2021.11.16.

Strandolás a Covid alatt? Itt a megoldás: vásárolj te is gyermek medencét!

Strandolás a Covid alatt? Itt a megoldás: vásárolj te is gyermek medencét!
Nyakunkon a járvány, az uszodák teljesen üresen állnak, a korlátozások feloldása pedig nem szavatolja a fertőzésmentes kikapcsolódást. Kéne valami alternatíva, de mi? Úszómedencét építtetni nem az átlag magyar keresetre szabott dolog, ráadásul a normális mobil családi medencék sem pár fillérbe kerülnek. Egy családi medencéért több százezer forintot elkérhetnek a kereskedők.

hirdetés


Strandolás otthon
Kép forrása: Freepik.com

Viszont a gyermek medencék, pontosabban azok a felfújható gumimedencék, amikkel mindannyian találkoztunk már gyerekkorunkban, olcsón elérhetőek bárki számára. Nem csupán a gyermekeknek használhatóak, ezen felül már pár ezer forintért vannak akkora méretű konstrukciók is, amiben nyugodtan lazíthat akár az egész család is egyszerre. Nézzük meg együtt a prókat és kontrákat, ezzel is eloszlatva a tévhiteket és egyéb irreális elvárásokat.

Pro

  • Olcsó: tényleg, nevetséges árakon be lehet szerezni. Ha csak egyedül szeretnél benne lazítani, esetleg a pároddal ketten kiülni egy itallal, már 2000-3000 forintért kaphatsz olyat, amiben elfértek.
  • Kis helyet foglal: ezen nem igazán van mit ragozni. Amikor már nem kell, egyszerűen leengeditek és berakjátok a szekrénybe. Nem kell kerülgetni, nem rabolja a helyet.
  • Egyszerűen szállítható: talán nem is gondoltál erre, de ez elég sok előnnyel jár. Gondolj csak bele, ha épp meguntad az udvart és szeretnél valahol máshol strandolni, nem kell túl sokat görcsölnöd rajta. Egyszerűen a hónod alá kapsz egy kis dobozt és továbbállsz. Ha viszont panelban laksz, lehet, hogy ez még kritikusabb lesz számodra. Az erkély nem biztos, hogy a legideálisabb hely a strandolásra, viszont lehet egy csomó olyan hely a közeledben, ami igen. Legyél kreatív.

Kontra

  • Nem túl strapabíró: ez tény. Mindig oda kell figyelned rá, hogy kerüld a szúrós tárgyakat, a bizonytalan terepet, és mivel nem rád szabták elsősorban, ezért az sem árt, ha nem nehézkedsz rá teljes testsúllyal.
  • Nem a legideálisabb a nagy fürdőzésekre: ne nagyon számíts ücsörgésen kívül másra benne. Mivel nem rád van tervezve, ezért nem igazán lesz hely benne vízi csatázni meg lubickolni. Arra viszont jó, hogy kényelmesen elücsörögjetek benne a melegben.
  • Nem hosszú életű: ez a másik nagy hátránya. Ha egy-két nyarat kibír a medencéd, annak már örülhetsz, ne is nagyon számíts többre. Mégis megéri ilyen árak mellett. Azt még azért hozzátenném, hogy a drágább gyermek medencék egyértelműen többet bírnak.

Tematikusan átrágva magunkat a prókon és kontrákon, láthatjuk, hogy egy egész jó alternatíva, ami segíthet a melegben felfrissülni a vírushelyzet alatt is. Egy olyan filléres megoldás, ami bárki számára ideális lehet, ezért bátran ajánljuk egy ilyen felfújható gyermek medence beújítását. Jelenleg sajnos semmit nem vehetünk biztosra, bármit bezárhatnak, bármikor jöhet egy újabb fertőzéshullám, így jobb, ha gondoskodunk magunknak megfelelő alternatívákról a kedvenc aktivitásainkat számba véve. Ne hagyd, hogy bármi tönkre vágja a pihenésed, gondolkozz előre!

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra