2024.01.28.Szerző: Árgyelán Dorina #tippektrükkök #energiahatékonyság

4+2 funkció, amiért imádjuk a szárítógépeket

4+2 funkció, amiért imádjuk a szárítógépeket

A háztartási gépek létének egyik oka, hogy komfortosabbá teszik az otthont, de például a szárítógépek ennél ma már jóval többet nyújtanak. Megnéztük, hogy milyen energiahatékonysági szempontokat alkalmaznak ezeknek a gépeknek a fejlesztésénél.


1. Mennyire energiahatékony a szárítógép?

A háztartási eszközök energetikai besorolását egyértelműen meg lehet állapítani a rajtuk elhelyezett energiahatékonysági címkéből. A már évek óta használatban lévő skálát egyre tudatosabban keresték a vásárlók. A technológiai fejlődéseknek köszönhetően egyre több berendezés érte el az A+, A++, A+++ vagy A++++ besorolás valamelyikét. Ezek a jelzések viszont, ahelyett, hogy megkönnyítették volna a megfelelő gép kiválasztását, inkább elbizonytalanították a vevőket.

2021 márciusa óta a címkén megszűnt a „+” jelzés. A betűk A-G-ig, illetve a színek jelzik az energia hatékonysági rangsort. Az A, azaz energiahatékonyság szempontjából a legkiválóbb termékek a zöld sávban helyezkednek el, míg a több áramot fogyasztó eszközök a G, vagyis pirosban.

A mosó- és szárítógépek energetikai hatékonysága nagyjából a skála közepére tehető elado-panellakas-dunaujvaros-beke-varosresz-99129708-t6.webp

2. Felfrissíti a használt ruhát

Ki hova teszi azokat a ruhákat, amiket már a héten viselt, de még nem koszosak? Sokan ilyenkor nem a szennyeskosárba dobják, hanem például egy szobainasra. A szárítógép gőz funkciója pedig tökéletes arra, hogy ezeket a holmikat újra frissé és kellemes illatúvá varázsolja.

A kedvenc ruhád mindig friss illatú lesz, amikor fontos eseményre kell menned elado-teglalakas-budapest-xxi-kerulet-csepel-belvaros-99126959-t6.webp

3. Szöszmöszök, gyülekező!

A véletlenül a zsebekben maradt papír zsebkendő vagy maga a ruha anyaga szöszölésre hajlamos lehet. Ha nincs szárítógéped, akkor hengerrel vagy más praktikával kell lefejtened a ruháról. A ruhaszárító azonban munka közben egy kis szűrőben összegyűjti ezeket. Neked már csak ki kell ürítened a szűrőt és azonnal felveheted a tiszta, száraz ruhát. A kombinált gépeknél nincs / vagy nem mindegyik modellnél van ilyen szűrő.

A szöszöket a szárítógép külön tartályba gyűjti elado-teglalakas-budapest-vi-kerulet-nagykoruton-kivuli-terulet-87920802-t6.webp

4. Kíméletes szárítás

Ma már az is teljesen természetes, hogy a bepakolt ruhák anyagának megfelelően választhatod ki a megfelelő programot. A dob kialakításán is annyit módosítottak az évek alatt, hogy minél kevésbé gyűrődjön az anyag, viszont gyorsan száradjon. Arra is van mód, hogy még a nagyon vastag anyagok belsejében is érzékelje a nedvességet, és automatikusan ahhoz igazítsa a program beállításait. Ennek köszönhetően minden anyag rendkívül sokáig képes megőrizni speciális tulajdonságait.

Még a taktikai ruházat is megőrzi vízlepergető képességét a szárítóban elado-panellakas-pecs-97445093-t6.webp

+1 érv, ha van allergiás a családban

A szárítógép használata eleve lecsökkenti a lakásban keletkezett páramennyiséget. Emiatt csökken annak az esélye, hogy megjelenik otthonodban a penész, ami a legalattomosabb ellensége a tiszta levegőnek. A gépben való szárítással vagy frissítéssel eltávolítod a ruhákról, ágyneműkről a port, atkaürüléket és az egyéb allergéneket is.

