2024.02.07.Szerző: fá #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés

Ez a három szempont segíthet, hogy gyorsan eladd az ingatlanod

Ez a három szempont segíthet, hogy gyorsan eladd az ingatlanod

Az elmúlt évben jelentősen meghosszabbodott az ingatlanok eladási ideje, a kínálat és a kereslet egymásratalálásában segíthet, ha a következő tanácsokat megfogadod. Bizonyos előkészületek megtétele és némi őszinteség is kell ahhoz, hogy ne váljon végeláthatatlan szenvedéssé az ingatlaneladás.


Ingatlant eladni nagyobb szenvedés, mint vásárolni, de sokszor nem a körülmények összjátéka vezet el eddig a pontig, hanem magunknak csináljuk a bajt. Amikor például azt véljük, hogy majd egyedül mindent meg tudunk oldani, és utánanézni sem szeretnénk a dolgoknak, vagy egyszerűen csak figyelmetlenek vagyunk. Gyakori hiba még a türelmetlenség és a realitásoktól való nagyobb távolság, amiket azonban megfelelő mederbe lehet terelni. Ha például belátod, hogy a legfontosabb, hogy el tudd adni, és elég pénzt kapj az ingatlanért, hiszen ezzel máris találtál egy szempontrendszert. És nem csak egy van ilyen.

Az ingatlanos szakemberek szerint a következő három szempont az, amiknek a figyelembevételével sikeresebben várhatod a megfelelő érdeklődőt.

A jó célcsoport

Talán furcsán hangzik elsőre, de érdemes átgondolni, hogy az eladni kívánt ingatlan kinek lenne jó. Fiatal pároknak, egyedülálló öregeknek, sok gyerekes családnak? Egyáltalán nem mindegy. Az emberek ugyanis nem négy falat vesznek, hanem egy környékre költöznek, és ha például egy fiatalos garzont szeretnél eladni, akkor nem a közeli óvodák jelentik majd a csalit, hanem mondjuk az éjszakai élet elérhetősége, az éjjel-nappalik közelsége és a tömegközlekedés.

Ha megvan a célcsoport, akkor a hirdetést már meg is tudod úgy fogalmazni, hogy már a hangnemmel megtaláljátok a közös pontot.

Hozunk példát is: az alábbi ingatlan Budapest II. kerületében nyilvánvalóan nem egyetemistáknak fogjuk ajánlani.

elado-ikerhaz-budapest-ii-kerulet-mariaremete-99437247-t6.webp

Két lábban a földön

Nehéz, de nem lehetetlen belőni, hogy mennyit is ér a lakás vagy ház: nem valószínű, hogy a te ingatlanod többet ér, mint a környéken a hasonló kategóriájúak. Ha ezt belátod, máris közelebb kerültél a megfelelő hirdetéshez, de mivel egy ingatlan árát valójában sok paraméter határozza meg, fordulj inkább szakemberhez, aki megmondja a reális összeget, és még azt is megtudhatod, hogy miért éppen azt az árat mondta, amit hallottál! Sokszor előfordul, hogy azért nem jönnek a vevők, mert túl magas az ár, ilyenkor érdemes lejjebb vinni a hirdetési árat.

Vegyünk egy hétköznapi példát: első gondolatra ritkán vonzó ajánlat egy többlakásos társasház földszintjén egy felújítandó kis lakást megvásárolni, ám 16,7 millió forint reális ár lehet az egy szobásért, Kispesten.

kispesti udvaros.png

Legyél igényes!

Az igényes hirdetés nemcsak fontos, hanem gyakorlatilag az egyetlen mód, hogy vevőt találj. A hirdetésben a fotók legyenek élesek, értelmezhetők, a feladott hirdetésben ne kövess el ordítóan nagy helyesírási bakikat, és úgy, általában fogalmazz magyarul! Nem mindenki képes erre, de ha nem megy, megkérhetsz valakit, vagy igénybe veheted a mesterséges intelligenciát.

Szép példája egy jó hirdetésnek ez a XVII. kerületi ház, ahol még az alaprajzok is elérhetők, és már a képek alapján is szívesen beköltözne ide az ember.

elado-csaladi-haz-budapest-xvii-kerulet-rakoscsaba-88001462-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 158 009 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan vándorolnak az ország új ipari központjai felé az ingatlankeresők?
2024.05.15. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Hogyan vándorolnak az ország új ipari központjai felé az ingatlankeresők?
Jelentősen megnőtt az eladó ingatlanok iránti kereslet az otpotthon.hu ingatlankereső- és hirdetési portál és Debrecen, valamint Szeged erősödését mutatja az otpotthon.hu-n található közel 160 ezer ingatlanhirdetés és havi több mint 1 millió oldallátogató adatai alapján.
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Cifra Palota: a XV. kerület lakótelepét elhagyva ezeréves vidéki városba keveredhetsz
2024.03.21. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #ingatlanhirdetés #budapest
Cifra Palota: a XV. kerület lakótelepét elhagyva ezeréves vidéki városba keveredhetsz
Számos olyan kerület van Budapesten, ahol a lakótelepek és a kertvárosi rész is különböző arcát mutatják a városrésznek. Óbuda mellett a XV. kerület is erről a kettősségéről híres. Bemutattuk Újpalotát, most pedig a kerület másik kacsalábú része, Rákospalota következik.
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék próbahónapot és megjelenést!
2024.03.13. #ingatlanhirdetés
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék próbahónapot és megjelenést!
A több mint havi 1 millió látogató és a kedvező ár-érték arányú csomagajánlatok mellett most ajándék próbahónappal és extra megjelenéssel várja az egyik legnagyobb ingatlankereső új ingatlanközvetítő előfizetőit.
Győr-Moson-Sopron vármegye ingatlanpiaca ötödével drágább az országos átlagnál
2024.03.05. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Győr-Moson-Sopron vármegye ingatlanpiaca ötödével drágább az országos átlagnál
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a hetedik a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában az eladó ingatlanhirdetések számát tekintve, miközben minden negyedik meghirdetett ingatlan árát csökkentették már. 2024 ehhez hasonló hirdetési dinamikával indult.
Milyen a jó ingatlanfotó? Az ingatlanfotós válaszol
2024.03.04. #eladólakás #ingatlanhirdetés
Milyen a jó ingatlanfotó? Az ingatlanfotós válaszol
Az ingatlan önéletrajza a hirdetés. Szerepel benne minden fontos információ, amit tudni kell: mikor épült, mikor és milyen jellegű felújítások voltak benne. Ahogy ma már alapkövetelmény a fényképes önéletrajz, úgy ingatlanhirdetés sem létezik fotó nélkül. És hogy mekkora különbség van fotó és FOTÓ között, azt mindnyájan látjuk. Mindenesetre Demeter Péter ingatlanfotós most egyszerű, de nagyszerű tippeket oszt meg az OTP Otthon Magazin olvasóival, hogy megkönnyítse számotokra a szeretett lakásotok értékesítését.
Ez lenne Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legértékesebb ingatlana?
2024.03.02. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Ez lenne Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legértékesebb ingatlana?
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Jász-Nagykun-Szolnok vármegye ingatlanpiaca a 15. legnagyobb a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában, miközben átlagos volt a hajlandóság az itteni ingatlanoknál az árcsökkentésre. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében?