2023.11.20.Szerző: D. B. #ingatlantörténelem #lakberendezés

Olcsóbban kijön, ha luxushajóra költözik és bejárja a világot a Facebook királya

Olcsóbban kijön, ha luxushajóra költözik és bejárja a világot a Facebook királya

Rendhagyó otthontípusokra mutatunk néhány példát. Amennyire különlegesek, annyira meglepő, mennyire pénztárcakímélőek. Csak kalandvágyóknak!


Miért is kellene egy helyben maradnia egy otthonnak, ha annyi látnivaló van még az ablakunk alatti utcaszakaszon kívül? És ha már képes mozogni a lakás, akkor miért ne járjuk vele körbe a Földet, ha távdolgozhatunk is? Ezekre a kérdésekbe csomagolt állításokra a 28 éves Austin Wells nem sok ellenérvet tudott felhozni, ezért döntött: legyen így! És szakítva a bevett lakhatási módokkal, hajóra szállt. Egy luxus óceánjáró lesz az otthona.

Takarékos megoldás teljes ellátással

A Facebook anyavállalatánál, a Metánál dolgozó férfi, aki messziről is végezheti feladatait, úgy tervezi, három és fél éven át fogja megtapasztalni, milyen egy minden kényelmet biztosító óriási sétahajón élni. Az MV Narrative nevű emeletes jármű egyik apartmanjába költözik be, amelyet összesen tizenkét évre bérelt ki 300 ezer dollárért, azaz több mint 100 millió forintért. A három és fél év után fennmaradó jogait vélhetően értékesíti majd, így ennél jóval kevesebbe - várhatóan 30-40 millióba - kerül majd a lakhatása a három és fél év alatt.

Figyelembe véve az amerikai ingatlanbérleti díjakat, ez az összeg egyáltalán nem mondható túlzottnak. Wells eredeti lakhelyén, a kaliforniai San Diegóban ennyi időre, azaz 42 hónapra, viszonylag kedvező esetben is a teljes 12 éves hajóbérlet nagyjából felét kellene elköltenie. Ráadásul a hajón, némi ráfizetéssel, teljes ellátás jár az apartmanbérlőknek, ami összességében még olcsóbbá teszi a megélhetést, mint a szárazföldön.

strylns.png Lakhatási körülmények a luxushajón.

A hajón húsz étterem és bár, valamint mikrosörfőzde, sok ezer kötetes könyvtár, mozi és edzőterem is van, ha pedig strandolni akar, három élménymedence közül válogathat.

A technológiai cég kiterjesztett és virtuális valóság részlegében dolgozó férfi új, úszó lakhelye 2025-ben vág neki a tengereknek, és első körben várhatóan Rómába, Nápolyba, Velencébe, Szlovéniába, Horvátországba, valamint Görögországba és Törökországba is ellátogat.

Hedonizmus a pilótafülkében

Másokat a víz helyett inkább a levegő vonz, vagy legalábbis annak illúziója, hogy a levegőben lakhatnak. Így volt ezzel a szintén amerikai Jo Ann Ussery, akinek, miután, még a kilencvenes években elveszítette a házát egy tűzvészben, az az ötlete támadt, hogy repülőgépen fog élni. Vett egy régi, roncstelepre szánt Boeing 727-est, amit a telkére vitetett, és hat hónap alatt úgy felújította, javarészt saját maga, hogy végül lett egy 140 négyzetméteres, három hálószobás, két fürdőszobás, pezsgőfürdős, teljesen újszerű otthona. A pezsgőfürdőt a pilótafülkében alakította ki.

Mindez mai áron nagyjából 60 ezer dollárjába, azaz alig több mint 20 millió forintjába került. A kozmetikus végzettségű nő a kilencvenes évek közepétől négy éven át élt a repülőn, amelynek ezalatt kifejezetten nagy híre lett. Ez lett a végzete is, egy bemutatóra szállították éppen, amikor olyan súlyosan megsérült, hogy többé már nem volt alkalmas lakhatásra.

