2023.09.06.Szerző: S. E. #lakberendezés #tippektrükkök

Ezeket a tárgyakat soha ne tárold a mosogató vagy a mosdó alatt!

Ezeket a tárgyakat soha ne tárold a mosogató vagy a mosdó alatt!

Természetesen azt is eláruljuk, hol van a legjobb helyük a lakásban.


Konyhában tilos!

Bár sok felesleges hely kínálja magát a mosogató alatt, bizonyos használati tárgyakat mégsem jó ötlet ott tárolni. Az ok teljesen egyszerű: ezek a sötét és nyirkos helyek könnyen táptalajává válhatnak a penésznek és a különböző szennyeződéseknek, amelyektől aztán soha, vagy csak nagyon nehezen tudsz megszabadulni.

elado-sorhaz-edeleny-95762381-k6.webp Ez az edelényi sorházas ingatlan remek ajánlatnak tűnik, az ára is, és a házban szépen mindennek megvan helye.

Kivételt képeznek a szemeteszsákok, de a következő dolgoknak inkább keress másik, ideálisabb helyet a házban!

Kisgépek, edények

A lábasnak, a rizsfőzőnek és a turmixgépnek is van ideálisabb helye az otthonodban. Az ilyen eszközök a mosogatóból szivárgó víztől könnyen berozsdásodhatnak, zárlatossá válhatnak. Ideális, ha egy száraz szekrényben, műanyag tárolóban pakolod el ezeket, és ha már nincs helyed a konyhában, a kamrában vagy a garázsban lévő polcok is megteszik. De csak akkor, ha azok a helyiségek nem vizesednek.

Papírtermékek

Úgy tűnhet, hogy a mosogató alatt remek hely a papírtörlő, a papírzacskók vagy a szalvéták tárolására, de az elektronikához hasonlóan ezek is vízveszélyben lehetnek - gondolj csak a szivárgó csövekre! Kamrában, fiókokban, vagy akár egy polcon érdemes a papírokat tartani.

Mosogatógéptabletták és tisztítószerek

Nem a legbiztonságosabb a mosogató alá tenni a kapszulákat sem, különösen, ha gyerekek vagy háziállatok is élnek a lakásban. Ezeket a tablettákat minél magasabbra kell helyezni, és lehetőleg külön tárolóba, úgy, hogy ne érintkezzenek az élelmiszerekkel!

elado-ikerhaz-szeged-petofitelep-86237104-t6.webp Ez a szegedi lakás kitűnő állapotban van, mindennek van helye, kis családnak ideális, és az ára is baráti.

Arra is figyelj, hogy ezeket soha te pakold átlátszó, gusztusos üvegbe, mert a kicsik könnyen cukorkának hihetik a színes mosószereket! Ugyanez vonatkozik a tisztítószerekre. A legjobb, ha a zsíroldót és a fertőtlenítőt a mosókonyhában vagy a fürdőszobában egy jól zárható, nem látható részre pakolod el.

Hagyma vagy burgonya

A régi időkben bevett szokás volt az alapélelmiszereket a konyhában, a mosogató alatt tárolni, de ez cseppet sem egészséges. A paprikáskrumpli alapnak – ahogyan a többi romlandó ételnek – a száraz, sötét és hűvös hely az ideális. Optimális tárolási körülmények jelentősen meghosszabbítják az ételek eltarthatóságát.

Sőt, a hagymát és a burgonyát sem szabad közvetlenül egymás mellett tárolni. A krumpli nedvességet engedő étel, ami a hagyma kicsírázáshoz vezet, így sokkal hamarabb megromlik, mint hinnéd.

Fürdőben tilos!

Az igaz, hogy a gyakran használt tárgyaknak könnyen hozzáférhető helyet kell keresni, de ezeket a tárgyakat soha ne rakd a fürdőszobai mosdó alá, mert a konyhai mosogatóhoz hasonlóan itt is kialakulhat felesleges víz és penész!

Textil holmik

A mosdókagyló alatt a törölközők és kilépőszőnyegek is hajlamosak a penészesedésre – ez egy sötét, nedves rész –, ezért sokkal jobban jársz, ha ezeket a textíliákat szépen összehajtva az ágyneműtartóba, előszobaszekrénybe vagy a gardróbba rakod: a lényeg, hogy messziről kerüld el a vizes terepeket!

Plusz-tipp: Nyaralókban, ritkán látogatott házakba, lakásokba nagy hasznát veheted a fából készült szekrényeknek, ládáknak. A cédrusfa a legideálisabb erre, de egy cédrus fiókbélés is megteheti, ez ugyanis megóvja az ágyneműket, törölközőket a nedvességtől. A fából készült tárolókba az ágyneműt mindig frissen mosva tedd el, majd helyezd el légáteresztő zsákba, és a végén tegyél mellé néhány levendulás vászonpakkot. Így akkor is finom illat vár majd, ha hetek óta nem jártál a házban.

