2024.02.07.Szerző: fá #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés

Ez a három szempont segíthet, hogy gyorsan eladd az ingatlanod

Ez a három szempont segíthet, hogy gyorsan eladd az ingatlanod

Az elmúlt évben jelentősen meghosszabbodott az ingatlanok eladási ideje, a kínálat és a kereslet egymásratalálásában segíthet, ha a következő tanácsokat megfogadod. Bizonyos előkészületek megtétele és némi őszinteség is kell ahhoz, hogy ne váljon végeláthatatlan szenvedéssé az ingatlaneladás.


Ingatlant eladni nagyobb szenvedés, mint vásárolni, de sokszor nem a körülmények összjátéka vezet el eddig a pontig, hanem magunknak csináljuk a bajt. Amikor például azt véljük, hogy majd egyedül mindent meg tudunk oldani, és utánanézni sem szeretnénk a dolgoknak, vagy egyszerűen csak figyelmetlenek vagyunk. Gyakori hiba még a türelmetlenség és a realitásoktól való nagyobb távolság, amiket azonban megfelelő mederbe lehet terelni. Ha például belátod, hogy a legfontosabb, hogy el tudd adni, és elég pénzt kapj az ingatlanért, hiszen ezzel máris találtál egy szempontrendszert. És nem csak egy van ilyen.

Az ingatlanos szakemberek szerint a következő három szempont az, amiknek a figyelembevételével sikeresebben várhatod a megfelelő érdeklődőt.

A jó célcsoport

Talán furcsán hangzik elsőre, de érdemes átgondolni, hogy az eladni kívánt ingatlan kinek lenne jó. Fiatal pároknak, egyedülálló öregeknek, sok gyerekes családnak? Egyáltalán nem mindegy. Az emberek ugyanis nem négy falat vesznek, hanem egy környékre költöznek, és ha például egy fiatalos garzont szeretnél eladni, akkor nem a közeli óvodák jelentik majd a csalit, hanem mondjuk az éjszakai élet elérhetősége, az éjjel-nappalik közelsége és a tömegközlekedés.

Ha megvan a célcsoport, akkor a hirdetést már meg is tudod úgy fogalmazni, hogy már a hangnemmel megtaláljátok a közös pontot.

Hozunk példát is: az alábbi ingatlan Budapest II. kerületében nyilvánvalóan nem egyetemistáknak fogjuk ajánlani.

elado-ikerhaz-budapest-ii-kerulet-mariaremete-99437247-t6.webp

Két lábban a földön

Nehéz, de nem lehetetlen belőni, hogy mennyit is ér a lakás vagy ház: nem valószínű, hogy a te ingatlanod többet ér, mint a környéken a hasonló kategóriájúak. Ha ezt belátod, máris közelebb kerültél a megfelelő hirdetéshez, de mivel egy ingatlan árát valójában sok paraméter határozza meg, fordulj inkább szakemberhez, aki megmondja a reális összeget, és még azt is megtudhatod, hogy miért éppen azt az árat mondta, amit hallottál! Sokszor előfordul, hogy azért nem jönnek a vevők, mert túl magas az ár, ilyenkor érdemes lejjebb vinni a hirdetési árat.

Vegyünk egy hétköznapi példát: első gondolatra ritkán vonzó ajánlat egy többlakásos társasház földszintjén egy felújítandó kis lakást megvásárolni, ám 16,7 millió forint reális ár lehet az egy szobásért, Kispesten.

kispesti udvaros.png

Legyél igényes!

Az igényes hirdetés nemcsak fontos, hanem gyakorlatilag az egyetlen mód, hogy vevőt találj. A hirdetésben a fotók legyenek élesek, értelmezhetők, a feladott hirdetésben ne kövess el ordítóan nagy helyesírási bakikat, és úgy, általában fogalmazz magyarul! Nem mindenki képes erre, de ha nem megy, megkérhetsz valakit, vagy igénybe veheted a mesterséges intelligenciát.