Bár nem ő volt az első ember, aki repülőgépen élt, a projekt hibátlan kivitelezése többekre is inspirálóan hatott. Közéjük tartozik a magánpilóta-engedéllyel rendelkező villamosmérnök, Bruce Campbell, aki az 1990-es évek végén szintén egy Boeing 727-re költözött, ahol azóta is él. Egy oregoni erdőben. Az ő projektje azonban már drágább volt, mint példaképéé, mai áron összesen 380 ezer dollárba, azaz több mint 130 millió forintba került, aminek nagyjából a felét az egyébként még működőképes gép megvásárlására költötte.

shutterstock_1532082107.jpg

Micsoda energia árad belőle

Nem minden különlegességre vágyó fészekrakó gondolkodik ennyire új módon. Van és volt, aki sokkal inkább az ősi megoldásokban hisz, ezért inkább visszatér a gyökerekhez, azaz a barlangba. Az erre vágyóknak nyújt lehetőséget egy arkansasi, korábban denevérek lakta hely is, a Beckham Creek-barlang.

A lakhelyet egy atomháborútól rettegő férfi menedéknek építette a 1980-as évek elején. Azóta a természetes vonalvezetésű ingatlan többször gazdát cserélt, most éppen 2,75 millió dollárért árulják. Az összeg már csak az ingatlan exkluzivitása, mérete és berendezettsége miatt sem mondható soknak. A lakóterület 510 négyzetméter, amihez tartozik még majdnem háromszáz hektárnyi szabadtéri terület is, valamint az ingatlanban található négy hálószoba és négy fürdőszoba is.

További különlegesség, hogy az egyik hátsó ajtó egy másik, természetes állapotában meghagyott, kilométeres barlangba vezet. Ráadásul, bár a nedvesség ellen szigetelték a lakórészeket, az ingatlan minden pontján hallani a sziklajáratokban zuhogó víz hangját. Csodálói szerint lenyűgöző, hogy micsoda energia árad az ingatlanból.

Borítókép és belső: Storylines.com, alsó kép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 241 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Miközben gyűlölték, iszonyatosan sokat segítettek Magyarországnak
2024.06.14. #ingatlantörténelem #albérlet
Miközben gyűlölték, iszonyatosan sokat segítettek Magyarországnak
Sokszor szeretjük a lakótelepeket valami természeti csúfságként kezelni, pedig felfoghatatlanul nagy szolgálatot tettek, tesznek a mai napig. Lakóteleptörténelem.
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Azt hiszed, láttál már ronda házakat? Biztosan tudunk ebben is újat mutatni
2024.05.26. #dekor #ingatlantörténelem
Azt hiszed, láttál már ronda házakat? Biztosan tudunk ebben is újat mutatni
Belgium legendásan csúnya épületeket termel ki, így már külön rajongói oldala is van ezeknek a leírhatatlan stílusú műremekeknek. Ezekre, és az ellenkezőjére is mutatunk példákat az otpotthon.hu portálon található ingatlanhirdetések közül.
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
2024.05.25. #lakberendezés #tippektrükkök
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
Az utóbbi években meglehetősen felértékelődtek azok a társasházi lakások, amik rendelkeznek erkéllyel. Hiába csak pár négyzetméternyi plusz helyről van szó, a szabadság, amit nyújtani tud, megéri a plusz költséget.
Tudtad, hogy Siófok egykor csak Fok volt?
2024.05.24. #eladólakás #vízpart #ingatlantörténelem
Tudtad, hogy Siófok egykor csak Fok volt?
A Sió-csatorna közelsége alapvetően meghatározta a Balaton fővárosának életét. Olyannyira, hogy a csatorna egyben megyehatár is volt, így a város két eltérő megyében feküdt 1950-ig. Ingatlanokat mutatunk innen és onnan.
Pest határában - amit Széchenyi után a második legnagyobb adakozónak köszöntek meg
2024.05.21. #budapest #ingatlantörténelem
Pest határában - amit Széchenyi után a második legnagyobb adakozónak köszöntek meg
Budapest több mint kétszáz városrésze közül a XVII. kerületben található Akadémiaújtelep gróf Vigyázó Sándor és Podmaniczky Zsuzsanna házassága révén került a Magyar Tudományos Akadémia tulajdonába. A városrész különlegessége, ahogy központjában lévő teret és utcáit kialakították.
Életmódkísérlet Budafokról - tudod, hogy miért lett szemétledobó a társasházakban?
2024.05.16. #eladólakás #budapest #ingatlantörténelem
Életmódkísérlet Budafokról - tudod, hogy miért lett szemétledobó a társasházakban?
Már a neve is izgalmas a budafoki lakótelepnek, hiszen a kísérletről többnyire valami szokatlan dolog juthat az ember eszébe. A budafoki kísérleti lakótelep több újdonságot vezetett be, amiknek egy része ma már alapvetés. Ebben a cikkben ezekről az újdonságokról lesz szó néhány környékbeli ingatlanon keresztül bemutatva.
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.