2023.09.12.Szerző: fá #budapest #eladóház #eladólakás

Már nem csak alvó környék a XV. kerület - ismerd meg velünk!

Már nem csak alvó környék a XV. kerület - ismerd meg velünk!

Budapest egyik legnagyobb kerülete sokkal többet kínál, mint amit elsőre gondolnánk. Megmutatjuk.


Rákospalota-Pestújhely-Újpalota, együtt a XV. kerület, sokáig klasszikus külvárosi alvó kerület volt, holott itt van a főváros egyik legnagyobb lakótelepe, az újpalotai, a víztorony, és a REAC futballcsapata annak idején egész szép sikereket is el tudott érni, de a rideg valóság az, hogy a kerületnek nincs igazán saját identitása. Annyira nem, hogy a legtöbben ezt az egyébként hatalmas kiterjedésű kerületet inkább Újpest valamiféle kistestvérének tartják, ahogy egyébként sok kerületi is inkább újpestiként hivatkozik magára az egyszerűség kedvéért.

A kerülethez nem is kötődik olyan sok szép gondolat sajnos: még napjaink egyik legnépszerűbb előadója, Azahriah is megénekelte egy dalában a lakótelep kilátástalanságát, és egy interjúban is hosszan beszélt arról, hogy sokan a környezetéből elkallódtak, és ő maga sem őriz szép emlékeket, “gettó romantikát” a környékről. Nehéz is vitázni: az újpalotai lakótelep is egyike azoknak az előző rendszerben épített, kissé átgondolatlanul összehozott lakótelepnek, ahol a nemtörődömség miatt gyorsan megjelent a nyomor.

Ám a lehangoló felvezetés után jöjjön a jó hír, ami szerint a kerület egyre élhetőbb, és ma már kifejezetten nagy perspektíva van benne!

Először is azért, mert bár nagyon kiesőnek tűnik, valójában a kerület jól be van kötve Budapest vérkeringésébe: az 5-ös busszal akár egészen Budáig eljuthatunk átszállás nélkül, de a 7-es buszt sem kell különösebben bemutatni a főváros lakóinak, és a MÁV is kivisz Rákospalota-Újpestig a város egyik legkedvesebb, de egyúttal legelhanyagoltabb megállójába.

A kerületben most épp van mit csinálni: a helyi kultúrházak rendszeresen adnak programot az arra járóknak, legyen az kiállítás, szabadtéri mozi, színdarab vagy akár táncóra. A kerület aktuális vezetése bevallottan szeretné, ha a lakosoknak nem kéne némi feltöltődésért nagyon messzire menni, és úgy tűnik, ez kezd beérni: a helyi szervezők cserealapon adnak helyet különféle magyarországi művésztársulatoknak egy-egy előadásért, amit általában nagyon nyomott áron tekinthetnek meg az érdeklődők. 196A_busz_(BPO-468)_és_a_Víztoronyház,_Nyírpalota_út,_Újpalota.jpg

Ennyi még nem lenne elég az élhető környékhez, de arrafelé szerencsére enni is lehet mit:

  • Bár a Pléh Csárda megálmodója, Bábel István nemrég elhunyt, nemzetközi karriert is megjárt, hatalmas rántott húsairól híressé vált büféje azóta is pörög tovább.
  • Aki valamivel kifinomultabb gasztronómiai élményekre vágyik, ott van az a Kemencés Pizza, ahova gyakran a belvárosból járnak vendégek az igazi nápolyi stílusú finomságaik miatt (igaz, némi családi viszály miatt kettészakadt, és mostanra két Kemencés is van a kerületben).
  • A balkán konyha szerelmeseinek ott Pirog-da, ahol pirogot, csevapot és pljeskavicát is adnak a legmagasabb minőségben.
  • A fine dining legtetejének pedig bátran ajánljuk a Szuterén Gasztrotér névre hallgató kezdeményezést. Ők már nem is igazán ételt adnak, ígéretük szerint élményekben utaznak, aminek fontos része a minőségi étel és ital is.

Nézzük is, hova lehet költözni a kerületben!

Rákospalota, családi ház elado-ikerhaz-budapest-xv-kerulet-rakospalota-96908574-t6.webp 135 négyzetméter, barátságos és kifejezetten csendes környék, hozva a legnagyobb előnyt, amit csak kaphatunk: családi házunk lehet a fővárosban. Saját garázsa és pincéje is van, cirkófűtés, és bár a képek alapján azért érdemes kicsit felújítani, sok lehetőség van ebben a házban. Főleg, ha hozzátesszük, hogy iskola, óvoda is van a környéken.

Pestújhely, ikerház elado-ikerhaz-budapest-xv-kerulet-pestujhely-96865331-t6.webp Szintén jól be van kötve a belváros tömegközlekedésébe ez a háromszintes ingatlan, aminek az emeletén három tulajdonképpen bármire használható szoba van, de még a tetőtér is átalakítható lakótérré. A téglaépület összesen 103 négyzetméteres., 61,9 millió forintért árulják.

