2024.03.28.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #eladólakás

Három tipp az ideális vendégszoba kialakításához, ha Húsvétkor megérkezik a család

Három tipp az ideális vendégszoba kialakításához, ha Húsvétkor megérkezik a család

Bármikor előállhat olyan szituáció, amikor otthon jól jön plusz egy fekhely. Lehet, hogy egy messziről érkezett családtagodat kell elszállásolni vagy olyan jól sikerült az összejövetel, hogy jobbnak ítéled, ha a barátod nem indul olyan állapotban haza. Mire van szükség egy vendégszobában és mire nincs? Három lépéses útmutatóval szolgálunk, hogy kényelmes hajlékot nyújthass a vendégednek.


A vendégszoba lényege a praktikum

Gondolj egy szállodai szobára! Annyira semlegesen vannak berendezve, egyszerű bútorokkal, amik nem köthetőek igazából senkihez, hogy valójában így mindenkinek megfelelnek. Legyen egy ágy, dohányzóasztal, szekrény esetleg komód.

Ezért akár egy teljesen különálló helyiséged, akár csak egy ágyhellyel tudsz szolgálni, a vendég számára kialakított hely legyen praktikus. Azon a pár négyzetméteren minden a praktikumról szóljon, az pedig már csak hab a tortán, ha egy mini erkély, egy saját gardrób és fürdőszoba is tartozik a lakrészhez.

Se üres, se zsúfolt ne legyen a vendégszoba elado-teglalakas-baja-98322642-t6.webp

Vendégmarasztaló ágymatrac és párnák

A megfelelő matrac megtalálása még a saját ágyadba is kihívás lehet. Mivel a vendégszoba nem egy ember igényét szolgálja, hanem akár többekét, olyan matracot célszerű választani, ami sokaknak megfelelhet, amihez fontos adalék, hogy a lakosság nagy része valamilyen derék- vagy hátfájdalommal küzd.

Ha azt szeretnéd, hogy nálad kipihenten ébredjen a vendég, akkor legyen minél magasabb az ágy és közepesen kemény a matrac. Tegyél be nagypárnát és kicsit is, hogy a kedvére válogasson közülük a látogató. Feleslegesnek tűnhet, de igazán figyelmes gesztus, ha egy puha plédet is bekészítesz, amit magára teríthet olvasás vagy TV nézés közben.

Teljes komfortot élvezhet a vendég ebben a családi házban elado-csaladi-haz-veszprem-91014358-t6.webp

Olyan szeretettel alakítsd ki, mintha saját magadnak rendeznéd be!

Számodra milyen az ideális szoba? Szeretnél még az ágyban fekve olvasni, miután elköszöntél a házigazdától? Vagy néznéd kicsit a TV-t? Ennek megfelelően tegyél be a mennyezeti lámpa mellé különböző hangulatvilágítást biztosító világító testeket. Válogathatsz az olvasólámpa, állólámpa és az éjjeli lámpa-kínálatban. Az biztos, hogy ma már elengedhetetlen, hogy a vendégünk csatlakozni tudjon a wifihez. Ha amúgy ritkán használjátok ezt a helyiséget, akkor nem feltétlenül érdemes televíziót betenned.

Só és kenyér meg egy csipetnyi extra figyelmesség

A te házad a te várad – és persze a te szabályaid. A szláv hagyományban a vendégeket sóval és kenyérrel kínálják; ezzel védik a balszerencsétől és a betegségektől. Ha ezt a szokást nem őrzöd, akkor is éreztetheted a vendégszeretet. Bekészíthetsz egy csokor friss, illatos virágot, egy üveg mentes ásványvizet pohárral. Készülhetsz különleges fürdőbombával vagy kis adagos tusfürdővel. Csempészhetsz egy kis csokit is a párnára, ha teljesen le szeretnéd nyűgözni a látogatód.

A komplett lakrész hosszabb tartózkodás esetén is kiváló elado-teglalakas-szentendre-98519862-t6.webp

Borítókép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
2023.08.21. #eladólakás #budapest
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
Az íróasztal sarkalatos pontja a gyerekszobának, de dolgozósarok is értelmezhetetlen nélküle. Ez a bútordarab már az ovis kortól része az életünknek, csak a mérete, kinézete és a funkciója változik. Később a számítógép elhelyezése miatt lehet szükséged egy masszív asztalra. Mutatjuk, melyik korosztálynak milyen az ideális munkaasztal.
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
2023.08.14. #eladólakás #luxusingatlan #vízpart
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
Beléptünk a nyár utolsó hónapjába, ezért az idei szezonra már nem érdemes nagyobb terveket szőni, de jövőre is lesz nyár, amire érdemes már most felkészülni, például a pénztárcának megfelelő nyaralót keresni. Kicsit trükközzünk: a Balaton már túl drága? A Velencei-tó meg aztán pláne? Zoomolj ki, és foglalkozz kicsit a Fertő tóval! Már csak azért is, mert így esélyed van átruccanni az osztrák oldalra is. Mutatunk néhány csábító eladó nyaralót.
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
2023.08.14. #eladóház #eladólakás #kertészet
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
Vannak olyan felületek, ahol kényelmes a műfű használata, de a természetes füvet nem szabadna ezzel helyettesíteni. A természetben mindennek megvan a maga szerepe, így a fűnek is. Táplálékként, búvóhelyként szolgál, megköti a szén-dioxidot, csökkenti a környezet hőmérsékletét. Ezzel szembe lehet állítani a műfüvet, aminek most elmondjuk a hátrányait, hogy teljesen képben legyél, ha arra készülsz, hogy műfüvet telepíts a kertbe.
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
2023.08.13. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
Tudod, miért ilyen rossz a híre a borsodi városnak? És azt tudod, hogy nem is olyan régen még virágzó település volt? Következzék egy kis helytörténet egy borsodi tollából.