2024.03.25.Szerző: Cs. Z. #eladóház #ingatlaneladás

Ingatlanláz a zöldövezetben: a Pécs környéki városok újraértékelése

Ingatlanláz a zöldövezetben: a Pécs környéki városok újraértékelése

A városi agglomerációk ázsiója jelentősen megemelkedett az utóbbi években, főleg a pandémia idején, amikor a városokban gyakorlatilag a négy fal közé szorultak a lakók. A nagyvárosokat körül vevő kertvárosi részek felértékelődtek, és manapság is sokan keresik az ottani ingatlanokat. Most Baranya vármegye székhelyének, Pécs környékét és annak ingatlanpiacát vettük szemügyre.


Miért költözik valaki a városból ki? Mert nyugodtabb életre, nagyobb terekre, zöldebb környezetre vágyik. Jellemzően házak találhatók az agglomerációs településeken, de lakásokból is akad. Most ilyen szemszögből Baranya vármegyét néztük meg. Pécsen az otpotthon.hu adatai szerint átlagosan 529 ezer forint a házak négyzetméterára, és 678,6 ezer forintot kell fizetni a lakások négyzetméteréért. A városhoz közeli Bogádon átlagosan már 405,5 ezer forintos négyzetméteráron lehet házat venni, és általánosan is jellemző, hogy zömében olcsóbban lehet családi házat vásárolni a környéken, mint Pécsen.

A családias környezetre jellemző, hogy míg Pécsen több mint 140 ezren élnek, addig a környező települések néhány ezer fős falusias, természetközelibb környezetet kínálnak. Mindazonáltal Pécsre gyorsan be lehet jutni a környező településekről.

Pécs környékén persze akadnak olyan felkapott helyek, mint például Orfű (728 ezer forint/négyzetméter), vagy Kozármisleny (529,6 e), ahol a pécsi árakkal azonos vagy éppen sokkal magasabb áron lehet ingatlant venni. De mi most Pécshez közel, de az ottani átlagáraknál olcsóbb ingatlanokat kerestünk.

Nagycsaládosoknak Bogádon

Pécstől bicikliút-távolságra, Bogád központjának közelében építették ezt a 250 négyzetméteres, 3+5 szobás családi házat, ami egy 560 négyzetméteres telken áll. A tetőtér is beépíthető, így már három szintes lehet az élettér. A garázs szerelőaknás, ipari árammal ellátott.

Mindkét szinthez külön villanyóra tartozik, gázkazán biztosítja a meleget.

elado-csaladi-haz-bogad-96535402-t6.webp

Családi ház Nagykozáron

A nagykozári átlagos 685,6 ezer forintos négyzetméterárhoz képest csupán 362 ezer forintos négyzetméteráron hirdetik ezt a négy szobás családi házat, amelyet 1950-ben építettek. A telek 964 négyzetméteres. A házon 15 éve tetőcserét hajtottak végre, és bővítették is, a maradék felújítás már az új tulajdonosra vár, ezért is ennyi az ára. A fűtés konvektoros és két hűtő-fűtő klíma is rendelkezésre áll. A saroktelek hosszúkás.

elado-csaladi-haz-nagykozar-99660587-t6.webp

15 percre Pécstől

Pellérden, egy 962 négyzetméteres telken található ez 135 négyzetméteres, két szintes, négy szobás családi ház. Mindkét szinten rendelkezésre áll egy-egy fürdőszoba és WC.

A házhoz egy kétállásos garázs tartozik még, valamint egy különálló téglaépület, amelybe az összes közmű be lett vezetve. A fűtés gázkazánnal és vegyes tüzelésű kazánnal történik.

pellérd.png

Pécstől 7 kilométerre

Keszü központjában található ez az 1024 négyzetméteres telken elhelyezkedő, 80 négyzetméteres, 2,5 szobás családi ház, amely 2022-ben teljes felújításon esett át, ami érintette a homlokzat színét, a villanyvezetékeket, a burkolatokat, nyílászárókat. A falak belső vakolását és festését is elvégezték.

Az ingatlan csendes, nyugodt környezetben fekszik, aminek hangulatát a jó lakóközösség is emeli.

elado-csaladi-haz-keszu-99406527-t6.webp

Címlapkép: Pécs környéke, Shitterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
2023.09.10. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #vízpart
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
Sokak álma egy csodálatos telek, távol a város zajától, mondjuk pont egy patak partján, ahol élni és kipihenni is a hétköznapokat ideális. Nagy szerencsére bőven akad az OTP Otthon kínálatában ezekkel a kritériumokkal. Mutatunk is négy példát.
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
2023.09.07. #ingatlaneladás #újépítésű
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
A vidéki nagyvárosok körül épülő és bővülő ipari parkokkal szinte azonos ütemben új lakóparkok is épülnek. Hogy megkönnyítsük a választást, most vármegyeszékhelyeken kerestünk jobbnál jobb új lakás ajánlatokat, arra az esetre, ha éppen te is új életet kezdenél.
Egy kicsit mindenkiben ott van a vágy, hogy ebbe a magyar városba költözzön
2023.08.31. #eladóház #ingatlaneladás #családiház
Egy kicsit mindenkiben ott van a vágy, hogy ebbe a magyar városba költözzön
A Királynék városa előnyei között kétségtelenül meg szokták említeni a Balaton közelségét, de a gazdag történelmi múlttal rendelkező vármegyeszékhely dinamikus jövőképpel is rendelkezik, és ennek a jövőnek az idei év, Európa Kulturális Fővárosa cím adhatja meg a nagy lökést. Megnéztük a helyi ingatlanpiac szélsőségeit.
Ismerd meg a  Nagyapám Háza-programot és a palóc kontyos házakat!
2023.08.29. #eladóház #ingatlaneladás
Ismerd meg a Nagyapám Háza-programot és a palóc kontyos házakat!
Több évszázados hagyományra tekint vissza az északi, vagy palóc háztípus, amit palóc kontyos háznak is neveznek.