2023.11.20.Szerző: D. B. #ingatlantörténelem #lakberendezés

Olcsóbban kijön, ha luxushajóra költözik és bejárja a világot a Facebook királya

Olcsóbban kijön, ha luxushajóra költözik és bejárja a világot a Facebook királya

Rendhagyó otthontípusokra mutatunk néhány példát. Amennyire különlegesek, annyira meglepő, mennyire pénztárcakímélőek. Csak kalandvágyóknak!


Miért is kellene egy helyben maradnia egy otthonnak, ha annyi látnivaló van még az ablakunk alatti utcaszakaszon kívül? És ha már képes mozogni a lakás, akkor miért ne járjuk vele körbe a Földet, ha távdolgozhatunk is? Ezekre a kérdésekbe csomagolt állításokra a 28 éves Austin Wells nem sok ellenérvet tudott felhozni, ezért döntött: legyen így! És szakítva a bevett lakhatási módokkal, hajóra szállt. Egy luxus óceánjáró lesz az otthona.

Takarékos megoldás teljes ellátással

A Facebook anyavállalatánál, a Metánál dolgozó férfi, aki messziről is végezheti feladatait, úgy tervezi, három és fél éven át fogja megtapasztalni, milyen egy minden kényelmet biztosító óriási sétahajón élni. Az MV Narrative nevű emeletes jármű egyik apartmanjába költözik be, amelyet összesen tizenkét évre bérelt ki 300 ezer dollárért, azaz több mint 100 millió forintért. A három és fél év után fennmaradó jogait vélhetően értékesíti majd, így ennél jóval kevesebbe - várhatóan 30-40 millióba - kerül majd a lakhatása a három és fél év alatt.

Figyelembe véve az amerikai ingatlanbérleti díjakat, ez az összeg egyáltalán nem mondható túlzottnak. Wells eredeti lakhelyén, a kaliforniai San Diegóban ennyi időre, azaz 42 hónapra, viszonylag kedvező esetben is a teljes 12 éves hajóbérlet nagyjából felét kellene elköltenie. Ráadásul a hajón, némi ráfizetéssel, teljes ellátás jár az apartmanbérlőknek, ami összességében még olcsóbbá teszi a megélhetést, mint a szárazföldön.

strylns.png Lakhatási körülmények a luxushajón.

A hajón húsz étterem és bár, valamint mikrosörfőzde, sok ezer kötetes könyvtár, mozi és edzőterem is van, ha pedig strandolni akar, három élménymedence közül válogathat.

A technológiai cég kiterjesztett és virtuális valóság részlegében dolgozó férfi új, úszó lakhelye 2025-ben vág neki a tengereknek, és első körben várhatóan Rómába, Nápolyba, Velencébe, Szlovéniába, Horvátországba, valamint Görögországba és Törökországba is ellátogat.

Hedonizmus a pilótafülkében

Másokat a víz helyett inkább a levegő vonz, vagy legalábbis annak illúziója, hogy a levegőben lakhatnak. Így volt ezzel a szintén amerikai Jo Ann Ussery, akinek, miután, még a kilencvenes években elveszítette a házát egy tűzvészben, az az ötlete támadt, hogy repülőgépen fog élni. Vett egy régi, roncstelepre szánt Boeing 727-est, amit a telkére vitetett, és hat hónap alatt úgy felújította, javarészt saját maga, hogy végül lett egy 140 négyzetméteres, három hálószobás, két fürdőszobás, pezsgőfürdős, teljesen újszerű otthona. A pezsgőfürdőt a pilótafülkében alakította ki.

Mindez mai áron nagyjából 60 ezer dollárjába, azaz alig több mint 20 millió forintjába került. A kozmetikus végzettségű nő a kilencvenes évek közepétől négy éven át élt a repülőn, amelynek ezalatt kifejezetten nagy híre lett. Ez lett a végzete is, egy bemutatóra szállították éppen, amikor olyan súlyosan megsérült, hogy többé már nem volt alkalmas lakhatásra.

Bár nem ő volt az első ember, aki repülőgépen élt, a projekt hibátlan kivitelezése többekre is inspirálóan hatott. Közéjük tartozik a magánpilóta-engedéllyel rendelkező villamosmérnök, Bruce Campbell, aki az 1990-es évek végén szintén egy Boeing 727-re költözött, ahol azóta is él. Egy oregoni erdőben. Az ő projektje azonban már drágább volt, mint példaképéé, mai áron összesen 380 ezer dollárba, azaz több mint 130 millió forintba került, aminek nagyjából a felét az egyébként még működőképes gép megvásárlására költötte.

shutterstock_1532082107.jpg

Micsoda energia árad belőle

Nem minden különlegességre vágyó fészekrakó gondolkodik ennyire új módon. Van és volt, aki sokkal inkább az ősi megoldásokban hisz, ezért inkább visszatér a gyökerekhez, azaz a barlangba. Az erre vágyóknak nyújt lehetőséget egy arkansasi, korábban denevérek lakta hely is, a Beckham Creek-barlang.

A lakhelyet egy atomháborútól rettegő férfi menedéknek építette a 1980-as évek elején. Azóta a természetes vonalvezetésű ingatlan többször gazdát cserélt, most éppen 2,75 millió dollárért árulják. Az összeg már csak az ingatlan exkluzivitása, mérete és berendezettsége miatt sem mondható soknak. A lakóterület 510 négyzetméter, amihez tartozik még majdnem háromszáz hektárnyi szabadtéri terület is, valamint az ingatlanban található négy hálószoba és négy fürdőszoba is.

