2023.11.10.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás #budapest

1+1 félszobás mennyország - ez a kis lakások titka

1+1 félszobás mennyország - ez a kis lakások titka

Ki álmodik mindössze egy másfélszobás lakásról? Például az, aki akinek semekkora lakása sincs. Aki, mondjuk idáig albérletből albérletbe hurcolkodott, de elérkezettnek látja az időt, hogy tanyát verjen. A kis lakások is lehetnek szuper élhetők, és hogy ezt bebizonyítsuk, három szemrevaló 1+1-es ajánlatot mutatunk az otpotthon.hu kínálatából.


Az 1+1 félszobás lakás előnyei

Minden dolognak két oldala van, ebből következően a másfél szobás lakásnak is vannak előnyei, illetve hátrányai. Utóbbiból mindössze egy van, az viszont számos következménnyel járhat. És az az egy pedig az, hogy: kicsi. Bár ez relatív, mert annak, aki egyedül, esetleg a párjával költözik, éppen ideális lehet, a családosok azonban hamar ki fogják nőni, hiszen a gyereknek előbb-utóbb külön szobára lesz szüksége.

Ugyanakkor a lakás nagysága előnyként is felfogható. Egyrészt kevesebb négyzetméter árát kell megfizetned, másrészt bőven elég egy ekkora lakást rendben tartani. A kuckós jelleg miatt sokkal barátságosabb enteriőrt lehet kialakítani, mint a hatalmas otthonokban.

Térnyerő megoldás a galéria

Ahol a belmagasság megengedi, ott mint térnyerő megoldást vétek lenne kihagyni a galéria építését. Akár a hálót, akár a dolgozószobát is kialakíthatod a magaslaton. Nyersz még néhány négyzetmétert, ahol privát területet hozhatsz létre.

Ebben a XIII. kerületi lakásban dolgozószobának rendezték be a nappali fölött kialakított emeletet. Így bőven jut hely az étkezőnek, tágas maradt a nappali és a hálószoba is megőrzi magán jellegét.

Ügyes tervezéssel mindennek jut hely mégis elkerülhető a zsúfoltság elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-ujlipotvaros-97920388-t1.webp

Mini családi ház egy téglalakásban

Annyira bevált a családi házaknál az amerikai konyha és a nappali egy légtérben való elhelyezése, hogy ma már szinte csak ilyen megvalósítással találkozhatsz. A lakástulajdonosok sem szeretnének lemaradni és beskatulyázódni. Ötletesebbnél ötletesebb élhető lakásokat álmodnak meg a lakberendezők, tulajdonosok.

A következő belvárosi lakásnak a tulajdonosa egy másfél szobás téglalakásból egy mini családi házat hozott létre. Egybenyitotta a konyhát, a nappalit, az előszoba felett pedig galériát alakított ki, ami vendégszobaként is funkcionálhat. A félszoba így megmaradhat egy gyermek saját birodalmának.

Tovább növeli a kertes miliő érzését, hogy a magasföldszinten található bejárati ajtó előtt hatalmas kaspók fogadják az érkezőt, valamint egy kis balkon garnitúra van elhelyezve az ablak alá.

Kis előtér növényekkel, amerikai konyhás nappali… mindez egy VII. kerületi téglalakásban elado-teglalakas-budapest-vii-kerulet-96567541-t6.webp

Élet a lakóparkban 1+1 félszobában

Az új építésű házak esetében nem nagy szám az amerikai konyhás tervezés. Hiszen az építtetők mielőtt belevágnának a projektbe alapos kutatómunkát végeznek, hogy éppen milyen az általános közízlés, mi a trend, illetve el fog-e várhatóan mozdulni. Ennek megfelelően a mai napig amerikai konyhásra tervezik a lakásokat, viszont a gépészeti megoldásokban már jelentős eltérések figyelhetők meg.

Elengedhetetlen a terasz vagy erkély megléte, amit a földszinti lakásoknál valamekkora kertkapcsolattal is kiegészítenek. A felsőbb szintek lakásait belsőépítészeti megoldásokkal vagy privát tetőterasz használattal igyekeznek vonzóbbá tenni.

