2023.09.09.Szerző: Papillon #lakberendezés

Így építsd fel a napi takarítási rutinodat! A tisztaság nyolc pontja

Így építsd fel a napi takarítási rutinodat! A tisztaság nyolc pontja

Neked is nehézséget okoz, hogy az otthonod tiszta és rendezett legyen? Az egész hétvégét házimunkával töltöd, hogy utolérd magad, és ne uralkodjon el a káosz? Nem vagy egyedül!


Nincs is jobb érzés, mint egy makulátlan, tiszta otthonba belépni. Egy teljes állású munkahely, a rohanó hétköznapok és a zsúfolt hétvégék mellett azonban nehéz lehet olyan takarítási rutint kialakítani, aminek a végére minden rendezett és tiszta.

elado-villa-kastely-budapest-ii-kerulet-80931271-t6.webp

A megoldás egy olyan takarítási rutin kiépítése, amibe minden nap beépíted a teendőidet, és így azok nem torlódnak a hétvégére.

 • Érdemes egy ellenőrző listát készíteni, amire felvezeted a feladatokat, és amikor végeztél velük, kipipálod.
 • Át kell gondolni, mik azok a feladatok, amiket naponta, és mik azok, amiket elég hetente elvégezni.
 • Ezt a takarítási rutint teljesen személyre szabhatod, hiszen minden háztartás más és más.

Ha nincs motivációd magad elkészíteni a feladatok sablonját, az interneten könnyen találhatsz hozzá segítséget.

elado-csaladi-haz-budapest-ii-kerulet-84816401-t6.webp

Napi takarítással időt spórolhatsz meg, íme néhány tipp, hogy minél egyszerűbb legyen:

 • Ne feküdj le addig, amíg piszkos edények vannak a mosogatóban! Egy rendezett konyhában sokkal jobban fogod élvezni a reggeli kávét is.
 • Minden reggel vesd be az ágyat!
 • Pakold el az aznapi ruhád vagy tedd a szennyesbe!
 • Amíg a nagyobb gyerekek fürdenek, fordítsd az időt a fürdőszoba és a WC takarítására!
 • Nagy segítség, ha van tisztítókendő, amivel könnyen áttörölheted a kényes helyeket.
 • Cipővel ne lépj a házba!
 • Ne tarts felesleges dolgokat, készülékeket a konyhapulton, így a letörlés sokkal egyszerűbb!
 • A gyerekeket érdemes már kicsi koruktól arra tanítani, hogy a saját játékaikat maguk pakolják el. Persze könnyű ezt mondani, de nem mindig lehet megvalósítani.

Az amerikai filmekben sokszor látjuk az anyákat, hogy mindenféle listákat, táblázatokat gyártanak a feladatokról, ház körüli teendőkről. Én is fontosnak tartom azt, hogy a család minden tagja kivegye a részét a házimunkából, a gyerekek is kaphatnak a képességeikhez és az életkorukhoz mérten feladatokat.

Lehet, hogy a hét egyik napja a portörlés napja, a másik pedig csak a porszívózásé? Légy kreatív, és találd meg a számodra legmegfelelőbbet!

Inspirálódj, hogy élvezet legyen a takarítás! Ha beépítesz néhány feladatot a napi takarítási ütemtervbe, a későbbiekben sokkal könnyebb lesz a nagytakarítás.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 241 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
2024.05.25. #lakberendezés #tippektrükkök
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
Az utóbbi években meglehetősen felértékelődtek azok a társasházi lakások, amik rendelkeznek erkéllyel. Hiába csak pár négyzetméternyi plusz helyről van szó, a szabadság, amit nyújtani tud, megéri a plusz költséget.
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
2024.03.23. #luxusingatlan #lakberendezés
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
Akit egyszer elkapott a vintage stílus varázsa, azt nem ereszti. A vintage hangulat már jó pár éve hódít, és nagy valószínűséggel még egy darabig népszerű is marad, hiszen sokan szeretik a romantikus otthonokat. A régiesség bája, a virágminta, a felújított, kicsit ütött-kopott bútorok olyan hangulatot árasztanak, amiben könnyű jól érezni magunkat. Ezekben az otthonokban a múlt iránti tisztelet, a kényelem és a lakberendezés iránti szeretet egyszerre fedezhető fel.
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.