2023.11.26.Szerző: Cs. Z. #ingatlaneladás #budapest

Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok

Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok

A belvárosi lét mindig is különleges érzéssel tölti el az ott lakókat. Ez Budapest közepe, a főváros legdrágább kerülete, ahol meg kell fizetni a lakhatást. De van olyan, amikor le lehet csapni néhány különleges ajánlatra. Mutatunk pár, az átlagár alatt meghirdetett lakást.


A budapesti, 1 millió forintot meghaladó átlag négyzetméterárhoz képest az V. kerületben 1,6 milliónál jár az átlagos négyzetméterár. A belvárosi életet tehát alaposan meg kell fizetni, azon belül is a Lipótvárosban 1,6, míg a Belvárosban 1,5 milliós átlagnégyzetméterárakat regisztrált a költözzbe.hu. Ha az országos átlagot tekintjük, ahhoz képest 140 százalékkal magasabbak az itteni lakásárak, bár az elmúlt hat hónaphoz képest itt is elkezdtek csökkenni az átlagárak, 4 százalékkal.

A kerületben összesen 19 683 lakást, és 25 210 főt tartanak nyilván. Mutatunk belőlük néhány elragadót, amelyeket az áruk még különlegesebbé tesz.

Budapest belvárosában főleg a nagy méretű ingatlanokat találni, ezeket kínálják az eladók, és a statisztikák is ezt támasztják alá, hiszen az átlagméret a kerületben 187 négyzetméteres, több, sokszor 4-5-6 szobás, nagypolgári lakás. A lakások állagától függően, így is sokszor az átlagár többszöröséért kínálnak ingatlanokat, ezért külön öröm lehet, ha olyat találsz, ami inkább egymillió forint/négyzetméter felé közelít. Ezek többnyire kisebb lakások, ilyenből is mutatunk példát.

Azt is meg kell említeni, hogy a turizmus, az itt tanuló, vagy dolgozó külföldiek miatt befektetésnek sem utolsó egy belvárosi lakás, hiszen a kiadásával hosszú távra biztos jövedelemhez juthatsz, mivel itt az ingatlanok a külföldiek körében is nagyon népszerűek.

Téglalakás a Veres Pálné utcában

Belső építész leleményességét dicséri ez a kétszobás ingatlan. A négy szintes ház első emeletén található, de az ablakok a belső udvarra néznek, így a város zaja nem szűrődik be. A lakást néhány éve teljes körűen felújították.

Az lakás mérete a 36 négyzetméteres alapterület és a 24 négyzetméteres galéria összege, ahol nem csak egy hálót, hanem egy fürdőszobát is kialakítottak. Az alsó szinten nappali, konyha, gardrób és WC található. A lakást 859 375 forintos négyzetméteráron kínálják.

5ker1.jpg

Nagypolgári lakás a Károly körúton

A negyedik emeleten található, három szobás ingatlan a Zsinagógával szemközt, a Deák tér és az Astoria között található. Az öt emeletes, liftes, körfolyosós ház kitűnő állapotban van. A lakásnak két bejárata van és ráadásul galériával még tovább növelheted az élhető területet.

948 500 forintos négyzetméteráron árulják, amiben közrejátszik, hogy a lakás felújítandó. Befektetésnek is alkalmas.

5ker2.jpg

Lakás a Lipótvárosban

A Ballasi Bálint utcában, egy öt emeletes, liftes társasház első szintjén található ez az ingatlan, ami 52 négyzetméteres, és felújítandó. A lakás bent: konyha, fürdőszoba és WC, kamra, és két egymásból nyíló szoba. Az ablakok a ház zöld udvarára néznek.

A konyha áthelyezésével a lakás 2+1 félszobássá alakítható.

5ker3.jpg

Lakás a Vígszínházhoz közel

Közel a Nyugati pályaudvarhoz és a Dunához, a Nagy Ignác utcában, a negyedik emeleten található az alábbi ingatlan. Az alapterület 85 négyzetméter, ebbe 2+1 félszoba fért bele.

A társasház liftes, és gondozott, belső kerttel kialakított udvarra rendelkezik. A csendes, észak-déli tájolású lakás felújított.

