2023.11.18.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás #budapest

Tudod, mit tud rólad az okosotthonod? Kényelmes és életet menthet

Tudod, mit tud rólad az okosotthonod? Kényelmes és életet menthet

Több, mint 30 éve, hogy Magyarországon megjelentek az első maroktelefonok. Ki gondolta volna, hogy a bunkofonból ujjlenyomat-érzékelős, internetkapcsolatos, fényképezésre és videózásra is tökéletesen alkalmas kütyü lesz? Ilyen kaliberű áttörés zajlik jelenleg az ingatlanpiacon is, ami egykor a telekommunikációt is megváltoztatta. Az okosotthon ma még futurisztikusnak tűnik, holnapra alapkövetelmény lesz. Azt is megmondjuk, hogy miért.


Hasonlóság az okostelefon és az okosotthon között

Az a tulajdonság, amivel az okostelefonok egykettőre nélkülözhetetlenek lettek az életedben, nem más, mint hogy pont a te igényeidre formálhatod. Azok az alkalmazások vannak rajta, amiket te fontosnak tartasz, és azonnal be tudsz lépni a levelezőrendszeredbe, közösségi média oldalaidra, amikor csak tetszik.

Ez a személyre szabhatóság a kulcs, ami megmozgatja a vásárlókat, akár csak egy ingatlan esetében is.

  • Alig van időd olvasni, ezért főzés vagy takarítás közben hangos könyvet hallgatsz? Az okosotthon rendszerbe integrált hangszórókon keresztül sokkal élvezetesebb lesz, mint fülhallgatón keresztül.
  • Vendégek jönnek és nem lesz időd felporszívózni? Indítsd el alkalmazáson keresztül a robotporszívót.

A világítástól, a hőmérsékleten át a vízfogyasztásig az otthonodban mindent okosítani tudsz.

A zsaluzia, a LED világítás és a fűtés is integrálva van az okosotthon rendszerbe elado-teglalakas-tata-97244842-t6.webp

Magas szintű komfort és biztonság

Általában mindenkinek a saját ingatlana a legértékesebb tulajdona, ezért érthető, ha biztonságban is szeretné tudni. A megfelelő lakásbiztosítás megkötésén túl is tehetsz azért, hogy a bajt megelőzd. Az okosotthonnal összekötött riasztó- és kamerarendszer például riasztást küldhet neked vagy a veled szerződésben álló biztonságtechnikai cégnek, ha mozgást érzékel.

A meghibásodott kazán állapotáról is tájékoztatást küld a szerviznek, ami akár távolról is el tudja hárítani a problémát. De ugyanilyen hasznos a szén-monoxid vagy füstérzékelés esetén küldött figyelmeztetés, ami életeket menthet.

A mozgásérzékelős kamera azonnal riaszt, ha behatolást észlel elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-vizafogo-94667127-t6.webp

Nem csak a 20 évesekre szabható az okosotthon

Annak ellenére, hogy a távolból, wifin keresztül is irányítható rendszerek elsősorban a fiatalabb generációk sajátja, az idősebbek is kihasználhatják az előnyeit. Nem titok, hogy öregedő társadalom vagyunk, ahol az idősebb hozzátartozókról a fiatalabbaknak kellene gondoskodni. Valós és megbízható adatokat kaphatsz a szeretted egészségi állapotáról, ha a vérnyomásmérőt is integrálod a rendszerbe, így nem fordulhat elő, hogy az érintett elfelejti a mérést, hiszen tudod figyelmeztetni. Ha gondja akad a termosztát beállításával vagy a redőnnyel, napközben is pár perc alatt a segítségére tudsz sietni.

Az okosotthonrendszer eszközei használhatók hagyományos módon is, tehát nem kell erőltetni az idősebb korosztályt, hogy megtanulja. Igazából neked segítség, hogy jobban tudod felügyelni akkor is, ha nem vagy egész nap mellette.

A földszintes garzonlakás ideális egy nyugdíjasnak, pláne, ha okosotthon rendszer vigyáz rá
elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-loportardulo-97613524-t6.webp

