2023.09.08. #eladóház #ingatlaneladás #családiház

Ahol az áraknak tilos feljebb menniük - így árulják a legkisebb és legnagyobb házakat Békéscsabán

Ahol az áraknak tilos feljebb menniük - így árulják a legkisebb és legnagyobb házakat Békéscsabán

Békéscsaba az egyik olyan legtávolabbi pontja az országnak, amely keveset szerepel a médiában, mégis, a vármegye az egyik legkívánatosabb célpontja azoknak, akik költözni szeretnének. Ennek oka például az országos átlagtól sokkal olcsóbb ingatlanpiac. Megnéztük a megyeszékhely extrém nagy és kis lakásait.


Békéscsabán – a Központi Statisztikai Hivatal szerint – 29 168 lakóépület található, amelyeknek a nagy része – 18 052 darab – 50 és 99 négyzetméter közé tehető. 2017 óta jelentősen nőttek az ingatlanárak, míg hat éve átlagban 153 ezer forintba került egy négyzetméter, addig mára ez a szám 373 ezer forintra emelkedett. Békéscsabán az ingatlanok az országos átlagnál 44 százalékkal olcsóbbak, míg a megyei átlagnál 37 százalékkal drágábbak.

Az előző hat hónapban 3 százalékkal nőtt a településen az átlagár. Az OTP Otthon kínálatában közel háromszáz ajánlat szerepel a vármegye székhelyről, közülük kerestük meg a legkisebb és a legnagyobb csabai ingatlant.

További békéscsabai eladó ingatlanokért érdemes ide kattintani.

Harminc négyzetméter Csaba Ezért a házrészéért kevesebb mint 13 millió forintot kérnek.

A belvároshoz közel, a Csaba Centertől 10 percre kínálják megvételre ezt a felújított házrészt. Az ingatlan 1960-ban épült, és 318 négyzetméteres telek tartozik az egyszobás, 30 négyzetméteres házhoz. Közvetlen utcafronti bejárata van, a szoba mellett konyha és fürdőszoba lett kialakítva.

A közös udvarban található saját, két négyzetméteres tároló is, és része még az ingatlannak egy 20 négyzetméteres pince is. Fűtés gázkonvektorról, a meleg víz villanybojlerről érkezik. Új nyílászárók, szúnyogháló és a redőny is, a fürdőszobában pedig új a zuhanykabin. Az ingatlan frissen kifestve, tisztán, rendezetten várja új tulajdonosát.

bekescsaba1.jpg

Két szoba a központban

A legkisebbek versenyének második helyezettje is 30 négyzetméteres, ugyanakkor ebben a szintén 1960-ban épült ingatlanban 1+1 szobát alakítottak ki. Az 1500 négyzetméteres, közös használatú telken további hat lakást alakítottak ki, de a hirdetés szerint a közösség nagyon barátságos, az ingatlanhoz egy 7 négyzetméteres fedett terasz is tartozik.

A ház viszont felújításra szorul. A házrész külön mérőórákkal lett felszerelve, a fűtésről gázkonvektor gondoskodik, illetve a meleg vizet villanybojler adja.

bekescsaba2.jpg

450 négyzetméter az egyik legnagyobb

Az OTP kínálatában szereplő ingatlanok közül az egyik legnagyobb békéscsabai egy 7881 négyzetméteres telken elhelyezkedő, 4 szobás, 450 négyzetméteres ingatlan, amelyet 2003-ban építettek. Az ingatlan lehet lakóház és iroda, a főút mellett, ipari terület közelében helyezkedik el.

A családi házban egy amerikai konyhás nappali, előszoba, két háló, fürdőszoba, kamra, két WC, közlekedő valamint két beállású garázs lett kialakítva. A lakás melegét alternatív és villanykazán egyformán biztosítani tudja. A tetőre napelemrendszert szereltek, a vállalkozáshoz tartozó, 180 négyzetméteres épületrészbe közvetlenül át lehet jutni, ahol raktár, konyha, étkező, vizes blokk kazánház, szauna és konditerem van. A kertben egy komplett játszótér, grill és pihenő terasz található, illetve rengeteg gyümölcsfa.

bekescsaba3.jpg

Tíz szobás háza - alkalmi áron

2010-ben épült, de be nem fejezett, ez a 430 négyzetméteres ház, ahol tíz szobát alakítottak ki, így akár több generációnak is alkalmas. Ráadásul mindezt a fentebb említett csabai ingatlanárakat tekintve, mélyen azok alatt értékesítenék.

Kertvárosi, csendes környéken található, az ingatlant még nem lakták, némi ráfordítással befejezhető, vagy éppen átalakítható, ahogy szeretnéd.

bekescsaba4.jpg

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Lapostető, sátortető - Szolnokon is minden menő
2023.09.25. #családiház #ingatlaneladás
Lapostető, sátortető - Szolnokon is minden menő
Miért éppen Szolnok? - kérdezheti az egyszeri sorozatrajongó, amikor Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére mutatunk a térképen. A válasz egyszerű: közel van a fővároshoz, élhető nagyságú település, ideális közlekedési és szolgáltatói infrastruktúrával. És ha ennyi még nem elég, a Tisza-parti sétány az év minden szakaszában elvarázsolja az ottaniakat.
Ősszel is lehet csodaszép a kert - és még gondozásmentes is
2023.09.24. #eladóház #családiház
Ősszel is lehet csodaszép a kert - és még gondozásmentes is
A legtöbb tevékenységet élvezetesebb a szabad ég alatt csinálni, mint bent, a házban. Kellemesebb a reggelizés, jobban bele lehet merülni az alkotásba, olvasásba. A kert visszaad valamit a szabadságból, frissen tart fizikailag és mentálisan.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Mi történik Hajdú-Bihar vármegyében?
2023.09.23. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #csok
Mi történik Hajdú-Bihar vármegyében?
2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. Hajdú-Bihar vármegyében 59 olyan település található, amelyek a felzárkóztatás érdekében rajta vannak a 2024-es falusi CSOK-listán. Nézzük, milyen az ottani ingatlankínálat!
Falusi CSOK-kal is eljuthatsz az ország legígéretesebb vármegyéjébe
2023.09.20. #ingatlaneladás #családiház #csok
Falusi CSOK-kal is eljuthatsz az ország legígéretesebb vármegyéjébe
2024-től nő a falusi CSOK, és a települések listája is módosul, ahol igényelhető. Most az ország legdinamikusabban fejlődő térségét vizsgálunk meg, ahova nyugatra jár az ország.
Hova menekülhetsz Kossuth elől? Mi az, ami közös a magyar városokban és falvakban?
2023.09.19. #eladóház #ingatlaneladás #családiház
Hova menekülhetsz Kossuth elől? Mi az, ami közös a magyar városokban és falvakban?
Magyarországon összesen 3155 település van, ebből 348 város. Ami közös bennünk, hogy szinte nincs olyan közöttük, amelyben ne lenne utca vagy tér Kossuthról, vagy a Petőfiről elnevezve. Most azt is megtudhatod, melyik van hozzád a legközelebb.
Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Csongrád-Csanád vármegyében
2023.09.18. #ingatlaneladás #családiház #csok
Ezeket a lehetőségeket kínálja a falusi CSOK Csongrád-Csanád vármegyében
2024-től nő a falusi CSOK-ra felvehető összeg, és azon települések listája is módosul, ahol igényelhető. Mennyiben vonatkozik az új helyzet Csongrád-Csanád vármegyére?
4+1 őszi kerti munka, hogy tavasszal a te kerted legyen zöldebb
2023.09.17. #eladóház #családiház #kertészet
4+1 őszi kerti munka, hogy tavasszal a te kerted legyen zöldebb
Az őszbe fordulás a kerttulajdonosoknak egyet jelent a következő idény előkészítésével. Most van az ideje a gyep, a gyümölcsfák utolsó gondozásának, felkészítheted a növényeidet a téllel szemben, menedéket adhatsz a telek hasznos látogatóinak. Cikkünkből megtudhatod, mit érdemes tenni, ha tavasszal gyönyörű, egészséges kertet szeretnél.