Csodálatos kilátásod lehet a Budai-hegyekre a saját tetőteraszodról elado-teglalakas-budapest-iii-kerulet-97675623-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Westend: egy nagyon népszerű szépséghiba Budapest közepén - Quo vadis Westend?
2023.12.09. #ingatlantörténelem #budapest
Westend: egy nagyon népszerű szépséghiba Budapest közepén - Quo vadis Westend?
A köznyelvben már régóta egyszerűen csak Westend, holott 2019-ig hivatalosan WestEnd City Center néven futott Budapest legemblematikusabb bevásárlóközpontja. Nem azért emblematikus, mert sokkal többet tudna, mint a többi hasonló bevásárlóközpont, hanem azért, mert 1999-es felépülése óta ezt tartjuk A Bevásárlóközpontnak. Évtizedekig a városból szinte mindenki ide járt plázázni, a Nyugati-pályaudvar közelsége miatt pedig a vidékiek is első számú célpontja volt, ha Budapestre jöttek venni valamit.
Állandóan a házad elé parkol a szomszéd? Mit tehetsz ellene?
2023.12.04. #családiház #budapest #lakópark
Állandóan a házad elé parkol a szomszéd? Mit tehetsz ellene?
A személyes megoldáson túl meglepően kevés lehetőség van kikényszeríteni, hogy mások ne állandóan a kerted elé parkolják le az autójukat. Azért van, amit meg lehet próbálni.
Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
2023.11.26. #ingatlaneladás #budapest
Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
A belvárosi lét mindig is különleges érzéssel tölti el az ott lakókat. Ez Budapest közepe, a főváros legdrágább kerülete, ahol meg kell fizetni a lakhatást. De van olyan, amikor le lehet csapni néhány különleges ajánlatra. Mutatunk pár, az átlagár alatt meghirdetett lakást.
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
2023.11.24. #albérlet #ingatlanvásárlás #budapest
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
Bizonyos szempontból nagyobb - legalábbis hosszabb ideig tartó - bizalomra van szükség lakáskiadásnál, mint ingatlanértékesítésnél. Nemcsak a lakásnak kell megfelelnie bizonyos elvárásoknak, hanem bérlőnek is. Hogy kettejük között jobban működhessen a kémia, ahhoz tanácsokat adunk.
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
2023.11.22. #budapest #ingatlantörténelem
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
A Gázgyári Lakótelep mindennek éppen az ellenkezőjét nyújtja, amit alapvetően egy lakótelepről gondolunk. Megmutatjuk.
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
2023.11.19. #luxusingatlan #budapest #újépítésű
Egyszerű ragyogás? - nem kivitelezhetetlen a glamour lakás a Svábhegyen
A Svábhegy közegéhez tökéletesen illeszkedő épület éles kontrasztban áll a glamour lakberendezési stílusra jellemző, szemet gyönyörködtető csillogással. Az enteriőr egyelőre csak a látványterveken létezik, viszont a leendő tulajdonos, nem kizárt, hogy ennek hatására fogja megvásárolni az ingatlant. Sehol egy drámaian túlzó giccses díszlet vagy harsány elem. A tervező elegánsan nyúlt a belső terekhez, ami így meglepően jól harmonizál Budapest egyik legkedveltebb zöld területének egyszerűségével.
Tudod, mit tud rólad az okosotthonod? Kényelmes és életet menthet
2023.11.18. #eladólakás #budapest
Tudod, mit tud rólad az okosotthonod? Kényelmes és életet menthet
Több, mint 30 éve, hogy Magyarországon megjelentek az első maroktelefonok. Ki gondolta volna, hogy a bunkofonból ujjlenyomat-érzékelős, internetkapcsolatos, fényképezésre és videózásra is tökéletesen alkalmas kütyü lesz? Ilyen kaliberű áttörés zajlik jelenleg az ingatlanpiacon is, ami egykor a telekommunikációt is megváltoztatta. Az okosotthon ma még futurisztikusnak tűnik, holnapra alapkövetelmény lesz. Azt is megmondjuk, hogy miért.