2023.11.18.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás #budapest

Tudod, mit tud rólad az okosotthonod? Kényelmes és életet menthet

Tudod, mit tud rólad az okosotthonod? Kényelmes és életet menthet

Több, mint 30 éve, hogy Magyarországon megjelentek az első maroktelefonok. Ki gondolta volna, hogy a bunkofonból ujjlenyomat-érzékelős, internetkapcsolatos, fényképezésre és videózásra is tökéletesen alkalmas kütyü lesz? Ilyen kaliberű áttörés zajlik jelenleg az ingatlanpiacon is, ami egykor a telekommunikációt is megváltoztatta. Az okosotthon ma még futurisztikusnak tűnik, holnapra alapkövetelmény lesz. Azt is megmondjuk, hogy miért.


Hasonlóság az okostelefon és az okosotthon között

Az a tulajdonság, amivel az okostelefonok egykettőre nélkülözhetetlenek lettek az életedben, nem más, mint hogy pont a te igényeidre formálhatod. Azok az alkalmazások vannak rajta, amiket te fontosnak tartasz, és azonnal be tudsz lépni a levelezőrendszeredbe, közösségi média oldalaidra, amikor csak tetszik.

Ez a személyre szabhatóság a kulcs, ami megmozgatja a vásárlókat, akár csak egy ingatlan esetében is.

  • Alig van időd olvasni, ezért főzés vagy takarítás közben hangos könyvet hallgatsz? Az okosotthon rendszerbe integrált hangszórókon keresztül sokkal élvezetesebb lesz, mint fülhallgatón keresztül.
  • Vendégek jönnek és nem lesz időd felporszívózni? Indítsd el alkalmazáson keresztül a robotporszívót.

A világítástól, a hőmérsékleten át a vízfogyasztásig az otthonodban mindent okosítani tudsz.

A zsaluzia, a LED világítás és a fűtés is integrálva van az okosotthon rendszerbe elado-teglalakas-tata-97244842-t6.webp

Magas szintű komfort és biztonság

Általában mindenkinek a saját ingatlana a legértékesebb tulajdona, ezért érthető, ha biztonságban is szeretné tudni. A megfelelő lakásbiztosítás megkötésén túl is tehetsz azért, hogy a bajt megelőzd. Az okosotthonnal összekötött riasztó- és kamerarendszer például riasztást küldhet neked vagy a veled szerződésben álló biztonságtechnikai cégnek, ha mozgást érzékel.

A meghibásodott kazán állapotáról is tájékoztatást küld a szerviznek, ami akár távolról is el tudja hárítani a problémát. De ugyanilyen hasznos a szén-monoxid vagy füstérzékelés esetén küldött figyelmeztetés, ami életeket menthet.

A mozgásérzékelős kamera azonnal riaszt, ha behatolást észlel elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-vizafogo-94667127-t6.webp

Nem csak a 20 évesekre szabható az okosotthon

Annak ellenére, hogy a távolból, wifin keresztül is irányítható rendszerek elsősorban a fiatalabb generációk sajátja, az idősebbek is kihasználhatják az előnyeit. Nem titok, hogy öregedő társadalom vagyunk, ahol az idősebb hozzátartozókról a fiatalabbaknak kellene gondoskodni. Valós és megbízható adatokat kaphatsz a szeretted egészségi állapotáról, ha a vérnyomásmérőt is integrálod a rendszerbe, így nem fordulhat elő, hogy az érintett elfelejti a mérést, hiszen tudod figyelmeztetni. Ha gondja akad a termosztát beállításával vagy a redőnnyel, napközben is pár perc alatt a segítségére tudsz sietni.

Az okosotthonrendszer eszközei használhatók hagyományos módon is, tehát nem kell erőltetni az idősebb korosztályt, hogy megtanulja. Igazából neked segítség, hogy jobban tudod felügyelni akkor is, ha nem vagy egész nap mellette.

A földszintes garzonlakás ideális egy nyugdíjasnak, pláne, ha okosotthon rendszer vigyáz rá
elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-loportardulo-97613524-t6.webp

Adatvédelmi kérdések

Az Európai Unió komolyan veszi az egyének adatvédelemhez való jogát. Ezt nap, mint nap tapasztalhatod internetezés, vagy ügyintézés közben is, amikor egy weboldal meglátogatása során nyilatkoznod kell arról, hogy milyen mértékben fogadod el az adatgyűjtést rólad és a felhasználói szokásaidról, ezért érdemes annak is utánanézned, hogy a választott okosotthonrendszer, milyen adatokat gyűjt, azokkal mihez kezd, továbbadhatja-e harmadik félnek.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Westend: egy nagyon népszerű szépséghiba Budapest közepén - Quo vadis Westend?
2023.12.09. #ingatlantörténelem #budapest
Westend: egy nagyon népszerű szépséghiba Budapest közepén - Quo vadis Westend?
A köznyelvben már régóta egyszerűen csak Westend, holott 2019-ig hivatalosan WestEnd City Center néven futott Budapest legemblematikusabb bevásárlóközpontja. Nem azért emblematikus, mert sokkal többet tudna, mint a többi hasonló bevásárlóközpont, hanem azért, mert 1999-es felépülése óta ezt tartjuk A Bevásárlóközpontnak. Évtizedekig a városból szinte mindenki ide járt plázázni, a Nyugati-pályaudvar közelsége miatt pedig a vidékiek is első számú célpontja volt, ha Budapestre jöttek venni valamit.
Állandóan a házad elé parkol a szomszéd? Mit tehetsz ellene?
2023.12.04. #családiház #budapest #lakópark
Állandóan a házad elé parkol a szomszéd? Mit tehetsz ellene?
A személyes megoldáson túl meglepően kevés lehetőség van kikényszeríteni, hogy mások ne állandóan a kerted elé parkolják le az autójukat. Azért van, amit meg lehet próbálni.
Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
2023.11.26. #ingatlaneladás #budapest
Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
A belvárosi lét mindig is különleges érzéssel tölti el az ott lakókat. Ez Budapest közepe, a főváros legdrágább kerülete, ahol meg kell fizetni a lakhatást. De van olyan, amikor le lehet csapni néhány különleges ajánlatra. Mutatunk pár, az átlagár alatt meghirdetett lakást.
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
2023.11.24. #albérlet #ingatlanvásárlás #budapest
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
Bizonyos szempontból nagyobb - legalábbis hosszabb ideig tartó - bizalomra van szükség lakáskiadásnál, mint ingatlanértékesítésnél. Nemcsak a lakásnak kell megfelelnie bizonyos elvárásoknak, hanem bérlőnek is. Hogy kettejük között jobban működhessen a kémia, ahhoz tanácsokat adunk.
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
2023.11.22. #budapest #ingatlantörténelem
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
A Gázgyári Lakótelep mindennek éppen az ellenkezőjét nyújtja, amit alapvetően egy lakótelepről gondolunk. Megmutatjuk.
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
2023.11.19. #luxusingatlan #budapest #újépítésű
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
A Svábhegy közegéhez tökéletesen illeszkedő épület éles kontrasztban áll a glamour lakberendezési stílusra jellemző, szemet gyönyörködtető csillogással. Az enteriőr egyelőre csak a látványterveken létezik, viszont a leendő tulajdonos, nem kizárt, hogy ennek hatására fogja megvásárolni az ingatlant. Sehol egy drámaian túlzó giccses díszlet vagy harsány elem. A tervező elegánsan nyúlt a belső terekhez, ami így meglepően jól harmonizál Budapest egyik legkedveltebb zöld területének egyszerűségével.