2023.11.06.Szerző: S. E. #ingatlanhirdetés #lakberendezés #dekor

7 szokás, amelyekkel egész évben rendben tarthatod a lakást

7 szokás, amelyekkel egész évben rendben tarthatod a lakást

Egy próbát mindenképpen megérnek a következő tippek, ha állandóan azon bosszankodsz, milyen kupi van otthon.


A rendezett ház titka az, hogy olyan szokásokat alakíts ki, amelyek megakadályozzák, hogy eleve rendetlenné váljon. Legyen szó a hálószoba vagy fürdőszoba tisztán tartásáról, vagy egy Pinteresthez méltó kamráról, ezek a szokások segíthetnek megakadályozni a káoszt.

Még ha az összeset nem is tudod beiktatni az életedbe, próbálj ki legalább egyet-kettőt belőle! Meg fogsz lepődni, mennyivel rendezettebb lesz tőlük a lakás.

Rendszeres selejtezés

Előre rosszul vagy attól a gondolattól, hogy minden évszakváltáskor szelektálnod kell a dolgaid között, mert túl sok időt és energiát vesz igénybe? Pont ezért ütemezd úgy az átválogatást, hogy az ne csak hasznos, hanem könnyű is legyen számodra.

elado-teglalakas-szeged-marosto-97834470-t6.webp Ez az épülő szegedi társasház kevesebb mint 700 ezer forintos négyzetméteráron kínálja lakásait.

Mondjuk minden hónap első szombatján rakj rendet a garázsban, vagy minden harmadik vasárnap szánj a spejzre két órát! Amikor a fürdőszobai szekrények már túl rendetlennek tűnnek, tölts tíz percet azzal, hogy megszabadulsz a régi és lejárt termékektől! Így lényegesen jobb érzéssel vágsz bele a feladatokba, mintha évente négyszer egész napot kellene rászánnod.

Napi 10 perc takarítás

Akármilyen elfoglalt is vagy, napi tíz perced biztosan marad az otthoni káosz felszámolására. Állítsd be az időzítőt a telefonon, és válaszd ki azt a területet, amelyre éppen a legtöbb figyelmet kell fordítani! Nem számít, melyik helyiséget választod, a lényeg, hogy így sokkal inkább uralhatod a rendetlenséget, mintha hetente egyszer vennéd rá magad a pakolásra.

Szezonális szekrény

Vállald, hogy negyedévente átnézed a gardróbodat és megszabadulsz azoktól a holmiktól, amelyek nem hordasz, elhasználódtak, vagy soha nem is voltak rajtad! Ezzel pénzt is megtakaríthatsz, hiszen nem veszel újabb fehér inget, ha megtalálod a szekrény mélyén azt, amelyikről nagyon rég elfeledkeztél.

elado-panellakas-budapest-xv-kerulet-ujpalota-97569707-t6.webp Igencsak figyelemreméltó ajánlatnak tűnik ez az eladó panellakás a XV. kerületben, amiért 32 millió forintot kér a tulajdonosa.

Ami pedig nem kell és jó állapotban van, értékesítsd, vagy keress egy közelben lévő adományboltot, és add be! A cseriti boltok tárgyadományokat gyűjtenek különböző társadalmi célok érdekében – így tehát jótékonykodhatsz is!

Minden egy dobozban

Minden olyan apróságot – telefontöltő, körömreszelő, zsebkendő –, amit gyakran használsz a kanapén pihengetve, dobáld bele egy mutatós kosárba a gyors elérés és a káoszmentesség érdekében. Ha az alapdarabok egy helyen vannak tárolva, soha nem fognak eltűnni és rengeteg időt takaríthatsz meg a keresésükkel.

Levelek a fiókban

Mindenhol levélhalmok tornyosulnak a lakás különböző pontjain? Egy! Csak akkor szánj időt a levelek felnyitására, ha valóban készen állsz az átolvasásukra. Kettő! Havonta nézd át őket, és ami hasznos, tedd a fiókba, ami pedig felesleges, menjen a szelektív szemetesbe.

Elő a vászonzsákkal!

Annyi szatyrod, zacskód van, hogy boltot nyithatnál belőlük? Kezdd azzal, hogy megtizedeled a készletet, és innentől kezdve mindenhova textiltáskát vigyél, hogy megfékezd a táskazáport az otthonodban.

