2023.08.31.Szerző: Cs. Z. #eladóház #ingatlaneladás #családiház

Egy kicsit mindenkiben ott van a vágy, hogy ebbe a magyar városba költözzön

Egy kicsit mindenkiben ott van a vágy, hogy ebbe a magyar városba költözzön

A Királynék városa előnyei között kétségtelenül meg szokták említeni a Balaton közelségét, de a gazdag történelmi múlttal rendelkező vármegyeszékhely dinamikus jövőképpel is rendelkezik, és ennek a jövőnek az idei év, Európa Kulturális Fővárosa cím adhatja meg a nagy lökést. Megnéztük a helyi ingatlanpiac szélsőségeit.


Veszprémbe nem csak ellátogatni érdemes, hanem hosszú távra, állandó lakhatásra is ideális helyszín. Egyrészt a város minden szegletében a történelem köszön vissza, a dimbes-dombos település gyönyörű környezetben polgári légkört biztosít. És 2023-ban a város Európa Kulturális Fővárosa is. De ha az nem is lenne, a város úgy is számos fesztiválnak ad otthont évről-évre.

Veszprém a magyar oktatás egyik fellegvára is, az első, jogászokat is képző főiskolánk is itt jött létre évtizedekkel a pécsi egyetem előtt, és 1276-ig állt fenn. Abban az évben IV. László oklevelében így fogalmazott: „Tudja meg mindenki, hogy Veszprém városában attól az időtől fogva, amidőn Magyarországon a katolikus hit meggyökerezett, Isten kegyelméből a szabad művészeteket, amelyek kiváltképpen az isteni parancsokat világosabban megmagyarázzák, miként Párizsban Franciaországban, a tanítók tudományának kitűnősége és a tanulók tömeges látogatása folytán egész Magyarország egyházai fölött a virágzó hírnév eddig egyre növekedő fénnyel ragyogta be és az ország jogainak megőrzését szolgáló jogtudomány művelése ugyanott az első helyet foglalta el…”. A városban ma is általános iskolai-, gimnáziumi- és szakiskolai képzés zajlik, és most pedig megmutatjuk a vármegyeszékhely legkisebb is és legnagyobb házait.

Jutaspusztán, áll a legnagyobb ingatlan

Veszprém északi külvárosában, Jutaspusztán 800 négyzetméteres házat kínálnak megvételre, ami egy 300 négyzetméteres telken áll. A hirdetés és a legnagyobb kitétel viszont csalóka, hiszen négyszintes társasházról van szó, amelyben két szinten két lakást alakítottak ki, egy 80 és egy 120 négyzetmétereset, de akár még több lakás is kialakítható. Csak kicsit még toldozni-foldozni kell hozzá, ennek megfelelően a négyzetméterára is alig haladja meg a 156 ezer forintot.

A fűtést-hűtés klímák biztosítják, a víz, a három fázisú villany és a csatorna a telken belül, a gáz az utcában van.

veszprem1.jpg

Történelmi kastély a történelmi belvárosban

Nem akármilyen vételnek tűnik ez a belvárosi, az 1700-as években épült kastélyszerű erődítmény. Már eleve sokat ér egy 1811 négyzetméteres összközműves telek Veszprém történelmi belvárosában, rajta pedig lenyűgöző ez a 780 négyzetméteres, 13 szobás lakóház udvar besorolású, felújítandó műemlék jellegű épület.

Az épület háromszintes, alatta pedig egy, az 1300-as években épült 200 négyzetméteres, boltíves pince található. A tetőt 2009-ben felújították, napelem telepítésére is alkalmassá tették. Az ingatlanra komplett átalakítási- felújítási tervek készültek, amik ugyan lejártak, de meghosszabbíthatók. Befektetési céllal vendéglátó- szálláshely, de akár luxuslakások kialakítására is kiváló.

veszprem2.jpg

Harminc négyzetméter a Csatárhegyen

Veszprém-Csatárhegyen aszfaltos útról megközelíthető helyen, egy 721 négyzetméteres telken található meg ez a hangulatos, felújított nyaraló-családi házikó, ami a kicsinyítőképzőt a 30 négyzetmétere miatt kapta tőlünk. Egyszobás az egész, és persze konyha fürdőszoba és WC is van benne. A ház téliesített, összközműves.