5ker4.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Westend: egy nagyon népszerű szépséghiba Budapest közepén - Quo vadis Westend?
2023.12.09. #ingatlantörténelem #budapest
Westend: egy nagyon népszerű szépséghiba Budapest közepén - Quo vadis Westend?
A köznyelvben már régóta egyszerűen csak Westend, holott 2019-ig hivatalosan WestEnd City Center néven futott Budapest legemblematikusabb bevásárlóközpontja. Nem azért emblematikus, mert sokkal többet tudna, mint a többi hasonló bevásárlóközpont, hanem azért, mert 1999-es felépülése óta ezt tartjuk A Bevásárlóközpontnak. Évtizedekig a városból szinte mindenki ide járt plázázni, a Nyugati-pályaudvar közelsége miatt pedig a vidékiek is első számú célpontja volt, ha Budapestre jöttek venni valamit.
Állandóan a házad elé parkol a szomszéd? Mit tehetsz ellene?
2023.12.04. #családiház #budapest #lakópark
Állandóan a házad elé parkol a szomszéd? Mit tehetsz ellene?
A személyes megoldáson túl meglepően kevés lehetőség van kikényszeríteni, hogy mások ne állandóan a kerted elé parkolják le az autójukat. Azért van, amit meg lehet próbálni.
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
2023.11.24. #albérlet #ingatlanvásárlás #budapest
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
Bizonyos szempontból nagyobb - legalábbis hosszabb ideig tartó - bizalomra van szükség lakáskiadásnál, mint ingatlanértékesítésnél. Nemcsak a lakásnak kell megfelelnie bizonyos elvárásoknak, hanem bérlőnek is. Hogy kettejük között jobban működhessen a kémia, ahhoz tanácsokat adunk.
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
2023.11.22. #budapest #ingatlantörténelem
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
A Gázgyári Lakótelep mindennek éppen az ellenkezőjét nyújtja, amit alapvetően egy lakótelepről gondolunk. Megmutatjuk.
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
2023.11.19. #luxusingatlan #budapest #újépítésű
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
A Svábhegy közegéhez tökéletesen illeszkedő épület éles kontrasztban áll a glamour lakberendezési stílusra jellemző, szemet gyönyörködtető csillogással. Az enteriőr egyelőre csak a látványterveken létezik, viszont a leendő tulajdonos, nem kizárt, hogy ennek hatására fogja megvásárolni az ingatlant. Sehol egy drámaian túlzó giccses díszlet vagy harsány elem. A tervező elegánsan nyúlt a belső terekhez, ami így meglepően jól harmonizál Budapest egyik legkedveltebb zöld területének egyszerűségével.
Tudod, mit tud rólad az okosotthonod? Kényelmes és életet menthet
2023.11.18. #eladólakás #budapest
Tudod, mit tud rólad az okosotthonod? Kényelmes és életet menthet
Több, mint 30 éve, hogy Magyarországon megjelentek az első maroktelefonok. Ki gondolta volna, hogy a bunkofonból ujjlenyomat-érzékelős, internetkapcsolatos, fényképezésre és videózásra is tökéletesen alkalmas kütyü lesz? Ilyen kaliberű áttörés zajlik jelenleg az ingatlanpiacon is, ami egykor a telekommunikációt is megváltoztatta. Az okosotthon ma még futurisztikusnak tűnik, holnapra alapkövetelmény lesz. Azt is megmondjuk, hogy miért.
Így előzhetik meg Budapesten az iskolásokra leselkedő balesetveszélyt
2023.11.16. #eladólakás #budapest
Így előzhetik meg Budapesten az iskolásokra leselkedő balesetveszélyt
A napokban adják át a VIII. kerületben a főváros első és egyben legmagasabb szintű iskolautcáját. Az iskolák előtti útszakaszok forgalomcsillapítása már évek óta esedékes, hiszen a csúcsforgalomban a szülőnek és gyereknek is fokozottan kell figyelnie, hogy elkerüljék a baleseteket. Már önmagában ezért is megérte volna a változtatás, de az iskolautcával ennél jóval többet nyernek a kerületi diákok és lakosok.
Serfőzőháznak indult, végül a főváros lett belőle - ingatlanpiaci körséta a IV. kerületben
2023.11.15. #eladólakás #budapest #újépítésű
Serfőzőháznak indult, végül a főváros lett belőle - ingatlanpiaci körséta a IV. kerületben
A IV. kerület büszke a sokáig fennálló saját közigazgatásra, és az ottani lokálpatrióták önálló nagyvárosként tekintenek Újpestre. Mi pörög most az újpesti ingatlanpiacon?
Beékelődtek a Duna és Mercedes-szalon közé, most aranyba öltöztek
2023.11.14. #luxusingatlan #budapest
Beékelődtek a Duna és Mercedes-szalon közé, most aranyba öltöztek
Újlipótváros határán, a volt K&H Bank székházának lebontása után épült fel a Duna Pearl nevű, egy szállodával egybeépült lakópark. A beruházó közleménye szerint arany fokozatú minősítést szereztek a nemzetközi iparági sztenderdnek számító LEED energetikai tanúsítvány rendszerében.