Adatvédelmi kérdések

Az Európai Unió komolyan veszi az egyének adatvédelemhez való jogát. Ezt nap, mint nap tapasztalhatod internetezés, vagy ügyintézés közben is, amikor egy weboldal meglátogatása során nyilatkoznod kell arról, hogy milyen mértékben fogadod el az adatgyűjtést rólad és a felhasználói szokásaidról, ezért érdemes annak is utánanézned, hogy a választott okosotthonrendszer, milyen adatokat gyűjt, azokkal mihez kezd, továbbadhatja-e harmadik félnek.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
2023.11.26. #ingatlaneladás #budapest
Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
A belvárosi lét mindig is különleges érzéssel tölti el az ott lakókat. Ez Budapest közepe, a főváros legdrágább kerülete, ahol meg kell fizetni a lakhatást. De van olyan, amikor le lehet csapni néhány különleges ajánlatra. Mutatunk pár, az átlagár alatt meghirdetett lakást.
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
2023.11.24. #albérlet #ingatlanvásárlás #budapest
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
Bizonyos szempontból nagyobb - legalábbis hosszabb ideig tartó - bizalomra van szükség lakáskiadásnál, mint ingatlanértékesítésnél. Nemcsak a lakásnak kell megfelelnie bizonyos elvárásoknak, hanem bérlőnek is. Hogy kettejük között jobban működhessen a kémia, ahhoz tanácsokat adunk.
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
2023.11.22. #budapest #ingatlantörténelem
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
A Gázgyári Lakótelep mindennek éppen az ellenkezőjét nyújtja, amit alapvetően egy lakótelepről gondolunk. Megmutatjuk.
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
2023.11.19. #luxusingatlan #budapest #újépítésű
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
A Svábhegy közegéhez tökéletesen illeszkedő épület éles kontrasztban áll a glamour lakberendezési stílusra jellemző, szemet gyönyörködtető csillogással. Az enteriőr egyelőre csak a látványterveken létezik, viszont a leendő tulajdonos, nem kizárt, hogy ennek hatására fogja megvásárolni az ingatlant. Sehol egy drámaian túlzó giccses díszlet vagy harsány elem. A tervező elegánsan nyúlt a belső terekhez, ami így meglepően jól harmonizál Budapest egyik legkedveltebb zöld területének egyszerűségével.
Így előzhetik meg Budapesten az iskolásokra leselkedő balesetveszélyt
2023.11.16. #eladólakás #budapest
Így előzhetik meg Budapesten az iskolásokra leselkedő balesetveszélyt
A napokban adják át a VIII. kerületben a főváros első és egyben legmagasabb szintű iskolautcáját. Az iskolák előtti útszakaszok forgalomcsillapítása már évek óta esedékes, hiszen a csúcsforgalomban a szülőnek és gyereknek is fokozottan kell figyelnie, hogy elkerüljék a baleseteket. Már önmagában ezért is megérte volna a változtatás, de az iskolautcával ennél jóval többet nyernek a kerületi diákok és lakosok.
Serfőzőháznak indult, végül a főváros lett belőle - ingatlanpiaci körséta a IV. kerületben
2023.11.15. #eladólakás #budapest #újépítésű
Serfőzőháznak indult, végül a főváros lett belőle - ingatlanpiaci körséta a IV. kerületben
A IV. kerület büszke a sokáig fennálló saját közigazgatásra, és az ottani lokálpatrióták önálló nagyvárosként tekintenek Újpestre. Mi pörög most az újpesti ingatlanpiacon?
Beékelődtek a Duna és Mercedes-szalon közé, most aranyba öltöztek
2023.11.14. #luxusingatlan #budapest
Beékelődtek a Duna és Mercedes-szalon közé, most aranyba öltöztek
Újlipótváros határán, a volt K&H Bank székházának lebontása után épült fel a Duna Pearl nevű, egy szállodával egybeépült lakópark. A beruházó közleménye szerint arany fokozatú minősítést szereztek a nemzetközi iparági sztenderdnek számító LEED energetikai tanúsítvány rendszerében.
Budapest első bevásárlóközpontja még a magyar nyelvnek is adott ajándékot
2023.11.10. #ingatlantörténelem #építkezés #budapest
Budapest első bevásárlóközpontja még a magyar nyelvnek is adott ajándékot
A plázázás mint ige 1996 óta él velünk, és azóta járunk multiplex moziba is. Akkor nyílt meg Magyarország első, nyugati értelemben vett bevásárlóközpontja, a Duna Plaza, ami megőrjítette az országot.
1+1 félszobás mennyország - ez a kis lakások titka
2023.11.10. #eladólakás #budapest
1+1 félszobás mennyország - ez a kis lakások titka
Ki álmodik mindössze egy másfélszobás lakásról? Például az, aki akinek semekkora lakása sincs. Aki, mondjuk idáig albérletből albérletbe hurcolkodott, de elérkezettnek látja az időt, hogy tanyát verjen. A kis lakások is lehetnek szuper élhetők, és hogy ezt bebizonyítsuk, három szemrevaló 1+1-es ajánlatot mutatunk az otpotthon.hu kínálatából.