Szezononként tárolva

Külön dobozban tárolod a karácsonyi, halloween-i és húsvéti dekorációt? Ez rendetlenné teheti a szekrényt vagy a garázst. Érdemes inkább szezononként, évszakonként és nem ünnepnapok szerint tárolni ezeket a csecsebecséket, hogy ne legyen annyi doboz a szem előtt.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hiába az ország legszebb kastélya, a környékről menekül, aki lát
2024.02.22. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Hiába az ország legszebb kastélya, a környékről menekül, aki lát
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak . Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Nógrádban?
5 dolog, amitől még februárban meg kell szabadulnod
2024.02.21. #dekor #tippektrükkök
5 dolog, amitől még februárban meg kell szabadulnod
Az év legrövidebb hónapja, de lehet a legtermékenyebb is az otthonod tekintetében. A farsangon és a Valentin-napon kívül semmilyen más, fontosabb esemény nincs ilyenkor, ezért érdemes kihasználni az időt arra, hogy rendet tegyél a környezetedben és felkészítsd a tavaszra. Ehhez bizony meg kell válnod néhány dologtól, ebben a cikkben ezeket mutatjuk meg!
Tisztaság, egyszerűség: a minimalizmus mint megváltás a rendetlenség korában
2024.02.20. #dekor #lakberendezés
Tisztaság, egyszerűség: a minimalizmus mint megváltás a rendetlenség korában
Az úgynevezett civilizált világban minden negyedik ember rendetlenségben él. Nem véletlen, hogy egyre nagyobb teret hódít az új lakberendezési trend, a minimalizmus, ami nem csupán dizájnt jelent. Ebben a cikkben a minimalista életmódot mutatjuk be.
Veszprém vármegye ingatlanpiaca óvatosan kezdte 2024-et
2024.02.19. #ingatlanhirdetés #ingatlanárak
Veszprém vármegye ingatlanpiaca óvatosan kezdte 2024-et
Már majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a 9. a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában az eladó ingatlanhirdetések számát tekintve, miközben minden harmadik meghirdetett ingatlan árát csökkentették már a vármegyében. Milyen dinamikával indult 2024 a vármegye ingatlanpiaca?
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
2024.02.16. #dekor #tippektrükkök
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
Van néhány dolog, amire oda kell figyelned, mielőtt gyertyafényes vacsorát rendezel! Nincs is meghittebb pillanat annál, mint egy stresszes nap után tele engedni a kádat forró vízzel, és gyertyaláng mellett relaxálni a habokban. Egyes gyertyák isteni illatot árasztanak, míg más darabok remekül mutatnak a vacsoraasztalon. Viszont egyre több olyan teóriát hallani, hogy nem tesz jót az egészségednek, ha belső térben élvezed a gyertyalángot. Lássuk, mit mondanak erről a szakemberek!
Ez itt Nyíregyháza legdrágább ingatlana - szín ABC
2024.02.15. #ingatlanhirdetés #ingatlanpiac
Ez itt Nyíregyháza legdrágább ingatlana - szín ABC
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a 6. legnagyobb a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában. Itt a legkisebb a hajlandóság az árcsökkentésre a lakástulajdonosok körében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében?
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék megjelenést!
2024.02.14. #ingatlanhirdetés
Hirdess az otpotthon.hu-n ingatlanközvetítőként és zsebeld be az ajándék megjelenést!
A több mint havi 1 millió látogató és a kedvező ár-érték arányú csomagajánlatok mellett most ajándék megjelenéssel várja az egyik legnagyobb ingatlankereső új ingatlanközvetítő előfizetőit.
Igazi túlélő növényt akarsz, vagy inkább a trendet követed?
2024.02.14. #dekor #kertészet
Igazi túlélő növényt akarsz, vagy inkább a trendet követed?
Ez a két kategória idén egy és ugyanaz. Hogy a szakma mi alapján választotta éppen a Filodendront az év szobanövényének, egyelőre rejtély, mindenesetre jó hír ez a kevésbé tehetséges kertészeknek, akik továbbra is ragaszkodnak az élő növényhez az otthonukban. Irány egy megbízható kertészet, ha egy igazi túlélő ráadásul trendi növényt kerestél idáig!