a hely, ha világos színű.

A tökéletes megoldás vestibule-3542790_1280.jpg Természetesen a tükörre gondolunk, ráadásul egy nagy tükörnek nemcsak esztétikai funkciója van azzal, hogy dupla akkorának fog tűnni a hely, hanem gyakorlati is: egy utolsó igazítás, megnézheted, jól áll-e a kabát, felhúztad-e a sliccet indulás előtt. Nem véletlen talán, hogy a nagymama típusú panellakásokban ugyanolyan lelkesedéssel használják évtizedek óta, mint a legdrágább villákban.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Állnak az eladatlan lakások, ők meg úgy építenek, mintha nem lenne holnap: de nem is otthon lesz belőlük
2024.02.24. #ingatlaneladás #építkezés
Állnak az eladatlan lakások, ők meg úgy építenek, mintha nem lenne holnap: de nem is otthon lesz belőlük
A lakásépítések tavalyi megtorpanása közel negyedszázados rekordokat is megdöntött, ez derült ki a KSH legfrissebb adataiból. Mit jelent ez? Kevesebben fogtak saját otthon megteremtésébe, az új lakások közel kétharmadát pedig eleve eladásra szánták.
5 dolog, amitől még februárban meg kell szabadulnod
2024.02.21. #dekor #tippektrükkök
5 dolog, amitől még februárban meg kell szabadulnod
Az év legrövidebb hónapja, de lehet a legtermékenyebb is az otthonod tekintetében. A farsangon és a Valentin-napon kívül semmilyen más, fontosabb esemény nincs ilyenkor, ezért érdemes kihasználni az időt arra, hogy rendet tegyél a környezetedben és felkészítsd a tavaszra. Ehhez bizony meg kell válnod néhány dologtól, ebben a cikkben ezeket mutatjuk meg!
Tisztaság, egyszerűség: a minimalizmus mint megváltás a rendetlenség korában
2024.02.20. #dekor #lakberendezés
Tisztaság, egyszerűség: a minimalizmus mint megváltás a rendetlenség korában
Az úgynevezett civilizált világban minden negyedik ember rendetlenségben él. Nem véletlen, hogy egyre nagyobb teret hódít az új lakberendezési trend, a minimalizmus, ami nem csupán dizájnt jelent. Ebben a cikkben a minimalista életmódot mutatjuk be.
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
2024.02.16. #dekor #tippektrükkök
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
Van néhány dolog, amire oda kell figyelned, mielőtt gyertyafényes vacsorát rendezel! Nincs is meghittebb pillanat annál, mint egy stresszes nap után tele engedni a kádat forró vízzel, és gyertyaláng mellett relaxálni a habokban. Egyes gyertyák isteni illatot árasztanak, míg más darabok remekül mutatnak a vacsoraasztalon. Viszont egyre több olyan teóriát hallani, hogy nem tesz jót az egészségednek, ha belső térben élvezed a gyertyalángot. Lássuk, mit mondanak erről a szakemberek!
Igazi túlélő növényt akarsz, vagy inkább a trendet követed?
2024.02.14. #dekor #kertészet
Igazi túlélő növényt akarsz, vagy inkább a trendet követed?
Ez a két kategória idén egy és ugyanaz. Hogy a szakma mi alapján választotta éppen a Filodendront az év szobanövényének, egyelőre rejtély, mindenesetre jó hír ez a kevésbé tehetséges kertészeknek, akik továbbra is ragaszkodnak az élő növényhez az otthonukban. Irány egy megbízható kertészet, ha egy igazi túlélő ráadásul trendi növényt kerestél idáig!
Eukaliptusz a zuhanyrózsa alá?
2024.02.12. #kertészet #dekor
Eukaliptusz a zuhanyrózsa alá?
Az illatos növény csökkenti a stresszt, enyhíti a légúti problémákat és növeli az energiaszintet – csak, hogy gyorsan meggyőzzünk az előnyeiről. Mi mást is mutathatnánk, ha nem olyan ingatlanokat, amelyeknél már ráéreztek az eukaliptusz előnyeire, még ha más formában is.
Időutazás a vintage jegyében: otthonok, amik a múltat idézik
2024.02.03. #eladólakás #dekor
Időutazás a vintage jegyében: otthonok, amik a múltat idézik
Vintage magában hordozza a romantika és a vidékies jegyeket. Ha te is kedveled ezt a stílust, akkor pillants be ebbe a három otthonba, ahol mindent a stílus határoz meg.