2023.01.24. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök

Hirdetésleírás, ami eladja az ingatlanodat

Hirdetésleírás, ami eladja az ingatlanodat

Nincs könnyű helyzetben, aki most szeretne túladni az ingatlanán, hiszen az utóbbi hónapokban egyértelmű lassulás vehető észre az ingatlanpiacon. Éppen ezért minden eszközt meg kell ragadnod, hogy felkeltsd eladó vagy kiadó lakásod iránt az érdeklődést. A hirdetéseknek két fő eleme van: a képek (így, többesszámban) és a leíró szöveg. Mai bejegyzésünkben az utóbbival foglalkozunk: mutatjuk, hogyan készíts olyan hirdetésleírást, ami megszólítja az álomvevődet.


Felejtsd el, hogy mindegy ki a vevő, csak vigyék

Gondold végig, mik azok az előnyei az ingatlanodnak, amik az érdeklődők számára is fontosak lehetnek, és azokat mindenképpen foglald bele a hirdetésbe.

Az otpotthon.hu-n a legnépszerűbb kulcsszavas keresések az energiahatékonyság és a rezsi témakör köré épülnek, mint pl. a napelem – ezeket mindenképp érdemes kiemelni a hirdetésedben. A leginkább figyelemfelkeltő kifejezések pedig a sürgősen eladó, áron alul eladó kifejezések. Ami viszont szintén felkelti a figyelmet és mindenképp javasoljuk beleírni, az azonnali költözhetőség, frekventált lokáció, jó tömegközlekedés, felújított vagy a kiemelkedő ár-érték arány - természetesen csak abban az esetben, ha ezek valóban jellemzőek ingatlanodra.

elado-csaladi-haz-bukkszek-88668780-k1.webp

Lényeges infók egy csokorban

Vázlatszerűen írd össze a tudnivalókat a lakásodról. Figyelj a fenti kulcsszavakra, és használd azokat, amik megállják a helyüket a te esetedben is. A jó ingatlanhirdetés figyelemfelkeltő, informatív, kiemeli az ingatlan előnyeit, őszinte, de nem túlzó. Megkönnyíted a végleges szöveg írását, ha már most csoportosítod az egymáshoz kapcsolódó információkat.

elado-csaladi-haz-erd-erdliget-89120680-k1.webp

Jöhet a hirdetés!

A már elkészített vázlatot alakítsd át hirdetéssé. Az egyes pontokat egészítsd ki úgy, hogy jelzőkkel kiegészített teljes mondatok legyenek. Pl. “egyedi bútor” helyett: “A hálószobából nyíló gardróbot egyedi tervezés alapján készítette XY cég vagy mester minőségi alapanyagokból.”

Ügyelj a helyesírásra, valamint arra, hogy tagolt legyen a szöveg. Legyen több bekezdés, akár felsorolás, ezzel mind az olvasást könnyíted meg az érdeklődőnek. A hirdetésnek legalább olyan esztétikusnak és gusztusosnak kell lennie, mint amilyen maga a lakás.

elado-csaladi-haz-pecs-88945691-t1.webp

Adj címet a hirdetésnek!

Biztosan te is hallottad már - de, ha nem, akkor tapasztalod -, hogy annyi információ zúdul ránk, hogy mindössze 5-7 másodperc alatt eldöntöd, hogy mi az, ami releváns és mit görgetsz tovább. Aki eladó ingatlant keres, pont ugyanennyi idő alatt fogja eldönteni, hogy végigolvassa-e a teljes leírást vagy nem.

7 másodperc alatt a kiemelt fotót és a hirdetés címét fogja tudni csak szemügyre venni, úgyhogy ezeknek “meg kell szólalniuk”. A cím maximum 5-6 szóból álljon és jó, ha egy jellemző kulcsszó is szerepel benne. Pl. “Első emeleti téglalakás eladó a Blahánál”. Aki valamennyire ismerős Budapesten, az tudja, és egyből leszűri, hogy melyik kerület jöhet szóba, hogy az ingatlan frekventált helyen fekszik és számos tömegközlekedési eszköz jár arra, és hogy az első emeleti otthonok mindig kelendőbbek.

Ha úgy érzed felkészültél, töltsd fel hirdetésed oldalunkra ingyenesen a több mint 1 millió oldallátogató számára.

További tippeket korábbi blogbejegyzésünkben olvashatsz.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Cifra Palota: a XV. kerület lakótelepét elhagyva ezeréves vidéki városba keveredhetsz
2024.03.21. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #ingatlanhirdetés #budapest
Cifra Palota: a XV. kerület lakótelepét elhagyva ezeréves vidéki városba keveredhetsz
Számos olyan kerület van Budapesten, ahol a lakótelepek és a kertvárosi rész is különböző arcát mutatják a városrésznek. Óbuda mellett a XV. kerület is erről a kettősségéről híres. Bemutattuk Újpalotát, most pedig a kerület másik kacsalábú része, Rákospalota következik.
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék próbahónapot és megjelenést!
2024.03.13. #ingatlanhirdetés
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék próbahónapot és megjelenést!
A több mint havi 1 millió látogató és a kedvező ár-érték arányú csomagajánlatok mellett most ajándék próbahónappal és extra megjelenéssel várja az egyik legnagyobb ingatlankereső új ingatlanközvetítő előfizetőit.
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
2024.03.09. #tippektrükkök
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
Amennyiben éppen költözésen töröd a fejed, és fontos számodra a gyermeked jövője is, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a következő cikket!
Győr-Moson-Sopron vármegye ingatlanpiaca ötödével drágább az országos átlagnál
2024.03.05. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Győr-Moson-Sopron vármegye ingatlanpiaca ötödével drágább az országos átlagnál
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a hetedik a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában az eladó ingatlanhirdetések számát tekintve, miközben minden negyedik meghirdetett ingatlan árát csökkentették már. 2024 ehhez hasonló hirdetési dinamikával indult.
Milyen a jó ingatlanfotó? Az ingatlanfotós válaszol
2024.03.04. #eladólakás #ingatlanhirdetés
Milyen a jó ingatlanfotó? Az ingatlanfotós válaszol
Az ingatlan önéletrajza a hirdetés. Szerepel benne minden fontos információ, amit tudni kell: mikor épült, mikor és milyen jellegű felújítások voltak benne. Ahogy ma már alapkövetelmény a fényképes önéletrajz, úgy ingatlanhirdetés sem létezik fotó nélkül. És hogy mekkora különbség van fotó és FOTÓ között, azt mindnyájan látjuk. Mindenesetre Demeter Péter ingatlanfotós most egyszerű, de nagyszerű tippeket oszt meg az OTP Otthon Magazin olvasóival, hogy megkönnyítse számotokra a szeretett lakásotok értékesítését.
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
2024.03.02. #dekor #tippektrükkök
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
Nyakunkon a húsvét és a tavaszi szünet. Bár még vissza-visszakacsint a tél, ideje búcsút inteni neki. Nem baj, ha egy-egy napon még elkél a meleg téli kabát, öltöztesd otthonod tavaszváró oázissá. Így a lakásba belépve azonnal jobb kedved lesz és talán nem gyűr maga alá a tavaszi fáradtság sem. Mutatunk három nagyon egyszerű dekorációs ötletet, amivel feldobhatod otthonod.
Ez lenne Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legértékesebb ingatlana?
2024.03.02. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Ez lenne Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legértékesebb ingatlana?
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Jász-Nagykun-Szolnok vármegye ingatlanpiaca a 15. legnagyobb a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában, miközben átlagos volt a hajlandóság az itteni ingatlanoknál az árcsökkentésre. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében?