2024.04.02.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #eladólakás

Krónikus természethiánnyal küzdenek a gyermekeink

Krónikus természethiánnyal küzdenek a gyermekeink

Egyre kevesebb gyereknek adatik meg, hogy olyan helyen nyaraljon, ahol saját tapasztalatokat szerezhet a természetben, holott testi és lelki szükségük van rá. A gyermekpszichológusok szerint életünk első hét évében látott minták és szokások határozzák meg a legjobban egy ember későbbi életét. Ezért fontos, hogy az óvodás a tyúkoknak füvet szedjen, hogy a kiskamasz megfigyelje, amikor a fürj megtisztítja a homokot a hangyáktól.


Kis korban kell az igényt megalapozni

Ha azt szeretnéd, hogy a gyermeked reggeltől estig a mezőn szaladgáljon és ismerje a körülöttünk lévő természetet, ahhoz meg kell teremtened a feltételeket. Sokan, akik családot terveznek, ezért is költöznek el a fővárosból vagy a megyeszékhelyről, hogy visszaadjanak valamit a saját gyermekkorukból a csemetéjüknek. Érthető az igény, hiszen rendkívül idilli amikor az éppen totyogó gyermek édesanyjával vagy édesapjával együtt járja körbe a birtokot és eteti az állatokat.

Ezen a birtokon bőven van lehetősége minden családtagnak kapcsolódni a természettel elado-csaladi-haz-szentantalfa-99519147-t6.webp

Nem kell feltétlenül az Isten háta mögé költözni

Ahhoz, hogy felkeltsd a gyerekben az igényt például a túrázásra, nem kell egy távoli tanyára költözni. Egy kisbaba érkezése fenekestül felforgatja egy pár életét, és ha korábban nem is mentetek el minden héten kirándulni, gyorsan rá fogtok jönni, hogy a a gyerek energiáit néhány kilométer sétával milyen jól kordában lehet tartani. Érdemes ezért minden napra beiktatni valamilyen 1-2 órás kinti programot. Megállhattok hazafelé a játszótéren, akár többen is, vagy elmehettek biciklizni, görkorcsolyázni, rollerezni. Nézz ki egy közeli erdős-mezős részt és tervezzetek oda egy pikniket!

Leányfalu közel van a fővároshoz is, de a környék mindig lehet valamit csinálni elado-csaladi-haz-leanyfalu-84297504-t6.webp

ADHD, hiperaktivitás és a természethiány

Tanulmányok sora foglalkozik a mentális egészség és a természetben eltöltött idő összefüggésével. A figyelemzavar, hiperaktivitás, ami számos nehezen kezelhető gyereket jellemez, kordában tartható lenne, ha kevesebb stressz érné őket a megfelelési kényszer, beilleszkedési nyomás miatt. Ezek az elvárások még több feszültséget generálnak a gyerekben, aki ilyenkor kevésbé tud uralkodni a magán.

Minden lehetőséget ragadjatok meg, hogy a maga ütemében, a maga módján felfedezhesse a világot! Például, ha kirándulni mentek, legyen nálad váltózokni, és engedd, hogy ha kellemes meleg a talaj, akkor mezítláb dagonyázhasson, gázolhasson a patakban, gyűjtsön kavicsot. Figyeljétek meg, hogy milyen állatokat láttok a vízben! Hagyj időt arra, hogy a fűbe leheredve bámulhassa a felhőket vagy legurulhasson a domboldalról!

10 perc sétával eléred a Duna-partot elado-teglalakas-budapest-ix-kerulet-rehabilitacios-terulet-ix--100420971-t6.webp

A kamasz a természetet is utálja

Teljesen természetes, ha a kamasz a természetet is utálja. Aztán valahogy mégis kipróbál olyan dolgokat, amik elszakítják a kütyüitől. Motorcsónakázni megy, vagy olyan táborba, ahol megtapasztalja, milyen gondoskodni egy állatról. Tedd félre a saját ellenérveidet és az aggódást, hogy a gyermeked találjon egy olyan stresszlevezető kikapcsolódást, amiben megtalálhatja önmagát!


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
2023.08.21. #eladólakás #budapest
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
Az íróasztal sarkalatos pontja a gyerekszobának, de dolgozósarok is értelmezhetetlen nélküle. Ez a bútordarab már az ovis kortól része az életünknek, csak a mérete, kinézete és a funkciója változik. Később a számítógép elhelyezése miatt lehet szükséged egy masszív asztalra. Mutatjuk, melyik korosztálynak milyen az ideális munkaasztal.
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
2023.08.14. #eladólakás #luxusingatlan #vízpart
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
Beléptünk a nyár utolsó hónapjába, ezért az idei szezonra már nem érdemes nagyobb terveket szőni, de jövőre is lesz nyár, amire érdemes már most felkészülni, például a pénztárcának megfelelő nyaralót keresni. Kicsit trükközzünk: a Balaton már túl drága? A Velencei-tó meg aztán pláne? Zoomolj ki, és foglalkozz kicsit a Fertő tóval! Már csak azért is, mert így esélyed van átruccanni az osztrák oldalra is. Mutatunk néhány csábító eladó nyaralót.
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
2023.08.14. #eladóház #eladólakás #kertészet
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
Vannak olyan felületek, ahol kényelmes a műfű használata, de a természetes füvet nem szabadna ezzel helyettesíteni. A természetben mindennek megvan a maga szerepe, így a fűnek is. Táplálékként, búvóhelyként szolgál, megköti a szén-dioxidot, csökkenti a környezet hőmérsékletét. Ezzel szembe lehet állítani a műfüvet, aminek most elmondjuk a hátrányait, hogy teljesen képben legyél, ha arra készülsz, hogy műfüvet telepíts a kertbe.
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
2023.08.13. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
Tudod, miért ilyen rossz a híre a borsodi városnak? És azt tudod, hogy nem is olyan régen még virágzó település volt? Következzék egy kis helytörténet egy borsodi tollából.