2022.12.27.

Újévi fogadalmak az otthonodba

   Újévi fogadalmak az otthonodba
Ismerős a mondás: „új év, új én”? Esetleg te is ilyen felkiáltással teszel szilveszterkor újévi fogadalmat? Nem csoda, az ember ilyenkor nemcsak az elmúlt esztendőt búcsúztatja, hanem változást (főleg pozitívakat) remél az előtte álló időszaktól. Ezekért azonban tenni is kell. Ez először még nem tűnik nagy dolognak, hiszen a karácsonyi pihenés, több idő eltöltése a szerettek körében annyira feltöltenek, hogy ilyenkor úgy gondoljuk, hogy bármivel megbirkózunk. Ebben a cikkben tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy amikor eljön a Vízkereszt, visszaáll a hétköznapok monoton ritmusa, akkor is legyen erőd kitartani újévi elhatározásod mellett.

hirdetés


Ez a hagyomány is Rómából ered

Annyi mindent köszönhetünk az ókori rómaiaknak, nem meglepő, hogy ez a hagyomány is tőlük ered. A rómaiak Janusnak, a kétarcú istenségnek tettek fogadalmat. Mivel ő látta a múltat és a jövőt is, kevésbé volt rá példa, hogy az emberek megszegték a neki tett ígéretüket. Tiszteletére tették meg januárt az év első hónapjának időszámításunk előtt 156-ban.

Legyen saját edzőtermed Sukorón

Ha létezne ranglista, hogy hány ember fogadja meg, hogy sportolni kezd, ez az első helyeken szerepelne. A mozgás köztudottan egészséges, jobb lesz tőle a közérzeted, és az alakodat is formálja. Mégis nehéz rávenned magad, hogy elmenj még munka után az edzőteremig? Futni szoktál, de a fáradtság és a mínuszok visszatartanak? Ebben a félkész sukorói házban kialakíthatod a saját edzőtermedet. Beszerezhetsz szobakerékpárt vagy futópadot, de elfér a gimnasztikai labda és akár jógakuckót is varázsolhatsz belőle. Azért így mindjárt más, nem igaz?

elado-csaladi-haz-sukoro-88804259-k6.jpg

Gyönyörű konyha az egészséges étkezéshez

A szakemberek azt mondják, hogy inkább kisebb módosításokkal kell kezdeni az új étkezési szokások kialakítását, mintsem egy nagy drasztikussal. Kezdheted például azzal, hogy az esti tévénézés, olvasás közben bekészítesz magadnak néhány szem gyümölcsöt, amit közben elrágcsálsz. Ha eddig nem fordítottál figyelmet a reggeli fontosságára, akkor változtass a reggeli rutinon. Kelj fel negyed órával hamarabb, hogy elkészíts egy adag zabkását vagy egy teljes kiőrlésű gabonából készült szendvicset. Egy ilyen fiatalos, modern konyhában garantáltan megjön hozzá az étvágyad, pláne, ha a tálalásra is odafigyelsz.

elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-88985750-t6.jpg

Világos tér kell az új hobbidhoz? Ezt nézd!

Ha szeretnél jövőre több időt magadra fordítani, akkor keress egy új hobbit. Bár látszólag ez is csak egy plusz tevékenység, amire időt kell áldoznod, valójában ez az idő rólad szól. Az elkészült alkotás csak hab a tortán. A kézműveskedés általában agykikapcsoló hatású. Ne ijedj meg, nem rossz értelemben, sőt: segít elterelni a fókuszt a benned lévő feszültségről, aggódásról, mert másra kell összpontosítanod. Ezzel pedig még a koncentrációdat is fejlesztheted. Nincs ötleted, hogy mibe vágj bele? Elkezdhetsz festeni (ha nagyon nem vagy magabiztos, akkor vegyél számozott kifestőt), kipróbálhatod a keresztszemes hímzést, gyémántkirakót, vagy akár az agyagozást is.

Ez a budapesti belvárosi lakás nem csak a belváros legszebb részén fekszik, hanem egyben műteremként és lakásként funkcionál. A világos tér így adott, ahol kedvedre kreatívkodhatsz. Inspiráló már maga a társasház, de akár a környéken beülhetsz valamelyik kávézóba is szemlélődni. Néhány perces sétával eléred a Duna-partot, ha a hömpölygő folyó látványába tudsz teljesen belemerülni.

elado-teglalakas-budapest-v-kerulet-88995700-t6.jpg

Nézd meg a többi ingatlant is az OTP Otthonon!

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra