2024.06.11.Szerző: Támogatott tartalom #eladóház #ingatlaneladás

Kocka és fesztiválhangulat Ozorán, a Tükörcsös-hegy Lábánál

Kocka és fesztiválhangulat Ozorán, a Tükörcsös-hegy Lábánál

Ozora az egyik legfelkapottabb magyarországi fesztiválnak ad helyet nyaranta, a település máskor csendes és nyugodt arcát mutatja. Szemben a Tükörcsös-heggyel, az erdő mellett most eladóvá vált egy ház, ahonnan akár a fesztiválszezont, akár a mindennapokat élvezni tudod.


Tolna vármegyében, Fejér vármegye határában, festői környezetben terül el Ozora. A Simontornyához közeli, onnan vasúttal is megközelíthető település ideális lokációjára jellemző, hogy a Balaton, a Szekszárdi borvidék is azonos távolságra található, ráadásul a település központjában épült Ozorai Pipó vár miatt máig megőrzött valamennyit a középkori romantikus hangulatból.

A környék már az őskorban is lakott volt, de a településről az első írásos említés is 1009-ből való. Előbb az avarok, majd a szlávok népesítették be a környéket, a neve ebből a nyelvi közegből eredetezhető, előbb Uzra, majd Azara néven említették. A korábbi jobbágy, majd később nemesi falu első női birtokosa, Ozorai Borbála 1399-ben feleségül ment a firenzei kereskedő család sarjához, Philippo Scolarihoz, aki később Zsigmond király szolgálatában a törökök ellen vívott győztes csatákat. Ezért jutalmul várat építtethetett. A helyiek Ozorai Pipóként emlegették, így a vár is ezt a nevet kapta.

A község az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején írta be magát végleg a történelemkönyvekbe, amikor a pákozdi csatában vereséget szenvedő Jellasics bán segítségére siető Habsburg-sereget itt megadásra késztették.

Aki csak ellátogat a közel ezerötszáz fős Ozorára, rendezett tiszta falut talál, tavasztól-őszig tartó virágpompával. A község rendszeres résztvevője, többszörös kitüntetettje a Virágos Magyarországért mozgalomnak, 1994-ben Európa-díjat is kapott.

Aki viszont a nyár egy bizonyos időszakán látogat a településre, az Magyarország egyik legjobb fesztiváljának türelmes, barátságos vendégseregeibe futhat bele. Dádpusztán, az O.Z.O.R.A Fesztivál évtizedek óta nemzetközi találkozók helyszíne.

Három szobás, felújított Kádár-kocka Ozorán

A település egy csendes utcájában, szemben a Tükörcsös-heggyel, egy 1800 négyzetméteres telken található ez az eladósorba került háromszobás, 150 négyzetméteres családi ház. Egy úgynevezett Kádár-kockáról van szó, amelyet öt évvel ezelőtt teljes körűen felújítottak.

A felújítás során cserélték a vezetékeket, az ajtókat, az ablakokat, és elegáns, prémium minősítésű burkolatokat, szanitereket raktak le. A ház padlását is leszigetelték és egy tetőteret alakítottak ki benne. Egyedül a tetőcseréphez nem nyúltak, mivel az jó állapotú.

elado-csaladi-haz-ozora-100857158-t6.webp

Az amerikai konyhás nappali és étkező összesen 80 négyzetméternyi helyet kínál. Ezen kívül két, külön nyíló szoba, valamint előszoba, spájz, fürdőszoba és WC található az ingatlanban, amelynek fürdőjébe sarokkádat szereltek be.

elado-csaladi-haz-ozora-100791314-t6.webp

A téli időszakban a meleget fatüzelésű kazán biztosítja, radiátoros hőleadóval. A meleg víz villanybojlerből érkezik. A viszonylag nagy telek végén kezdődik az erdő.

A ház ideális lehet állandó lakhatásra, és a fesztiválszezon, illetve a csodás környezet miatt pedig akár befektetésként is végiggondolhatod. Falusi turizmusban is gondolkodhatsz, mivel vendégháznak is alkalmas lehet.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 241 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
2023.09.10. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #vízpart
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
Sokak álma egy csodálatos telek, távol a város zajától, mondjuk pont egy patak partján, ahol élni és kipihenni is a hétköznapokat ideális. Nagy szerencsére bőven akad az OTP Otthon kínálatában ezekkel a kritériumokkal. Mutatunk is négy példát.
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
2023.09.07. #ingatlaneladás #újépítésű
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
A vidéki nagyvárosok körül épülő és bővülő ipari parkokkal szinte azonos ütemben új lakóparkok is épülnek. Hogy megkönnyítsük a választást, most vármegyeszékhelyeken kerestünk jobbnál jobb új lakás ajánlatokat, arra az esetre, ha éppen te is új életet kezdenél.