Láthatatlanná válnak a berendezések, ha beépíted őket elado-teglalakas-szolnok-belvaros-97135081-t6.webp

+2. érv: Telefonról is vezérelhető szárítógép

A vezeték nélküli kapcsolat, a távoli vezérlés és a telefonos applikáció, ha nem is minden modellhez jár, de sok típusnál elérhető funkció. Ennek köszönhetően akár egyedileg összeállíthatsz magadnak saját programot, amit továbbíthatsz az eszköznek. Az applikáción keresztül számos további tippet kaphatsz, amik segítenek abban, hogy minél jobban ki tudd használni az okos szárítód előnyeit.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Kérsz egy presszókávét? – Vigyázz, mert egyáltalán nem mindegy, mikor iszod!
2024.04.22. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Kérsz egy presszókávét? – Vigyázz, mert egyáltalán nem mindegy, mikor iszod!
Kétféle kávéfogyasztó van, az egyik kizárólag reggel iszik illatos frissítőt, a másik egész nap kortyolgatja a kávéját. Te tudod, melyik a legalkalmasabb napszak a kávézásra és miért? Ha nem, akkor most itt a válasz.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
2024.03.27. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
Nagy levegőt vett az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, és megépítette Magyarország legnagyobb villanyautós töltőállomását, egy lakópark alatt. Minden lakáshoz tartozik egy korszerű töltőhely, így a beruházás teljes elkészültekor egyszerre 800 elektromos autót lesz képes kiszolgálni. Ez áttörés az otthoni autótöltésben.
Ezt csak akkor olvasd el, ha tiszta indukciós főzőlapra vágysz!
2024.03.26. #energiahatékonyság #tippektrükkök
Ezt csak akkor olvasd el, ha tiszta indukciós főzőlapra vágysz!
Az üveg- vagy kerámialapos szupertűzhelyek rendkívül érzékenyek, tisztítás során különleges odafigyelést igényelnek, ezért most eláruljuk, hogyan kerüld el a felületkárosodást.
5 lehetséges ok, amiért koszosan veszed ki a mosogatógépből az edényeket
2024.03.17. #energiahatékonyság #barkácsolás
5 lehetséges ok, amiért koszosan veszed ki a mosogatógépből az edényeket
Egy mosogatógéppel jelentős időt és energiát spórolhatsz meg, kivéve, ha a ciklus végén foltosan veszed ki a tányérokat, poharakat, amelyeket aztán kézzel újra el kell mosnod. Veled is gyakran előfordul? Ahelyett, hogy új mosógépet vásárolnál, elég a következő szokásaidon változtatni. Ne habozz, olvass tovább!
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
2024.03.11. #energiahatékonyság #luxusingatlan
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
Mindig is hatalmas üvegfelületekre, az ablakon akadálytalanul bezúduló napfényre vágytál? Minden luxusnak megvan a maga ára, de most Európa piacvezető ablakgyártója, az Internorm tanácsaival biztosra mehetsz.
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
2024.03.09. #tippektrükkök
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
Amennyiben éppen költözésen töröd a fejed, és fontos számodra a gyermeked jövője is, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a következő cikket!
Bidé vs. WC-papír – vajon, melyik a nyerő?
2024.03.03. #energiahatékonyság #lakberendezés
Bidé vs. WC-papír – vajon, melyik a nyerő?
A 2020-as lakossági pánik és a fennálló toalettpapír hiány hatására jelentősen megugrottak a bidéeladások az Egyesült Államokban. Később az érdeklődés alábbhagyott, azonban a szakemberek szerint továbbra ez a legjobb tisztálkodási eszköz az egészség és a bolygó szempontjából. Bidé vs. WC-papír – vajon, melyik a nyerő?