2023.09.12.Szerző: fá #budapest #eladóház #eladólakás

Már nem csak alvó környék a XV. kerület - ismerd meg velünk!

Már nem csak alvó környék a XV. kerület - ismerd meg velünk!

Budapest egyik legnagyobb kerülete sokkal többet kínál, mint amit elsőre gondolnánk. Megmutatjuk.


Rákospalota-Pestújhely-Újpalota, együtt a XV. kerület, sokáig klasszikus külvárosi alvó kerület volt, holott itt van a főváros egyik legnagyobb lakótelepe, az újpalotai, a víztorony, és a REAC futballcsapata annak idején egész szép sikereket is el tudott érni, de a rideg valóság az, hogy a kerületnek nincs igazán saját identitása. Annyira nem, hogy a legtöbben ezt az egyébként hatalmas kiterjedésű kerületet inkább Újpest valamiféle kistestvérének tartják, ahogy egyébként sok kerületi is inkább újpestiként hivatkozik magára az egyszerűség kedvéért.

A kerülethez nem is kötődik olyan sok szép gondolat sajnos: még napjaink egyik legnépszerűbb előadója, Azahriah is megénekelte egy dalában a lakótelep kilátástalanságát, és egy interjúban is hosszan beszélt arról, hogy sokan a környezetéből elkallódtak, és ő maga sem őriz szép emlékeket, “gettó romantikát” a környékről. Nehéz is vitázni: az újpalotai lakótelep is egyike azoknak az előző rendszerben épített, kissé átgondolatlanul összehozott lakótelepnek, ahol a nemtörődömség miatt gyorsan megjelent a nyomor.

Ám a lehangoló felvezetés után jöjjön a jó hír, ami szerint a kerület egyre élhetőbb, és ma már kifejezetten nagy perspektíva van benne!

Először is azért, mert bár nagyon kiesőnek tűnik, valójában a kerület jól be van kötve Budapest vérkeringésébe: az 5-ös busszal akár egészen Budáig eljuthatunk átszállás nélkül, de a 7-es buszt sem kell különösebben bemutatni a főváros lakóinak, és a MÁV is kivisz Rákospalota-Újpestig a város egyik legkedvesebb, de egyúttal legelhanyagoltabb megállójába.

A kerületben most épp van mit csinálni: a helyi kultúrházak rendszeresen adnak programot az arra járóknak, legyen az kiállítás, szabadtéri mozi, színdarab vagy akár táncóra. A kerület aktuális vezetése bevallottan szeretné, ha a lakosoknak nem kéne némi feltöltődésért nagyon messzire menni, és úgy tűnik, ez kezd beérni: a helyi szervezők cserealapon adnak helyet különféle magyarországi művésztársulatoknak egy-egy előadásért, amit általában nagyon nyomott áron tekinthetnek meg az érdeklődők. 196A_busz_(BPO-468)_és_a_Víztoronyház,_Nyírpalota_út,_Újpalota.jpg

Ennyi még nem lenne elég az élhető környékhez, de arrafelé szerencsére enni is lehet mit:

  • Bár a Pléh Csárda megálmodója, Bábel István nemrég elhunyt, nemzetközi karriert is megjárt, hatalmas rántott húsairól híressé vált büféje azóta is pörög tovább.
  • Aki valamivel kifinomultabb gasztronómiai élményekre vágyik, ott van az a Kemencés Pizza, ahova gyakran a belvárosból járnak vendégek az igazi nápolyi stílusú finomságaik miatt (igaz, némi családi viszály miatt kettészakadt, és mostanra két Kemencés is van a kerületben).
  • A balkán konyha szerelmeseinek ott Pirog-da, ahol pirogot, csevapot és pljeskavicát is adnak a legmagasabb minőségben.
  • A fine dining legtetejének pedig bátran ajánljuk a Szuterén Gasztrotér névre hallgató kezdeményezést. Ők már nem is igazán ételt adnak, ígéretük szerint élményekben utaznak, aminek fontos része a minőségi étel és ital is.

Nézzük is, hova lehet költözni a kerületben!

Rákospalota, családi ház elado-ikerhaz-budapest-xv-kerulet-rakospalota-96908574-t6.webp 135 négyzetméter, barátságos és kifejezetten csendes környék, hozva a legnagyobb előnyt, amit csak kaphatunk: családi házunk lehet a fővárosban. Saját garázsa és pincéje is van, cirkófűtés, és bár a képek alapján azért érdemes kicsit felújítani, sok lehetőség van ebben a házban. Főleg, ha hozzátesszük, hogy iskola, óvoda is van a környéken.