Sminkek

A púder és az alapozó tárolása technikailag nem veszélyes a mosdókagyló alatt, de végső soron mégsem a legjobb hely ezeknek a drága termékeknek. Egy száraz, hűvös - nedvességtől és hőtől távoli - hely sokkal jobb választás. Azonban a hajápolási cuccokat nyugodtan tárolhatod itt, különösen az olyan forró eszközöket, mint a hajszárító és hajvasaló. Viszont ezeket sem szabad csak úgy bedobálni, egy tárolót mindenképp szerezz be nekik!


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
2024.02.03. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
Az otthoni tiszta levegő nagyon fontos, ezért mutatunk három trükköt és pár hozzájuk tartozó iránymutatást, amiket érdemes betartanod.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
2024.01.20. #tippektrükkök
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
„Szőrmentes lakásból eladó” – biztosan te is találkoztál már olyan hirdetéssel, ami mintegy erényt hirdeti, hogy az adott személynek nem volt háziállata. Érdekli ez a vevőket? Aki háziállatot tart, annak kevesebbet ér a bútora, szőnyege, lakása? Egy korábbi felmérés alapján a megkérdezettek fele tart(ott) állatot, sőt, családtagnak is tekintik őket. Egy kisállat miatt nem feltétlenül lesz koszosabb vagy büdösebb a lakás, mint egy olyan helyen, ahol csak emberek élnek. Nem csak a kutya vagy a macska csillapítja a magányt és alkalmas a felelősség megtanulásában, ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen élőlényeket lehet tartani kis helyen.
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
2024.01.06. #lakberendezés #tippektrükkök
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
A magazinokban és a lakberendezési csoportokban sorra olyan otthonokat látni, amelyekről sugárzik a harmónia. Soha nincs egy asztalon felejtett tálca vagy papírzsebkendő, a gyerekjátékoknak nyoma sincs, és a ruhák is a szekrényben pihennek mind egy szálig. Az ilyen képek feltöltői általában megkapják, hogy múzeumban élnek, vagy biztosan nem kell főzniük. Tény, hogy olykor teljes szemléletváltást igényel, de nem lehetetlen rendezetté tenni egy otthont. Ebben a cikkben ehhez adunk néhány praktikát.
Az utánozhatatlan kandalló melege
2023.12.30. #tippektrükkök
Az utánozhatatlan kandalló melege
Megjött az igazi tél, és a fűtési szezonban már javában benne vagyunk. Otthonunk melegéről, a téli esték meghitt, családias hangulatáról könnyedén gondoskodhatunk egy, a nappalinkban elhelyezett kandallóval. Télen, mindenki szeret több időt otthon tölteni a kellemes hangulatú, meleg lakásban, ahol a nyugalom uralkodik. Az egyik leglélekmelegítőbb érzés ahogy ropog a kandalló tüze. A tűz varázsát az otthonunkba varázsolja a kandalló, aminek több változata is létezik. Ebben a cikkben ezeket vesszük sorra.
Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül
2023.12.16. #lakberendezés #dekor
Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül
A lakberendezési trendek közül mindig van olyan, ami népszerűbb, mint a többi, de ez nem elég ok arra, hogy ne merd megvalósítani a saját elképzeléseidet. Otthonodnak pont az a fő funkciója, hogy tükrözze a személyiségedet, jól érezd benne magad. Lehet modern, minimalista, vintage vagy éppen rusztikus, a lényeg, hogy azonosulni tudj vele. Körbenéztünk az otpotthon.hu kínálatában és találtunk néhány eladó ingatlant, ahol a tulajdonosok mertek élni a színek kifejező erejével. Nézd meg őket és inspirálódj velünk!
Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
2023.12.02. #felújítás #tippektrükkök
Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
Egy ingatlan felújítása során gyakori feladat a nyílászárók cseréje, nem mindegy azonban, hogy a régi ablakok és ajtók helyére mi kerül. Következő cikkünkben a fa és műanyag nyílászárók tulajdonságait mutatjuk be.
Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
2023.11.25. #tippektrükkök
Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
A cserépkályha nemcsak a hagyományos dizájn és a kényelmes otthoni légkör kedvelt eleme, de számos praktikus előnnyel is bír. Egyedülálló hőtartó képességének köszönhetően órákon át sugároz meleget, még a tüzelés befejezte után is, miközben rendkívüli energiahatékonysággal csökkenti a fűtési költségeket. Környezetbarát mivolta a megújuló fűtőanyagok használatával párosul, így kevesebb szén-dioxidot bocsát ki. A cserépkályha nem csak funkcionális, hanem egy igazi dísz is otthonunkban, hiszen egyedi dizájnnal és személyre szabott megjelenéssel harmonizál a lakás bármely részével. Hosszú élettartama és a modern változatokban megtalálható léghűtési opciók csak hab a tortán, tovább emelve ezen régi-új kedvencünk praktikumát és népszerűségét.