2023.11.11. #lakberendezés #tippektrükkök

Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?

Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?

Időd jelentős részét a konyhában töltöd, hiszen itt készíted el az ételeket, de sokszor itt kap helyet az étkező is. A jól kialakított konyhában minden szinte egy karnyújtásnyira van, és könnyen rendben tartható. Utóbbi azért is fontos, mert itt egy mosogatóban hagyott tányér látványa is rumlis hatást kelt. Márpedig ahhoz, hogy jól érezd magad, a környezetedet is érdemes rendszerezned. Ebben a cikkben a konyhai tárolásra adunk néhány tippet, és mutatunk pár ötletes konyhát az OTP Otthon ingatlanjai közül inspirálódás gyanánt.


Mi lapul a szekrényben?

Vannak olyan eszközök, tárgyak, berendezések, amik nélkülözhetetlenek a mindennapi élethez. Ilyenek az evőeszközök, tányérok, poharak, bögrék. A finom ételek elkészítéséhez szükséged lesz lábosokra, serpenyőkre. Az álmos reggelek beindításához alapfelszerelés egy jó kávéfőző vagy vízforraló, ha teát iszol. Utóbbiak praktikusak, ha a pulton kapnak helyet, az edényeket általában elzárva tartjuk. Az alsószekrényekben egymásra is pakolhatod őket, hogy kevesebb helyet foglaljanak. A tányérok újabban nyitott polcokon, állítva sorakoznak, elválosztóval elkülönítve, a bögrék pedig lóghatnak a felsőszekrény alatti részre erősített kampókról. Ha van helyed egy külön kis kávézó sarkot kialakítani, a falra egy szép bútorlapra is felakaszthatod őket, hogy mindig kéznél legyenek.

Ez a Budapest II. kerületében található családi ház a modern konyha tökéletes megtestesítője: világos, tágas, letisztult megjelenés jellemzi. A konyha mérete lehetővé tette egy különálló pult kialakítását, ahol akár egy gyors reggelit is el lehet fogyasztani, de kicsit távolabb egy étkezőhely is helyet kapott.

elado-csaladi-haz-budapest-ii-kerulet-zoldmal-93239887-t6.webp

Hasonló elrendezésű ennek a csopaki háznak a konyhája. Az égig érő szekrényekbe itt aztán lehet pakolni. A beépíthető konyhai gépeket kézmagasságba tették, így könnyen elérhetőek.

elado-csaladi-haz-csopak-97574526-t6.webp

Mit keres a mosógép a konyhában?

Az utóbbi években új trend figyelhető meg a mosógép helyének kiválasztását illetően. Elsősorban a kisebb fürdőszobával rendelkezők igyekeznek így összekötni a praktikusat a hasznossal. A mosógép konyhában való beszerelésével a fürdő kényelmesebbé válik, igazi wellness helyiséggé lehet alakítani, a konyhában pedig alapból van kiállás. Vannak lakások, ahol a konyha is elég szűk, ezért az előszobában vagy a kamrában találnak neki helyet.

elado-csaladi-haz-budapest-xvii-kerulet-96058136-t6.webp

Kamra vagy kamraszekrény

Az előrelátó háziasszonyok és házigazdák a tartós élelmiszerekből többet is tartanak otthon. Ha nincs a lakásnak kamrája, akkor egy kamraszekrényt érdemes kinevezni vagy készíttetni. Ide kerülhetnek a pluszban vásárolt szárazanyagok, mint amilyen a tészta, rizs, bulgur vagy a házilag készített savanyúságok, lekvárok. Hüvelyesekből, zab- vagy gabonapehelyből is tárolhatsz egy-egy tasakkal, de sokáig elállnak a konzervek, a cukor, kávé és a tartós tej is. Ez a beépített konyhaszekrény elég nagy ahhoz, hogy komoly tartalékkal töltsd fel a kamraszekrényt.

