2024.04.12.Szerző: Cs. Z. #eladóház #ingatlaneladás

Ipari boom a Tiszántúlon: Szeged mint a jövő városa

Ipari boom a Tiszántúlon: Szeged mint a jövő városa

Mit kínál egy nagyváros melletti agglomeráció? Sokan választják a városok környezetét, ahol egyszerre van jelen a vidéki nyugalom és a nagyváros infrastruktúrája is elérhető közelségben van. Ebben a cikkben Szegedre fókuszálunk és az ottani ingatlanokra.


A kormány az elektromosautó ipar melletti elköteleződése újabb és újabb nemzetközi cégeket hoz Magyarországra, és az idetelepedő gyártók pedig olyan régiókat tehetnek a közeljövő ipari központjaivá, amelyek eddig nem erről az oldalukról voltak nevezetesek. Ilyen például Szeged, ahova az egyik leggyorsabban emelkedő kínai autógyár tervez gyárat létesíteni.

A Szeged körüli települések, közel 204 ezer lakossal és 15 településsel, az ötödik legnagyobb agglomerációs térséget jelentik az országban. Bár korábban már arról szóltak a hírek, hogy a környékre lassan ki lehet tenni a megtelt táblát, ezzel egyidőben például Deszk 870 millió forintot kapott arra, hogy a szegedi agglomeráció szennyvíz elvezetését, tisztítását fejleszthessék. Deszk egy csendes, családias település, jó iskolákkal és óvodákkal, így nem csoda, hogy az elmúlt öt évben 10 százalékkal nőtt az ott élők száma.

A kínai autógyár építésének híre célponttá teheti a környékbeli ingatlanokat, ami áremeléssel is járhat, ezért - ezt belátva - sokan még most vennének a gyerekeknek lakást, mielőtt jobban elszállnak az árak. De nemcsak a lakások, hanem az üres telkek iránti kereslet is megnövekedett az elmúlt időszakban, mások pedig az odaköltöző munkások szállásaira tervezve, konténer szállásokat terveznek.

A Csongrád vármegyei agglomerációba beletartozik Algyő, Bordány, Deszk, Dóc, Domaszék, Ferencszállás, Klárafalva, Kübekháza, Röszke, Sándorfalva, Szatymaz, Tiszasziget, Újszentiván és Zsombó. Közös jellemzőjük, hogy mind húsz percen belül elérhető Szegedről. Most Dóc, Domaszék, Kübekháza településekről mutatunk ingatlanokat. Csongrád vármegyében a családi házak átlagos négyzetméterára 230 ezer forint.

Családi ház Dócon

A Szegedtől délre, a Tisza árterén, a Kiskunság Nemzeti Park szomszédságában található Dóc, amelynek területén már az őskorban éltek emberek, és a falu első írásos említése is 1247-ből származik. A 18. században a település a Pallavicini család birtokába került, 1952-ben önálló községgé vált.

Dócon hivatalosan 661-en laknak , legfőbb nevezetessége a Szent Anna-kápolna. Az alábbi, 1750 négyzetméteres telken álló 65 négyzetméteres, 2+1 félszobás családi ház 15,5 millió forintért megvásárolható. A jó állapotú ingatlanhoz egy terasz és melléképületek is tartoznak. Víz, gáz és villany bevezetve, a fűtésről vegyestüzelésű kazán és gázkazán gondoskodik, radiátoros hőleadókkal.

elado-csaladi-haz-doc-100547148-t6.webp

Nagycsaládosoknak Domaszék

A szegedi tanyavilág ősidők óta lakott terület, Domaszék pedig az ötvenes években lett önálló település. Keletről és északról a Székestói-csatorna határolja. A községben 4769-en élnek, akik Szegedre autóbuszjárattal és vasúttal is eljuthatnak, sőt a településen kerékpárút segíti a közlekedést. A település kulturális rendezvényét, a Domaszéki Falunapot minden évben megtartják.

Az alábbi ház a 90-es években épült, 140 négyzetméteres és négy szoba található benne. A házat ugyanakkor akár öt szobásra lehet bővíteni, a kétszintes háznak gyakorlatilag három szintje van: magasföldszint, emelet, padlástér. Az ingatlan része a dupla garázs és az ólok.

A korszerűsítés érintette a kazánt, a konyhát, a bejárati ajtókat. Az udvar rendezett, a kert hátsó része füvesített, így kiválóan alkalmas játszótér kialakítására is.

elado-csaladi-haz-domaszek-99255627-t6.webp

Ház három ország határán

Kübekházát 1844-ben magyar dohánykertészek alapították, ezért a település elrendezése sakktáblaszerű. A település névadója Karl Friedrich von Kübeck osztrák hivatalnok volt, bár nem sok köze volt a falu alapításához. Az eredetileg ugyanis Torontál vármegyéhez tartozott, de az 1950-es megyerendezéskor Csongrád megyéhez csatolták.

Kübekházán 1400-an élnek, és nevezetessége a Petőfi tér, ami a település mértani központjában van. Operettfalu – Minden év július utolsó szombatján megrendezett program, ahova szerte a világból érkeznek látogatók. A faluban található a "Triplex Confinium" emlékmű, amely a három ország találkozását jelzi, hiszen Kübekháza a magyar-román-szerb-hármashatár közelében fekszik.

A településen eladó az alábbi, 1472 négyzetméteres telken álló, 140 négyzetméteres családi ház 3+1 félszobával. Az ingatlanhoz garázs és melléképület is tartozik. A ház fűtését gáz konvektor adja.

elado-csaladi-haz-kubekhaza-100581513-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
2023.09.10. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #vízpart
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
Sokak álma egy csodálatos telek, távol a város zajától, mondjuk pont egy patak partján, ahol élni és kipihenni is a hétköznapokat ideális. Nagy szerencsére bőven akad az OTP Otthon kínálatában ezekkel a kritériumokkal. Mutatunk is négy példát.
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
2023.09.07. #ingatlaneladás #újépítésű
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
A vidéki nagyvárosok körül épülő és bővülő ipari parkokkal szinte azonos ütemben új lakóparkok is épülnek. Hogy megkönnyítsük a választást, most vármegyeszékhelyeken kerestünk jobbnál jobb új lakás ajánlatokat, arra az esetre, ha éppen te is új életet kezdenél.