A kert szépen parkosított, gyümölcsfák, bokrok és virágok színesítik, még egy melléképület is található ott. A meleget vegyes tüzelésű kazán biztosítja, a fürdéshez pedig bojler adja a meleg vizet. Az udvarban több gépjárműnek van hely

veszprem3.jpg

Családi ház két szobával

A második legkisebb családi ház a Dózsavárosban egy 120 négyzetméteres telken található. A ház beköltözés előtt alaposan felújításra tart számot, cserébe viszont egy csodálatos környékre, a vár szomszédságába költözhetsz. Az épület utcafronti telekhatárra épült. Egy közlekedőn keresztül nyílik a két szoba és a többi helyiség is, így a konyha és a fürdőszoba WC-vel. Az épületbe áram, csatorna, víz, gáz be van kötve, jelenleg a konvektorokat leszerelték, csak vegyestüzelésű kályhával fűtenek.

veszprem4.jpg

Forrás: Magyarutca.org: Az első magyar egyetemek, Pannon Enciklopédia


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Megrakják a tüzet, mégis elaluszik – de csak a dalban, ezekben a kandallókban biztos nem!
2023.10.18. #eladóház #családiház
Megrakják a tüzet, mégis elaluszik – de csak a dalban, ezekben a kandallókban biztos nem!
Egyre hidegebbek a napok, jól esik lassan befűteni otthon és a melegből nézni a kinti, hangulatos, őszi időt vagy épp élvezni az otthonunkba varázsolt őszi dekorációt. Bár a radiátorunk is tökéletes szolgálatot tesz, mégiscsak sokkal idillibb, ha a kandallóban ég a tűz, miközben mi a kanapén ülve olvasgatunk. Összeszedtünk néhány házat, ami erre kiváló lehetőséget biztosít.
Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk
2023.10.15. #ingatlanbefektetés #családiház
Pécsi panorámás vityilló, ennyiért? És mi ez a hatalmas vadászkastély? Baranyában járunk
Az otpotthon.hu ingatlankínálatában közel négyezer baranyai vármegyei ingatlan szerepel, közülük választottuk ki a két legkisebbet és a két legnagyobbat. Utóbbi nem is állandó lakhatásnak épült, inkább befektetésre alkalmas.
3 apróság, ami a többgenerációs családi házak vonzerejét növeli
2023.10.15. #családiház #energiahatékonyság
3 apróság, ami a többgenerációs családi házak vonzerejét növeli
Hogy egy családon belül több generáció is összeköltözzön, az sokaknál kizárt. Összeszedtük az előnyöket, hátha ez a szemlélet megváltozik.
Tökös programajánló októberre - már a hétvégén csodás program a Balatonon
2023.10.13. #családiház #újépítésű #energiahatékonyság
Tökös programajánló októberre - már a hétvégén csodás program a Balatonon
A sütőtökfaragás vicces és kreatív időtöltés kicsiknek és nagyoknak, és évről-évre egyre népszerűbb halloween előtt ijesztő arcot faragni a narancssárga termésnek. Programajánlónkban különböző rendezvényeket gyűjtöttünk össze, hogy a faragás mellett másra is figyelhess: jótékonykodnál, kipróbálnál tökös gasztro különlegességeket, esetleg a bátorságodat tennéd próbára?
Lakjunk jól a kétszintesben! Milyen előnyei és hátrányai vannak?
2023.10.12. #eladóház #családiház
Lakjunk jól a kétszintesben! Milyen előnyei és hátrányai vannak?
Sokaknak egy több emeletből álló ház jelenik meg a fejében, ha családi házról hallanak. Ugyanakkor előfordulhat egyszintes családi ház is, hiszen azoknak is megvannak az előnyei, ahogy a hátrányai is. De mire számíthat az, aki kétszintes ingatlanra teszi a voksot?
Tizenegynéhány milliós házak Debrecenben? - A csend és a rend kertjei
2023.10.12. #ingatlaneladás #családiház
Tizenegynéhány milliós házak Debrecenben? - A csend és a rend kertjei
A szocializmus egyik vívmánya a zártkertek világa, amikor az emberek saját művelésre kisebb földterületeket kaphattak a település határain kívül. Mára viszont sokan otthonként tekintenek ezekre az ingatlanokra. Most Debrecenben mutatunk néhány példát, amik igazolhatják, miért is népszerűek a zártkertes ingatlanok.
A Country a vidéki stílus - alternatíva a rohanásban
2023.10.10. #eladóház #családiház
A Country a vidéki stílus - alternatíva a rohanásban
Milyen is a country stílusú ház? Képzeljünk el egy olyan otthont, ahol tágas veranda fogad minket, egy hintaszékkel és zöld puha gyep veszi körül, ami bárhol is helyezkedjen el, biztosan otthon érezzük magunkat benne, természetesség és a kényelem uralja. Ilyen példákat mutatunk.
Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Komárom-Esztergom vármegyében
2023.10.10. #családiház #csok
Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Komárom-Esztergom vármegyében
2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. Komárom-Esztergom vármegyében kereken 50 olyan település található, ahol érvényesíthető a családi otthonteremtő támogatás. Megnéztük, milyen a kínálat ezekben a falvakban.