2024.02.04.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #lakberendezés

Használj online színpalettát a letisztult és otthonos hatás eléréséért

Használj online színpalettát a letisztult és otthonos hatás eléréséért

Szeretnél végre egy kellemes hangulatú, az utolsó trendeknek megfelelő otthont kialakítani a már meglévőből? Akkor itt az ideje, hogy játssz a színekkel, textilekkel! Kísérletezz bátran, aztán majd eldől, hogy melyik összeállítás lesz a végleges! Nem hagyunk azért magadra, hoztunk egy kis ízelítőt, amik inspirálhatnak.


Hogyan tervezd újra a lakás színeit?

Az interneten számos magyar és külföldi cég kínál színtervező szoftvereket. Ezek közül van olyan, amelyiket online lehet használni, míg másokat telepíteni szükséges. Abban is van különbség a programok között, hogy csak a már előre eltárolt mintaképeket lehet színezni vagy esetleg fel tudsz tölteni saját fotót is.

Mielőtt belevágsz a virtuális lakásszínezésbe, hasznos tanácsokat olvashatsz a lakás ideális színeinek megválasztásához korábbi cikkünkben. Tartsd szem előtt azt az alapszabályt, hogy a világos színek optikailag tágítják, frissítik a teret! De ugyanígy lehet játszani egy szoba különböző falainak az árnyalatával. Ha a szemközti fal sötét, akkor kisebbnek hat, ha világos, akkor hosszúkásnak tűnik a helyiség.

A fehér falakat, konyhabútort, járólapot feldobja a jeges kék árnyalat, a szürke és a barna a borítóképen

elado-csaladi-haz-lipot-92015273-t6.webp

A letisztultság alapja a rend

És a rendet most ne úgy értsd, hogy szépen egymásra pakoltad a könyvespolcon az irataidat! Úgy értsd, hogy átválogatod őket és amire már nincs szükséged, azt megsemmisíted! Ami viszont marad, annak keresel egy olyan helyet, ahol nem gyűrődik, de legfőképpen nincs szem előtt.

Az agyunk hajlamos rendetlenségnek, zsúfoltságnak érzékelni egy parkettán tekergő töltőzsinórt is. Törekedj arra, hogy a vezetékek, kábelek is olyan helyen fussanak, ahol nem látni őket! A használati tárgyakat -amikor nincs rájuk szükség- pakold el! A laptopot fiókba, a kenyérpirítót a szekrénybe, a samponos flakont a fürdőszobaszekrénybe. Minden helyiségnek megvannak a maga eszközei, amitől rumlisnak hat. Térképezd fel, hogy nálad mik azok – és szüntesd meg!

Látszik, hogy élnek ebben a házban, még sincs rendetlenség elado-csaladi-haz-nagykozar-96708218-t6.webp

Mindenkinek mást jelent az otthonos

A korábbi interjúnkban Vincze Nóri homestager mondta, hogy mindenkinek mást jelent a modern stílus, ezért ez az első lépés, hogy kipuhatolják, hogy az ügyfélnek mit is jelent a modern. Így van ez az otthonos kifejezéssel is. Nyilván meghatározza, hogy mit tartunk otthonosnak, hogy milyen körülmények között nőttünk fel.

Alapvetően a meleg, barátságos színekre gondolunk, ha otthonosságról beszélünk. Mégsem lehet azt mondani, hogy ez az étkező- nappali ne le hívogató vagy kellemes látvány. Pedig a teljes padlózat olyan kék színű, amivel az ajtók kerete tökéletesen harmonizál. Sőt, a világos árnyalatú fotel karfáján is kék kockás pléd van átvetve, valamint az ülőgarnitúra mintázatában is visszaköszön hasonló árnyalat.

A berendezés hangulata azonban annyira megkapó, hogy inkább érezni lehet a vidéki nyugalmat és derűt ebben az enteriőrben, mint a kék hidegségét.

A kék szín ellenére is melegség árad ebből a nappali-étkezőből elado-csaladi-haz-piliscsaba-97647203-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
2024.01.06. #lakberendezés #tippektrükkök
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
A magazinokban és a lakberendezési csoportokban sorra olyan otthonokat látni, amelyekről sugárzik a harmónia. Soha nincs egy asztalon felejtett tálca vagy papírzsebkendő, a gyerekjátékoknak nyoma sincs, és a ruhák is a szekrényben pihennek mind egy szálig. Az ilyen képek feltöltői általában megkapják, hogy múzeumban élnek, vagy biztosan nem kell főzniük. Tény, hogy olykor teljes szemléletváltást igényel, de nem lehetetlen rendezetté tenni egy otthont. Ebben a cikkben ehhez adunk néhány praktikát.
Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül
2023.12.16. #lakberendezés #dekor
Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül
A lakberendezési trendek közül mindig van olyan, ami népszerűbb, mint a többi, de ez nem elég ok arra, hogy ne merd megvalósítani a saját elképzeléseidet. Otthonodnak pont az a fő funkciója, hogy tükrözze a személyiségedet, jól érezd benne magad. Lehet modern, minimalista, vintage vagy éppen rusztikus, a lényeg, hogy azonosulni tudj vele. Körbenéztünk az otpotthon.hu kínálatában és találtunk néhány eladó ingatlant, ahol a tulajdonosok mertek élni a színek kifejező erejével. Nézd meg őket és inspirálódj velünk!
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
2023.11.11. #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
Időd jelentős részét a konyhában töltöd, hiszen itt készíted el az ételeket, de sokszor itt kap helyet az étkező is. A jól kialakított konyhában minden szinte egy karnyújtásnyira van, és könnyen rendben tartható. Utóbbi azért is fontos, mert itt egy mosogatóban hagyott tányér látványa is rumlis hatást kelt. Márpedig ahhoz, hogy jól érezd magad, a környezetedet is érdemes rendszerezned. Ebben a cikkben a konyhai tárolásra adunk néhány tippet, és mutatunk pár ötletes konyhát az OTP Otthon ingatlanjai közül inspirálódás gyanánt.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat
2023.10.14. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat
Míg régen a kemence, cserépkályha ontotta a meleget a házakban, az iparosodással megjelenő lakótelepek kisebb méretű lakásaira más fűtési rendszert kellett kidolgozniuk a szakembereknek. A központi fűtés vívmánya egyszerű, és könnyen kezelhető, ám korántsem olyan romantikus ülni a radiátorral szemben, mint egy pattogó tüzet őrző kandalló előtt egy bögre forró csokival a kezedben.
A tökéletes hálószoba 5 titka
2023.10.07. #lakberendezés
A tökéletes hálószoba 5 titka
A hálószoba otthonunk egyik legfontosabb része, ha hosszú távon kellemes és kiegyensúlyozott életet szeretnénk élni. Mégis, sok háztartásban egy méltatlanul mellőzött szoba.