elado-csaladi-haz-budapest-iii-kerulet-csillaghegy-94710919-t6.webp

Retró tárolók új köntösben

Vannak olyan élelmiszerek, amiket nem a saját csomagolásukban tárolsz otthon, hanem egy másik edényben. A színes, vidám fém dobozok mellett népszerűek az átlátszó csatos üvegek. Ezek annyira jól mutatnak, hogy akár a pulton is tarthatod a cukrot, a vajat egy ízléses darabban. Színes tésztával vagy lencsével, babbal feltöltve bármelyik csatos üveg jól mutat a polcon. Ha igazán retró enteriőrt teremtenél, akár egy olyan konyhaszekrény átfestésébe is belevághatsz, mint amilyen ebben a székkutasi házban is található.

elado-ikerhaz-nyiregyhaza-89944594-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
2024.02.03. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
Az otthoni tiszta levegő nagyon fontos, ezért mutatunk három trükköt és pár hozzájuk tartozó iránymutatást, amiket érdemes betartanod.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
2024.01.20. #tippektrükkök
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
„Szőrmentes lakásból eladó” – biztosan te is találkoztál már olyan hirdetéssel, ami mintegy erényt hirdeti, hogy az adott személynek nem volt háziállata. Érdekli ez a vevőket? Aki háziállatot tart, annak kevesebbet ér a bútora, szőnyege, lakása? Egy korábbi felmérés alapján a megkérdezettek fele tart(ott) állatot, sőt, családtagnak is tekintik őket. Egy kisállat miatt nem feltétlenül lesz koszosabb vagy büdösebb a lakás, mint egy olyan helyen, ahol csak emberek élnek. Nem csak a kutya vagy a macska csillapítja a magányt és alkalmas a felelősség megtanulásában, ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen élőlényeket lehet tartani kis helyen.
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
2024.01.06. #lakberendezés #tippektrükkök
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
A magazinokban és a lakberendezési csoportokban sorra olyan otthonokat látni, amelyekről sugárzik a harmónia. Soha nincs egy asztalon felejtett tálca vagy papírzsebkendő, a gyerekjátékoknak nyoma sincs, és a ruhák is a szekrényben pihennek mind egy szálig. Az ilyen képek feltöltői általában megkapják, hogy múzeumban élnek, vagy biztosan nem kell főzniük. Tény, hogy olykor teljes szemléletváltást igényel, de nem lehetetlen rendezetté tenni egy otthont. Ebben a cikkben ehhez adunk néhány praktikát.
Az utánozhatatlan kandalló melege
2023.12.30. #tippektrükkök
Az utánozhatatlan kandalló melege
Megjött az igazi tél, és a fűtési szezonban már javában benne vagyunk. Otthonunk melegéről, a téli esték meghitt, családias hangulatáról könnyedén gondoskodhatunk egy, a nappalinkban elhelyezett kandallóval. Télen, mindenki szeret több időt otthon tölteni a kellemes hangulatú, meleg lakásban, ahol a nyugalom uralkodik. Az egyik leglélekmelegítőbb érzés ahogy ropog a kandalló tüze. A tűz varázsát az otthonunkba varázsolja a kandalló, aminek több változata is létezik. Ebben a cikkben ezeket vesszük sorra.
Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül
2023.12.16. #lakberendezés #dekor
Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül
A lakberendezési trendek közül mindig van olyan, ami népszerűbb, mint a többi, de ez nem elég ok arra, hogy ne merd megvalósítani a saját elképzeléseidet. Otthonodnak pont az a fő funkciója, hogy tükrözze a személyiségedet, jól érezd benne magad. Lehet modern, minimalista, vintage vagy éppen rusztikus, a lényeg, hogy azonosulni tudj vele. Körbenéztünk az otpotthon.hu kínálatában és találtunk néhány eladó ingatlant, ahol a tulajdonosok mertek élni a színek kifejező erejével. Nézd meg őket és inspirálódj velünk!
Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
2023.12.02. #felújítás #tippektrükkök
Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
Egy ingatlan felújítása során gyakori feladat a nyílászárók cseréje, nem mindegy azonban, hogy a régi ablakok és ajtók helyére mi kerül. Következő cikkünkben a fa és műanyag nyílászárók tulajdonságait mutatjuk be.