Pestújhely, ikerház elado-ikerhaz-budapest-xv-kerulet-pestujhely-96865331-t6.webp Szintén jól be van kötve a belváros tömegközlekedésébe ez a háromszintes ingatlan, aminek az emeletén három tulajdonképpen bármire használható szoba van, de még a tetőtér is átalakítható lakótérré. A téglaépület összesen 103 négyzetméteres., 61,9 millió forintért árulják.

Panel, Újpalota elado-panellakas-budapest-xv-kerulet-ujpalota-94492570-t6.webp Ne csak házak szerepeljenek a gyűjtésben! Itt van például egy újpalotai panellakás a Páskomliget utcában, amit bár fel kell újítani, az 55 négyzetméter 2+1 szobás ingatlan 33,9 millió forintért nem tűnik rossz választásnak. A tömegközlekedés itt is remek, az épület előtti közterületen ingyenes a parkolás, ráadásul ott van a Pólus Centerrel kezdve az iskolákon át a fontosabb boltokig minden.

borítókép: Wikimedia Commons


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 241 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Westend: egy nagyon népszerű szépséghiba Budapest közepén - Quo vadis Westend?
2023.12.09. #ingatlantörténelem #budapest
Westend: egy nagyon népszerű szépséghiba Budapest közepén - Quo vadis Westend?
A köznyelvben már régóta egyszerűen csak Westend, holott 2019-ig hivatalosan WestEnd City Center néven futott Budapest legemblematikusabb bevásárlóközpontja. Nem azért emblematikus, mert sokkal többet tudna, mint a többi hasonló bevásárlóközpont, hanem azért, mert 1999-es felépülése óta ezt tartjuk A Bevásárlóközpontnak. Évtizedekig a városból szinte mindenki ide járt plázázni, a Nyugati-pályaudvar közelsége miatt pedig a vidékiek is első számú célpontja volt, ha Budapestre jöttek venni valamit.
Állandóan a házad elé parkol a szomszéd? Mit tehetsz ellene?
2023.12.04. #családiház #budapest #lakópark
Állandóan a házad elé parkol a szomszéd? Mit tehetsz ellene?
A személyes megoldáson túl meglepően kevés lehetőség van kikényszeríteni, hogy mások ne állandóan a kerted elé parkolják le az autójukat. Azért van, amit meg lehet próbálni.
Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
2023.11.26. #ingatlaneladás #budapest
Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
A belvárosi lét mindig is különleges érzéssel tölti el az ott lakókat. Ez Budapest közepe, a főváros legdrágább kerülete, ahol meg kell fizetni a lakhatást. De van olyan, amikor le lehet csapni néhány különleges ajánlatra. Mutatunk pár, az átlagár alatt meghirdetett lakást.
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
2023.11.24. #albérlet #ingatlanvásárlás #budapest
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
Bizonyos szempontból nagyobb - legalábbis hosszabb ideig tartó - bizalomra van szükség lakáskiadásnál, mint ingatlanértékesítésnél. Nemcsak a lakásnak kell megfelelnie bizonyos elvárásoknak, hanem bérlőnek is. Hogy kettejük között jobban működhessen a kémia, ahhoz tanácsokat adunk.
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
2023.11.22. #budapest #ingatlantörténelem
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
A Gázgyári Lakótelep mindennek éppen az ellenkezőjét nyújtja, amit alapvetően egy lakótelepről gondolunk. Megmutatjuk.
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
2023.11.19. #luxusingatlan #budapest #újépítésű
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
A Svábhegy közegéhez tökéletesen illeszkedő épület éles kontrasztban áll a glamour lakberendezési stílusra jellemző, szemet gyönyörködtető csillogással. Az enteriőr egyelőre csak a látványterveken létezik, viszont a leendő tulajdonos, nem kizárt, hogy ennek hatására fogja megvásárolni az ingatlant. Sehol egy drámaian túlzó giccses díszlet vagy harsány elem. A tervező elegánsan nyúlt a belső terekhez, ami így meglepően jól harmonizál Budapest egyik legkedveltebb zöld területének egyszerűségével.