2023.11.21.Szerző: Bohus Péter #ingatlanhirdetés #finanszírozás #ingatlanpiac

A legfrissebb állami szabályváltozásokat vitatja meg az ingatlanszakma

A legfrissebb állami szabályváltozásokat vitatja meg az ingatlanszakma

November 22-én zárhatja az évet az ingatlanszakma. Több, mint 150 ezer ingatlanhirdetést tartalmazó adatbázisával az otpotthon.hu a lakáskeresők és a közvetítői hálózatok között könnyíti meg a kapcsolatot, szerdán pedig egy konferencián ad lehetőséget a piaci szereplőknek arra, hogy átbeszéljék a 2023-at, de még inkább a következő évi kilátásokat.


  • Meddig emelkednek még az ingatlanárak?
  • Mit hozhat a CSOK Plusz az ingatlanpiacnak?
  • Milyen változást hoz az ingatlanhirdetésekben, hogy megváltoztak az energetikai besorolás szabályai?

Csak néhány kérdés, ami az elmúlt hónapokban az ingatlanpiaci szereplőket foglalkoztatja. Az otpotthon.hu ingatlan- és hitelpiaci konferencia pedig szerdán várja az ingatlanközvetítői szakma legnagyobb és legfontosabb szereplőit az OTP M12-es irodaházába. A helyszín nem véletlen, azon túlmenően, hogy az irodaház tökéletesen megfelel minden igénynek, az idén rangos díjjal tüntették ki, ami így hivatalosan is elismerve újszerű ötleteket, váratlan megoldásokat inspirálhat.

Az ingatlanpiac 12 éven át tartó szárnyalásának viharos gyorsasággal vetett véget az elmúlt év, amit recesszió, növekvő hitelkamatok és az állami támogatások szűkülése jellemzett. Emiatt a lakáspiacra beérkező forrás a harmadára csökkent. Ebben a környezetben kell új megoldásokat, javaslatokat megfogalmazni, hogy az ingatlanpiacon a vevők és az eladók ismét megtalálják egymást.

Az ingatlanpiac legnagyobb hálózatainak vezetői beszélgetnek majd egymással. Többek között Kulcsár Sándor, az Openhouse, Máté Ferenc, a Duna House, Balla Ákos, a Balla Ingatlan, és Dr. Hartlieb Balázs, OTP Ingatlanpont vezetője Ingatlanpiaci körkép – kihívások és megoldások című kerekasztalbeszélgetésen.

A konferencia előadói között Lipták Zsuzsa Szemléletváltás az ingatlanpiacon címmel arról fog beszélni, hogy az otpotthon.hu saját adatbázisa milyen változásokat mutat az elmúlt egy évben. Tardos Gergely, az OTP Bank elemzési igazgatója arról beszél, hogy mi várható, meddig láthatunk még sötét fellegeket az ingatlanpiac fölött, míg Szabó István, a bank Lakossági Hitel Üzletfejlesztés vezetője a jövő évi piaci várokozásokat, trendeket vázolja majd fel.

A délutánt Vései Eszter energetikai mérnök nyitja, aki fenntarthatóságról, energiahatékonysági megoldásokról beszél majd, őt Hürkecz Attila, az otpotthon.hu üzletfejlesztési vezetője következik.

Az ingatlanközvetítők számára is egyre fontosabbak az olyan versenyképes felületek, mint amilyen az otpotthon.hu, amely más versenytársaktól eltérően számos fejlesztéssel, szolgáltatással és hatékony marketinggel segít összehozni az ingatlankeresőket a platformon hirdetett ingatlanokkal.

