2024.04.03.Szerző: Cs. Z. #eladólakás #ingatlaneladás

Popo, a bajor lovag a Balaton és a Nyugat határán: ahol a történelem az ingatlanpiaccal találkozik

Popo, a bajor lovag a Balaton és a Nyugat határán: ahol a történelem az ingatlanpiaccal találkozik

Veszprém vármegye ingatlanpiacát a Balaton északi partja jelentősen befolyásolja, így bár Balatonfüred az egyik legnépszerűbb város, a vármegye 15 városa közül mégis Pápa követi Veszprémet népességben. A település Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye határához közel fekszik, és Ausztriától sincs messze. Ebben a cikkben a pápai életkörülményeket és az ingatlanpiacot vizsgáltuk meg.


Mielőtt elmondjuk, hogy átlagosan mennyibe kerülnek Pápán az ingatlanok, egy kis etimológiai érdekesség. A település nevét sokan a katolikus egyházfővel hozzák összefüggésbe, és még a gyereknevek és a púp is előkerült bizonyos formában, de a legvalószínűbb, hogy a település egy Popo nevű bajor lovagról kapta a nevét.

De a mai Pápa népszerűsége sem teljesen független a sváb, német, osztrák gyökerektől, hiszen a magyarok és zsidók mellett sok német nemzetiségű polgára van a városnak, és ma már Győr, Veszprém, illetve az osztrák határ is gyorsan elérhető innen.

Pápa belvárosát csodálatosan felújították, megszépült a Fő tér, valamint a Várkert és a Kastély felújításán is túl vannak. Ha kikapcsolódni vágysz, akkor ideális programnak ígérkezik a várkertfürdő, a sportcentrum, a csodásan kialakított Schwenczel rét nevű közpark valamint a Perutz Stadion, amelyek évente több kulturális programnak adnak otthont a városban. A városban kiemelkedő az oktatási intézmények száma, a nyolc általános iskolához képest öt középiskola várja a diákokat.

Pápán 446 ezer forint egy ingatlan átlagos ára (lakás: 475 ezer, ház: 525,5 ezer) az otpotthon.hu statisztikái szerint. Ez a négyzetméterár az országos átlagnál 60 százalékkal, míg a vármegyeinél 65 százalékkal kevesebb.

Ház Tókert városrészben

A település csendes és nyugodt városrészében található ez az 1992-ben épült kétszintes, 140 négyzetméteres ház, amelyben négy szoba, konyha, kamra, 2-2 fürdőszoba és WC található. Az ingatlanhoz két autó tárolására alkalmas garázs, a hálószobákhoz erkély is tartozik.

Az 593 négyzetméteres telken, a füvesített kertben gyümölcsfák is találhatók.

1_elado-csaladi-haz-papa-94947133-t6.webp

Sorház Felsővárosban

A piachoz közel található ez az 1986-ban épült kétszintes sorház. A 130 négyzetméteres, 3+1 félszobás ingatlanrészben két-két fürdőszoba és WC lett kialakítva. A felső szinten található hálószobához kényelmes méretű erkély is tartozik, amely a belső kertre néz, a hátsó udvar a nappaliból érhető el.

2_elado-sorhaz-papa-92048237-t6.webp

Kétszobás lakás a termálfürdőnél

A Pápai Várkert és a várkertfürdő szomszédságában, a Vajda Péter lakótelepen található ez a nem régen felújított kétszobás, 52 négyzetméteres, negyedik emeleti téglalakás. Új a fűtésrendszer, a bojler, a nyílászárók, a burkolatok, a konyhabútor, a szaniterek, a bejárati ajtó is.

A környék kiváló, zöldövezeti környezet, békés és csendes hely.

3_elado-teglalakas-papa-100275314-t6.webp

Földszinti lakás

Szintén a Vajda Péter lakótelepen található ez a 2+1 félszobás téglalakás, amely a társasház földszintjén helyezkedik el. A félszobát jelenleg étkezőnek használják, a közös költsége mindössze 8000 ezer forint.

Az 58 négyzetméteres lakás jó állapotban van, eddig albérlők használták, így akár befektetésnek is kiválóan alkalmas lehet.

4_elado-teglalakas-papa-96492484-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
2023.09.11. #ingatlaneladás #újépítésű
Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!
Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
2023.09.10. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #vízpart
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
Sokak álma egy csodálatos telek, távol a város zajától, mondjuk pont egy patak partján, ahol élni és kipihenni is a hétköznapokat ideális. Nagy szerencsére bőven akad az OTP Otthon kínálatában ezekkel a kritériumokkal. Mutatunk is négy példát.
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
2023.09.07. #ingatlaneladás #újépítésű
Ha beruházások, akkor lakóparkok is épülnek - ezek a legjobb megyei ajánlatok
A vidéki nagyvárosok körül épülő és bővülő ipari parkokkal szinte azonos ütemben új lakóparkok is épülnek. Hogy megkönnyítsük a választást, most vármegyeszékhelyeken kerestünk jobbnál jobb új lakás ajánlatokat, arra az esetre, ha éppen te is új életet kezdenél.
Egy kicsit mindenkiben ott van a vágy, hogy ebbe a magyar városba költözzön
2023.08.31. #eladóház #ingatlaneladás #családiház
Egy kicsit mindenkiben ott van a vágy, hogy ebbe a magyar városba költözzön
A Királynék városa előnyei között kétségtelenül meg szokták említeni a Balaton közelségét, de a gazdag történelmi múlttal rendelkező vármegyeszékhely dinamikus jövőképpel is rendelkezik, és ennek a jövőnek az idei év, Európa Kulturális Fővárosa cím adhatja meg a nagy lökést. Megnéztük a helyi ingatlanpiac szélsőségeit.