2024.03.30.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #eladólakás

Egy kertbolond naplója: a színpompás nyár előkészületei

Egy kertbolond naplója: a színpompás nyár előkészületei

A korai vetés már elkezdett kibújni, a cserjék fák rügyeznek ahogy egyre melegebb az idő. Sorra nyílnak a nárciszok, tulipánok, illatuk semmihez sem fogható, és ahogy észreveszed, hogy eredménye van az eddigi kertészkedésednek, úgy nőhet a kedv a kerti munka iránt. Mutatjuk, hogy ebben a hónapban mik a teendők.


Ültetés, költöztetés, szoktatás

Nézd át a cserepes növényeidet, hogy melyek azok, amelyek kinőtték a jelenlegi helyüket! Ezeket ültesd át nagyobba, szórd meg őket friss földdel! Amelyik igényli a tápoldatozást, annak elkezdheted az adagolását. Azokat a virágokat, amiket bent teleltettél, elkezdheted a friss levegőhöz szoktatni, de arra figyelj, hogy ne a tűző napra tedd ki, hanem inkább félárnyékos helyre!

A fagyok elmúltával kikerülhetnek az erkélyre, teraszra vagy körfolyosóra a hidegre érzékeny növények elado-teglalakas-budapest-vii-kerulet-99895420-t6.webp

Mit lehet vetni áprilisban?

Aki már február végén, március elején vetett sárgarépát, zöldborsót, retket az begyűjtheti a termést majd bekapálhatja az ágyást. Lehet folytatni a magvetést szabadföldbe burgonyával, mángolddal. Melegágyba pedig mehet a cukkini, az uborka és a dinnye. Ilyenkor szokták a kúszónövényeket is vetni, hogy szép nagyra megnőjjenek, amikor szükség lesz az árnyékukra. Napraforgót, hajnalkát, tűzbabot vagy sarkantyúka magot szerezz be, ha szeretnél kúszónövényt ültetni.

Számos egynyári virág magját ültetheted el; például az őszirózsát vagy a szürkés ördögszemet. A dália- és a kardvirág gumóit is ebben a hónapban érdemes tápanyagban gazdag földbe helyezni.

Ezeket tedd a fűvel tavasszal, hogy nyáron dús legyen!

Mivel úgyis esedékes a komposztdomb áthelyezése, célszerű komposzttal vagy trágyával hozzájárulni a talaj tápanyag tartalmához. Járd végig a füves részt és figyeld meg, hogy mely területeken van kikopva vagy elmohásodva a gyep! A mohásodás a nedvesség és az árnyékosság miatt alakul ki, ez ellen a napfény, illetve az oltott mészpor kiszórása lehet a tartós megoldás.

Azokon a helyeken, ahol kikopott a fű, április közepén-végén célszerű elvetni az új magokat. Az első nyírás után jöhet a gyepszellőztetés. A meseszép pázsit érdekében öntözd esőszerűen a füvet, hogy kellő vízhez jussanak a gyökerek.

Az automata öntözőrendszer segít a szép gyep megőrzésében elado-ikerhaz-god-100123494-t1.webp

Metszés a gyümölcsösben

Ha eddig nem tetted meg, akkor a gyümölcsösön végezd el a metszést! Ide tartoznak a fák, a szőlőtőke és a málnabokor is. A földiepret ugyan nem kell metszeni, viszont teríthetsz a tövek közé szalmát, hogy ne érintkezzen a földdel az érett gyümölcs. A bogyósgyümölcsű cserjéket most lehet ültetni, valamint hajtásról szaporítani.

Az egész családnak jut friss gyümölcs, befőtt ennek a háznak a gyümölcsöséből elado-csaladi-haz-tata-93841329-k1.webp

Védekezz a kártevők ellen!

Az április idényszerű kártevője a szilvadarázs. Amikor ez a nagyon apró rovar megjelenik, ellepi az egész fát, lerakja a petéit. 5 hét múlva a kifejlődött lárvák lehullanak a földre, ahová befúrják magukat, hogy átteleljenek. Ez ellen a leghatákonyabban mechanikusan lehet védekezni: teríts világos anyagot vagy nagyméretű csomagolópapírt a fa alá. Kezdd el ütögetni, rázogatni a fát néhány napon keresztül, a lepotyogott lárvákat pedig semmisítsd meg!

Címlapkép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
2023.08.21. #eladólakás #budapest
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
Az íróasztal sarkalatos pontja a gyerekszobának, de dolgozósarok is értelmezhetetlen nélküle. Ez a bútordarab már az ovis kortól része az életünknek, csak a mérete, kinézete és a funkciója változik. Később a számítógép elhelyezése miatt lehet szükséged egy masszív asztalra. Mutatjuk, melyik korosztálynak milyen az ideális munkaasztal.
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
2023.08.14. #eladólakás #luxusingatlan #vízpart
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
Beléptünk a nyár utolsó hónapjába, ezért az idei szezonra már nem érdemes nagyobb terveket szőni, de jövőre is lesz nyár, amire érdemes már most felkészülni, például a pénztárcának megfelelő nyaralót keresni. Kicsit trükközzünk: a Balaton már túl drága? A Velencei-tó meg aztán pláne? Zoomolj ki, és foglalkozz kicsit a Fertő tóval! Már csak azért is, mert így esélyed van átruccanni az osztrák oldalra is. Mutatunk néhány csábító eladó nyaralót.
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
2023.08.14. #eladóház #eladólakás #kertészet
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
Vannak olyan felületek, ahol kényelmes a műfű használata, de a természetes füvet nem szabadna ezzel helyettesíteni. A természetben mindennek megvan a maga szerepe, így a fűnek is. Táplálékként, búvóhelyként szolgál, megköti a szén-dioxidot, csökkenti a környezet hőmérsékletét. Ezzel szembe lehet állítani a műfüvet, aminek most elmondjuk a hátrányait, hogy teljesen képben legyél, ha arra készülsz, hogy műfüvet telepíts a kertbe.
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
2023.08.13. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
Tudod, miért ilyen rossz a híre a borsodi városnak? És azt tudod, hogy nem is olyan régen még virágzó település volt? Következzék egy kis helytörténet egy borsodi tollából.