2023.03.10. #tippektrükkök

Kezdődjön a tavaszi nagytakarítás! Te is alig várod?

Kezdődjön a tavaszi nagytakarítás! Te is alig várod?

Egyre hosszabbak a nappalok, ami a várva várt tavasz közeledését jelzi. Töltődj fel bőségesen D vitaminnal és miközben élvezed a napsütést, tervezd meg a tavaszi nagytakarítást lépésről lépésre. A tavasz a megújulás időszaka: tedd rendbe az otthonod, szabadulj meg a felesleges holmiktól, szerezz be egy-két vidám, színes kiegészítőt és élvezd a rendezett és tiszta otthonod.


A szisztéma

Vannak olyan népi bölcsességek, amiket érdemes betartani, ha nem szeretnél végeláthatatlan körforgásba kerülni. Nagyanyáink a józan észre hagyatkozva éppen ezért a takarítást a legbelsőbb helyiségben kezdték. Ott pedig balról jobbra és fentről lefelé haladtak. Ezzel a módszerrel garantáltan nem felejtesz ki semmit és nem koszolsz össze már megtisztított felületet.

Először is egy teleszkópos tollseprűvel távolítsd el a falakról, mennyezetről, sarkokból a pókhálókat. Ha nem beépített szekrényeid vannak, akkor pakolj le mindent a tetejükről és egy mikroszálas kendővel töröld át. Amire már nincs szükséged, azt dobd ki, a vázák mehetnek a mosogatógépbe. Vedd le a függönyöket és mosd ki őket. Alaposan törölgesd át a radiátort és jöhet az ablakpucolás. Ha van lehetőséged, akkor az ágy matracát tedd ki néhány órára napfürdőzni - ez a leghatékonyabb védekezés az élősködők ellen. Töröld le a port a polcokról, asztalról. A szobák takarítását porszívózással és feltörléssel zárd. elado-ikerhaz-pecs-86112575-k6.webp

Bevásárlólista

Mielőtt belevágsz a tavaszi nagytakarításba, ellenőrizd az otthoni tisztítószer készletet. A többségünk nehezen szánja rá magát, hogy belevágjon ebbe a nagy volumenű feladatba, ezért felettébb kellemetlen, ha amiatt kell félbehagynod a munkát, mert kifogytál valamiből. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja, mikor fogod nekidurálni magad még egyszer. Nézzük, mire lesz feltétlenül szükséged:

  • tollseprű (lehetőleg teleszkópos nyéllel)
  • mikroszálas kendők
  • mosószer, öblítő
  • általános tisztítószer
  • ablaktisztítószer + lehúzó vagy újságpapír / papírtörlő
  • parkettakímélő felmosószer
  • felmosószer a járólaphoz
  • + extra tipp: illatosítók

elado-csaladi-haz-pomaz-89396408-t6.webp

Nincs erre egy egész napod vagy hétvégéd?

Ha egyáltalán nem látod arra az esélyt, hogy minimum egy napot erre szánj, akkor oszd el a teendőket több kisebb részre. Ismered a mondást: az elefántot is falatonként lehet csak megenni. Oszd fel a lakást különböző területekre és egy héten csak azzal egy helyiséggel foglalkozz. Ha naponta csak 15-20 percet szánsz minden fázisra, akkor is végezhetsz egy hét alatt. A pókhálómentesítés és a függönymosás lehet az egyik napi cél, következő nap csak a szekrény tetejét tisztítsd meg, majd jöhetnek a polcok, éjjeliszekrény és így tovább.
elado-ikerhaz-szigetszentmiklos-85497299-k1.webp

Tartsd szem előtt, hogy csak elkezdeni nehéz, de a napról napra megszépülő lakás látványa kárpótol. Helyezz el tavaszi csokrokat több helyen vagy használj természetes illatosítókat és élvezd a tiszta otthonodban a tavaszt.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
2024.03.09. #tippektrükkök
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
Amennyiben éppen költözésen töröd a fejed, és fontos számodra a gyermeked jövője is, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a következő cikket!
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
2024.03.02. #dekor #tippektrükkök
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
Nyakunkon a húsvét és a tavaszi szünet. Bár még vissza-visszakacsint a tél, ideje búcsút inteni neki. Nem baj, ha egy-egy napon még elkél a meleg téli kabát, öltöztesd otthonod tavaszváró oázissá. Így a lakásba belépve azonnal jobb kedved lesz és talán nem gyűr maga alá a tavaszi fáradtság sem. Mutatunk három nagyon egyszerű dekorációs ötletet, amivel feldobhatod otthonod.
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
2024.02.03. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
Az otthoni tiszta levegő nagyon fontos, ezért mutatunk három trükköt és pár hozzájuk tartozó iránymutatást, amiket érdemes betartanod.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
2024.01.20. #tippektrükkök
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
„Szőrmentes lakásból eladó” – biztosan te is találkoztál már olyan hirdetéssel, ami mintegy erényt hirdeti, hogy az adott személynek nem volt háziállata. Érdekli ez a vevőket? Aki háziállatot tart, annak kevesebbet ér a bútora, szőnyege, lakása? Egy korábbi felmérés alapján a megkérdezettek fele tart(ott) állatot, sőt, családtagnak is tekintik őket. Egy kisállat miatt nem feltétlenül lesz koszosabb vagy büdösebb a lakás, mint egy olyan helyen, ahol csak emberek élnek. Nem csak a kutya vagy a macska csillapítja a magányt és alkalmas a felelősség megtanulásában, ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen élőlényeket lehet tartani kis helyen.
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
2024.01.06. #lakberendezés #tippektrükkök
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
A magazinokban és a lakberendezési csoportokban sorra olyan otthonokat látni, amelyekről sugárzik a harmónia. Soha nincs egy asztalon felejtett tálca vagy papírzsebkendő, a gyerekjátékoknak nyoma sincs, és a ruhák is a szekrényben pihennek mind egy szálig. Az ilyen képek feltöltői általában megkapják, hogy múzeumban élnek, vagy biztosan nem kell főzniük. Tény, hogy olykor teljes szemléletváltást igényel, de nem lehetetlen rendezetté tenni egy otthont. Ebben a cikkben ehhez adunk néhány praktikát.
Az utánozhatatlan kandalló melege
2023.12.30. #tippektrükkök
Az utánozhatatlan kandalló melege
Megjött az igazi tél, és a fűtési szezonban már javában benne vagyunk. Otthonunk melegéről, a téli esték meghitt, családias hangulatáról könnyedén gondoskodhatunk egy, a nappalinkban elhelyezett kandallóval. Télen, mindenki szeret több időt otthon tölteni a kellemes hangulatú, meleg lakásban, ahol a nyugalom uralkodik. Az egyik leglélekmelegítőbb érzés ahogy ropog a kandalló tüze. A tűz varázsát az otthonunkba varázsolja a kandalló, aminek több változata is létezik. Ebben a cikkben ezeket vesszük sorra.