2024.02.21.Szerző: S. E. #dekor #tippektrükkök

5 dolog, amitől még februárban meg kell szabadulnod

5 dolog, amitől még februárban meg kell szabadulnod

Az év legrövidebb hónapja, de lehet a legtermékenyebb is az otthonod tekintetében. A farsangon és a Valentin-napon kívül semmilyen más, fontosabb esemény nincs ilyenkor, ezért érdemes kihasználni az időt arra, hogy rendet tegyél a környezetedben és felkészítsd a tavaszra. Ehhez bizony meg kell válnod néhány dologtól, ebben a cikkben ezeket mutatjuk meg!


Az idén érdemes előbb kezdened a tavaszi nagytakarítást.
Karácsonyi dekor
Bármennyire is szereted az ünnepi dekorációt az ablakban vagy a polcon, itt az ideje, hogy végig menj a házban, és minden karácsonyi dekort elpakolj egy dobozba. Az égőssor talán már nem is világít, és a kerámia télapónak letörött a lába? Nem, nem fogod megjavítani decemberig – dobd ki őket, illetve a veszélyes hulladékot add le a megfelelő helyre!
elado-csaladi-haz-budapest-xvi-kerulet-matyasfold-98210195-t6.webp A főváros XVI. kerületében 90 négyzetméteres ház várja új tulajdonosát, aki házat kacatoktól és az elhasználódástól megmenti és újravarázsolja azt.
Konyhai tárgyak
Legyen szó egy tapadásmentes serpenyőről, amin már sok a karcolás, vagy a csorba desszerttányérokról, ezektől el kell búcsúznod! Bármit, amit nem használsz vagy feleslegesen helyet foglal, ki kell szanálni!
Már azt sem tudod, mi van a hűtő hátsó részében? Pakolj ki mindent, és ami lejárt, megromlott, öntsd ki! Ha nagyon fagyos a frigó, akkor azt is olvaszd le!
Ruhaneműk
A február tökéletes alkalom arra, hogy tavasz előtt átnézd a gardróbod tartalmát. Szabadulj meg minden olyan darabtól, ami foltos, szakadt és javíthatatlan! Engedd útjára azokat a pulóvereket, nadrágokat, kabátokat, amelyek egyáltalán nem voltak rajtad idén – esetleg tavaly – télen! Ezzel több helyet biztosítasz az olyan tavaszi holmiknak, mint az esőkabátok, gumicsizmák és széldzsekik.
Gyerekes alkotások
Akármennyire is nehéz feladat, át kell nézned a gyerekek rajzait, munkáit, amit az óvodából, iskolából hoztak haza! Képtelenség ennyi papírt tárolni, és a legtöbb WC-gurigából vagy gipszből készült tárgynak valójában nincs igazi helye a lakásban, csak ide-oda pakolgatod őket.
elado-csaladi-haz-taksony-91645781-t6.webp Egyszer minden gyerek felnő, és ami hasznos volt a fejlődésében, idővel kacattá válik. Ez a napelemes, újszerű, négy szobás ház Taksonyban Budapest belvárosától csak fél órás útra található.
Vedd sorra, melyik az az alkotás, ami tényleg fontos, a többi meg mehet ki a lakásból! Ezt mindenképp akkor csináld, amikor a csemeték nincsenek otthon!
Vegyes papírok
Halomban állnak a borítékok, levelek, befizetett csekkek a polcon, asztalon? Amit eddig nem bontottál ki, tedd meg és alaposan olvass el mindent!
Három kategóriába sorolhatod a papírokat. Az egyikből lesz a papírhulladék felaprítva, a másik rész mehet egy dobozba, mappába, a harmadik pedig még elintézésre vár. Remélhetőleg könnyen átverekeded magad a kupacokon, de ha nem, akkor is érdemes elvégezni a műveletet, mert óriási megkönnyebbülést fogsz érezni a végén.
elado-panellakas-dunaujvaros-romai-varosresz-99761159-k6.webp 24 millió forintért hirdették meg ezt a dunaújvárosi kétszobás panellakást, ami kicsit zsúfolt benyomást kelt, de egy átrendezés és szelektálás csodákra lehet képes.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 788 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
2024.03.27. #eladóház #dekor
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
Jelent-e még valamit Nagypéntek számunkra azon kívül, hogy élvezzük, hogy 2017 óta munkaszüneti nap lett? Hova tűnnek a legnagyobb tavaszi ünnepünkből a hagyományok? Kopogtatnak-e még locsolkodók és festenek-e a lányok piros tojást? Felidézünk néhány húsvéti szokást, ami még mindig ünneppé varázsolja a hosszúhétvégét.
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
2024.03.25. #lakberendezés #dekor
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
Ritkán érezzük a lakás igazán meghatározó részének, legalábbis, ha otthonunk hangulatáról van szó, mégis, ha hozzányúlunk, egészen más milliőt teremthetünk magunk körül. Ebben a cikkben a plafont bámuljuk, de egy kicsit másképp.
Tavaszi megújulás kis költségvetésből
2024.03.24. #eladólakás #lakberendezés #dekor
Tavaszi megújulás kis költségvetésből
A tavaszi napfény tettekre sarkall. Színesebb kiegészítők jelennek meg a boltokban is, de van, akinek már az is elég, ha átrendezi a bútorokat. Szerezz be termelőtől egy csokor virágot és élvezd az illatát, mintha saját kerted lenne! Ha megújulásra vágysz, de nincs ötleted, hogy min változtathatnál, akkor ez a cikk neked szól. Olvasd el és újítsd meg a lakásodat!
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
2024.03.20. #dekor #barkácsolás
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
Ez az európai trend az egyszerűség, a melegség és a funkcionalitás elemeit ötvözi, hogy minél kényelmesebb és hívogatóbb életteret hozhass létre. Egy ilyen ház, amolyan Szerelem első látásra-érzés, erre mutatunk példákat az alábbi cikkben.
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
2024.03.20. #dekor #lakberendezés
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
Sok olyan berendezési és dekorációs hibát véthetsz, amelyektől a kis szobák még kisebbeknek és sötétebbnek tűnnek – ezek pedig könnyen szorongást válthatnak ki benned. Megmutatjuk, hogyan tehetsz ellene.
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
2024.03.19. #eladólakás #dekor #tippektrükkök
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
Az áruházakba megérkeztek a színes-szagos kültéri kollekciók. Gondold végig, hogy milyen frissítésre van szüksége az erkélyednek és vesd bele magad a kínálatba! Mivel ezek alig néhány négyzetméteres helyiségek, így pár tízezer forintból már teljesen új külsőt varázsolhatsz nekik. Ebben a cikkben ötleteket adunk az otthonod fedetlen részeinek megújításához.