2023.11.21.Szerző: Bohus Péter #ingatlanhirdetés #finanszírozás #ingatlanpiac

A legfrissebb állami szabályváltozásokat vitatja meg az ingatlanszakma

A legfrissebb állami szabályváltozásokat vitatja meg az ingatlanszakma

November 22-én zárhatja az évet az ingatlanszakma. Több, mint 150 ezer ingatlanhirdetést tartalmazó adatbázisával az otpotthon.hu a lakáskeresők és a közvetítői hálózatok között könnyíti meg a kapcsolatot, szerdán pedig egy konferencián ad lehetőséget a piaci szereplőknek arra, hogy átbeszéljék a 2023-at, de még inkább a következő évi kilátásokat.


  • Meddig emelkednek még az ingatlanárak?
  • Mit hozhat a CSOK Plusz az ingatlanpiacnak?
  • Milyen változást hoz az ingatlanhirdetésekben, hogy megváltoztak az energetikai besorolás szabályai?

Csak néhány kérdés, ami az elmúlt hónapokban az ingatlanpiaci szereplőket foglalkoztatja. Az otpotthon.hu ingatlan- és hitelpiaci konferencia pedig szerdán várja az ingatlanközvetítői szakma legnagyobb és legfontosabb szereplőit az OTP M12-es irodaházába. A helyszín nem véletlen, azon túlmenően, hogy az irodaház tökéletesen megfelel minden igénynek, az idén rangos díjjal tüntették ki, ami így hivatalosan is elismerve újszerű ötleteket, váratlan megoldásokat inspirálhat.

Az ingatlanpiac 12 éven át tartó szárnyalásának viharos gyorsasággal vetett véget az elmúlt év, amit recesszió, növekvő hitelkamatok és az állami támogatások szűkülése jellemzett. Emiatt a lakáspiacra beérkező forrás a harmadára csökkent. Ebben a környezetben kell új megoldásokat, javaslatokat megfogalmazni, hogy az ingatlanpiacon a vevők és az eladók ismét megtalálják egymást.

Az ingatlanpiac legnagyobb hálózatainak vezetői beszélgetnek majd egymással. Többek között Kulcsár Sándor, az Openhouse, Máté Ferenc, a Duna House, Balla Ákos, a Balla Ingatlan, és Dr. Hartlieb Balázs, OTP Ingatlanpont vezetője Ingatlanpiaci körkép – kihívások és megoldások című kerekasztalbeszélgetésen.

A konferencia előadói között Lipták Zsuzsa Szemléletváltás az ingatlanpiacon címmel arról fog beszélni, hogy az otpotthon.hu saját adatbázisa milyen változásokat mutat az elmúlt egy évben. Tardos Gergely, az OTP Bank elemzési igazgatója arról beszél, hogy mi várható, meddig láthatunk még sötét fellegeket az ingatlanpiac fölött, míg Szabó István, a bank Lakossági Hitel Üzletfejlesztés vezetője a jövő évi piaci várokozásokat, trendeket vázolja majd fel.

A délutánt Vései Eszter energetikai mérnök nyitja, aki fenntarthatóságról, energiahatékonysági megoldásokról beszél majd, őt Hürkecz Attila, az otpotthon.hu üzletfejlesztési vezetője következik.

Az ingatlanközvetítők számára is egyre fontosabbak az olyan versenyképes felületek, mint amilyen az otpotthon.hu, amely más versenytársaktól eltérően számos fejlesztéssel, szolgáltatással és hatékony marketinggel segít összehozni az ingatlankeresőket a platformon hirdetett ingatlanokkal.

Béndek Andrea, a Duna House oktatási vezetője pedig gyakorlati tanácsokat ad majd arra az eshetőségre, ha pang az ingatlanpiac és nem csörögnek a telefonok. Hogy lehet-e pozitív kicsengése a mostani helyzetnek, azt pedig Barna Józseftől, a Ving alapítója és vezetője vázolja fel a közönségnek.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hiába az ország legszebb kastélya, a környékről menekül, aki lát
2024.02.22. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Hiába az ország legszebb kastélya, a környékről menekül, aki lát
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Nógrád vármegye ingatlanpiaca az utolsó előtti a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában. Az országos átlagnál itt kevésbé volt meg a hajlandóság az árcsökkentésre a háztulajdonosok körében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Nógrádban?
Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
2024.02.19. #építőanyag #finanszírozás
Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
Az Országos Építőipari Szakember Találkozón az építőipar kilábalásáról, a jegybanki alapkamat által okozott problémákról és a kormány által belengetett új támogatásról is szó esett.
Veszprém vármegye ingatlanpiaca óvatosan kezdte 2024-et
2024.02.19. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Veszprém vármegye ingatlanpiaca óvatosan kezdte 2024-et
Már majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a 9. a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában az eladó ingatlanhirdetések számát tekintve, miközben minden harmadik meghirdetett ingatlan árát csökkentették már a vármegyében. Milyen dinamikával indult 2024 a vármegye ingatlanpiaca?
Ez itt Nyíregyháza legdrágább ingatlana - szín ABC
2024.02.15. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Ez itt Nyíregyháza legdrágább ingatlana - szín ABC
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a 6. legnagyobb a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában. Itt a legkisebb a hajlandóság az árcsökkentésre a lakástulajdonosok körében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében?
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék megjelenést!
2024.02.14. #ingatlanhirdetés
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék megjelenést!
A több mint havi 1 millió látogató és a kedvező ár-érték arányú csomagajánlatok mellett most ajándék megjelenéssel várja az egyik legnagyobb ingatlankereső új ingatlanközvetítő előfizetőit.
Milyen lakást keresnek a válófélben lévő és elvált középkorúak?
2024.02.13. #ingatlanpiac
Milyen lakást keresnek a válófélben lévő és elvált középkorúak?
Érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet az egyik legnagyobb ingatlanközvetítői-hálózat. Az ingatanpiacon jelenleg a középkorosztály dominál, nekik van tehát elég pénzük vásárolni, igaz, állami támogatásokra is támaszkodhatnak, más részük pedig kifejezetten befektetési célból vásárol. És vannak köztük nem kevesen, akik élethelyzetük változása, elsősorban válás miatt keresnek másik ingatlant. Ebben a cikkben ennek a csoportnak a lakásigényeit járjuk körbe.
Komárom-Esztergom vármegye ingatlanpiacán Tatabányát megelőzheti Komárom
2024.02.13. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Komárom-Esztergom vármegye ingatlanpiacán Tatabányát megelőzheti Komárom
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak (29,2 százalék) csökkentették az árát Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Komárom-Esztergom vármegye ingatlanpiaca a 14. legnagyobb a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában, miközben az országos átlagnál nagyobb volt a hajlandóság az árcsökkentésre az ingatlanhirdetők körében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Komárom-Esztergom vármegyében?
A község, ami két ország lehetőségeit kínálja
2024.02.12. #eladóház #ingatlanhirdetés
A község, ami két ország lehetőségeit kínálja
Zsirát először 1225-ben említi oklevél, 1931-ben három község, Zsira, Gyülevíz és Salamonfa egyesítésével nyerte el mai formáját. Talán még nem is hallottál erről a kis településről, pedig egy igazi rejtett kincse az országnak.
Bács-Kiskun vármegye ingatlanpiaca hatalmas kínálati előnyben van
2024.02.11. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Bács-Kiskun vármegye ingatlanpiaca hatalmas kínálati előnyben van
2023-ban majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak (29,2 százalék) csökkentették az árát Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkentés átlagosan 10,5 százalékos volt. Bács-Kiskun megyében az ingatlanhirdetőknek viszont csak a negyede csökkentett árat. 2024 januárjában a harmadik legtöbb hirdetést ebben a vármegyében adták fel az országban.