2023.10.18.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás #budapest #lakberendezés

Újjászületett kis lakások az ingatlanpiacok gyöngyszemei

Újjászületett kis lakások az ingatlanpiacok gyöngyszemei

Az ingatlanhirdetések között felüdülés olyan otthonok képeit nézegetni, ahol a tulajdonos mert nagyot álmodni. Még a legkisebb alaprajzú lakásokat is látványos átalakításokkal teszik élhetőbbé, modernebbé. Akár saját magadnak szeretnél egy különleges kuckót, akár kiadás miatt varázsolnál élhető otthont néhány tíznégyzetméteren, nézd meg a válogatásunkat és inspirálódj!


Tüneményes átalakulás 28 négyzetméteren

Az apró méretű lakások óriási fejtörést okoznak, ha arra kerül sor, hogy élhető közeget teremts magadnak. Az egy szoba-konyha-fürdőszoba-kialakítás ritkán ad lehetőséget jelentős változtatásokra. Egy kreatív tulajdonos azonban nem ijed meg a feladattól, hanem leleményességgel és praktikummal igyekszik ellensúlyozni az ingatlan méretét.

A hatvanas években felhúzott József Attila lakótelep a IX. kerület egyik közkedvelt része. A házakat parkok veszik körül, így a környék inkább emlékeztet egy kisvárosra, mint arra, hogy még mindig Budapesten járunk.

Bár a szóban forgó társasház még nem vett részt a panelprogramban, a következő garzonlakás tulajdonosa bátran belevágott a felújításba.

Falakat nem bontottak, de így is teljes átalakulásról beszélhetünk. Az optikai térnövelést világos és pasztellszínek használatával érte el a tulajdonos. Mivel ezek vannak uralkodó többségben az összes helyiségben, tökéletes az egységesség. A fehér mellett a barna, bézs, illetve a türkiz árnyalattal találkozhatunk.

A miniatűr főzőfülkében egyedi tervezésű a konyhabútor, így a gáztűzhely és a sütő elhelyezése sem a sztenderd mintákat követi. A konyhafalra illesztett krétafal abszolút modern vonalat képvisel, ahogy a lakás teljes berendezése, miliője is. Az egyetlen szoba egyszerre funkcionál hálóként, étkezőként és nappaliként. Mindezt úgy, hogy a helyiség megőrzi a fekvésének köszönhető benapozottságot, tehát világos, ezáltal tágas érzetet kelt.

Három az egyben funkciót ellátó szoba, ami nincs bútorokkal telezsúfolva ezért világos és tágas marad elado-tarsashazi-lakas-budapest-ix-kerulet-jozsef-attila-lakotelep-97387792-t6.webp

Szinte a csoda valósult meg kevesebb mint 40 négyzetméteren

Amikor egy lakás elrendezésén szeretnél változtatni, akkor mielőtt tervezésbe kezdesz, szükséged lesz egy méretarányos alaprajzra. A közös képviselőtől el tudod kérni azt a példányt, ami jelöli a fő falakat, így látni fogod, hogy milyen lehetőségeid vannak.

Ebben a zuglói téglalakásban például az volt az elsődleges cél, hogy legyen egy külön hálófülke, valamint a fürdő és a WC különálló legyen. Így a nagyobb méretű szobából lényegében egy amerikai konyhás nappalit sikerült kialakítani.

Figyelemreméltó az az elgondolás, hogy a hálórészt mindössze egy tolóajtó választja el a fürdőszobától. Sokkal nagyobb lett a mozgástér a konyhában, és az egybenyíló terek miatt meghazudtolja méretét a lakás.

Jelenleg hatalmas gardróbszekrények szolgálnak tárolásra, amik hasznosak ugyan, de a többi bútorral együtt már túlságosan agyonnyomják a teret. Érdemes lenne a talajtól a plafonig érő beépített szekrényeket készíttetni ide és az előszobába is, hogy a szükséges tárolók minél jobban segítsék a rendelkezésre álló hely kihasználását.

A hálóból nem gardrób került leválasztásra, hanem fürdőszoba elado-teglalakas-budapest-xiv-kerulet-torokor-97281464-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
2024.03.23. #luxusingatlan #lakberendezés
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
Akit egyszer elkapott a vintage stílus varázsa, azt nem ereszti. A vintage hangulat már jó pár éve hódít, és nagy valószínűséggel még egy darabig népszerű is marad, hiszen sokan szeretik a romantikus otthonokat. A régiesség bája, a virágminta, a felújított, kicsit ütött-kopott bútorok olyan hangulatot árasztanak, amiben könnyű jól érezni magunkat. Ezekben az otthonokban a múlt iránti tisztelet, a kényelem és a lakberendezés iránti szeretet egyszerre fedezhető fel.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.
Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.