2024.03.25.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #családiház

A tökéletlen romantika, amikor megszoktad a vintage-t, de szembejön a shabby chic

A tökéletlen romantika, amikor megszoktad a vintage-t, de szembejön a shabby chic

A shabby chic egy rendkívül megkapó lakberendezési stílus. Egyszerre hordozza magában a nosztalgiát, a finom romantikát és a könnyedséget. Könnyen összekeverhető a vintage stílussal, ami nem csoda: lényegében a vintage újragondolásáról van szó. És ha azt gondolnád, hogy ez az enteriőr az angliai vidék sajátja, akkor hadd mutassunk egy hazai shabby chic stílusú álomotthont.


Már a település is idilli romantika

A Dunakanyarhoz közeledve elvisz az utad Göd mellett, pedig érdemes megállni, hiszen a település dúskál a szebbnél szebb kúriákban, villákban. Ezek az álomházak visszahoznak valamit egy letűnt arisztokratikus hangulatból, ami a shabby chic stílusirányzat sajátja is. Az erdőkkel ölelt kisváros, a Duna-part, a kiépített kerékpárút, amin akár egy kosárral felszerelt bringával roboghatsz, varázslatos élményt nyújt.

Ha nem vonz a helyi termálfürdő, csobbanj a saját medencédben elado-csaladi-haz-god-93420550-t1.webp

Több generációnak is kiváló lehetőség

A telken két különálló épület áll. A nagyobb 165 négyzetméteres, összesen három szintes – egy szuterénszinttel. A másik egy klasszikus társasházi lakás nagyságával megegyező 50 négyzetméteres otthon. Két szoba, konyha, valamint fürdőszoba található benne. A kert a maga 600 négyzetméterével átlagos nagyságúnak mondható. Kis fűszerkert kialakítására, családi összejövetelekre, szabad levegőn való játékra, relaxálásra tökéletes.

Idős szülők, felnőtt gyermek is lakhat a különálló házikóban elado-csaladi-haz-god-93420583-t6.webp

A tökéletes tökéletlen romantika

A ház 1983-ban épült, a tulajdonosok azonban azóta kívül-belül felújították. A modern gépészeti megoldások mellett kialakult a magazinok címlapjára is beillő shabby chic stílus. A házba belépve azonnal magával ragad a romantikus életérzés, amint megpillantod a hosszanti csíkos tapétát az egyedi ülőke mögött.

A lakáson végig haladva folyamatosan esel egyik ámulatból a másikba látva azt az aprólékosságot, amivel kialakították az otthon sajátos hangulatát. A drapériák, burkolatok, pihe-puha textilek teljes összhangban vannak a kézműves bútorokkal, pasztell dekorációkkal.

Minden részletesen meg van tervezve, hogy a shabby chic érvényesüljön elado-csaladi-haz-god-93420556-t6.webp

Itt zajlik a másik életem

  • mondhatná egy titkos ügynök a kisebb alapterületű házra. Klasszikus kétgenerációs minta, de igazából nézőpont kérdése, hogy mire hasznosítod. Ideális lehet kis létszámú workshopok tartására, korrepetálásra, tanításra. Tarthatsz benne jógaórákat, de szimplán fogadhatsz ügyfeleket. Kialakíthatsz egy helyi coworking irodát, ahol pár, egymás tevékenységét nem zavaró vállalkozó dolgozhat egymás mellett.

Számos vállalkozási tevékenységnek megfelel az 50 nm-es ház, ha nem kétgenerációs céllal vásárolod meg az ingatlant elado-csaladi-haz-god-93420597-t6.webp

Címlapkép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Megrakják a tüzet, mégis elaluszik – de csak a dalban, ezekben a kandallókban biztos nem!
2023.10.18. #eladóház #családiház
Megrakják a tüzet, mégis elaluszik – de csak a dalban, ezekben a kandallókban biztos nem!
Egyre hidegebbek a napok, jól esik lassan befűteni otthon és a melegből nézni a kinti, hangulatos, őszi időt vagy épp élvezni az otthonunkba varázsolt őszi dekorációt. Bár a radiátorunk is tökéletes szolgálatot tesz, mégiscsak sokkal idillibb, ha a kandallóban ég a tűz, miközben mi a kanapén ülve olvasgatunk. Összeszedtünk néhány házat, ami erre kiváló lehetőséget biztosít.
Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk
2023.10.15. #ingatlanbefektetés #családiház
Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk
Az otpotthon.hu ingatlankínálatában közel négyezer baranyai vármegyei ingatlan szerepel, közülük választottuk ki a két legkisebbet és a két legnagyobbat. Utóbbi nem is állandó lakhatásnak épült, inkább befektetésre alkalmas.
3 apróság, ami a többgenerációs családi házak vonzerejét növeli
2023.10.15. #családiház #energiahatékonyság
3 apróság, ami a többgenerációs családi házak vonzerejét növeli
Hogy egy családon belül több generáció is összeköltözzön, az sokaknál kizárt. Összeszedtük az előnyöket, hátha ez a szemlélet megváltozik.
Tökös programajánló októberre - már a hétvégén csodás program a Balatonon
2023.10.13. #családiház #újépítésű #energiahatékonyság
Tökös programajánló októberre - már a hétvégén csodás program a Balatonon
A sütőtökfaragás vicces és kreatív időtöltés kicsiknek és nagyoknak, és évről-évre egyre népszerűbb halloween előtt ijesztő arcot faragni a narancssárga termésnek. Programajánlónkban különböző rendezvényeket gyűjtöttünk össze, hogy a faragás mellett másra is figyelhess: jótékonykodnál, kipróbálnál tökös gasztro különlegességeket, esetleg a bátorságodat tennéd próbára?
Lakjunk jól a kétszintesben! Milyen előnyei és hátrányai vannak?
2023.10.12. #eladóház #családiház
Lakjunk jól a kétszintesben! Milyen előnyei és hátrányai vannak?
Sokaknak egy több emeletből álló ház jelenik meg a fejében, ha családi házról hallanak. Ugyanakkor előfordulhat egyszintes családi ház is, hiszen azoknak is megvannak az előnyei, ahogy a hátrányai is. De mire számíthat az, aki kétszintes ingatlanra teszi a voksot?
Tizenegynéhány milliós házak Debrecenben? - A csend és a rend kertjei
2023.10.12. #ingatlaneladás #családiház
Tizenegynéhány milliós házak Debrecenben? - A csend és a rend kertjei
A szocializmus egyik vívmánya a zártkertek világa, amikor az emberek saját művelésre kisebb földterületeket kaphattak a település határain kívül. Mára viszont sokan otthonként tekintenek ezekre az ingatlanokra. Most Debrecenben mutatunk néhány példát, amik igazolhatják, miért is népszerűek a zártkertes ingatlanok.
A Country a vidéki stílus - alternatíva a rohanásban
2023.10.10. #eladóház #családiház
A Country a vidéki stílus - alternatíva a rohanásban
Milyen is a country stílusú ház? Képzeljünk el egy olyan otthont, ahol tágas veranda fogad minket, egy hintaszékkel és zöld puha gyep veszi körül, ami bárhol is helyezkedjen el, biztosan otthon érezzük magunkat benne, természetesség és a kényelem uralja. Ilyen példákat mutatunk.
Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Komárom-Esztergom vármegyében
2023.10.10. #családiház #csok
Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Komárom-Esztergom vármegyében
2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. Komárom-Esztergom vármegyében kereken 50 olyan település található, ahol érvényesíthető a családi otthonteremtő támogatás. Megnéztük, milyen a kínálat ezekben a falvakban.