Panel, Újpalota elado-panellakas-budapest-xv-kerulet-ujpalota-94492570-t6.webp Ne csak házak szerepeljenek a gyűjtésben! Itt van például egy újpalotai panellakás a Páskomliget utcában, amit bár fel kell újítani, az 55 négyzetméter 2+1 szobás ingatlan 33,9 millió forintért nem tűnik rossz választásnak. A tömegközlekedés itt is remek, az épület előtti közterületen ingyenes a parkolás, ráadásul ott van a Pólus Centerrel kezdve az iskolákon át a fontosabb boltokig minden.

borítókép: Wikimedia Commons

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Mitől lesz igazán szexi egy otthon? Nem felnőttfilmes forgatásra készülsz
2023.09.30. #eladólakás #budapest
Mitől lesz igazán szexi egy otthon? Nem felnőttfilmes forgatásra készülsz
Kis lakások előnnyel indulnak a szexi otthon címért. Egy picike térben könnyebb meghitt hangulatot elérni, mint a többszobás villákban. Kivéve persze az egykori Playboy-rezidenciát. Viszont, ha nem akarsz direktben kéjlakot kialakítani, csak éppen érzékibbé tennéd az otthonod, akkor ez a cikk neked szól.
Így teheted egyszerűvé a kisbabával, kisgyerekkel való költözést
2023.09.27. #eladólakás #budapest #tippektrükkök
Így teheted egyszerűvé a kisbabával, kisgyerekkel való költözést
Van olyan lény, amelyik a körülötte lévő nüansznyi változásra is szuperérzékenyen reagál. Ez a gyerek: legyen szó teliholdról, hideg- vagy melegfrontról vagy egyszerűen csak arról, hogy a körülötte lévők feszültebbek, a baba megérzi. A velük való költözés éppen ezért hatványozottan nehezített terep, hiszen amúgy is stresszes manőver, ami nem is a megszokott környezetben ér véget. Adunk néhány tippet a zökkenőmentes költözéshez.
Három éve még az ingatlanpiac sztárjai voltak, ma a szegmens haldoklik
2023.09.26. #ingatlanbefektetés #budapest
Három éve még az ingatlanpiac sztárjai voltak, ma a szegmens haldoklik
Ha van egy házad az agglomerációban, és megpróbálod eladni, most szinte lehetetlen vállalkozásba fogsz. A járványban még pont fordított volt a helyzet, és ennél a háztípusnál pörgő kereslet jellemezte az ingatlanpiacot, ami mára tetszhalott állapotba került. Mit tehet ma egy háztulajdonos, aki el szeretné adni a házát?
Imádjuk a pesti körfolyosós házakat, amikben több a lehetőség, mint elsőre gondolnád
2023.09.25. #eladólakás #budapest
Imádjuk a pesti körfolyosós házakat, amikben több a lehetőség, mint elsőre gondolnád
A pesti bérház fogalom. A gangról megközelíthető lakások, hatalmas belmagasság és szecessziós stílusú homlokzat egyaránt a stílusjegyei. A főváros lakosságának hirtelen megnövekedése hívta őket életre, mi pedig a mai napig rajongunk értük.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Bár a fejedben most felcsendült az ismert zene, de Gazdagrét akkor is érdekes, ha nem a Szomszédokról van szó
2023.09.22. #ingatlanvásárlás #budapest #ingatlantörténelem
Bár a fejedben most felcsendült az ismert zene, de Gazdagrét akkor is érdekes, ha nem a Szomszédokról van szó
Sokan talán nem is tudják, milyen mintaszerű lakótelepről van szó.
Őrületesen jól kinéző házakkal pakolják tele a kertvárost
2023.09.18. #budapest #újépítésű #energiahatékonyság
Őrületesen jól kinéző házakkal pakolják tele a kertvárost
Zöld környezet, kényelmes lakópark, miközben élvezheted egy nagyváros belvárosának szolgáltatásait? Ha e három feltételt egyszerre keresed, érdemes egy kis figyelmet Zuglóra fordítani, ahol ráadásul még elképesztően jó házak is nőnek ki a földből.
Csak az infláció felével nőtt az új lakások ára Budapesten egy év alatt
2023.09.13. #ingatlaneladás #budapest #újépítésű
Csak az infláció felével nőtt az új lakások ára Budapesten egy év alatt
Közel húszezer fővárosi új lakás adatai alapján egy év alatt az infláció felével nőttek az új lakásárak Budapesten, és 1,46 millió forint a négyzetméterár. Ha valaki új lakást szeretne most venni, átlagosan 104 millió forintért talál. A legdrágább az I. kerület: de melyik a legolcsóbb a fővárosban?
Egy tulajdonság mind fölött - melyek most a legkeresettebb ingatlanok?
2023.09.05. #eladólakás #budapest
Egy tulajdonság mind fölött - melyek most a legkeresettebb ingatlanok?
Egyre több az eladó ingatlan, a vevőknek van miből válogatniuk. Az eladók pedig naponta újabb és újabb tapasztalatokkal gyarapodnak, amelyek közül az csak az egyik, hogy még a kifejezetten olcsó ingatlanok sem kelnek el gyorsan.