2023.09.10.Szerző: Árgyelán Dorina #energiahatékonyság #tippektrükkök

Útmutató a legjobb szárítógép vásárlásához

Útmutató a legjobb szárítógép vásárlásához

A napon száradt ruhák finom illatáról egyre többen mondanak le, és választják helyette a szárítógépet. Ennek legfőbb oka a helyhiány lehet, a gyakori mosás, esetleg a penészesedésre hajlamos falak. Segítünk végiggondolni, hogy érdemes-e beszerezned neked is egy szárítógépet, és ha igen, akkor milyen szempontok alapján válassz.


Mikor hasznos a szárítógép?
A szárítógép a szél és a napenergia helyett abszolút kényelmi eszköz. Bár az előbbiek szeszélyesek, de nem kerülnek semmibe, ráadásul a napfény fertőtlenítő hatású. Ezzel szemben a szárítógép gyártása és üzemeltetése nem éppen környezetbarát. Érdemes tehát először is azt a kérdést körbejárnod, hogy valóban szükséged van-e rá.
- Van elég helyed teregetni akár az erkélyen, udvaron, rossz időben pedig a lakásban?

 • Mennyire párásodik a benti teregetéstől a lakás levegője? Ha emiatt túl gyakran kell szellőztetni és ennek ellenére is megjelenik a penész, akkor indokolt lehet a szárítógép.
 • Hetente hány adag mosást indítasz?
  Mosó- és szárító vagy csak szárítógép legyen?
  A két külön gép sok helyet igényel. Ha elöltöltős mosógéped van, akár egymás tetejére is rakhatod a kettőt. Így mégsem az alapterületből vesztesz helyet. Egymás mellé is helyezheted a két masinát akár a konyhába, a mosókonyhába. A szárítógépnek nincs szüksége víz- vagy légkiállásra, egy konnektorba bedugva működik.
  A kettő az egyben típusú gépekről azt kell tudnod, hogy a szárító funkciója jóval kevesebb töltetű ruhaneművel birkózik meg, mint amennyit kimos. Így vagy ugyanúgy ki kell teregetned a fél adag ruhát vagy kétszer szárítasz. Az ilyen masina tehát jóval többet dolgozik, hiszen először mos, aztán legalább egyszer még szárít. Ennélfogva nagyobb az esély a meghibásodására is, ami azért kellemetlen, mert akkor nemhogy szárítani nem fogsz vele tudni, de mosni sem.
  A mosó- és szárítógépek kis lakásokban ideálisak: elado-teglalakas-budapest-ix-kerulet-jozsef-attila-lakotelep-91618234-t6.webp
  Kondenzációs kontra hőszivattyús szárítógép
  A szárítógépeknek két típusa ismert: kondenzációs és hőszivattyús. A kondenzációs halkabban működik, és olcsóbban meg lehet vásárolni. Viszont, ha fontos számodra az energiahatékonyság, akkor csalódni fogsz; ezek a gépek „B” energiabesorolást érhetnek el a legjobb esetben. Mindemellett rendkívül megdobják az áramfogyasztásod. Kényesebb ruhákat nem éri meg beletenni, mert a belsejében uralkodó 75 fok könnyen tönkreteheti.
  A hőszivattyús masinák valójában kondenzációsak és hőszivattyúsak is. A vízgőz kondenzálásakor keletkezett energiát felhasználja szárításra, ezért kevesebb áramra van szükség. Emiatt az A+ és még jobb energiabesorolású szárítógépek kivétel nélkül hőszivattyúsak. Ennek azonban ára van: a prémium minőségű márkák termékei akár félmillió forintba is kerülhetnek. Tudni kell azonban azt is, hogy a hőszivattyús szárítógép hangosabb és alacsonyabb hőfokon dolgozik.
  Mindkét típusú gépnek megvan az előnye és a hátránya, ezért mindenképpen mérlegeld, hogy számodra milyen tulajdonságok a fontosak: elado-teglalakas-debrecen-belvaros-93040667-t6.webp
  Külcsín és belbecs
  A dizájn mellett jó, ha vannak egyéb funkciói is: manapság alap a digitális kijelző, ami nagyon praktikus. Egy ikon mutatja, hogy melyik fázisnál tart a program, így ha nem is számol vissza a végéig, néhány használat után már tudni fogod, melyik szakasz nagyjából mennyi ideig tart. A legtöbb gépen késleltetett indítást is be lehet állítani, és a szárítás végét hangjelzéssel adja a tudtodra. Ezen kedvedre állíthatsz, hogy mennyire legyen hangos.
  Egyes gépek képesek mentesíteni a szöszöktől a ruháidat, vagy maguk választják ki a mosási adatok alapján a megfelelő szárítási módot. Bár a vasalást még nem oldják meg helyetted, azért van olyan funkció, ami eltávolítja a blúzokból, ingekből a gyűrődéseket, tehát elődolgozza a ruhaneműt, hogy könnyebb legyen a vasalás.

Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
2024.03.27. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
Nagy levegőt vett az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, és megépítette Magyarország legnagyobb villanyautós töltőállomását, egy lakópark alatt. Minden lakáshoz tartozik egy korszerű töltőhely, így a beruházás teljes elkészültekor egyszerre 800 elektromos autót lesz képes kiszolgálni. Ez áttörés az otthoni autótöltésben.
Ezt csak akkor olvasd el, ha tiszta indukciós főzőlapra vágysz!
2024.03.26. #energiahatékonyság #tippektrükkök
Ezt csak akkor olvasd el, ha tiszta indukciós főzőlapra vágysz!
Az üveg- vagy kerámialapos szupertűzhelyek rendkívül érzékenyek, tisztítás során különleges odafigyelést igényelnek, ezért most eláruljuk, hogyan kerüld el a felületkárosodást.
5 lehetséges ok, amiért koszosan veszed ki a mosogatógépből az edényeket
2024.03.17. #energiahatékonyság #barkácsolás
5 lehetséges ok, amiért koszosan veszed ki a mosogatógépből az edényeket
Egy mosogatógéppel jelentős időt és energiát spórolhatsz meg, kivéve, ha a ciklus végén foltosan veszed ki a tányérokat, poharakat, amelyeket aztán kézzel újra el kell mosnod. Veled is gyakran előfordul? Ahelyett, hogy új mosógépet vásárolnál, elég a következő szokásaidon változtatni. Ne habozz, olvass tovább!
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
2024.03.11. #energiahatékonyság #luxusingatlan
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
Mindig is hatalmas üvegfelületekre, az ablakon akadálytalanul bezúduló napfényre vágytál? Minden luxusnak megvan a maga ára, de most Európa piacvezető ablakgyártója, az Internorm tanácsaival biztosra mehetsz.
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
2024.03.09. #tippektrükkök
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
Amennyiben éppen költözésen töröd a fejed, és fontos számodra a gyermeked jövője is, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a következő cikket!
Bidé vs. WC-papír – vajon, melyik a nyerő?
2024.03.03. #energiahatékonyság #lakberendezés
Bidé vs. WC-papír – vajon, melyik a nyerő?
A 2020-as lakossági pánik és a fennálló toalettpapír hiány hatására jelentősen megugrottak a bidéeladások az Egyesült Államokban. Később az érdeklődés alábbhagyott, azonban a szakemberek szerint továbbra ez a legjobb tisztálkodási eszköz az egészség és a bolygó szempontjából. Bidé vs. WC-papír – vajon, melyik a nyerő?
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
2024.03.02. #dekor #tippektrükkök
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
Nyakunkon a húsvét és a tavaszi szünet. Bár még vissza-visszakacsint a tél, ideje búcsút inteni neki. Nem baj, ha egy-egy napon még elkél a meleg téli kabát, öltöztesd otthonod tavaszváró oázissá. Így a lakásba belépve azonnal jobb kedved lesz és talán nem gyűr maga alá a tavaszi fáradtság sem. Mutatunk három nagyon egyszerű dekorációs ötletet, amivel feldobhatod otthonod.
19-re lapot húzott a bürokrácia vagy valódi szerepe lesz energetikai tanúsítványnak a klímaváltozás elleni küzdelemben?
2024.02.26. #energiahatékonyság
19-re lapot húzott a bürokrácia vagy valódi szerepe lesz energetikai tanúsítványnak a klímaváltozás elleni küzdelemben?
A klímaváltozás ma már valóságos veszélyt jelent a bolygónkra nézve. Egyes tudósok véleménye szerint már el is késtünk mindenféle zöldítő programmal, az Európai Unió azonban nem látja ilyen borúsan a helyzetet. A „Fit for 55” célkitűzéssel azt az üzenetet hirdeti, hogy az egyéni szinten túlmenően vannak olyan területek, ahol mostantól globális felelősségvállalás és megvalósítás szükséges mindannyiunk jövője érdekében. Az energetikai tanúsítványok módosítása ebben a kontextusban válik fontossá és érthetővé, mint az energiafogyasztás mérésének és csökkentésének hatékony eszköze.