További különlegesség, hogy az egyik hátsó ajtó egy másik, természetes állapotában meghagyott, kilométeres barlangba vezet. Ráadásul, bár a nedvesség ellen szigetelték a lakórészeket, az ingatlan minden pontján hallani a sziklajáratokban zuhogó víz hangját. Csodálói szerint lenyűgöző, hogy micsoda energia árad az ingatlanból.

Borítókép és belső: Storylines.com, alsó kép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
2023.11.22. #budapest #ingatlantörténelem
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
A Gázgyári Lakótelep mindennek éppen az ellenkezőjét nyújtja, amit alapvetően egy lakótelepről gondolunk. Megmutatjuk.
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
2023.11.11. #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
Időd jelentős részét a konyhában töltöd, hiszen itt készíted el az ételeket, de sokszor itt kap helyet az étkező is. A jól kialakított konyhában minden szinte egy karnyújtásnyira van, és könnyen rendben tartható. Utóbbi azért is fontos, mert itt egy mosogatóban hagyott tányér látványa is rumlis hatást kelt. Márpedig ahhoz, hogy jól érezd magad, a környezetedet is érdemes rendszerezned. Ebben a cikkben a konyhai tárolásra adunk néhány tippet, és mutatunk pár ötletes konyhát az OTP Otthon ingatlanjai közül inspirálódás gyanánt.
Budapest első bevásárlóközpontja még a magyar nyelvnek is adott ajándékot
2023.11.10. #ingatlantörténelem #építkezés #budapest
Budapest első bevásárlóközpontja még a magyar nyelvnek is adott ajándékot
A plázázás mint ige 1996 óta él velünk, és azóta járunk multiplex moziba is. Akkor nyílt meg Magyarország első, nyugati értelemben vett bevásárlóközpontja, a Duna Plaza, ami megőrjítette az országot.
Bekamerázhatod a társasházat?
2023.11.09. #ingatlantörténelem #barkácsolás
Bekamerázhatod a társasházat?
Sokakkal előfordult már, hogy hazatérve valami új dolgot fedezett fel a társasházban, például egy kamerát, ami eddig nem volt ott. Szabad ilyet? Ki látja, hogy hazaérkezem, hogy kit fogadok, és mennyire van ehhez joga? Dr. Udvari Jesszika ügyvéd mondta el, hogy egy társasház közös tulajdonban álló épületrészeiben, milyen feltételekkel figyelhetők meg a mindennapok.
Képtelenség ingatlant venni Zalarottyantón
2023.11.06. #ingatlantörténelem #barkácsolás
Képtelenség ingatlant venni Zalarottyantón
Százával vannak olyan magyar települések, amelyek csak a képzeletben léteznek, viccekben, filmekben, irodalmi alkotásokban. Ezek nagy részének az elnevezése kifejezetten szórakoztató, elég csak egy kicsit ízlelgetni őket, és máris beindul a fantázia. Ilyenekből állítottunk össze egy korántsem hiánytalan listát. A teljes névsor hatalmas, és feltehetően naponta bővül újabb és újabb találmányokkal.
Költözz Magyarország legnagyobb lakótelepére!
2023.11.05. #ingatlantörténelem #budapest
Költözz Magyarország legnagyobb lakótelepére!
A lakótelepek története mindig izgalmas, de az újpesti még ezen belül is különleges: 17 ezer panellakásával ez Budapest, egyben egész Magyarország legnagyobb lakótelepe. Holott Újpesten kifejezetten újnak számít a panelrengeteg.
Élnél Kölcsey Ferenc egykori birtokán, vagy inkább egy reneszánsz kastélyban?
2023.11.01. #eladóház #ingatlantörténelem
Élnél Kölcsey Ferenc egykori birtokán, vagy inkább egy reneszánsz kastélyban?
Milyen érdekes lehet olyan ingatlanban élni, ami Kölcsey Ferenc egykori birtokára épült?! Vagy egy reneszánsz stílusban épült kastélyban, amit Hasszán temesvári pasa is ostromolt és elfoglalt? Most megtudhatod.
Kedvező ajánlatok Kukutyinban és Piripócson is
2023.10.31. #ingatlaneladás #ingatlantörténelem
Kedvező ajánlatok Kukutyinban és Piripócson is
Sokan azt gondolják, ilyen nincs, de tévednek. Van. Bőségesnek és változatosnak mondható a kukutyini, piripócsi és kispiricsi ingatlankínálat is.
120 éves eklektikus villát árulnak a második tulajdonos örökösei
2023.10.30. #eladóház #ingatlantörténelem
120 éves eklektikus villát árulnak a második tulajdonos örökösei
A törökbálinti Walla-kastély a csodával határos módon még ma is meglehetősen jó állapotban áll. Hogy a Tükörhegy varázsa vagy az építtető által megálmodott elragadó díszítőelemek miatt nem volt szíve senkinek az épületben kárt okozni, az már rejtély marad. Ami biztos, hogy az otpotthon.hu ajánlatai között is szerepel ez a századeleji, nem teljes fényében is gyönyörű villa, amit most bemutatunk.