Szép példája egy jó hirdetésnek ez a XVII. kerületi ház, ahol még az alaprajzok is elérhetők, és már a képek alapján is szívesen beköltözne ide az ember.

elado-csaladi-haz-budapest-xvii-kerulet-rakoscsaba-88001462-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hiába az ország legszebb kastélya, a környékről menekül, aki lát
2024.02.22. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Hiába az ország legszebb kastélya, a környékről menekül, aki lát
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak . Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Nógrádban?
Veszprém vármegye ingatlanpiaca óvatosan kezdte 2024-et
2024.02.19. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Veszprém vármegye ingatlanpiaca óvatosan kezdte 2024-et
Már majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a 9. a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában az eladó ingatlanhirdetések számát tekintve, miközben minden harmadik meghirdetett ingatlan árát csökkentették már a vármegyében. Milyen dinamikával indult 2024 a vármegye ingatlanpiaca?
Ez itt Nyíregyháza legdrágább ingatlana - szín ABC
2024.02.15. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Ez itt Nyíregyháza legdrágább ingatlana - szín ABC
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a 6. legnagyobb a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában. Itt a legkisebb a hajlandóság az árcsökkentésre a lakástulajdonosok körében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében?
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék megjelenést!
2024.02.14. #ingatlanhirdetés
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék megjelenést!
A több mint havi 1 millió látogató és a kedvező ár-érték arányú csomagajánlatok mellett most ajándék megjelenéssel várja az egyik legnagyobb ingatlankereső új ingatlanközvetítő előfizetőit.
Komárom-Esztergom vármegye ingatlanpiacán Tatabányát megelőzheti Komárom
2024.02.13. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Komárom-Esztergom vármegye ingatlanpiacán Tatabányát megelőzheti Komárom
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak (29,2 százalék) csökkentették az árát Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Komárom-Esztergom vármegye ingatlanpiaca a 14. legnagyobb a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában, miközben az országos átlagnál nagyobb volt a hajlandóság az árcsökkentésre az ingatlanhirdetők körében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Komárom-Esztergom vármegyében?
A község, ami két ország lehetőségeit kínálja
2024.02.12. #eladóház #ingatlanhirdetés
A község, ami két ország lehetőségeit kínálja
Zsirát először 1225-ben említi oklevél, 1931-ben három község, Zsira, Gyülevíz és Salamonfa egyesítésével nyerte el mai formáját. Talán még nem is hallottál erről a kis településről, pedig egy igazi rejtett kincse az országnak.
Bács-Kiskun vármegye ingatlanpiaca hatalmas kínálati előnyben van
2024.02.11. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Bács-Kiskun vármegye ingatlanpiaca hatalmas kínálati előnyben van
2023-ban majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak (29,2 százalék) csökkentették az árát Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkentés átlagosan 10,5 százalékos volt. Bács-Kiskun megyében az ingatlanhirdetőknek viszont csak a negyede csökkentett árat. 2024 januárjában a harmadik legtöbb hirdetést ebben a vármegyében adták fel az országban.
A vidék legnagyobb ingatlanpiacán minden harmadik árat csökkentették
2024.02.09. #ingatlanvásárlás #ingatlanhirdetés
A vidék legnagyobb ingatlanpiacán minden harmadik árat csökkentették
2023-ban majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak csökkentett a hirdetési áron. 2024 lassan indult a vármegye ingatlanpiacán más vármegyékhez képest, ahol több ingatlan került eladósorba, mint Hajdú-Biharban.
Mennyiért vásárolhatsz most kertes, költözhető házat?
2024.02.06. #eladóház #ingatlanhirdetés
Mennyiért vásárolhatsz most kertes, költözhető házat?
Az ingatlanközvetítők szerint továbbra is elsősorban a felújított, újszerű, de legalábbis jó állapotú, költözhető ingatlanokat keresik a vevők, ami igaz a kertes házak esetében is. De mennyiért kapunk most Budapesten és annak agglomerációjában költözhető, jó állapotú kertes házat? Ebben a cikkben ezt a témát járjuk körbe és mutatunk néhány lakáshirdetést is ezekkel a paraméterekkel.