Béndek Andrea, a Duna House oktatási vezetője pedig gyakorlati tanácsokat ad majd arra az eshetőségre, ha pang az ingatlanpiac és nem csörögnek a telefonok. Hogy lehet-e pozitív kicsengése a mostani helyzetnek, azt pedig Barna Józseftől, a Ving alapítója és vezetője vázolja fel a közönségnek.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 176 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Bécstől olcsóbb, Pozsonynál drágábbak a budapesti albérletek
2024.06.17. #albérlet #ingatlanpiac
Bécstől olcsóbb, Pozsonynál drágábbak a budapesti albérletek
17 százalékkal emelkedett a budapesti lakások bérleti díja 2022-höz képest tavaly az európai városok relatív megélhetési költségeinek összehasonlítását célzó Eurostat tanulmány lakásbérleti díjainak felmérése szerint. A magyar főváros a középmezőnyben, közvetlenül Madrid és Zágráb után jön az uniós országok központjainak rangsorában.
Már nem az V. kerület a legdrágább
2024.06.13. #ingatlaneladás #ingatlanpiac
Már nem az V. kerület a legdrágább
2023-ban a lakáspiac 30 százalékos forgalomcsökkenés mellett 8 százalék körüli nominális drágulást hozott Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy tavaly a magas infláció miatt kétszámjegyű körüli reálár-csökkenés következett be. Idén a forgalomban élénkülést mérnek, de a korábbi szárnyalás visszatérésére nem számítunk, írja közleményében az OTP Jelzálogbank.
Felkészültél már a házad korszerűsítésére? Start előtt egymillió ház
2024.06.06. #finanszírozás #lakáshitel
Felkészültél már a házad korszerűsítésére? Start előtt egymillió ház
A júniusra bejelentett otthonfelújítási program csúszása sokaknak adhatja vissza az esélyt, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen a becslések szerint több, mint egymillió olyan régi családi ház akad az országban, aminek az energetikai korszerűsítésére felhasználható az európai uniós forrású támogatás. Az új lehetőség sok szempontból eltér az előzőtől, ezért is érdemes még az indulása előtt felkészülni, tájékozódni és beszerezni a szükséges információkat.
Tolna vármegye ingatlanpiaca: alacsony árak, alacsony forgalom - de miért?
2024.05.29. #ingatlanpiac #családiház
Tolna vármegye ingatlanpiaca: alacsony árak, alacsony forgalom - de miért?
Az ország legkisebb ingatlanpiaca Tolna vármegyében van, ahol a forgalom is alacsony, noha országos viszonylatban is itt vannak szinte a legalacsonyabb árak. Megnézzük az okokat, és megvizsgáljuk Tolnát széltében-hosszában. Most Dombóvárt, Bonyhádot, a névadó Tolnát és Dunaföldvárat, illetve az ingatlanpiacukat vesézzük ki.
Hogyan vándorolnak az ország új ipari központjai felé az ingatlankeresők?
2024.05.15. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Hogyan vándorolnak az ország új ipari központjai felé az ingatlankeresők?
Jelentősen megnőtt az eladó ingatlanok iránti kereslet az otpotthon.hu ingatlankereső- és hirdetési portál és Debrecen, valamint Szeged erősödését mutatja az otpotthon.hu-n található közel 160 ezer ingatlanhirdetés és havi több mint 1 millió oldallátogató adatai alapján.
A fokozódó kereslet magával húzta a baranyai ingatlanárakat
2024.05.12. #ingatlanvásárlás #ingatlanpiac
A fokozódó kereslet magával húzta a baranyai ingatlanárakat
Egyre több ingatlant adnak el Baranya vármegyében, ahol 11 százalékkal, 432 ezer forintra emelkedett az átlagos négyzetméterára az eladott ingatlanoknak, így átlagosan már több mint 31 millió forintot kell fizetni adásvételnél. A legtöbben Pécsen keresnek, de a Falusi CSOK-os preferált kistelepülések is egyre nagyobb figyelmet kapnak.
Az állami támogatásokat így lehet a legelőnyösebben felhasználni
2024.05.10. #finanszírozás #csok
Az állami támogatásokat így lehet a legelőnyösebben felhasználni
Az év elejétől elérhető, megújult állami támogatások és hitelek iránti élénk érdeklődést jól mutatja, hogy az OTP Banknál az idén, április közepéig közel 1500 család igényelte az új falusi CSOK támogatást, 1600 pedig CSOK Plusz hitel iránti igényt. Mostantól még kedvezőbb lehetőséget kínálnak a falusi CSOK-igénylőknek, akik az államilag támogatott megoldások előnyeit kihasználva a korábbinál egyszerűbben szeretnének nagyobb összeghez jutni lakáscéljaik megvalósításához.
Mi folyik itt, Salgótarjánban?! És miért változik Zala Zalaegerszegen kívül?
2024.05.09. #ingatlanpiac #ingatlanárak
Mi folyik itt, Salgótarjánban?! És miért változik Zala Zalaegerszegen kívül?
Ha rögtön válaszolnod kellene, hogy szerinted hol adják el a legtöbb ingatlant és hol nőttek a legjobban a lakásárak, valószínűleg Budapestet említenéd és az új iparosodó városokat, de a statisztika szerint máshol van a fókusza a magyar piacnak. Például Salgótarjánban, ahol az utolsó fél évtizedben a legnagyobb arányban adtak-vettek otthonokat, csakúgy, mint Zalában, ahol a megyeszékhelyen kívül ugyancsak kiemelkedően pörgött a használtpiac.
Év végén már erőt gyűjtött a lakáspiac
2024.05.02. #ingatlanvásárlás #ingatlanpiac
Év végén már erőt gyűjtött a lakáspiac
A múlt év végére fordulóponthoz érkezett a hazai lakáspiac, ezt igazolják egybehangzóan a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb jelentései is. 2023 utolsó negyedében a forgalom már magasabb volt az egy esztendővel korábbinál, és az MNB reálárindexe is csupán csekély, 1,8 százalékos veszteséget mutatott.